Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΟΚ Βελούχι-Παναγραφιωτικός 2-4

«Χορταστικό» ντέρμπι έγινε στο αθλητικό κέντρο, όπου ο Παναγραφιωτικός νίκησε τον ΑΠΟΚ με 2-4 πετυχαίνοντας μια σπουδαία νίκη. Τα 5 από τα 6 τέρματα σημειώθηκαν στα πρώτα 45 λεπτά.
Η συνάντηση διεξήχθη την Κυριακή 30 Ιανουαρίου στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας και την παρακολούθησαν περίπου 70 θεατές.
Ο ΑΠΟΚ του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου δεν κατάφερε να συνεχίσει τις επιτυχίες και γνώρισε την ήττα κάνοντας άσχημη εμφάνιση. Βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, όμως αντέδρασε άμεσα και με σκόρερ τους Σάκη Τσιλίκα και Άλεξ Μπακαλίδη γύρισε το ματς στο 2-1. Η συνέχεια ήταν κακή για τους γηπεδούχους που δέχτηκαν 3 τέρματα για να χάσουν τελικώς με 2-4.
Ο Παναγραφιωτικός του Γιώργου Χρυσαφόπουλου έκανε εξαιρετική εμφάνιση, καθώς εκμεταλλεύτηκε τους ταχύτατους μεσοεπιθετικούς του και σκόραρε 4 φορές,δημιουργώντας πληθώρα ευκαιριών. Προβάδισμα στην ομάδα έδωσε ο νεαρός Τόμι Χρυσαφόπουλος και παρά το 2-1 ακολούθησαν γκολ στο πρώτο μέρος των Γιώργου Βούρτσα και Χρήστου Κατσαρή (Εντυπωσιακό σουτ από μακριά) και ένα στην επανάληψη του φορ Μιχάλη Νούλα.
Την επόμενη (14η) αγωνιστική ο Παναγραφιωτικός αγωνίζεται με την ΑΕΚ στις 7 του μήνα στο αθλητικό κέντρο και ο ΑΠΟΚ θα κάνει το ρεπό του. Ο ΑΠΟΚ έμεινε 3ος έχοντας 21 βαθμούς, ενώ ο Παναγραφιωτικός ακολουθεί στην 4η θέση έχοντας 18 βαθμούς.

Περίπου 70
Η αναμέτρηση έγινε παρουσία περίπου 70 θεατών, οι οποίοι αποζημιώθηκαν, αφού είδαν συνολικά 6 τέρματα.


Πρεμιέρα για «Ντο»


Ο Βασίλης Ντότσικας (Φωτογραφία) « ντεμπούταρε» με τον ΑΠΟΚ παίζοντας στο κέντρο ως μεσοαμυντικός ενάντια στην πρώην του ομάδα τον Παναγραφιωτικός. Έπαιξε για 45  λεπτά.

Εκτός «Μπί» & Δαράβαλης
Για τους φιλοξενούμενους εκτός 18αδας έμεινε ο τιμωρημένος Γιάννης Δαράβαλης και ο τραυματίας μεσοαμυντικός Δημήτρης Μπισμπίκης.

Ξεχώρισε ο Κατσαρής


Πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο μέσος του Παναγραφιωτικού Χρήστος Κατσαρής, που επέστρεψε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του βάζοντας και ένα πανέμορφο τέρμα.

«Φρεσκάρισμα»

 












Οι φιλοξενούμενοι είχαν 4 αλλαγές σε σύγκριση με το εξ αναβολής ματς της Τετάρτης με την Μυρίκη στο αρχικό τους σχήμα. Στο κέντρο της άμυνας επέστρεψε ο Ελτόν Μαλάϊ (Φωτογραφία Αριστερά), που εξέτισε την ποινή της τιμωρίας του, στο αριστερό άκρο της άμυνας έπαιξε ο Αλέξης Καλαμπούκης (Φωτογραφία Δεξιά), στο κέντρο σαν αμυντικό χαφ αγωνίστηκε ο Χρήστος Κατσαρής και ο Γιώργος Βούρτσας αγωνίστηκε ως επιτελικός μέσος. Πήραν τις θέσεις των: Γιάννη Δαράβαλη (Τιμωρημένος), Δημήτρη Μπισμπίκη (Τραυματίας), Κώστας Καββαδία και Ανδρέα Πάτρου (Έπαιξαν ως αλλαγή).

Μόνο 1
Ο ΑΠΟΚ είχε μόλις 1 αλλαγή στο αρχικό του σχήμα σε σύγκριση με το τελευταίο ματς που είχε δώσει ενάντια στην Μυρίκη. Ο Βασίλης Ντότσικας ξεκίνησε βασικός παίρνοντας την θέση του Στέλιου Ρεσίτη, που έπαιξε ως αλλαγή.

Α΄ Μέρος

Ανατροπές
Με γρήγορο ρυθμό και ανατροπές στο σκορ «κύλησε» το πρώτο 45λεπτο. Ο Παναγραφιωτικός προηγήθηκε πρώτος (0-1), ο ΑΠΟΚ γύρισε το ματς σε 2-1 και τα πρώτα 45΄ έκλεισαν με νέα ανατροπή και 2-3 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Γρήγορο γκολ «Χρύ»


Οι τυπικά φιλοξενούμενοι του Παναγραφιωτικού πήραν πολύ νωρίς το προβάδισμα. Στο 16ο λεπτό ο Μιχάλης Νούλας πάσαρε όμορφα στον Τόμι Χρυσαφόπουλο (Φωτογραφία), που με πλασέ στην αριστερή γωνία του Βελουχίου πέτυχε το 0-1. Το τέρμα ο νεαρός χαφ το αφιέρωσε στον αδερφό του Κώστα, ποδοσφαιριστή των νέων της Λαμίας που παρακολουθούσε το παιχνίδι από την κερκίδα. Ο νεαρός Χρυσαφόπουλος έφτασε τα 4 γκολ στο πρωτάθλημα.




Ισοφάρισε με Τσιλίκα


Οι γηπεδούχοι του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου απάντησαν 5 λεπτά αργότερα και ισοφάρισαν σε 1-1. Ο Άλεξ Μπακαλίδης σέντραρε από αριστερά και ο Σάκης Τσιλίκας πετάχτηκε αφύλακτος στο πρώτο δοκάρι και με προβολή στην δεξιά γωνία του Γιώργου Καλύβα ισοφάρισε σε 1-1. Ο σκόρερ του ΑΠΟΚ ανέβηκε στα 5 τέρματα.



Ολική ανατροπή «Μπάκα»


Ο ΑΠΟΚ τρία λεπτά μετά το γκολ της ισοφάρισης κέρδισε πέναλτι και έκανε την ολική ανατροπή. Ο Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία) ανατράπηκε πλάγια αριστερά μέσα στην περιοχή από τον Γιώργο Πλεξίδα και κέρδισε πέναλτι μετά την απόφαση του ρέφερι Δημήτρη Κουρλού. Ο Άλεξ Μπακαλίδης στο 24΄ το εκτέλεσε και με δυνατό σουτ στην αριστερή γωνία των φιλοξενούμενων πραγματοποίησε το 2-1. Ο «Μπάκα» σκόραρε το 2ο του γκολ στο πρωτάθλημα. Οι ποδοσφαιριστές των Αγράφων διαμαρτυρήθηκαν έντονα θεωρώντας ότι η παράβαση έγινε εκτός περιοχής.





«Καταιγισμός» τερμάτων


Ο «καταιγισμός» των τερμάτων συνεχίστηκε και τα Άγραφα αντέδρασαν και έφεραν το ματς στα ίσα στο 27΄(2-2). Ο Μιχάλης Νούλας σέντραρε από τα δεξιά ο Χρήστος Κατσαρής ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από μαρκάρισμα του Σπύρου Ξαγάρα με την μπάλα να φτάνει στον Γιώργο Βούρτσα (Φωτογραφία) που από κοντά με σουτ στην αριστερή γωνία του Δημήτρη Ρεσίτη να ισοφαρίζει σε 2-2. Παρότι έχει αγωνιστεί σε λίγα ματς ο Βούρτσας είναι ο 2ος σκόρερ της κατηγορίας με 6 τέρματα.






«Γκολάρα» Κατσαρή
Εντυπωσιακό γκολ πέτυχε στο 39΄ ο Χρήστος Κατσαρής, που εκτός περιοχής και θέση δεξιά έπιασε σουτ «φωτοβολίδα», στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Δημήτρη Ρεσίτη, «γράφοντας» με ένα πανέμορφο γκολ το 2-3 κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς συμπαικτών και παραγόντων της ομάδας του. Ο Κατσαρής έχει 3 γκολ στο πρωτάθλημα.




Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Ο Μπακαλίδης έκανε όμορφη ατομική προσπάθεια και σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.
16΄: Ο Νούλας πάσαρε έξοχα στον Χρυσαφόπουλο, που από κοντά με ψύχραιμο πλασέ στην αριστερή γωνία του Ρεσίτη έκανε το 0-1.
21΄: Ο Μπακαλίδης σέντραρε από αριστερά και ο Τσιλίκας στο πρώτο δοκάρι με προβολή στην δεξιά γωνία του Καλύβα ισοφάρισε σε 1-1.
23΄: Ο Μπακαλίδης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και αριστερά από τον Πλεξίδα και κέρδισε το πέναλτι.
24΄: Ο Μπακαλίδης αναλαμβάνει να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών και με σουτ στην αριστερή γωνία των Αγράφων διαμόρφωσε το 2-1.
27΄: Ο Νούλας σέντραρε από τα δεξιά ο Κατσαρής έπεσε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Ξαγάρα και ο Βούρτσας έγινε κάτοχος της μπάλας και με πλασέ στην αριστερή γωνία ισοφάρισε σε 2-2.
39΄: Ο Κατσαρής από πλάγια δεξιά εκτός περιοχής με σουτ-«κεραυνό» στο αριστερό «παραθυράκι» του ΑΠΟΚ πραγματοποίησε το 2-3.
45΄+1΄: Ο Κόλλιας εκτέλεσε φάουλ με πάσα για τον Μπακαλίδη, που σούταρε εκτός περιοχής και ο Καλύβας Γ. απέκρουσε σε κόρνερ.

Β΄ Μέρος

«Πρώτη» Θ. Τσιλιμέκη


Σε όλο το δεύτερο 45λεπτο αγωνίστηκε σε θέση ανασταλτικού μέσου ο Θοδωρής Τσιλιμέκης, ο οποίος έκανε την 1η του φετινή συμμετοχή με τον ΑΠΟΚ.

Ανούσια κατοχή
Οι γηπεδούχοι του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου είχαν την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δεν μπορούσαν να κάνουν τελικές προσπάθειες μπροστά από την αντίπαλη εστία.

Στην κόντρα
Τα Άγραφα έχοντας το υπέρ τους σκορ έπαιξαν έξυπνα, αμύνθηκαν  υποδειγματικά και χτύπησαν στην κόντρα φτάνοντας στο τελικό 2-4.

2-4 από Νούλα


Μετά από ταχύτατη αντεπίθεση του Παναγραφιωτικού ο Μιχάλης Νούλας σκόραρε το τελευταίο τέρμα στην αναμέτρηση. Στο 68ο λεπτό ο Γιώργος Βούρτσας σέντραρε όμορφα από τα δεξιά και ο Μιχάλης Νούλας από κοντά πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-4. Ο Νούλας έχει 3 γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ τα δικά του γκολ έκριναν την πρόκριση της ομάδας του στον τελικό κυπέλλου.



Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Κόλλιας έκανε ατομική ενέργεια, μπήκε στην περιοχή από αριστερε, σούταρε και ο Καλύβας Γ. μπλόκαρε εύκολα.
50΄: Ο Καλύβας Κ. ελίχτηκε όμορφα και σούταρε εκτός περιοχής από πλάγια θέση λίγο πάνω από την εστία του ΑΠΟΚ.
68΄: Ο Βούρτσας έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και ο Νούλας πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με κοντινό πλασέ στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων έκανε το τελικό 2-4.
73΄: Μετά από διώξιμο αμυντικών του ΑΠΟΚ, η μπάλα στρώθηκε στον Πλεξίδα που σούταρε χαμηλά άουτ από το αριστερό δοκάρι.
81΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καλύβα Κ. από τα αριστερά απέκρουσε εντυπωσιακά με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ ο Ρεσίτης.
85΄: Ο Μπακαλίδης πάσαρε στον Ντουφεκιά, που σούταρε από το ύψος του πέναλτι με τον Καλύβα να αποκρούει σε κόρνερ.
90΄: Ο Νούλας έκανε ατομική ενέργεια σούταρε από τα όρια της περιοχής και ο πορτιέρο του ΑΠΟΚ μπλόκαρε εύκολα.
94΄: Ο Καλαμπούκης ελίχτηκε από αριστερά, Μπήκε στην περιοχή, αποφεύγοντας δυο αντιπάλους και σούταρε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι.

Κίτρινες Κάρτες
Ξαγάρας, Ντουφεκιάς, Ντότσικας, Πάτρου Ρ.

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ Βελούχι: Μπακαλίδης, Ντουφεκιάς
Παναγραφιωτικός: Κατσαρής, Νούλας, Βούρτσας, Μαλάϊ, Καλαμπούκης

Δηλώσεις Προπονητών

Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Έχω την εντύπωση ότι είμαστε στο μηδέν, δεν μπορεί να πάει πιο κάτω. Στην ομάδα υπάρχει κορεσμός, που κατά περίεργο τρόπο κυριαρχεί στους νεότερους ποδοσφαιριστές. Δεν βλέπω διάθεση και λυπάμαι αυτούς που έχουν παλέψει χρόνια για την ομάδα και είναι ίδιοι που πρέπει να επωμιστούν την κατάντια μας. Παρόλα αυτά θα πρέπει να βρούμε κίνητρο, για να μπορέσουμε να διαφυλάξουμε ο καθένας την προσωπικότητα του και μέσα από αυτό την ίδια ομάδα.» 



Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Παναγραφιωτικός): «Στο σημερινό παιχνίδι θέλαμε οπωσδήποτε να πάρουμε κάποιο βαθμό για να κρατηθούμε εντός 4αδας. Ξεκινήσαμε από την αρχή αρκετά καλά απέναντι σε έναν αξιόλογο και ιστορικό αντίπαλο. Μπήκαμε μπροστά στο σκορ και μετά από λίγη ώρα βρεθήκαμε να χάνουμε με 2-1. Η ομάδα εκεί πραγματικά έδειξε ότι έχει ψυχικά αποθέματα και μπορέσαμε μέσα από ωραίο ποδόσφαιρο, σωστές ενέργειες και πήραμε μια πολύτιμη νίκη. Δεν πανηγυρίζουμε κάτι, απλά είμαστε ακόμη τουλάχιστον εντός 4αδας και βλέπουμε τον τελικό κυπέλλου που πλησιάζει. Συνεχίζουμε την δουλειά μας με τα νέα παιδιά που υπάρχουν στην ομάδα και ότι μπορέσουμε και πετύχουμε φέτος θα είναι πάρα πολύ θετικό για μας. Χάρηκα επίσης που ο γιος ΜΟΥ πέτυχε το πρώτο γκολ και έβαλε την ομάδα μπροστά στο σκορ και το αφιέρωσε στον αδερφό του τον Κώστα, που βρίσκονταν στην κερκίδα, ο οποίος αυτή την στιγμή κάνει την αποκατάσταση του, ώστε να μπει στα γήπεδα. Εδώ θα πρέπει να συγχαρώ όμως και τα παιδιά του Βελουχίου για την άψογη αγωνιστική τους συμπεριφορά, γιατί πραγματικά πέρα από το αποτέλεσμα αυτό που μετράει είναι η σχέση των παιδιών μεταξύ τους και να βγαίνουν υγιείς στο τέλος του παιχνιδιού. Να συγχαρώ και το κομμάτι της διαιτησίας για άλλη μια φορά, δεν μπορώ να σταθώ σε λάθη ή σωστά μπορώ να πω όμως με βεβαιότητα ότι έχουν σημειώσει και αυτοί μια καλή πρόοδο ως τώρα.»

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Ρεσίτης Δ., Τσιλιμέκης Δ., Συγκελόπουλος, Ξαγάρας, Ντουφεκιάς, Ντότσικας(46΄ Τσιλιμέκης Θ.), Κουτσουπιάς, Κόλλιας(64΄ Μπορότης), Τσιλίκας, Μπακαλίδης, Φλωράκης(85΄ Ρεσίτης Σ.)

Παναγραφιωτικός (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Καλύβας Γ., Πλεξίδας, Καλαμπούκης, Πάτρου Ρεμμ., Μαλαϊ, Κατσαρής, Χρυσαφόπουλος(85΄ Καββαδίας), Παρασκευόπουλος(87΄ Πάτρου Ραντ.), Νούλας, Καλύβας Κ., Βούρτσας(89΄ Γιαννιώτης)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)








































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος