Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Παναγραφιωτικός-Ποταμιά 2-0

Νίκη που του δίνει σημαντικό προβάδισμα για μια θέση στα μπαράζ πέτυχε ο Παναγραφιωτικός, ο οποίος παίζοντας ψυχωμένα, αν και με παίχτη λιγότερο για 70΄ επικράτησε με 2-0 της Ποταμιάς.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Ιανουαρίου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου. Άρχισε στις 3 και ήταν στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.  Διεξήχθη κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες και σε έναν αγωνιστικό χώρο «βούρκο».
Ο Παναγραφιωτικός του Γιώργου Χρυσαφόπουλου πέτυχε μια υπερπολύτιμη νίκη, φτάνοντας στην επίτευξη δυο τερμάτων στο δεύτερο μέρος με τον Κώστα Καλύβα και τον Κώστα Καββαδία. Οι γηπεδούχοι είχαν μείνει με 10 ποδοσφαιριστής λόγω αποβολής του Ελτόν Μαλάι στο 20ο λεπτό.  Έφτασαν πλέον τους 15 βαθμούς και εδραιώθηκαν στην 4η θέση.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα έκανε μέτρια εμφάνιση και δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα. Γνώρισε την ήττα μετά από τρεις αγωνιστικές που ήταν αήττητη. Οι Μεγαλοχωρίτες είναι 5οι με 12 πόντους, αλλά βρίσκονται κοντά στις θέσεις που οδηγούν στα play off.
Οι νικητές θα αντιμετωπίσουν την επόμενη(12η) αγωνιστική σε ένα ακόμη ντέρμπι την Μυρίκη, ενώ η Ποταμιά θα παίξει με την ΑΕΚ.

Εντός αυτοκινήτων
Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες εμπόδισαν την παρουσία των θεατών στις κερκίδες του γηπέδου, οι οποίες ήταν άδειες. 


«Βούρκος» το γήπεδο
Γεμάτος νερά ήταν ο αγωνιστικός χώρος εξ αιτίας της συνεχούς βροχής του τελευταίου 24ωρου. Οι προσπάθειες των ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν ήταν αρκετά δύσκολες, καθώς η μπάλα κολλούσε συνεχώς. Επιπλέον ο αγώνας έγινε με δυνατή βροχόπτωση σε όλη την διάρκεια του.




Αυτοψία ρέφερι
Ο διαιτητής Δημήτρης Κουρλός έκανε αυτοψία του αγωνιστικού χώρου και έκρινε ορθώς ότι το παιχνίδι μπορεί να διεξαχθεί κανονικά.



Κάλυψε και το σκορ
Ο Παναγραφιωτικός κάλυψε και το σκορ, με το οποίο είχε ηττηθεί στον πρώτο γύρο(1-0) σε περίπτωση πιθανής ισοβαθμίας των δυο ομάδων.

Θετικό ντεμπούτο


Την εστία των γηπεδούχων υπερασπίστηκε με απόλυτη επιτυχία ο Γιώργος Καλύβας (Φωτογραφία), που επανήλθε μετά από σοβαρό τραυματισμό. Αντικατέστησε τον Χρήστο Αχμέτη, ο οποίος παρέμεινε στον πάγκο.

Βασικός ο «Χρύ»


Ο Τόμι Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία) χρησιμοποιήθηκε στην αρχική ενδεκάδα από τον πατέρα του Γιώργο, ενώ επανήλθε και ο Ελτόν Μαλάι, που απουσίαζε από το τελευταίο επίσημο ματς του 2015 ενάντια στην Κρέντη. Ως αλλαγή έπαιξε ο Βασίλης Παρασκευόπουλος, ενώ δεν αγωνίστηκε ο Κώστας Γιαννιώτης.

Νέος παρατηρητής
Τα καθήκοντα του παρατηρητή αγώνα εκτέλεσε για 1η φορά ο παράγοντας της ΕΠΣ Ευρυτανίας Θωμάς Θεοδωρογιάννης.

Διεκδικούν το τρόπαιο
Οι δυο ομάδες πέραν της 4ης θέσης του πρωταθλήματος που οδηγεί στα μπαράζ θα «κοντραριστούν» τον Φεβρουάριο και για το κύπελλο, το οποίο θα είναι το πρώτο για την ομάδα που θα το κατακτήσει.

Επιστροφή για «Μούτς»


Στην αρχική ενδεκάδα του Δημήτρη Τσιγαρίδα επέστρεψε ο Δημήτρης Ζαλοκώστας (Φωτογραφία), καθώς και ο Κώστας Πολυμερόπουλος. Αντικατέστησαν τους: Γιάννη Ζαλοκώστα και Αλέξανδρο Μπίκα, οι οποίοι πέρασαν ως αλλαγή.

Α΄ Μέρος

«Λευκό» ημίχρονο
Το πρώτο 45λεπτο έληξε ισόπαλο 0-0. Ο αγώνας ήταν μοιρασμένος, παρότι η γηπεδούχος ομάδα έμεινε με παίχτη λιγότερο στο 20o λεπτό.

Δυναμικά η Ποταμιά
Οι Μεγαλοχωρίτες μπήκαν καλύτερα και επιθετικές διαθέσεις στην αρχή του αγώνα, δημιουργώντας τις πρώτες ευκαιρίες του παιχνιδιού.


«Απάντησαν» τα Άγραφα

 
Η ομάδα του Παναγραφιωτικού πήρε στην συνέχεια τα ηνία του αγώνα, απειλώντας με την σειρά της. Δυο σουτ των: Δημήτρη Μπισμπίκη (Φωτογραφία Αριστερά) στο 5΄ και Χρήστου Κατσαρή (Φωτογραφία Κέντρο) στο 17΄ απέκρουσε σε κόρνερ ο υπηρεσιακός πορτιέρο της Ποταμιάς Νίκος Μαντζιούτας (Φωτογραφία Δεξιά).


Τραυματίστηκε ο «Σαπ»


Στην πρώτη του αλλαγή υποχρεώθηκε ο Δημήτρης Τσιγαρίδας μόλις στο 13ο λεπτό. Ο Ηλίας Σαπούνης (Φωτογραφία) αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού, παραχωρώντας την θέση του στον Γιάννη Ζαλοκώστα.

Αριθμητική ανισσόροπα


Οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 ποδοσφαιριστές στο 20ο λεπτό. Ο κεντρικός αμυντικός Ελτόν Μαλάι (Φωτογραφία) ανέτρεψε τον Λάμπρο Φλωράκη, που έβγαινε μόνος απέναντι στον Γιώργο Καλύβα και αποβλήθηκε από τον ρέφερι Δημήτρη Κουρλό με απευθείας κόκκινη κάρτα. Αυτή ήταν η 4η αποβολή των Αγραφιωτών στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Μαλάι θα εκτίσει την μια αγωνιστική της τιμωρίας του στο ματς με την Μυρίκη.






Οι καλύτερες φάσεις
1΄: Χτύπημα φάουλ του Ζαλοκώστα Δ. από τον χώρο του κέντρου, κεφαλιά του Φαρμάκη έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι των Αγράφων.
3΄: Σέντρα του Φλωράκη από τα δεξιά, σουτ του Γιαννακόπουλου κόντραρε και πέρασε σε κόρνερ από τα δεξί δοκάρι του Καλύβα Γ.
5΄: Ωραίο σουτ του Μπισμπίκη έξω από την περιοχή απέκρουσε όμορφα στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ ο Μαντζιούτας Ν.
17΄: Σουτ του Κατσαρή από το ύψος της περιοχής απέκρουσε σε κόρνερ στην δεξιά του γωνία ο πορτιέρο της Ποταμιάς.
20΄: Απευθείας κόκκινη στον Μαλάι για ανατροπή στον Φλωράκη, ο οποίος έφευγε «φάτσα» με το αντίπαλο τέρμα.
36΄: Πάσα του Νούλα στον Κατσαρή, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το δεξί δοκάρι του Μαντζιούτα Ν.

Β΄ Μέρος

Ψυχωμένος με 10
Παρά το γεγονός πως ο Παναγραφιωτικός αγωνιζόταν με παίχτη λιγότερο κατάφερε να πάρει την πολύτιμη για αυτόν νίκη με 2-0. Σημαντικές βοήθειες έδωσαν οι φοιτητές που μπήκαν στο γήπεδο Βασίλης Παρασκευόπουλος και Αλέξανδρος Καλαμπούκης. Δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα η Ποταμιά, γνωρίζοντας την ήττα.

Άλλαξαν εμφανίσεις
Οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων και οι διαιτητές άλλαξαν λόγω της βροχής εμφανίσεις κατά την διάρκεια του ημιχρόνου.


Διπλή ευκαιρία

 












Οι Μεγαλοχωρίτες απώλεσαν σημαντική διπλή ευκαιρία στο 55ο λεπτό. Τα ισάριθμα σουτ των: Κώστα Πολυμερόπουλου (Φωτογραφία Αριστερά) και Κώστα Γιαννακόπουλου (Φωτογραφία Δεξιά) απέκρουσε ο τερματοφύλακας Γιώργος Καλύβας.


Απειλητικός με Νούλα


Η ομάδα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου «απάντησε» με δυο σουτ το κινητικού Μιχάλη Νούλα (Φωτογραφία) στο δίλεπτο 59΄-60΄, τα οποία κατέληξαν άουτ.


Αψιμάχησαν

 












Ο Γιώργος Πλεξίδας (Φωτογραφία Αριστερά) των γηπεδούχων και ο Αργύρης Τσάκνης (Φωτογραφία Δεξιά) των φιλοξενούμενων είχαν μεταξύ τους αψιμαχία στο 68ο λεπτό. Ο τελευταίος που είχε ήδη κίτρινη κάρτα αντικαταστάθηκε αμέσως από τον προπονητή του Δημήτρη Τσιγαρίδα.

Έπαιξε ο Κορέντζελος


Την πρώτη του φετινή συμμετοχή κατέγραψε για την ομάδα της Ποταμιάς ο Γιώργος Κορέντζελος (Φωτογραφία), που μπήκε ως αλλαγή.

Το έκανε ο «Καλάιφερτ»


Ο Παναγραφιωτικός έφτασε στο πολυπόθητο γκολ στο 74ο λεπτό. Μετά το χτύπημα κόρνερ του Γιώργου Πλεξίδα, ο Κώστας Καλύβας (Φωτογραφία) με καλοζυγισμένο σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 1-0. Ο «Καλάιφερτ» σημείωσε το 3ο του φετινό γκολ και το αφιέρωσε στον Γενικό Αρχηγό της ομάδας Δημήτρη Αθανασόπουλο.





Δεύτερο στην εκπνοή


Από «εκτελεστής» σε..δημιουργός μετατράπηκε ο Κώστας Καλύβας. Με υπέροχη πάσα στο 90λεπτο τροφοδότησε τον Κώστα Καββαδία (Φωτογραφία), που από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0. Ο νεαρός πανηγύρισε με τον προπονητή του Γιώργο Χρυσαφόπουλο και πέτυχε το πρώτο του γκολ με την φανέλα των Αγράφων.


Οι καλύτερες φάσεις
55΄: Σέντρα του Γιαννακόπουλου από αριστερά, ο Πολυμερόπουλος μετά το λάθος του Πάτρου Ραντ. πλάσαρε, ο Καλύβας Γ. απέκρουσε σωτήρια και το νέο σουτ του Γιαννακόπουλου έδιωξε στην δεξιά του γωνία ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
59΄: Σέντρα του Καλαμπούκη από δεξιά, ο Νούλας σούταρε μέσα από την περιοχή λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι των Μεγαλοχωριτών.
60΄: Πάσα του Μπισμπίκη στον Νούλα, το μακρινό σουτ του οποίου κατέληξε πάνω από την εστία της Ποταμιάς.
74΄: Σέντρα του Παρασκευόπουλου από αριστερά, κεφαλιά του Φαρμάκη προς τα πίσω προ του Νούλα κατέληξε στο εξωτερικό μέρος του δεξιού δοκαριού της Ποταμιάς και έφυγε σε κόρνερ. Ο Πλεξίδας εκτέλεσε από αριστερά, ο Καλύβας Κ. με ωραίο χαμηλό σουτ από το ύψος της περιοχής σημάδεψε την αριστερή γωνία των φιλοξενούμενων και έκανε το 1-0.
78΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζαλοκώστα Δ. από δεξιά έδιωξε με τις γροθιές ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
80΄: Ο Νούλας σέντραρε από δεξιά, ο Καλαμπούκης πλάσαρε μετά το λάθος του Λιάγκου και ο Μαντζιούτας Ν. μάζεψε.
84΄: Γύρισμα του Κορέντζελου από δεξιά, σουτ του Ζαλοκώστα Δ. μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία ο Καλύβας Γ.
90΄: Ο Καλύβας Κ. έκανε ωραία κάθετη πάσα στον Καββαδιά, ο οποίος με πλασέ προ του αντίπαλο κίπερ «έγραψε» το 2-0.
93΄: Ο Νούλας τροφοδότησε τον Καλαμπούκη, το σουτ του οποίου σταμάτησε στα αντίπαλα σώματα.

Κίτρινες Κάρτες
Καλύβας Κ., Τσάκνης, Ζαλοκώστας Δ., Ζαλοκώστας Ι.

Διακριθέντες
Παναγραφιωτικός: Καλύβας Κ., Καλύβας Γ., Παρασκευόπουλος, Καλαμπούκης
Ποταμιά:  Μαντζιούτας Κ., Ζαλοκώστας Δ.

Δηλώσεις Προπονητών

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Παναγραφιωτικός): «Θέλω να ευχηθώ σε όλους μια καλή χρονιά γεμάτη υγεία. Σήμερα ήταν το πρώτο μας παιχνίδι για το νέο έτος και παρόλο που είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, έναν κακό αγωνιστικό χώρο και την απώλεια ποδοσφαιριστή μας από το 20ο λεπτό καταφέραμε και βγάλαμε πάθος στο παιχνίδι μας, ξέραμε τι ζητούσαμε, περιορίσαμε στον αντίπαλο στην μεγαλύτερη διάρκεια στο μισό γήπεδο και ήμασταν αυτοί εμείς τελικά που πήραμε τους βαθμούς της νίκης. Εγώ θέλω να συγχαρώ τους ποδοσφαιριστές μου για την υπερπροσπάθεια που κάναμε, διότι σήμερα πραγματικά δείξανε όλοι όσοι συμμετείχαν τον καλό τους εαυτό, να συγχαρώ την ομάδα της Ποταμιάς για την προσπάθεια της και την πορεία έχει μέχρι στιγμής και μέσα από όλα αυτά δεν μπορώ να παραλείψω την καλή προσπάθεια, που κάνει η διαιτησία από την πλευρά της και αυτό που διαπιστώνω είναι ότι τα παιδιά παιχνίδι με παιχνίδι βελτιώνονται συνεχώς, αρκεί και εμείς οι προπονητές να είμαστε λίγο πιο συγκρατημένοι μαζί τους, ώστε να έχουνε και αυτοί τις ευκαιρίες τους να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο. Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια μας και βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι.»

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά): «Καταρχήν συγχαρητήρια στην ομάδα των Αγράφων για την νίκη της. Σήμερα ο αγωνιστικός χώρος ήταν πάρα πολύ δύσκολος για όλους τους ποδοσφαιριστές, νομίζω ότι όποιος έβαζε το γκολ πρώτος θα είχε και τον πρώτο λόγο για το ματς. Με τις συγκεκριμένες συνθήκες ήταν πάρα πολύ δύσκολο να παιχτεί ποδόσφαιρο, όποιο πλεονέκτημα και αν είχε κάποιος θα ακυρωνόταν από οποιαδήποτε άτυχη στιγμή που θα μπορούσε να είχε κάποιος ποδοσφαιριστής. Πριν το γκολ των Αγράφων είχαμε και εμείς φάσεις για να πετύχουμε το γκολ, δυστυχώς δεν τα καταφέραμε και σε μια αδράνεια της άμυνας μας ο αντίπαλος πέτυχε το γκολ. Μοιραία εμείς ανοιχτήκαμε, ρισκάραμε και στην αντεπίθεση δεχτήκαμε το δεύτερο γκολ. Αν συνυπολογίσουμε ότι ο αντίπαλος έπαιζε με 10 παίκτες σχεδόν σε όλο το ματς νομίζω ότι δίκαια κέρδισε. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο,  όποιος εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες παίρνει και το αποτέλεσμα, εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια για το πρωτάθλημα και να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερο για τον τελικό κυπέλλου. Κλείνοντας θέλω να δώσω πάρα πάρα πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν σήμερα και των Αγράφων, αλλά και της ομάδας μου και σε όλους όσους κάτω από τέτοιες συνθήκες διέθεσαν τον εαυτό τους, ώστε να διεξαχθεί το σημερινό ματς.»

Συνθέσεις Ομάδων

Παναγραφιωτικός (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Καλύβας Γ., Δαράβαλης(46΄ Παρασκευόπουλος), Πλεξίδας, Πάτρου Ρεμμ., Μαλάι, Μπισμπίκης(88΄ Καββαδίας), Χρυσαφόπουλος(46΄ Καλαμπούκης), Πάτρου Ραντ., Καλύβας Κ., Κατσαρής, Νούλας

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Μαντζιούτας Ν., Λιάγκος, Ράικος, Φαρμάκης, Μαντζιούτας Κ., Σαπούνης(13΄ λ.τρ Ζαλοκώστας Ι.), Τσάκνης(69΄ Κορέντζελος), Ζαλοκώστας Δ., Γιαννακόπουλος, Πολυμερόπουλος, Φλωράκης(46΄ Μπίκας)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιάννης Αρχοντής(ΕΠΣ Ευρυτανίας)







































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος