Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Πήγασος Αγίου Κωνσταντίνου-Π.Α.Κ. 54-58

Με το «δεξί» μπήκε στην Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ η Π.Α.Κ., όπου νίκησε 4 πόντους στο  φινάλε του Γιώργου Σώκου με 54-58 τον μαχητικό Πήγασο Αγίου Κωνσταντίνου.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή 24 Ιανουαρίου στο κλειστό του Αγίου Κωνσταντίνου και ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ και την παρακολούθησαν γύρω στα 50 άτομα.
Ο Πήγασος Αγίου Κωνσταντίνου του Βαγγέλη Μπεσίρη παρότι από την αρχή «κυνηγούσε» στο σκορ τον αντίπαλο κατάφερε να ανατρέψει μια διαφορά 12 πόντων και να προηγηθεί στο τελευταίο λεπτό του ματς με 53-52, ωστόσο με καλάθι του Γιώργου Σώκου 7 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και με άστοχη επίθεση στην συνέχεια γνώρισε την ήττα. Πρώτος σκόρερ του ματς ήταν ο νεαρός Χρήστος Ανδριτσάκης με 22 πόντους και 1 εύστοχο τρίποντο.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου ήταν καλύτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, ωστόσο στην τελευταία περίοδο έκανε αρκετά λάθη και έκανε το ματς ντέρμπι. Παρότι είχε τον έλεγχο του αγώνα και διαφορά ασφαλείας στα τέλη της 3ης και στην 4η περίοδο δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματική σε άμυνα και επίθεση. Χρειάστηκαν οι 4 πόντοι του Γιώργου Σώκου (2ποντο στα 8΄΄ και 2/2 βολές 2΄΄ πριν το τέλος) για να φύγει με το «διπλό» και το 54-58. Ο γκάρντ Τόλης Πιπέρας με 11 πόντους και 1 3ποντο ήταν ο πρώτος σκόρερ της Ακαδημίας.
Την επόμενη (2η) αγωνιστική η Π.Α.Κ. υποδέχεται στο Καρπενήσι στις 30 του μήνα την Μούτα Δομοκού και ο Πήγασος αγωνίζεται εκτός έδρας με τον Οπούντιο Μαρτίνου.

Μια 50αδα
Η αναμέτρηση έγινε στο κλειστό του Αγίου Κωνσταντίνου και την παρακολούθησαν περίπου 50 θεατές.



Αλλαγές σε κριτές & ρέφερι


Αλλαγή υπήρξε στην διαιτητική 2αδα όπου αντί του Γιώργου Χριστοδούλου σφύριξε ο Απόστολος Καραμπιτσάκος (Φωτογραφία). Κριτές ήταν τελικώς οι Λαμιώτες Νίκος Καλαντζής και Δημήτρης Γλωσόπουλος και όχι η 3αδα που ορίστηκε την Παρασκευή.

22 ο Ανδριτσάκης


Σε εξαιρετική ημέρα βρέθηκε ο Χρήστος Ανδριτσάκης, ο οποίος σκόραρε 22 πόντους βάζοντας και 1 τρίποντο. Ο αθλητής έχει αντιμετωπίσει την Π.Α.Κ. στο εφηβικό και είναι αθλητής των τμημάτων υποδομής του Πήγασου. Με 18 ακολούθησε ο δυναμικός σέντερ Ηλίας Μπεσίρης.



Πρωτιά για Πιπέρα


Για τους φιλοξενούμενους πρώτος σκόρερ με 11 και 1 επιτυχημένη προσπάθεια έξω από τα 6.75 αναδείχτηκε ο Τόλης Πιπέρας. Με 10 ακολούθησε ο γκάρντ Δημήτρης Σβερώνης. 


Θετικά «ντεμπούτα»















5 νέα πρόσωπα είχε στο δυναμικό της η Π.Α.Κ., τα οποία έκαναν ντεμπούτο στο πρωτάθλημα και στην Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ. Ο Πάνος Αρβανίτης (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά) ξεκίνησε με 8 πόντους, ενώ 2 πέτυχαν στο ντεμπούτο τους οι Γιάννης Πιστιόλης (Φωτογραφία Πάνω Κέντρο) και Σωτήρης Καλαμπάκας (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά). «Πρώτη» στην Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ και για τους Θοδωρή Χονδρό (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά) και Μπάμπη Χαντζόπουλο (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά), οι οποίοι δεν μπήκαν στην λίστα των σκόρερ.

Double ξεκίνημα

 












Δυνατή αρχή και με Double σκορ έκλεισε την 1η περίοδο η Π.Α.Κ., που προηγήθηκε του Άγιου Κωνσταντίνου με 8-16. Ο Γιάννης Ρίζος με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Τόλης Πιπέρας με 2/2 βολές, ο Κώστας Νιαβής (Φωτογραφία Αριστερά) με 2ποντο και ο Πάνος Κρουστάλλης (Φωτογραφία Δεξιά) με 2ποντο έκαναν το 1-6. Ακολούθησε δίποντο του Ηλία Μπεσίρη, γκολ-φάουλ του Γιώργου Σώκου με χαμένη ελεύθερη βολή και δίποντο του Κώστα Νιαβή από ασιστ του Δημήτρη Σβερώνη (3-10). Ο Χρήστος Ανδριτσάκης με έμμεσο τρίποντο (Καλάθι και φάουλ με εύστοχη ελεύθερη βολή) και ο Κώστας Ψιμόγιαννος με δίποντο μείωσαν στο 8-10. Η περίοδος ολοκληρώθηκε στο ντάμπλ σκορ και στο 8-16 μετά από 2/2 ελεύθερες βολές του Γιάννη Πιστιόλη, 2ποντο του Δημήτρη Σβερώνη και όμορφο καλάθι του Κώστα Νιαβή. Ο Νίκος Ρεντίφης του Πήγασου ανέκοψε με θεαματική «τάπα» τον Κώστα Νιαβή της Π.Α.Κ. Ο Θωμάς Κοσματόπουλος των γηπεδούχων έκοψε προσπάθεια του Γιάννη Πιστιόλη της Ακαδημίας. Ο Κώστας Νιαβής της Π.Α.Κ. ανέκοψε με τάπα τον Κώστα Κοντοβά του Αγίου Κωνσταντίνου.



Προβάδισμα 7

 
Μπροστά στο σκορ διατηρήθηκε και στην 2η περιόδο η Π.Α.Κ., που πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με +7 και με 27-34. Ο Χρήστος Ανδριτσάκης με εκτέλεση έξω από τα 6.75 και ο Γιάννης Ρίζος (Φωτογραφία Αριστερά) με 2ποντο μείωσαν στο 13-16. Με καλάθι του Γιάννη Καγκαρά, δίποντο του Πάνου Αρβανίτη και καλάθι του Ηλία Μπεσίρη έγινε το 15-20. Ο Σωτήρης Καλαμπάκας με 2/2 ελεύθερες βολές, ο Πάνος Αρβανίτης με δίποντο και ο Κώστας Νιαβής με γκολ φάουλ (Άστοχη συμπληρωματική ελεύθερη βολή) πραγματοποίησαν το 15-26. Ο Βασίλης Διαμαντής (Φωτογραφία Κέντρο) με δίποντο, ο Τόλης Πιπέρας με 3ποντο και ο Ηλίας Μπεσίρης με 2ποντο έγραψαν το 19-29. Εν συνεχεία ο Τάσος Πενταλιός είχε 2/2 βολές, ο Δημήτρης Σβερώνης (Φωτογραφία Δεξιά) σκόραρε με δίποντο και ο Βασίλης Διαμαντής είχε 1/2 ελεύθερες βολές (22-31). Ο Γιώργος Σώκος με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Θωμάς Κοσματόπουλος με 1/2 βολές, ο Χρήστος Ανδριτσάκης με 2/2 ελεύθερες βολές, ο Δημήτρης Σβερώνης με 2ποντο και ο Χρήστος Ανδριτσάκης ξανά με 2/2 βολές έκαναν το 27-34 του ημιχρόνου.





Πλησίασε με Ανδριτσάκη
Η τοπική ομάδα χάρις τα καλάθια του Χρήστου Ανδριτσάκη (Έβαλε 9 από τους 10 πόντους που έβαλε η ομάδα του στο δεκάλεπτο) πλησίασε στους 3 πόντους και στο 37-40. Η Π.Α.Κ. στα τελευταία λεπτά έκανε λάθη με την διαφρά να μειώνεται. Ο Γιάννης Ρίζος είχε  1/2 βολές, ο Δημήτρης Σβερώνης είχε 1/2 ελεύθερες βολές, ο Τόλης Πιπέρας σκόραρε για 2 και ο Χρήστος Ανδριτσάκης πέτυχε 2ποντο (30-37). Με νέο δίποντο του Χρήστου Ανδριτσάκη, 1/2 βολές του ίδιου και 1/2 ελεύθερες βολές του Δημήτρη Σβερώνη έγινε το 33-38. Ο Δημήτρης Σβερώνης με δίποντο και ο Χρήστος Ανδριτσάκης με δυο δίποντα έκαναν το 37-40.  Ο Κώστας Νιαβής των φιλοξενούμενων μοίρασε «στοπ» στον Κώστα Διαμαντή του Αγίου Κωνσταντίνου. Ο Τόλης Πιπέρας της Π.Α.Κ. ανέκοψε προσπάθεια για 3 του Χρήστου Ανδριτσάκη των «κόκκινων».




«Διπλό» με Σώκο

Ντέρμπι έγινε το ματς στο τελευταίο 2λεπτο, όμως ο Γιώργος Σώκος (Φωτογραφία Αριστερά) με 4 πόντους στο φινάλε έκανε το τελικό 54-58 και έδωσε στην ομάδα του μια σημαντική νίκη. Ο Τόλης Πιπέρας με δίποντο, ο Ηλίας Μπεσίρης με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Πάνος Αρβανίτης με 2ποντο και ο Ηλίας Μπεσίρης (Φωτογραφία Κέντρο) με νέο δίποντο έκαναν το 40-44. Εν συνεχεία ο Χρήστος Ανδριτσάκης είχε 1/2 ελεύθερες βολές, ο Τόλης Πιπέρας έβαλε δίποντο και ο Τάσος Πενταλιός (Φωτογραφία Δεξιά) σκόραρε για δυο 43-46. Ο Άγιος συνέχισε και προηγήθηκε με 47-46 μετά από 2ποντο του Ηλία Μπεσίρη, 1/2 ελεύθερες βολές του ίδιου και 1/1 βολή του Χρήστου Ανδριτσάκη από τεχνική ποινή. Ο Γιώργος Σώκος με 2ποντο, ο Πάνος Αρβανίτης με δίποντο, ο Χρήστος Ανδριτσάκης με 1/2 βολές και ο Ηλίας Μπεσίρης με 2ποντο έκαναν το 50-50. Ο Θοδωρής Κατσαρός με δίποντο και ο Ηλίας Μπεσίρης με δίποντο έκαναν το 52-52. Ακολούθησαν 0/2 βολές του Γιώργου Σώκου (1.13 πριν το τέλος), 0/2 βολές του Πάνου Κρουστάλλη (00.55 πριν το τέλος) και 0/2 βολές του Πάνου Αρβανίτη (00.54 πριν το τέλος). 00.48 πριν το τέλος ο Ηλίας Μπεσίρης με 1/2 βολές έκανε το 53-52. Ο Πάνος Κρουστάλλης με δίποντο έκανε το 53-54. 00.24 πριν το τέλος ο Ηλίας Μπεσίρης με 1/2 βολές ισοφάρισε σε 54-54. Ο Γιώργος Σώκος με δίποντο 8΄΄ πριν το τέλος και 00.02 πριν το τέλος με 2/2 βολές χάρισε το διπλό στην Π.Α.Κ. με 54-58. Ο Θωμάς Κοσματόπουλος του Πήγασου ανέκοψε προσπάθεια του Θοδωρή Κατσαρού της Π.Α.Κ.












Τεχνική στον πάγκο
5.18 πριν το τέλος της αναμέτρησης ο πάγκος της Π.Α.Κ. χρεώθηκε με τεχνική ποινή, όταν διαμαρτυρήθηκε έντονα για μη καταλογισμό βημάτων σε αντίπαλο. Στην εξέλιξη της φάσης ο Πήγασος κέρδισε δυο βολές και φάουλ (1/2 του Ηλία Μπεσίρη) και ο Χρήστος Ανδριτσάκης με εύστοχη ελεύθερη βολή από την τεχνική έκανε το 47-46.


Εκτός με φάουλ Ψιμόγιαννος & Ρίζος


9.19 πριν το τέλος του αγώνα ο Κώστας Ψιμόγιαννος (Φωτογραφία) αποβλήθηκε, κάνοντας το 5ο του προσωπικό του φάουλ. 00.02 πριν το τέλος ο Γιάννης Ρίζος αποβλήθηκε, συμπληρώνοντας τα 5 προσωπικά φάουλ και αυτός.

Πανηγύρισαν το διπλό
Μετά το τέλος του αγώνα η Π.Α.Κ. πανηγύρισε το πρώτο της «διπλό» στο φετινό πρωτάθλημα.


Δηλώσεις Προπονητών

Βαγγέλης Μπεσίρης (Πήγασος Αγίου Κωνσταντίνου): «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ήταν νευρικό τουλάχιστον από την πλευρά μας. Έμεινα ευχαριστημένος από τα παιδιά εάν αναλογιστούμε την προετοιμασία που κάναμε, η οποία ήταν ελλιπής. Η ομάδα του Καρπενησίου ήταν πολύ πιο έτοιμη από εμάς. Δεν απογοητευόμαστε, συνεχίζουμε και πιστεύω ότι παιχνίδι με το παιχνίδι θα είμαστε ακόμη καλύτεροι. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο και τους παίκτες μου για την προσπάθεια που έκαναν και να δώσω και συγχαρητήρια στην ομάδα του Καρπενησίου και τις εύχομαι καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα.»
Σε ερώτηση μας σχετικά με τους στόχους της ομάδας του δήλωσε τα ακόλουθα: «Ο στόχος μας είναι να παίξουμε καλό μπάσκετ, όσο μπορούμε καλύτερο μπάσκετ. Έχουμε και αρκετά παιδιά από το παιδικό στην ομάδα μας και έχουμε και από το εφηβικό και προσπαθούμε όλα αυτά τα παιδιά σιγά-σιγά να τα ανδρώσουμε μπασκετικά. Θέλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ και να μας χειροκροτεί ο κόσμος.»

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): «Κατ΄ αρχάς εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες του ομίλου μας αλλά και σε όλες της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ για το πρωτάθλημα που ξεκίνησε. Ευχαριστώ για την φιλοξενία στο σάιτ σας παρόλα αυτά όμως θεωρώντας πως οι πρωταγωνιστές στους αγώνες είναι οι παίκτες, δεν θα ήθελα να κάνω κάποια δήλωση για τον αγώνα. Θα ήθελα να αφήσω το πρωτάθλημα να εξελιχτεί και στο τέλος να εκφράσω την άποψη μου αν αυτό έχει πραγματικά αξία και νόημα.»



Τα δεκάλεπτα
8-16, 27-34, 37-40, 54-58

Συνθέσεις Ομάδων

Πήγασος Αγίου Κωνσταντίνου (Βαγγέλης Μπεσίρης): Κοντοβάς, Ψιμόγιαννος 2, Κοσματόπουλος 1, Τσούμας, Παπαευαγγέλου, Ανδριτσάκης 22(1), Ρίζος 4, Ρεντίφης, Διαμαντής Κ., Πενταλιός 4, Διαμαντής Β. 3, Μπεσίρης  18

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Πιπέρας 11(1), Σβερώνης 10, Χονδρός, Κατσαρός 2, Αρβανίτης 8, Καγκαράς 2, Σώκος 9, Χαντζόπουλος, Πιστιόλης 2, Νιαβής 8, Καλαμπάκας 2, Κρουστάλλης 4

Διαιτητές : Βασίλης Ντάνος & Απόστολος Καραμπιτσάκος (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Νίκος Καλαντζής & Δημήτρης Γλωσόπουλος (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)




































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος