Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Μυρίκη-Αίολος 0-1

Δεν έχει σταματημό το σερί του Αιόλου, ο οποίος κέρδισε ένα ακόμη παιχνίδι, καταβάλλοντας με 1-0 την τυπικά γηπεδούχο Μυρίκη στο τελευταίο αγώνα του δευτέου γύρου του πρωταθλήματος.
Το παιχνίδι μεταξύ των δυο πρώτων του βαθμολογικού πίνακα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Άρχισε στις 3 και ήταν στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Το «παρών» έδωσε πλήθος θεατών, βλέποντας μια δυνατή αναμέτρηση με αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα.
Η Μυρίκη του Σπύρου Κολόκα κινήθηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς, έχοντας ως πρώτο στόχο την διατήρηση του «μηδέν». Παρότι δεν έκανε καλή εμφάνιση έχασε στις λεπτομέρειες τον βαθμό, αποδεικνύοντας το πόσο σκληροτράχηλη ομάδα είναι.  Αποβλήθηκε στο 79ο λεπτό από τον ρέφερι Κώστα Διώτη με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Δημήτρης Ίβρος. Ο Α.Ο.Μ. παραμένει στην 2η θέση με 23 πόντους.
Ο Αίολος του Γιάννη Φλωράκη κατάφερε στην επανάληψη να φτάσει στην 9η συνεχόμενη νίκη του. Το νικητήριο γκολ σημειώθηκε με αυτογκόλ του Θωμά Τσίπρα από προσπάθεια του Νίκου Νικολάου, ο οποίος είχε και δοκάρι νωρίτερα. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία έφτασε τους 30 βαθμούς και «αποσπάστηκε» στο +7 από την δεύτερη θέση.
Την πρώτη αγωνιστική του 3ου γύρου η Μυρίκη θα «κοντραριστεί» με την Κρέντη και ο Αίολος με τον Παναγραφιωτικό.

Προσέλευση play off
Στα θετικά του αγώνα ήταν η παρουσία πληθώρας φιλάθλων. Τον αγώνα παρακολούθησαν γύρω στους 170-180 φιλάθλους, εκμεταλλευόμενοι και τον πολύ καλό καιρό.



+7 ο Αίολος
Οι «Αιολίτες» μετά την 9η συνεχόμενη νίκη τους έχουν αποκτήσει διαφορά 7 βαθμών από την 2η θέση.

Επίσημη «πρώτη»


Σε ολόκληρο το 90λεπτο αγωνίστηκε ο φορ Βασίλης Μεταξούλης(Φωτογραφία). Ο Αίολος τον απέκτησε από τον Όμηρο Νεοχωρίου(Α΄ ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας).


Ακόμη 3
Οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν ως τώρα 4 φορές σε πρωτάθλημα και κύπελλο με απολογισμό 3 νίκες του Αιόλου και 1 της Μυρίκης. Θα τεθούν αντιμέτωπες σε ακόμη 3 ματς έως την λήξη της σαιζόν.

Έπαιξαν οι βασικοί
 

Ο Πάνος Αζακάς(Φωτογραφία αριστερά) επανήλθε στο κέντρο της άμυνας της ομάδας με πολύ καλή παρουσία. Συμμετείχαν και οι: Νίκος Ράικος(Φωτογραφία κέντρο)  και Αποστόλης Φούκας(Φωτογραφία δεξιά), οι οποίοι απουσίαζαν στον αγώνα με την Κρέντη.
Δεν πρόλαβε να αγωνιστεί ο Αντώνης Ζαχαρόπουλος, ενώ ως αλλαγή χρησιμοποιήθηκαν οι: Κώστας Μπουμπουρής και Πάνος Μάρκης. Δηλωμένος στον πάγκο ήταν ο Πάνος Στόκας.

Αλλαγή κίπερ


Την εστία της Μυρίκης υπερασπίστηκε ο Βασίλης Δόσης, καθώς απουσίαζε ο Στάθης Φακίτσας.  Ταξιάρχης Καλύβας, Γρηγόρης Τάσιος(Φωτογραφία) και Δημήτρης Ίβρος άρχισαν στην ενδεκάδα του Σπύρου Κολόκα, καθώς δεν είχαν αγωνιστεί ενάντια στην ΑΕΚ.
Πήραν τις θέσεις των: Κώστα Ζαραβέλη, Γιώργου Μπουμπουρή και Πάνου Χρυσικού. Μόνο ο μεσαίος αγωνίστηκε.

Χάνει το κύπελλο ήθους
Η πρώτη αποβολή της Μυρίκης στερεί στην ομάδα την κατάκτηση του τιμητικού κυπέλλου ήθους, το οποίο δεν θα κατακτήσει καμία ομάδα.

Α΄ Μέρος

Ισορροπημένο 45λεπτο
Το πρώτο ημίχρονο δεν επεφύλασσε ιδιαίτερες συγκινήσεις και τα σκληρά μαρκαρίσματα ήταν αρκετά. Σε ένα ισορροπημένο πρώτο μέρος οι δυο ομάδες παρέμειναν στο 0-0.

Μικροευκαιρίες














Οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν δυο τελικές προσπάθειες με τον Ταξιάρχη Καλύβα(Φωτογραφία αριστερά) και τον Κώστα Σταμούλη(Φωτογραφία δεξιά), χωρίς να ανησυχήσουν ιδιαίτερα τον Δημήτρη Νικολάκη.


Κορυφαία στο τέλος
Την καλύτερη ευκαιρία του πρώτου 45λεπτου είχαν οι παίχτες του Αιόλου στο φινάλε του ημιχρόνου. Ο Βασίλης Μεταξούλης ύστερα από το λάθος του Σάκη Θεοχάρη σούταρε έξω από την εστία του Βασίλη Δόση.


Οι καλύτερες φάσεις
11΄: Κόρνερ του Λέρη από δεξιά, κεφαλιά του Καλύβα κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αιόλου.
43΄: Ο Σταμούλης δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, για να μαζέψει ο τερματοφύλακας του Αιόλου.
45΄: Ο Μεταξούλης εκμεταλλεύτηκε λάθος του Θεοχάρη και σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Δόση.

Β΄ Μέρος

Πίεσε και σκόραρε
Η ομάδα του Αιόλου είχε την ανωτερότητα κατά την διάρκεια της επανάληψης, σημάδεψε το δοκάρι και πέτυχε τέρμα με την βοήθεια αντιπάλου. Επιπλέον η Μυρίκη έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές.

Δοκάρι για Αίολο


Οι παίχτες του Γιάννη Φλωράκη είχαν δοκάρι στο 55΄, όταν μετά την σέντρα του Αποστόλη Φούκα, ο Νίκος Νικολάου(Φωτογραφία) είδε την προσπάθεια του από δύσκολη θέση να μην καταλήγει στα δίχτυα.

Από το πόδι του Τσίπρα


Το νικητήριο γκολ επετεύχθη με την συμπλήρωση 70 λεπτών. Ο κορυφαίος της συνάντησης Νίκος Νικολάου έκανε μπάσιμο από αριστερά, σούταρε και ο Θωμάς Τσίπρας(Φωτογραφία) σημείωσε αυτογκόλ, «γράφοντας» το 0-1.







Σύρραξη και αποβολή














Στο 79ο λεπτό ο Βασίλης Μεταξούλης έκανε φάουλ επιχειρώντας προβολή στον αντίπαλο κίπερ Βασίλη Δόση(Φωτογραφία αριστερά), προκαλώντας την οργή του τελευταίου, αλλά και των συμπαιχτών του.
Ο Δημήτρης Ίβρος(Φωτογραφία δεξιά) τιμωρήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, διότι χτύπησε και έφτυσε τον Βασίλη Μεταξούλη. Δόσης και Μεταξούλης παρατηρήθηκαν με κίτρινη κάρτα.





Οι καλύτερες φάσεις
55΄: Ο Φούκας έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Νικολάου στο δεύτερο δοκάρι με προβολή σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της Μυρίκης.
63΄: Πάσα του Ράμμου στον Μεταξούλη, ο οποίος σούταρε μονοκόμματα εκτός περιοχής άουτ από το αριστερό δοκάρι του Δόση.
65΄: Εκτέλεση φάουλ του Νικολάου από δεξιά, προβολή του Μάρκη στο πρώτο δοκάρι πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι της Μυρίκης.
69΄: Σέντρα του Νικολάου από αριστερά, κοντινό πλασέ του Μεταξούλη μάζεψε ο πορτιέρο της Μυρίκης.
70΄: Ο Νικολάου με ωραία ενέργεια πλαγιοκόπησε από αριστερά έκανε το χαμηλό σουτ και ο Τσίπρας προ της γραμμής πέτυχε αυτογκόλ, κάνοντας το 0-1.
79΄: Απευθείας κόκκινη στον Ίβρο για χτύπημα εκτός φάσης και πτυσμό στον Μεταξούλη.
86΄: Εκτέλεση κόρνερ του Μπόνια από αριστερά, κεφαλιά του Ζαραβέλη πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Δόση.

Στο κέντρο οι νικητές
Με παρότρυνση του αρχηγού Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλου οι παίχτες του Αιόλου πανηγύρισαν στο κέντρο του γηπέδου την νέα τους επιτυχία, «κλείνοντας» τον 2ο γύρο χωρίς καμία απώλεια βαθμών.


Κίτρινες Κάρτες
Δόσης, Γενιτσαρόπουλος, Λιάγκας Κ., Λιάγκας Π., Καλύβας, Αζακάς, Τριανταφυλλόπουλος, Μεταξούλης

Διακριθέντες
Μυρίκη: Λιάγκας Κ., Γενιτσαρόπουλος
Αίολος: Αζακάς, Ζαραβέλης, Νικολάου

Δηλώσεις Προπονητών


Σπύρος Κολόκας (Μυρίκη): «Σήμερα ήμασταν σαν ομάδα πολύ κακοί, δεν παίξαμε το ποδόσφαιρο που έπρεπε να παίξουμε και δικαίως χάσαμε. Θέλω όμως να τονίσω ότι φέτος δεν μίλησα πάρα πολύ για την διαιτησία, αλλά σήμερα η διαιτησία του κυρίου Διώτη ήταν και αυτή κάκιστη. Λυπάμαι που αναφέρομαι για τον διαιτητή, αλλά περίμενα κάτι περισσότερο από αυτόν,  όχι να ευνοήσει την ομάδα μου να σφυρίξει 50-50. Αυτό δεν έγινε και χαρακτηριστικά αναφέρομαι όταν παίκτης της αντίπαλης ομάδας έχει υποπέσει σε φάουλ 3 φορές στον τερματοφύλακας με κλωτσιά στο κεφάλι και δεν τον παρατηρεί με κίτρινη κάρτα., πως θα προστατευτεί αυτός ο τερματοφύλακας και η ομάδα μου; Εύχομαι να ήταν μια κακή διαιτησία και να μην συμβεί ξανά αυτό. Συγχαρητήρια στον Αίολο και του εύχομαι καλή συνέχεια.»

Γιάννης Φλωράκης (Αίολος): «Πιστεύω ότι η νίκη είναι δίκαιη για μας, ήμασταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, είχαμε περισσότερες ευκαιρίες, κερδίσαμε δίκαια, αλλά δεν είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας μου. Πιστεύω ότι είμαστε ένα επίπεδο πιο πάνω από τις άλλες ομάδες και πρέπει να τελειώνουν τα παιχνίδια πιο γρήγορα και πιο εύκολα. Ορισμένοι παίχτες νομίζουν ακόμη ότι παίζουν στην ομάδα του Αίολου, όπως ήταν πριν κάποια χρόνια. Τα πράγματα έχουν αλλάξει, θα πρέπει να μάθουν και τακτικά, αλλά και από άποψη φυσικής κατάστασης να ανταπεξέρχονται στις ανάγκες της ομάδας. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Μυρίκης για την εμφάνιση και της εύχομαι καλή συνέχεια.»

Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Σπύρος Κολόκας): Δόσης, Θεοχάρης, Τσίπρας, Γενιτσαρόπουλος, Λιάγκας Κ.(78΄ λ.τρ Μπουμπουρής Γ.), Λέρης, Τάσιος(63΄ Τσαγιάννης), Λιάγκας Π., Καλύβας(58΄ Ιωάννου), Σταμούλης, Ίβρος

Αίολος (Γιάννης Φλωράκης): Νικολάκης, Φούκας, Ράικος, Ζαραβέλης, Αζακάς Π., Τριανταφυλλόπουλος, Μπόνιας(92΄ Μπουμπουρής Κ.), Ράμμος, Μεταξούλης, Σιταράς(62΄ Μάρκης), Νικολάου

Διαιτητής: Κώστας Διώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)











































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος