Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Απόλλων Λιβαδειάς-Γ.Σ. Άτλας 74-49

«Λαβωμένος» από τις απουσίες ο Άτλαντας γνώρισε την πιο βαριά του ήττα στο πρωτάθλημα, χάνοντας με το ευρύ 74-49 και +25 από τον Απόλλωνα Λιβαδειάς.
Το ματς πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (22/11) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Λιβαδειάς και άρχισε στις 6 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Β΄ ΕΣΚΑΣΕ και το παρακολούθησαν περίπου 50 άτομα.
Ο Απόλλωνας Λιβαδειάς του Θανάση Βέλλιου έκανε εξαιρετική εμφάνιση και κατέκτησε την 3η του νίκη και 1η στο γήπεδο του. Έπαιξε εξαιρετική άμυνα, πρεσάροντας αρκετές φορές και σε όλο το γήπεδο τον αντίπαλο. Είχε πλουραλισμό στην επίθεση και πήρε πόντους από 9 αθλητές. Οι Βοιωτοί είχαν συνεχώς το προβάδισμα και σε καμία στιγμή του ματς δεν ένοιωσαν ότι απειλούνται. Ο γκάρντ Νίκος Μάρκος ηγήθηκε στο σκοράρισμα ,βάζοντας 17 με 3 τρίποντα.
Ο Άτλας του Άγγελου Σαμαντά ταξίδεψε στο πιο μακρινό του παιχνίδι με αποστολή μόλις 7 αθλητών και «μοιραία» τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα πριν καλά-καλά το ματς αρχίσει. Χωρίς εναλλακτικές λύσεις η ομάδα του Καρπενησίου δεν μπόρεσε να μπει στο παιχνίδι, κρατώντας την διαφορά στους 10 μέχρι τις αρχές της τρίτης περιόδους. Στην συνέχεια έμεινε από δυνάμεις και η «ψαλίδα» άνοιξε επικίνδυνα για να σταματήσει στο +25. Πρώτος σκόρερ των Ευρυτάνων αλλά και του ματς ο «αειθαλής» Δημήτρης Σταλίκας, που σκόραρε 18 με 3 τρίποντα.
Την επόμενη (6η) αγωνιστική η ομάδα της Ευρυτανίας θα δώσει δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς και θα παίξει στις (5/12) στο Χαλκιοπούλειο με τα Φάλαρα. Ο Απόλλωνας θα αναμετρηθεί στην έδρα του Πρωτέα Λαμίας, έχοντας δύσκολη αποστολή. Η ομάδα της Βοιωτίας βρίσκεται στην 5η θέση έχοντας 8 βαθμούς, ενώ ο Άτλας στην 6η θέση με 6 πόντους.

Λιγοστοί θεατές
Περίπου 50 θεατές παρακολούθησαν την αναμέτρηση το απόγευμα της Κυριακής, η οποία ήταν η πρώτη εντός έδρας νικηφόρα για τον Απόλλωνα.



Πιο βαριά ήττα
Οι περσινοί πρωταθλητές της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ ηττήθηκαν για 4ο ματς στην κατηγορία, γνωρίζοντας μάλιστα την πιο βαριά τους ήττα.

0/3
Ο Άτλας πλέον έχει 3 αποτυχημένες εξόδους από το Καρπενήσι. Καλείται να επιστρέψει με την επόμενη αγωνιστική με τα Φάλαρα, ώστε να απομακρυνθεί και άλλο από τις θέσεις του υποβιβασμού.

Μόλις 7
Πολλές και σημαντικές απουσίες είχε ο Άτλαντας Καρπενησίου. Ταξίδεψε στην Λειβαδιά με αποστολή μόλις 7 αθλητές. Απουσίαζαν οι: Πάνος Καλοπήτας, Παντελής Κωστής, Κωνσταντίνος Λιάπης, Νίκος Χατζιάρας, Δημήτρης Κουρλός και Δημήτρης Κατσαρός. Ενώ ο Άγγελος Σαμαντάς δεν αγωνίστηκε, έχοντας μόνο τον ρόλο του προπονητή.


Και αθλητής της Μαλεσίνας


Ο προπονητής του Απόλλωνα Θανάσης Βέλλιος (Φωτογραφία) αγωνίζεται στην Α΄ ΕΣΚΑΣΕ με την Μαλεσίνα, πρωταγωνιστόντας με αυτήν.

Ο Ευρυτάνας.. «παλαίμαχος»


Στο κλειστό της Λιβαδειάς βρέθηκε ο Ευρυτανικής καταγωγής παλαίμαχος αθλητής μπάσκετ Δημήτρης Παπαδιάς (Φωτογραφία). Ο Παπαδιάς έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Πρασιά Ευρυτανίας και διαμένει στην Αθήνα, έχοντας συμμετοχή τα τελευταία χρόνια και σε ανεξάρτητο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης.

Αποκλειστικά «κοουτσάρισμα»


Ο Άγγελος Σαμαντάς (Φωτογραφία) του Άτλαντα δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού και είχε αποκλειστικά το «κοουτσάρισμα» σε όλο το διάστημα του 40λεπτου.

17 ο Μάρκος


Για τους «πράσινους» ο 31χρονος περιφερειακός Νίκος Μάρκος σκόραρε 17 πόντους ευστοχώντας και σε 3 τρίποντα και ήταν ο πρώτος σκόρερ του Απόλλωνα. Με 14 και 2 τρίποντα ακολούθησε ο Ντονάλντο Χοτζαλλάρι, ο οποίος προσέφερε και ένα θεαματικό κάρφωμα.


Ξεχώρισε ο «αειθαλής» Σταλίκας


Ο έμπειρος Δημήτρης Σταλίκας του Άτλαντα ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης βάζοντας 18 και έχοντας 3 εύστοχα σουτ 3 πόντων. Με 9 ακολούθησε ο Θωμάς Χονδρός.


Αρχή με κρεσέντο 3πόντων


Με επιθετικό κρεσέντο εκτελέσεων έξω από τα 6.75 ξεκίνησε η αναμέτρηση. Οι Λειβαδίτες στο φινάλε της περιόδου προηγήθηκαν με 21-16 και διαφορά 5 πόντων σε ένα γεμάτο 10λεπτο με όμορφο θέαμα από τις δυο πλευρές. Ο Νίκος Μάρκος με τρίποντο, ο Ντονάλντο Χοτζαλλάρι με 3ποντο, ο Κώστας Λέρης με προσπάθεια για 2 και ο Ντονάλντο Χοτζαλλάρι με νέα «εκτέλεση» έξω από τα 6.75 έγραψαν το 9-2. Ο Θωμάς Χονδρός με δίποντο, ο Σεραφείμ Κολοκύθας (Φωτογραφία Αριστερά) με follow και ο Δημήτρης Σταλίκας με τρίποντη «βόμβα» με μίνι σερί 7-0 ισοφάρισαν σε 9-9. Εν συνεχεία ο Θανάσης Παππάς με δίποντο, ο Ντονάλντο Χοτζαλλάρι με 2/2 ελεύθερες βολές και ο Δημήτρης Σταλίκας με νέο τρίποντο έκαναν το 13-12. Ο Θανάσης Παππάς με 1/2 βολές, ο Αργύρης Κουβαράς με 2/2 ελεύθερες βολές και ο Σεραφείμ Κολοκύθας με δίποντο διαμόρφωσαν το 16-14. Το 21-16 έγινε με γκολ φάουλ του Γιάννη Σκούρα (Φωτογραφία Κέντρο, Εύστοχη συμπληρωματική βολή), εντυπωσιακό Coast to Coast και λει απ του Άρη Καρανάσιου (Φωτογραφία Δεξιά) και 2ποντο του Τάσου Καδά.



Η διαφορά στο +12
 













Οι αθλητές του Θανάση Βέλλιου έκλεισαν την 2η περίοδο με διαφορά 12 πόντων προηγούμενοι με 37-25. Ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Πάνος Γίτσας  με 2ποντο, ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος (Φωτογραφία Αριστερά) με 2ποντο και ο Νίκος Μάρκος με 3ποντο πραγματοποίησαν το 26-19. Ακολούθησε 2ποντο του Δημήτρη Σταλίκα, νέα τρίποντη «βόμβα» του Νίκου Μάρκου, 2/2 ελεύθερες βολές του Ντονάλντο Χοτζαλλάρι και εντυπωσιακό κάρφωμα του ίδιου για το 33-21. Ο Θωμάς Χονδρός με 1/2 βολές, ο Γιάννης Σκούρας με δίποντο και ο Αργύρης Κουβαράς (Φωτογραφία Δεξιά) με 2/2 βολές πέτυχαν το 37-21. Η περίοδος ολοκληρώθηκε με 2ποντο του Δημήτρη Σταλίκα και 1/2 βολές του Σεραφείμ Κολοκύθα (37-25).




Κάρφωσε ο Χοτζαλλάρι


Θέαμα προσέφερε ο Ντονάλντο Χοτζαλλάρι του Απόλλωνα Λιβαδειάς, ο οποίος κάρφωσε θεαματικά για τα 33-21. Μάλιστα δέχτηκε τις συστάσεις του έμπειρου ρέφερι Γιώργου Χριστοδούλου, διότι κρεμάστηκε από την στεφάνι για αρκετά δευτερόλεπτα.



«Καθάρισε» το ματς
 

Παρά τις προσπάθειες του Άτλαντα να μειώσει και να μπει στο ματς ο Απόλλωνας με ασφυκτικό πρεσάρισμα σε όλο το γήπεδο έκανε ένα σερί 11-0 και όταν έφτασε στο 54-33 «καθάρισε» ουσιαστικά το παιχνίδι. Η περίοδος έκλεισε με +22 υπέρ του και 60-38. Ο Άρης Καρανάσιος με δίποντο, ο Δημήτρης Λερογιάννης (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο και ο Κώστας Λέρης με δίποντο μετά από όμορφη ασιστ του Δημήτρη Σταλίκα πραγματοποίησαν το 39-29. Ο Νίκος Μάρκος με δίποντο, ο Αργύρης Κουβαράς  ξανά με 2/2 ελεύθερες βολές, ο Θωμάς Χονδρός με 2ποντο και ο Δημήτρης Λερογιάννης με δίποντο έκαναν το 43-33.  Με δίποντο του Θανάση Παππά (Φωτογραφία Κέντρο) μετά από ασιστ του Νίκου Μάρκου, τρίποντο του Θανάση Παππά, δυο συνεχόμενα δίποντα του Νίκου Μάρκου και γκολ φάουλ του Θανάση Παππά (Χαμένη ελεύθερη βολή) έγινε το 54-33 ολοκληρώνοντας ένα σερί 11-0. Ακολούθησε δίποντο του Δημήτρη Σταλίκα, 1/2 ελεύθερες βολές του Αργύρη Κουβαρά και τρίποντο του Πέτρου Τόλια (Φωτογραφία Δεξιά) (58-35). Ο Νίκος Μάρκος με 2/2 βολές και ο Δημήτρης Σταλίκας με έμμεσο τρίποντο (Γκολ φάουλ με εύστοχη βολή) έκανα ν το 60-38 της 3ης περιόδου.






Σερί 11-0
Ο Απόλλωνας έτρεξε στην 3η περίοδο ένα σερί 11-0 και το 43-33 έγινε 54-33 υπέρ του.

Διαδικαστικό













Διαδικαστικό χαρακτήρα είχε η τελευταία περίοδος, με τον Απόλλωνα Λιβαδειάς να παίξει χωρίς άγχος και να φτάνει στο τελικό 74-49. Ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος με 2ποντο, ο Άρης Καρανάσιος με δίποντο και ο Πάνος Γίτσας (Φωτογραφία Αριστερά) με τρίποντο έκαναν το 65-40. Με τρίποντο του Δημήτρη Σταλίκα, 3ποντο του Πάνου Γίτσα και δυο συνεχόμενα δίποντα του Θωμά Χονδρού (Φωτογραφία Δεξιά) έγινε το 67-47. Ο Πάνος Γίτσας με νέα «εκτέλεση» έξω από τα 6.75, ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος με 1/2ελεύθερες βολές και ο Πέτρος Τόλιας με 2/2 βολές έκαναν το 72-48. Το τελικό 74-49 έγινε χάρις 1/2 βολές του Ταξιάρχη Κουτρομάνου και δίποντο του Ντονάλντο Χοτζαλλάρι. Ο γκάρντ Πέτρος Τόλιας του Απόλλωνα Λιβαδειάς ανέκοψε με θεαματικά τάπα τον Ταξιάρχη Κουτρομάνο του Άτλαντα. Αυτό ήταν και το μοναδικό «στοπ» της αναμέτρησης.


Αποχώρησε τραυματίας


Ο Λουκάς Γιαμάς (Φωτογραφία) του Απόλλωνα Λιβαδειάς αποχώρησε στο τελευταίο λεπτό του ματς τραυματίας.


Τεχνική..και αποβολή

 












6.11 πριν το τέλος της αναμέτρησης ο Κώστας Λέρης (Φωτογραφία Αριστερά) έκανε φαουλ σε αντίπαλο και στην συνέχεια χρεώθηκε με τεχνική ποινή από τον ρέφερι Αποστόλη Καραμπιτσάκο (Φωτογραφία Δεξιά), φτάνοντας αμέσως-αμέσως τα 5 φάουλ. Ο Βασίλης Τσεμπερλίδης αστόχησε στην βολή της τεχνικής ποινής. Μάλιστα υπήρξε πρόθεση από τον ρέφερι να κρατήσει το δελτίο του αθλητή του Άτλαντα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε.





Δηλώσεις Προπονητών

Θανάσης Βέλλιος (Απόλλων Λιβαδειάς): «Η νίκη δεν ήταν τόσο εύκολη, στο τελευταίο παιχνίδι που δώσαμε στην έδρα μας με τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη δεν είχαμε καταφέρει να πάρουμε την νίκη. Στο σημερινό ματς ήμασταν λίγο πιο υποψιασμένοι, δεν ήμασταν τόσο χαλαροί και είχαμε αυτό το καλό αποτέλεσμα για εμάς. Απλά θέλω να πω για την ομάδα του Καρπενησίου ότι ήταν καλή, αξιόμαχη και πιστεύω ότι μετά την νίκη που έκανε στην έδρα της την προηγούμενη αγωνιστική θεωρώ ότι θα πάρει τα παιχνίδια που χρειάζεται και θα παραμείνει στην κατηγορία.»
Σε ερώτηση μας για τους στόχους του Απόλλωνα Λιβαδειάς δήλωσε τα ακόλουθα: «Εμείς κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Είχαμε δύσκολο πρόγραμμα στα πρώτα 5 παιχνίδια παίξαμε 3 εκτός έδρας. Προσπαθούμε να μαζέψουμε όσες περισσότερες νίκες γίνεται για να ανέβουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στην βαθμολογία.»

Άγγελος Σαμαντάς (Γ.Σ. Άτλας): «Παλέψαμε ένα παιχνίδι που από την αρχή ήταν πολύ δύσκολο λόγω των απουσιών, αφού κατεβήκαμε στην Λειβαδιά με αποστολή 7 παικτών. Συνέπεια του μικρού ρόστερ ήταν να μας βγει η κούραση νωρίς και να είμαστε πολύ άστοχοι από την γραμμή των ελευθέρων βολών κάνοντας και αρκετά λάθη με αποτέλεσμα να ανοίξει το σκορ. Καλή συνέχεια στην ομάδα της Λιβαδειάς και εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια μας.»




Τα δεκάλεπτα
21-16, 37-25, 60-38, 74-49

Συνθέσεις Ομάδων

Απόλλων Λιβαδειάς (Θανάσης Βέλλιος): Τόλιας 5(1), Κουβαράς 7, Τσεμπερλίδης, Καϊκης, Μάρκος 17(3), Σκούρας 5, Παππάς 12(1), Γιαμάς, Γίτσας 10(2), Καρανάσιος 6, Χοτζαλλάρι 14(2), Παπαγεωργίου

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Σταλίκας 18(3), Κουτρομάνος 7, Λέρης 4, Χονδρός 9, Κολοκύθας 5, Καδάς 2, Λερογιάννης 4

Διαιτητές : Γιώργος Χριστοδούλου & Απόστολος Καραμπιτσάκος (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Γιάννης Κουρούλης-Σύρος-Κεράστας (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)


































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος