Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Ποταμιά-Αίολος 0-2

Έβδομη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Αίολος, ο οποίος επιβλήθηκε με 0-2 της Ποταμιάς, κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Άρχισε στις 3 και ήταν στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα είχε ανταγωνιστική παρουσία στο πρώτο ημίχρονο, όπου χωρίς να απειληθεί το έβγαλε με 0-0 και είχε και μια πολύ καλή ευκαιρία. Στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοση της έπεσε αρκετά. Στα αρνητικά η αποβολή του Γιάννη Ζαλοκώστα με απευθείας κόκκινη. Οι Μεγαλοχωρίτες έμειναν στους 15 πόντους και βρίσκονται στο -3 από τον 4ο Παναγραφιωτικό.
Ο Αίολος του Γιάννη Φλωράκη παρά την αποχή τριών εβδομάδων από τα επίσημα ματς συνέχισε με μια ακόμη νίκη, παίζοντας πολύ καλά στην επανάληψη. Ο Χρήστος Ράμμος άνοιξε το σκορ και ο Κώστας Μπουμπουρής διπλασίασε τα τέρμα της ομάδας του. Χαμένο πέναλτι στις καθυστερήσεις είχε ο Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία οδηγεί την «κούρσα» της κανονικής διάρκειας με 24 βαθμούς.
Οι Μεγαλοχωρίτες αντιμετωπίζουν την επόμενη αγωνιστική εκτός έδρας την Κρέντη, ενώ οι νικητές θα παίξουν με την Μυρίκη, αφού προηγηθεί το μεσοβδόμαδο εξ αναβολής ματς με την Κρέντη.

Ηλιόλουστος καιρός
Οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες έφεραν στο γήπεδο περίπου 60-70 φιλάθλους. Την ίδια στιγμή διεξαγόταν και ο αγώνας του ΑΠΟΚ με τον Παναγραφιωτικό.


Αντικατάσταση ρέφερι


Τον αρχικά ορισθέντα διαιτητή Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο αντικατέστησε ο Λάμπρος Κολοκώτσιος (Φωτογραφία), ο οποίος σφύριξε αγώνα για 2η συνεχόμενη ημέρα στο ίδιο γήπεδο.

Επιστροφές των Μεγαλοχωριτών


Επέστρεψαν στο αρχικό σχήμα των Μεγαλοχωριτών ο τερματοφύλακας Στέλιος Μεριγκούνης και οι δυο αμυντικοί: Κώστας Μαντζιούτας και Γιώργος Φαρμάκης (Φωτογραφία), ενώ ξεκίνησε και ο Γιάννης Γκορόγιας. Πήραν τις θέσεις των: Νίκου Μαντζιούτα, Σπύρου Μπούρα(Έμειναν στον πάγκο), Νέοφυτου Νεοφύτου(Μπήκε ως αλλαγή) και Αλέκου Οικονόμου(Απουσίαζε). Απών ήταν ξανά ο πολυτάλαντος Δημήτρης Ζαλοκώστας.

Χάνει το κύπελλο ήθους
Η κόκκινη του Γιάννη Ζαλοκώστα ήταν η πρώτη της Ποταμιάς στο φετινό πρωτάθλημα. Πλέον μόνο η ομάδα της Μυρίκης διεκδικεί το κύπελλο ήθους.

Ντεμπούταραν τα αδέρφια


Από πλευράς Ποταμιάς αγωνίστηκαν για πρώτη φορά φέτος τα αδέρφια Γιάννης και Γιώργος (Φωτογραφία) Γκορόγιας. Ο πρώτος ξεκίνησε στο αριστερό άκρο της άμυνας και ο δεύτερος μπήκε ως αλλαγή.

«Μηδέν» από Νικολάκη


Με επιτυχία συνδυάστηκε η πρώτη παρουσία του Δημήτρη Νικολάκη (Φωτογραφία) κάτω από τα γκολπόστ του Αιόλου, αντικαθιστώντας τον Φώτη Μακρή. Μάλιστα ο πρώην κίπερ του Αστέρα Μαγούλας δημιούργησε το 2ο τέρμα της ομάδας του.


Επανήλθε ο  Νικολάου


Ο Νίκος Νικολάου (Φωτογραφία) των νταμπλούχων, που δεν είχε αγωνιστεί ενάντια στον ΑΠΟΚ επέστρεψε στο αρχικό σχήμα της ομάδας.

Εξέτισε ο Π. Αζακάς


Ο αμυντικός του Αιόλου Πάνος Αζακάς (Φωτογραφία) εξέτισε την μια αγωνιστική της τιμωρίας του. Απών λόγω τραυματισμού και ο Γιάννης Ηλιάδης. Και οι δυο είδαν την αναμέτρηση από την κερκίδα, όπως και ο επίσης τραυματίας Θωμάς Αζακάς.

Εξαιρετικό σερί
Ο Αίολος μετρά 7 συνεχόμενες νίκες, κάνοντας εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα, στο οποίο δεν είχε μπει με τους καλύτερους «οιωνούς».

Α΄ Μέρος

«Λευκό» ημίχρονο
Το πρώτο 45λεπτο παρέμεινε ισόπαλο με 0-0. Ήταν ένα ισορροπημένο ημίχρονο, με την Ποταμιά να έχει την καλύτερη ευκαιρία του 45λεπτου.

Με ίδιο πρωταγωνιστή
Οι παίχτες του Δημήτρη Τσιγαρίδα απείλησαν με τρεις προσπάθειες του Γιάννη Ζαλοκώστα. Ο Αίολος δοκίμασε την τύχη του με τον Άρη Σιταρά και τον Χρήστο Ράμμο.



Κορυφαία με Φλωράκη


Οι Μεγαλοχωρίτες έχασαν την καλύτερη τους ευκαιρία στο 45ο λεπτό, όταν μετά την μπαλιά του Κώστα Γιαννακόπουλου, το σουτ του Λάμπρου Φλωράκη (Φωτογραφία) απέκρουσε ο Δημήτρης Νικολάκης.





Οι καλύτερες φάσεις
1΄: Μακρινό σουτ του Ζαλοκώστα κατέληξε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Νικολάκη.
10΄: Χτύπημα φάουλ του Ραικου Γ. από μακριά, κεφαλιά του Ζαλοκώστα μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία ο τερματοφύλακας του Αιόλου.
33΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σιταρά από αριστερά μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο Μεριγκούνης.
36΄:  Ο Ζαλοκώστας γύρισε εκτός περιοχής και σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αιόλου.
44΄: Μακρινό σουτ του Ράμμου από θέση δεξιά έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Ποταμιάς.
45΄: Μπαλιά του Γιαννακόπουλου στον Φλωράκη, ο οποίος σούταρε απευθείας από καλή θέση και ο Νικολάκης απέκρουσε στην αριστερή του γωνία.

Β΄ Μέρος

Καλύτερος ο Αίολος
Βελτίωσαν κατά πολύ την απόδοση τους οι παίχτες του Γιάννη Φλωράκη στην επανάληψη, έχοντας τον έλεγχο. Δημιούργησαν ευκαιρίες και σημείωσε δυο γκολ. Δεν κατάφερε να απειλήσει η Ποταμιά.

Ευκαιρίες φιλοξενούμενων

 












Ο κάτοχος του πρωταθλήματος είχε σημαντικές ευκαιρίες με τον Άρη Σιταρά (Φωτογραφία Αριστερά) στο 48΄ και διπλή χαμένη φάση με τους: Νίκο Νικολάου και Πάνο Μάρκη (Φωτογραφία Δεξιά) στο 65ο λεπτό, με τον Στέλιο Μεριγκούνη να αποκρούει σε όλες τις περιπτώσεις.





Ζήτησαν 2η κίτρινη


Οι τυπικά φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για 2η κίτρινη στον Γιάννη Γκορόγια (Φωτογραφία), ύστερα από ένα φάουλ που έκανε στον Νίκο Ράικο.




«Ξεκλειδώθηκε» η άμυνα


Με πολύ ωραίο τρόπο στο 68΄ ο Αίολος έκανε το 0-1. Από την πάσα του Κώστα Μπόνια, ο Χρήστος Ράμμος (Φωτογραφία) σκόραρε με όμορφο σουτ εκτός περιοχής. Έφτασε τα 3 γκολ στο τρέχον πρωτάθλημα.





Ο «γκολτζής» Μπουμπουρής


Οι «Αιολίτες» έκαναν δυο τα τέρματα τους με την συμπλήρωση 80 λεπτών παιχνιδιού. Ο Δημήτρης Νικολάκης εκτέλεσε βολέ, ο Νίκος Νικολάου πρόλαβε την έξοδο του Στέλιου Μεριγκούνη και έδωσε στον Κώστα Μπουμπουρή (Φωτογραφία), που σε κενό τέρμα έκανε το 0-2. Ο «Μπούμπου» προερχόμενος από τον πάγκο είναι με 5 γκολ ο 3ος σκόρερ του πρωταθλήματος και πρώτος της ομάδας του.





Αποβολή για τον «Ζάλο»


Ο Γιάννης Ζαλοκώστας (Φωτογραφία) δέχτηκε στο 87ο λεπτό κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλο και αμέσως μετά αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για εξύβριση στον τερματοφύλακα Δημήτρη Νικολάκη. Πιθανόν ο «Ζάλο» να χάσει τον τελικό κυπέλλου και όλα θα εξαρτηθούν από την τιμωρία της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΣ Ευρυτανίας.





Ολοκλήρωσε με 9


Οι «Ποταμίτες» έμειναν με 9 στα λεπτά των καθυστερήσεων, καθώς τραυματίστηκε ο στόπερ Κώστας Μαντζιούτας (Φωτογραφία) και είχαν ολοκληρωθεί οι αλλαγές.

Αποκρούστηκε πέναλτι

 












Στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αίολος κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του νεοεισελθόντα Χρήστου Τόσκα από τον Κώστα Πολυμερόπουλο. Ο Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) εκτέλεσε, αλλά ο Στέλιος Μεριγκούνης (Φωτογραφία Δεξιά) απέκρουσε στην δεξιά του γωνία. Ο πορτιέρο της Ποταμιάς ήταν άριστος με εξαίρεση την φάση του 2ου γκολ.






Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Ο Σιταράς βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή, σούταρε και ο Μεριγκούνης μπλόκαρε σωτήρια με διπλή προσπάθεια.
49΄: Μονοκόμματο σουτ του Μπόνια εκτός περιοχής έφυγε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Ποταμιάς.
65΄: Ο Σιταράς έκανε μπαλιά στον Νικολάου, ο οποίος από αριστερά πλάσαρε και ο Μεριγκούνης απέκρουσε, στην επαναφορά πλασέ του Μάρκη μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
68΄: Ο Μπόνιας πάσαρε στον Ράμμο, που με όμορφο χαμηλό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία της Ποταμιάς(0-1).
85΄: Ο Νικολάκης έκανε βολέ βρίσκοντας τον Νικολάου, ο οποίος «τσίμπησε» την μπάλα προ του Μεριγκούνη και έδωσε έτοιμο γκολ στον Μπουμπουρή, ο οποίος σε κενό τέρμα πραγματοποίησε το 0-2.
87΄: Απευθείας κόκκινη κάρτα στον Ζαλοκώστα για εξύβριση στον Νικολάκη.
90΄: Πάσα του Μπουμπουρή στον Ράμμο, το σουτ του τελευταίου εκτός περιοχής κατέληξε πάνω από την εστία των Μεγαλοχωριτών.
91΄: Ο Τόσκα ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και δεξιά από τον Πολυμερόπουλο, κερδίζοντας πέναλτι. Ο Τριανταφυλλόπουλος εκτέλεσε, αλλά ο Μεριγκούνης απέκρουσε όμορφα στην δεξιά του γωνία. Στην επαναφορά ο Ράμμος σούταρε ψηλά άουτ.

Κίτρινες Κάρτες
Γκορόγιας Ι., Φαρμάκης, Λιάνγκος, Φλωράκης, Ζαραβέλης, Νικολάου

Διακριθέντες
Ποταμιά: Ράικος Γ., Πολυμερόπουλος, Μεριγκούνης
Αίολος: Νικολάου, Ράμμος, Μπόνιας, Ζαραβέλης

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά): «Εμείς σήμερα είχαμε πάρα πολλές απουσίες, ειδικά στο κέντρο δεν μπορούσαμε να φρεσκάρουμε την ομάδα κατά την διάρκεια του παιχνιδιού συν το ότι όπως έχω αναφέρει ξανά το επίπεδο της φυσικής μας κατάστασης δεν είναι και το καλύτερο δυνατό. Στο πρώτο ημίχρονο σταθήκαμε πάρα πολύ καλά, στο δεύτερο μας άφησαν οι δυνάμεις μας σε συνδυασμό με το γκολ που δεχτήκαμε από ένα μακρινό σουτ έπεσε και η ψυχολογία, προσπαθήσαμε να φρεσκάρουμε την ομάδα, αλλά μείναμε με 10 παίκτες στο τελευταίο λεπτό και τελειώσαμε το ματς με 9 παίκτες, γιατί είχαμε και 1 τραυματία. Γενικά πιστεύω ότι το μυαλό των ποδοσφαιριστών μου είναι περισσότερο στον τελικό κυπέλλου που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα και μοιραία κατά από όλες αυτές τις συνθήκες χάσαμε το ματς. Ο Αίολος δίκαια είναι ο νικητής, εμείς θα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο επόμενο ματς που έχουμε με την Κρέντη και το αμέσως επόμενο, το οποίο είναι για μας ο αγώνας της χρονιάς ο τελικός με τα Άγραφα, τα οποία δείχνουν σε πάρα πολύ καλή κατάσταση.»

Γιάννης Φλωράκης (Αίολος): «Έμεινα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, αλλά και από τον τρόπο, με τον οποίο ήρθε. Νομίζω ότι στο δεύτερο ημίχρονο ήταν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της ομάδας μου, δείξαμε ανωτερότητα σε όλα τα επίπεδα και κερδίσαμε δίκαια. Δοκιμάσαμε κάποιους παίχτες σε καινούργιες θέσεις και νομίζω ότι όλοι τα πήγαν αρκετά καλά. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους παίχτες μου για την προσπάθεια, αλλά και στην ομάδα της Ποταμιάς και της εύχομαι καλή επιτυχία στον τελικό του κυπέλλου.»





Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Μεριγκούνης, Ράικος Γ., Γκορόγιας Ι.(81΄ Γιαννόπουλος), Φαρμάκης, Μαντζιούτας Κ., Σαπούνης, Πολυμερόπουλος, Λιάνγκος(85΄ Γκορόγιας Γ.), Γιαννακόπουλος, Φλωράκης(81΄ Νεοφύτου), Ζαλοκώστας Ι.

Αίολος (Γιάννης Φλωράκης): Νικολάκης, Φούκας, Ράικος Ν., Ζαραβέλης, Τριανταφυλλόπουλος, Ράμμος, Μπόνιας(85΄ Χαλκίδης), Μπόγδανος(83΄ Τόσκα), Μάρκης(79΄ Μπουμπουρής), Σιταράς, Νικολάου

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)













































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος