Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Κρέντη-Αίολος 1-3

Διπλό ανατροπής για τον Αίολο, που παρότι βρέθηκε να χάνει γύρισε το ματς και επικράτησε της σκληροτράχηλης Κρέντης με σκορ 1-3.
Η εξ αναβολής αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου στο γήπεδο του Κερασοχωρίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν για την 11η αγωνιστική της Α΄ Ευρυτανίας και έγινε κάτω από ηλιοφάνεια υψηλή θερμοκρασία για την εποχή και παρουσία περίπου 50 θεατών.
Η Κρέντη του Νίκου Βούρτσα έβγαλε πάθος και ήταν αρκετά μαχητική και ανταγωνιστική. Στο πρώτο μέρος διατήρησε το μηδέν και στις αρχές της επανάληψης πήρε το προβάδισμα με σκορ τον έμπειρο Δημήτρη Σερπάνο. Η συνεχεία δεν ήταν η ανάλογη, αφού ήταν αδύνατον να αμύνεται με επιτυχία και στα 90 λεπτά και στο τελευταίο 25λεπτο έγινε η ολική ανατροπή.
Ο Αίολος του Γιάννη Φλωράκη ήταν επηρεασμένος από το ταξίδι τις γηπεδικές συνθήκες και τις πολλές απουσίες και άργησε πολύ να βρει τα πατήματα του. Παρότι είχε την υπεροχή και τις ευκαιρίες στο πρώτο μέρος δεν μπόρεσε να τις μετατρέψει σε γκολ. Στο β΄ ημίχρονο αν και βρέθηκε να χάνει με 1-0, ο Κώστας Μπόνιας στο 64΄ με πέναλτι και με απευθείας φάουλ σχεδόν από το κέντρο στο 75΄ έκανε την ολική ανατροπή, για να κλείσει ο δείκτης του σκορ στο 1-3 με το αυτογκόλ του Προκόπη Γκούρλια.
Την επόμενη (14η) αγωνιστική η Κρέντη υποδέχεται στο γήπεδο της την Ποταμιά και ο Αίολος αναμετράται με την Μυρίκη. Οι γηπεδούχοι παραμένουν στην 6η θέση με 3 βαθμούς, ενώ ο Αίολος προπορεύεται (1ος) έχοντας πλέον 27 βαθμούς.

Περίπου 50
Στο «Σύνορο» την Τετάρτη επικράτησαν καλές καιρικές συνθήκες και η συνάντηση έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και παρουσία περίπου 50 θεατών.


Ίδια τέρματα
Μετά το τέλος του ματς οι δυο ομάδες έχουν ίδια τέρματα ο Αίολος έχει 29-10 υπέρ του ή δε Κρέντη έχει 10-29 κατά.

Στην κερκίδα ο Μεταξούλης


Το τελευταίο ηχηρό μεταγραφικό απόκτημα του Αίολου ο Αιτωλοακαρνάνας φορ Βασίλης Μεταξούλης παρακολούθησε το ματς της νέας του ομάδα από την κερκίδα μαζί με τα στελέχη της διοίκησης.



«Χτίζει» διαφορά
Ο φορμαρισμένος Αίολος χτίζει διαφορά από τους διώκτες του και θα επιδιώξει να διευρύνει το προβάδισμα του στον 3ο γύρο, ώστε να μπει στα Play Off με το καλύτερο βαθμολογικό πλεονέκτημα.

Στα δύσκολα η Λάππα


Αρκετές δύσκολες φάσεις είχε η νεαρή βοηθός Κατερίνα Λάππα, που «ντεμπούταρε» για πρώτη φορά στα γήπεδα του νομού μας. Η νεαρή παρακολούθησε την πρόσφατη σχολή διαιτησίας της ΕΠΣΕ και παρότι είχε αρκετές φάσεις και χωρίς εμπειρία προηγουμένως είχε πολύ καλή παρουσία. Ήταν η 6η κατά σειρά γυναίκα στην 26ετη ύπαρξη της ΕΠΣ Ευρυτανίας που ορίζεται σε παιχνίδι του τοπικού μας.



Θετικό ντεμπούτο Σ. Ντάλλα


Ο Σωτήρης Ντάλλας των γηπεδούχων έκανε θετικό ντεμπούτο, καλύπτοντας με επιτυχία το δεξί άκρο της άμυνας και έχοντας καίριες επεμβάσεις. Μπορεί να αγωνιστεί και ως πορτιέρο.

Αρκετές απουσίες
Ο Αίολος είχε πολλές και σημαντικές απώλειες, αφού ταξίδεψε με 13 ποδοσφαιριστές στο «Σύνορο». Ο Παναγιώτης Γενιτσαρόπουλος έμεινε στον πάγκο και δεν πήρε χρόνο συμμετοχής.

8 σερί νίκες
Η ομάδα του Προφήτη Ηλία συνεχίζει ακάθεκτη και μετράει πλέον 8 συνεχόμενες νίκες.

3 αλλαγές

 
Οι φιλοξενούμενοι είχαν 3 αλλαγές στην βασική τους 11αδα σε σχέση με το τελευταίο ματς με την Ποταμιά. Στο κέντρο της άμυνας έπαιξε ο Αντώνης Ζαχαρόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά), σαν αριστερός μπακ ξεκίνησε ο Πάνος Στόκας (Φωτογραφία Κέντρο) και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Κώστας Μπουμπουρής (Φωτογραφία Δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Αποστόλη Φούκα, Χρήστου Μπόγδανου και Νίκου Ράικου. Και οι 3 απουσίαζαν και δεν ταξίδεψαν στο Κερασοχώρι.

Άλλη ομάδα

 













Τελείως αλλαγμένη παρατάχτηκε η Κρέντη, αφού στο τελευταίο ματς που έδωσε με την ΑΕΚ στο Καρπενήσι μόλις 5 ποδοσφαιριστές βρέθηκαν και σήμερα στο βασικό σχήμα του Νίκου Βούρτσα. Σαν δεξιός μπακ άρχισε ο Σωτήρης Ντάλλας, στο κέντρο της άμυνας άρχισαν οι Προκόπης Γκούρλιας και Άκης Τσιούμας (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά), σαν μεσοαμυντικοί αγωνίστηκαν οι Κώστας Κατσαδούρος (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά) και Στέφανος Γκορόγιας (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά) και στο πλάι στην μεσαία γραμμή ξεκίνησε ο Γιάννης Μπισμπίκης (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Γιάννη Τσάκνη, Βαγγέλη Μάκκα (Απουσίαζαν), Γιώργου Βούρτσα (Έπαιξε ως αλλαγή), Γιάννη Μάκκα, Νεκτάριου Ντάλλα και Νίκου Βούρτσα (Έμειναν στον πάγκο με τον τελευταίο να είναι τραυματίας εκτός απσοτολής και να «κοουτσάρει»).

Α΄ Μέρος

Κατοχή Αίολου
Τα «ηνία» της αναμέτρησης πήρε από το 1ο λεπτό κιόλας ο Αίολος και ήταν αρκετά πιεστικός στα πρώτα 30 λεπτά της αναμέτρησης. Δημιούργησε ευκαιρίες, όμως δεν βρήκε δίχτυα.

Διαρκής άμυνα
Οι γηπεδούχοι βρίσκονταν συνέχεια στο μισό γήπεδο στο πρώτο μέρος και κατάφεραν κλείνοντας χώρους να μην δεχτούν γκολ.

Άστοχος ο Νικολάου


Ο αριστερός χαφ Νίκος Νικολάου έχασε τις δυο σημαντικότερες στιγμές των φιλοξενούμενων, στο 12ο λεπτό μετά την μπαλιά του Κώστα Μπουμπουρής στο τετ α τετ με τον Γιάννη Φεγγούλη δεν βρήκε στόχο, όπως και στο 25ο λεπτό, όπου τροφοδοτήθηκε όμορφα από τον Άρη Σιταρά και σούταρε ανενόχλητος άουτ.





Πρώτες βοήθειες σε «ρεφ»


Στο 30ο λεπτό η αναμέτρηση διακόπηκε όταν ο ρέφερι Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία) αντιμετώπισε πρόβλημα όρασης από εάν χαλίκι, που μπήκε στο μάτι του. Ο διασώστης και εκτελών χρέη ιατρού αγώνα Θύμιος Κολοκύθας προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στον ρέφερι, ώστε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του.





«Νεκρό» 15λεπτο
Η μικρή διακοπή επηρέασε τις ομάδες και το τελευταίο 15λεπτο «κύλησε» χωρίς κάποια μεγάλη στιγμή μπροστά από τους δυο τερματοφύλακες.

Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Ο Νικολάου σέντραρε από αριστερά και το σουτ του Μπουμπουρή από κοντά πέρασε παράλληλα με την εστία της Κρέντης.
5΄: Ο Μπόνιας σέντραρε από τα δεξιά, ο Μπουμπουρής έκανε την κεφαλιά-πάσα για τον Μάρκη που πήρε την κεφαλιά και ο Τσιούμας απέκρουσε προ της γραμμής του τέρματος.
9΄: Δυνατή εκτέλεση αράουτ του Μπόνια από αριστερά και μετά από λάθος στην άμυνα της Κρέντης το αδύναμο σουτ του Μάρκη από το ύψος του πέναλτι μπλόκαρε ο Φεγγούλης.
12΄: Ο Μπουμπουρής έκανε όμορφα την μπαλιά για τον Νικολάου, που μπήκε τετ α τετ στην περιοχή από αριστερά και σούταρε μόνος πάνω από το τέρμα του Φεγγούλη.
13΄: Μακρινό σουτ του Μπισμπίκη Ι. πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Νικολάκη.
13΄: Ο Μάρκης έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, ο Μπουμπουρής πήρε την κεφαλιά που έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Φεγγούλη.
25΄: Ο Νικολάου πάσαρε για τον Σιταρά, ο οποίος σούταρε χαμηλά εκτός περιοχής έφυγε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
25΄: Ο Σιταράς έβγαλε τον Νικολάου μόνο απέναντι στον Φεγγούλη, ο πρώτος πλάσαρε ξανά άστοχα, χάνοντας νέα μοναδική στιγμή.
27΄: Φαλτσαριστό σουτ του Σιταρά έφυγε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι της Κρέντης.
43΄: Ο Μπουμπουρής σούταρε εκτός περιοχής και ο Φεγγούλης απέκρουσε στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ.

Β΄ Μέρος

Με στημένα η Κρέντη
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους και μέσα από στημένα έκαναν αισθητή την παρουσία τους και «αιφνιδίασαν» τον Αίολο παίρνοντας το προβάδισμα.

Προηγήθηκε με «Σερ»


Ο Προκόπης Γκούρλιας γέμισε εκτελώντας ελεύθερα δυνατά στην περιοχή του Αίολου, ο Κώστας Κατσαδούρος σούταρε πάνω στα σώματα και από κοντά ο Δημήτρης Σερπάνος (Φωτογραφία) με πλασέ στην δεξιά γωνία του Δημήτρη Νικολάκη κόντρα στην ροή του ματς έκανε το 1-0 κάτω από έντονους πανηγυρισμούς των γηπεδούχων. Το 2ο φετινό τέρμα του το αφιέρωσε στον νεαρό του γιο Κώστα.





Ανασυντάχτηκε ο Αίολος
Μετά το γκολ που δέχτηκε ο Αίολος ανασυντάχθηκε, πήρε μπρος και ανέβασε στροφές πιέζοντας πολύ περισσότερο της Κρέντη. Κατάφερε γρήγορα να κάνει την ολική ανατροπή και να επικρατήσει με 1-3.

Όλα 1-1 με πέναλτι «Κ.Μ.»


Στο 64ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι και έφεραν το ματς στα ίσα. Ο Νίκος Νικολάου εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Βασίλης Μπισμπίκης απέκρουσε την μπάλα με το χέρι κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Κώστας Μπόνιας (Φωτογραφία) ανέλαβε να το εκτελέσει, σούταρε δυνατά και παρότι ο Γιάννης Φεγγούλης βρήκε την μπάλα αυτή κατάληξε στα δίχτυα (1-1).





Η… ευφυΐα του Μπόνια
Ο Κώστας Μπόνιας στο 75΄ εκτέλεσε έξυπνα απευθείας φάουλ ελάχιστα πιο μπροστά από το κέντρο και δεξιά με την μπάλα να περνάει από όλους και να καταλήγει ψηλά στην δεξιά γωνία του Γιάννη Φεγγούλη που αιφνιδιάστηκε (1-2). Αυτά ήταν τα πρώτα φετινά τέρματα του Μπόνια στο πρωτάθλημα, έχοντας πετύχει γκολ στο κύπελλο.





Αυτογκόλ Γκούρλια

 












Οι φιλοξενούμενοι «κλείδωσαν» την νίκη τους στο 82ο λεπτό, ο Πάνος Στόκας σέντραρε από αριστερά, ο Γιάννης Φεγγούλης απέκρουσε ασταθώς, ο Άρης Σιταράς (Φωτογραφία Δεξιά) σούταρε και στην προσπάθεια του ο Προκόπης Γκούρλιας (Φωτογραφία Αριστερά) να αποκρούσει έβαλε την μπάλα στα δίχτυα (1-3).






3 «ντεμπούτα»


Στο τελευταίο 7λεπτο του ματς 3 ποδοσφαιριστές έκαναν ντεμπούτο. Πρώτη συμμετοχή για τους γηπεδούχους κατέγραψαν οι: Ηλίας Πολύζος (Φωτογραφία Αριστερά, Διοικητής του Α.Τ. Κερασοχωρίου) και Αλέξανδρος Λάμπρου (Φωτογραφία Κέντρο), με τον τελευταίο να αποτελεί την τελευταία 2ετια βασικό στέλεχος της μικτής νέων, χωρίς να έχει παίξει στην ομάδα του. «Πρώτη» στα Ευρυτανικά γήπεδα έκανε και ο 14χρονος Δημήτρης Κυλλής (Φωτογραφία Δεξιά) του Αίολου, ο οποίος είναι γιος του Ανδρέα, ο οποίος φόρεσε και αυτός με επιτυχία την φανέλα της ομάδας κατά το παρελθόν και συμμετείχε και στο Δ.Σ.



Οι καλύτερες φάσεις
52΄: Ο Μπισμπίκης Ι. εκτέλεσε φάουλ από αριστερά ο Νικολάκης απέκρουσε στην δεξιά του γωνία και στην συνέχεια μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία το πλασέ του Γκορόγια από κοντά.
53΄: Ο Γκούρλιας εκτέλεσε ελεύθερο, το σουτ του Κατσαδούρου κόντραρε στα σώματα και ο Σερπάνος από κοντά με πλασέ στην δεξιά γωνία του Αίολου έκανε το 1-0.
59΄: Γέμισμα δυνατό του Στόκα πίσω από το κέντρο έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ ο Φεγγούλης.
60΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Ζαραβέλης έκανε την κεφαλιά-πάσα για τον Ράμμο, που σούταρε από δεξιά πάνω στην γραμμή απέκρουσαν οι αμυντικοί και το σουτ του Σιταρά από τα όρια της περιοχής έφυγε πάνω από το τέρμα του Φεγγούλη.
64΄: Ο Νικολάου εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Μπισμπίκης Β. απέκρουσε με το χέρι με τον ρέφερι Χρυσαφόπουλο να καταλογίζει την παράβαση. Ο Μπόνιας το εκτέλεσε δυνατά και παρά την απόκρουση του Φεγγούλη η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα (1-1).
70΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και η κεφαλιά του Μάρκη πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι της Κρέντης.
74΄: Ο Σιταράς έκανε την μπαλιά για τον Ράμμο, ο οποίος σούταρε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Φεγγούλη.
75΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε απευθείας φάουλ λίγο πιο μπροστά από το κέντρο και δεξιά, αυτό κατέληξε στην δεξιά γωνία του Φεγγούλη (1-2).
82΄: Ο Στόκας έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Φεγγούλης απέκρουσε η μπάλα στρώθηκε στον Σιταρά που σούταρε και στην προσπάθεια του ο Γκούρλιας να αποκρούσει σημείωσε αυτογκόλ (1-3).
87΄: Σουτ του Νικολάου από αριστερά πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι της Κρέντης.

Κίτρινες Κάρτες
Μπισμπίκης Β., Κατσαδούρος, Γκορόγιας, Μπισμπίκης Ι., Ντάλλας Α., Τριανταφυλλόπουλος, Ράμμος, Σιταράς

Διακριθέντες
Κρέντη: Ντάλλας Σ., Κατσαδούρος, Σερπάνος
Αίολος: Μπόνιας, Ζαχαρόπουλος, Στόκας, Σιταράς

Δηλώσεις Προπονητών

Νίκος Βούρτσας (Κρέντη): «Σήμερα προσπαθήσαμε να πάρουμε κάτι θετικό, αλλά δεν τα καταφέραμε. Σταθήκαμε καλά μέχρι ένα σημείο, προηγηθήκαμε στο σκορ,  αλλά δεν αντέξαμε στην πίεση του αντίπαλου, που ήταν εμφανής μέσα στο γήπεδο. Να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για την προσπάθεια και καλή συνέχεια στην ομάδα του Αίολου.»





Γιάννης Φλωράκης (Αίολος): «Η νίκη μας είναι δίκαιη, σημειώθηκε βέβαια κάτω από δύσκολες συνθήκες, μας δυσκόλεψε αρκετά ο αντίπαλος και ο αγωνιστικός χώρος. Δεν είχαμε προσαρμοστεί απολύτως στις ανάγκες αυτού του παιχνιδιού, είχαμε μείνει στις προηγούμενες νίκες μας και χρειάστηκε στο δεύτερο ημίχρονο να κάνουμε υπερπροσπάθεια. Για αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά, που κατάφεραν και γυρίσανε το παιχνίδι. Το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε, δεν είχαμε κάποιον τραυματία ή κάποια τιμωρία και κοιτάζουμε τώρα το επόμενο παιχνίδι που είναι με την Μυρίκη, το οποίο θα είναι πάρα πολύ σημαντικό για το ποιος θα τερματίσει πρώτος στην κανονική διάρκεια. Καλή συνέχεια εύχομαι στην ομάδα της Κρέντης.»

Συνθέσεις Ομάδων

Κρέντη (Νίκος Βούρτσας): Φεγγούλης, Μπισμπίκης Φ., Ντάλλας Σ., Τσιούμας(83΄ Πολύζος), Γκούρλιας, Μπισμπίκης Β., Κατσαδούρος, Γκορόγιας(68΄ Βούρτσας Γ.), Μπισμπίκης Ι., Ντάλλας Α.(84΄ Λάμπρου), Σερπάνος

Αίολος (Γιάννης Φλωράκης): Νικολάκης, Τριανταφυλλόπουλος, Στόκας, Ζαραβέλης, Ζαχαρόπουλος, Ράμμος, Μπόνιας, Μάρκης(84΄ Κυλλής), Μπουμπουρής, Σιταράς, Νικολάου

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Κατερίνα Λάππα (ΕΠΣ Ευρυτανίας)



























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος