Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Αίολος-ΑΠΟΚ Βελούχι 1-0

Ο ψυχωμένος Αίολος πανηγύρισε νίκη, που του χαρίζει την μοναξιά της κορυφής στο μεγάλο ντέρμπι με τον ΑΠΟΚ, επικρατώντας του αντιπάλου του με σκορ 1-0
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Άρχισε στις 15:00 και ήταν στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Διεξήχθη παρουσία σχεδόν 100 θεατών. Ήταν ένας μέτριος ποιοτικά αγώνας και με ικανοποιητικές για την εποχή καιρικές συνθήκες.
Ο Αίολος του Γιάννη Φλωράκη πέτυχε την 6η σερί νίκη του, η οποία αποκτά ιστορική σημασία, καθώς κέρδισε για πρώτη φορά τον ΑΠΟΚ σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος.  Ο «φορμαρισμένος» Πάνος Μάρκης σημείωσε το νικητήριο γκολ στο πρώτο 45λεπτο, παρότι η ομάδα του είχε το αριθμητικό μειονέκτημα λόγω της αποβολής του Πάνου Αζακά.  Στο δεύτερο ημίχρονο οι «τζιαλομπλού» κατάφεραν να διατηρήσουν τους 3 βαθμούς. Επιπλέον η ομάδα του Προφήτη Ηλία έφτασε τους 21 βαθμούς και έμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή.
Ο ΑΠΟΚ του Δημήτρη Αντωνίου ηττήθηκε στις λεπτομέρειες για πρώτη φορά στην φετινή Α΄ ΕΠΣΕ. Προσπάθησε χωρίς αποτέλεσμα για το «Χ» στο δεύτερο μέρος.  Ήταν φανερό πως όποια ομάδα θα σκόραρε θα είχε και το προβάδισμα για την κατάκτηση του «3ποντου». Προσπάθεια στο δοκάρι του Φώτη Μακρή είχε ο Άλεξ Μπακαλίδης. Οι «κυανόλευκοι» έπεσε στην 2η θέση, μένοντας στους 18 πόντους.
Οι νικητές θα αντιμετωπίσουν την επόμενη (11η) αγωνιστική την Κρέντη στο γήπεδο Κερασοχωρίου, ενώ το Βελούχι θα δώσει νέο ντέρμπι ενάντια στην Μυρίκη αυτήν την φορά.

Το «παραδοσιακό» ντέρμπι
Δεν γινόταν να μην συγκεντρώσει το ενδιαφέρον του κόσμου  το ντέρμπι των δυο πιο ιστορικών ομάδων του Καρπενησίου. Παρόντες ήταν περίπου 80-100 φίλαθλοι.


Ιδανικό ντεμπούτο


Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε στην πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα του Αιόλου ο  Άρης Σιταράς (Φωτογραφία), που αποκτήθηκε από την ομάδα νέων της Λαμίας. Έχει αγωνιστεί στην ίδια κατηγορία με Άγραφα και Μυρίκη.

24η και «φαρμακερή»
Ο Αίολος επικράτησε στην 24η αναμέτρηση στην ιστορία των δυο ομάδων σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος. Μετρούσε μόνο μια νίκη σε play off και 4 στον θεσμό του κυπέλλου. Οι δυο ομάδες τίθενται αντιμέτωπες σε επίσημους αγώνες από το 1990 και ύστερα.

Ίδιο σκορ
Ο ΑΠΟΚ είχε επικρατήσει με το ίδιο σκορ, που ηττήθηκε στον πρώτο γύρο, έχοντας σκόρερ τον Σπύρο Ξαγάρα.

Παρουσία Ν. Λαθύρη


Το παιχνίδι παρακολούθησε ο Νίκος Λαθύρης (Φωτογραφία), που αποτελεί τον πρώην αρχιδιαιτητή της ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Επιστροφή Φώτη Μακρή


Μετά από απουσία 4 αγώνων ο ποιοτικός πορτιέρο Φώτης Μακρής (Φωτογραφία) επέστρεψε κάτω από τα γκολπόστ. Στα προηγούμενα 4 ματς χρησιμοποιήθηκαν ισάριθμοι τερματοφύλακες (Ράικος Ν., Χαλκίδης, Κόκκοτος και Κόκκοτας). Ο Αλέκος Κόκκοτας ήταν ο αναπληρωματικός γκολκίπερ.

Έπαιξαν οι φοιτητές

 












Επανήλθαν στο αρχικό σχήμα του Αιόλου οι φοιτητές Χρήστος Ράμμος (Φωτογραφία Αριστερά) και Χρήστος Μπόγδανος (Φωτογραφία Δεξιά), που δεν είχαν παίξει στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ. Βασικός άρχισε και ο Πάνος Αζακάς, που αποβλήθηκε όμως λίγο αργότερα. Αντίθετα στον πάγκο παρέμεινε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στο πρωτάθλημα Κώστας Μπουμπουρής.

Βασικός ο Σ. Ρεσίτης

 












Θέση στο αρχικό σχήμα έδωσε ο Δημήτρης Αντωνίου στον νεαρό Στέλιο Ρεσίτη (Φωτογραφία Αριστερά). Ωστόσο ο νεαρός αντικαταστάθηκε λίγο πριν το ημίχρονο από τον Παναγιώτη Κόλλια (Φωτογραφία Δεξιά).

Αλλαγή ο  «Ντουφ»


Εκτός 18αδας ήταν ξανά ο τραυματίας Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος, ενώ αλλαγή πέρασε ο Βασίλης Ντουφεκιάς(Φωτογραφία), που αντιμετωπίζει και αυτός πρόβλημα.

6 σερί νίκες
Τα πάνω του έχει πάρει ο κάτοχος του τίτλου, μετρώντας 6 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα.

Έχασε το αήττητο
Το Βελούχι εκτός από την απώλεια της κορυφής έχασε και το αήττητο, καθώς ήταν η μοναδική ομάδα της κατηγορίας μέχρι τώρα χωρίς ήττα.

Μπήκε 18αδα


Ο Δημήτρης Κυλλής (Φωτογραφία) του Αιόλου συμπεριλήφθη για πρώτη φορά στην 18αδα των νικητών. Είχε αποκτηθεί την προηγούμενη μεταγραφική περίοδο από την Ακαδημία, αλλά το όνομα του δεν είχε περαστεί στην κατάσταση υγείας.

Απουσία Ηλιάδη
Οι νικητές στερήθηκαν και σε αυτό το ματς τις υπηρεσίες του έμπειρου Γιάννη Ηλιάδη, που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.

Α΄ Μέρος

Ένα γκολ έκρινε τον αγώνα
Σε ένα μοιρασμένο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Γιάννη Φλωράκη ευτύχησε αν και με παίχτη λιγότερο να προηγηθεί και να πάρει την πολύτιμη νίκη. Δοκάρι είχε το συγκρότημα του Δημήτρη Αντωνίου.

Έμεινε με 10


Τα πράγματα δυσκόλεψαν για τον Αίολο στο 31ο λεπτό, όταν ο ρέφερι Κώστας Διώτης απέβαλλε τον αμυντικό Πάνο Αζακά (Φωτογραφία) με δεύτερη κίτρινη κάρτα για τράβηγμα.
Να αναφερθεί πως ο Αζακάς είχε πάρει την πρώτη κίτρινη για επικίνδυνο μαρκάρισμα, το οποίο είχε κάνει ο Αποστόλης Φούκας σύμφωνα με αυτόν και όχι ο ίδιος. Ο σκληροτράχηλος αμυντικός θα απουσιάσει από τον αγώνα με την Κρέντη, καθώς θα τιμωρηθεί με μια αγωνιστική.



«Χρυσός» και ανεβασμένος


Το 3ο φετινό, αλλά και συνεχόμενο γκολ του Πάνου Μάρκη (Φωτογραφία) έκρινε τον αγώνα. Ο ταχύτατος άσος πέτυχε το 1-0 στο 35ο λεπτό με ωραία κεφαλιά, ύστερα από την σέντρα του Χρήστου Ράμμου. Ο Αίολος έπαιζε με παίχτη λιγότερο, αλλά προηγήθηκε.





Δοκάρι με Μπακαλίδη


Το Βελούχι πλησίασε στην ισοφάριση στο 43ο λεπτό, έχοντας δοκάρι σε γυριστό σουτ του Άλεξ Μπακαλίδη (Φωτογραφία) μετά την σέντρα του Παναγιώτη Κόλλια.

Οι καλύτερες φάσεις
15΄: Ο Μπακαλίδης δοκίμασε σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο μπλόκαρε ο Μακρής.
22΄: Σουτ του Τριανταφυλλόπουλου εκτός περιοχής, η μπάλα κατέληξε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ρεσίτη.
26΄: Δυνατό σουτ του Γούλα και αυτός εκτός περιοχής έδιωξε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
29΄: Εκτέλεση φάουλ του Σιταρά έφυγε αρκετά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βελουχίου.
31΄: Ο Αζακάς Π. βλέπει δεύτερη κίτρινη για τράβηγμα σε αντίπαλο και αποβάλλεται.
35΄: Ο Ράμμος έκανε ωραία ενέργεια και σέντρα από αριστερά, ο Μάρκης με κεφαλιά μέσα από την περιοχή νίκησε τον Ρεσίτη και άνοιξε το σκορν (1-0).
40΄: Παράλληλη σέντρα του Γούλα από αριστερά, ο Μπακαλίδης δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή.
43΄: Ο Κόλλιας έβγαλε σέντρα από δεξιά και το γυριστό σουτ του Μπακαλίδη προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Μακρή και πέρασε άουτ.

Β΄ Μέρος

Συμπαγής ο Αίολος
Η καλοστημένη άμυνα του Αιόλου κατάφερε παρά την αριθμητική ασυμμετρία να κρατήσει χωρίς μεγάλη δυσκολία το υπέρ της αποτέλεσμα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή, προσπάθησαν να πιέσουν, χωρίς να δημιουργήσουν τις πολύ μεγάλες ευκαιρίες. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετά κακό ποιοτικά με ελάχιστες φάσεις.

Καλύτερη με Γούλα


Ο «ιστορικός» απείλησε στην επανάληψη με τον Ταξιάρχη Γούλα (Φωτογραφία), ο οποίος στο 66΄ μετά τον συνδυασμό του με τον Σάκη Τσιλίκα είδε τον Φώτη Μακρή να αποκρούει την προσπάθεια του. Επιπλέον στο 78΄ γυριστό σουτ του ίδιου παίχτη κατέληξε άουτ.

Αναγκαστική αλλαγή


Ο μεσοεπιθετικός του ΑΠΟΚ Ταξιάρχης Γούλας, που αντιμετώπισε την παλιά του ομάδα παραχώρησε στο 79΄ την θέση του στον Κυριάκο Μπάμπε (Φωτογραφία) λόγω τραυματισμού.

Οι καλύτερες φάσεις
61΄: Ωραία ατομική προσπάθεια του Μπακαλίδη, ο οποίος απόφυγε δυο παίχτες και σούταρε, με τον Μακρή να μαζεύει εύκολα.
66΄: 1-2 του Τσιλίκα με τον Γούλα, το σουτ του τελευταίου μέσα από την περιοχή απέκρουσε ο πορτιέρο του Αιόλου.
78΄: Σέντρα του Μπάμπε από αριστερά, ο Γούλας μετά από διώξιμο της αντίπαλης άμυνας επιχείρησε γυριστό σουτ, το οποίο έφυγε πάνω από την εστία του Μακρή.

Πανηγύρισαν οι «Αιολίτες»
Οι νικητές πανηγύρισαν δικαιωματικά μετά την λήξη του αγώνα την μεγάλη τους επιτυχία.



Κίτρινες Κάρτες
Ρεσίτης Δ., Τσιλιμέκης, Κρασιάς, Τριανταφυλλόπουλος, Σιταράς

Διακριθέντες
Αίολος: Σιταράς, Μάρκης, Μακρής
ΑΠΟΚ: Κουτσουπιάς

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (Αίολος): « Όπως εξελίχτηκε το παιχνίδι πιστεύω ότι η νίκη μας ήταν δίκαιη. Το ματς κρίθηκε σε μια φάση, βάλαμε εμείς το γκολ και προηγηθήκαμε. Παρότι μείναμε με 10 παίκτες, καταφέραμε και το διαχειριστήκαμε, αμυνθήκαμε σωστά και εάν είχαμε καλύτερες επιλογές θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει και ένα γκολ στην κόντρα. Ήταν σημαντική η νίκη μας από άποψη ψυχολογίας, μπήκαμε επικεφαλείς στην βαθμολογία στα μέσα του δευτέρου γύρου και από εδώ και πέρα οι υπόλοιποι θα κυνηγάμε πια εμάς. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την υπερπροσπάθεια την οποία έκαναν. Συγχαρητήρια και στον ΑΠΟΚ και του εύχομαι καλή συνέχεια.»

Δημήτρης Αντωνίου (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Αρχικά να δώσω συγχαρητήρια στην αντίπαλη ομάδα για την δίκαιη νίκη της. Εμείς θα πρέπει να καταλάβουμε ότι κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό, αλλά όταν όμως παίζεις παιχνίδι με την ομάδα του Αίολου θα πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και αποφασισμένος για να πετύχεις τον στόχο σου. Αγωνιστικά πληρώσαμε ένα λάθος στην μοναδική επίθεση που έκανε ο Αίολος. Προσπαθήσαμε στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο να δημιουργήσουμε, κάναμε ευκαιρίες, χαθήκανε και δεν έγινε το γκολ. Για να πετύχεις όμως κάτι θετικό σε αυτά τα παιχνίδια χρειάζεται πίστη, πάθος, θέληση, στοιχεία τα οποία μας λείπανε σήμερα. Θα πρέπει να λύσουμε όλοι μαζί με ψυχραιμία όλα τα κομμάτια που αφορούν το αγωνιστικό κομμάτι σε συνεργασία με την διοίκηση για να μπορέσουμε να έρθουμε στον δρόμο των επιτυχιών. Καλή συνέχεια στον Αίολο και εμείς βλέπουμε το επόμενο μας παιχνίδι.»

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Γιάννης Φλωράκης): Μακρής, Φούκας, Ράικος, Ζαραβέλης, Αζακάς Π., Τριανταφυλλόπουλος, Μπόνιας, Ράμμος, Μάρκης(87΄ Στόκας), Σιταράς(93΄ Ζαχαρόπουλος), Μπόγδανος

ΑΠΟΚ (Δημήτρης Αντωνίου): Ρεσίτης Δ., Τσιλιμέκης, Συγκελόπουλος, Κρασιάς, Ξαγάρας, Τσιλίκας(73΄ Ντουφεκιάς), Ρεσίτης Σ.(39΄ Κόλλιας), Κουτσουπιάς, Γούλας(79΄ λ.τρ Μπάμπε), Μπακαλίδης, Φλωράκης

Διαιτητής: Κώστας Διώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Ηλίας Γαλάνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)


























Ρεπορτάζ: Μιχάλης Λάμπρου (Περιγραφή), Δημήτρης Κολλημένος (Απόδοση), Φωτογραφίες: Δημήτρης Κοκοτίνης