Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Παίδες: Αναγέννηση Λαμίας-Π.Α.Κ. 62-43

Δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα γνώρισαν οι παίδες της Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης, αφού έχασαν με 62-43 από την Αναγέννηση Λαμίας.
Η αναμέτρηση διεξήχθη το Σάββατο (28/11) στο Χαλκιοπούλειο της Λαμίας και ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί. Ήταν στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του Ζ΄ Ομίλου του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ και έγινε παρουσία λίγων φίλαθλων.
Η αήττητη Αναγέννηση του Κώστα Κουμπούρα μπήκε εξαιρετικά στο παιχνίδι και ένα ξεκίνημα της τάξεως του 16-0 έδωσε τεράστιο αβαντάζ στους «μαύρους». Η συνέχεια ήταν εύκολη για αυτούς, αφού είχαν τον έλεγχο του ματς και διατήρησαν την διαφορά συνεχώς σε υψηλά επίπεδα. Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης με 15 ήταν ο Κώστας Καραχάλιος.
Η Π.Α.Κ. του Φώντα Ζαχαρόπουλου άργησε να μπει στο παιχνίδι και εξ αιτίας της κακής της αρχής έχασε σημαντικό έδαφος. Πάλεψε στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου ανά διαστήματα έπαιξε καλό μπάσκετ. Η διαφορά έκλεισε στο -19, με τον Γρηγόρη Τάσιο να προπορεύεται, στο σκοράρισμα βάζοντας 14.
Την επόμενη (7η) η Π.Α.Κ. υποδέχεται στο Καρπενήσι στις 12 Δεκέμβρη τον Άρη Σπερχειάδας, ενώ η Αναγέννηση παίζει στις 16 του ίδιου μήνα με τον Έσπερο, επιδιώκοντας να «σφραγίσει» την πρώτη θέση.

Λιγοστοί θεατές
Το παιχνίδι έγινε παρουσία περίπου 20 θεατών και ξεκίνησε στις 11 το πρωί στο Χαλκιοπούλειο της Λαμίας.

Συμμετέχουν σε 2
Αρκετοί αθλητές των δυο ομάδων συμμετέχουν και στην κατηγορία των εφήβων και είχαν τεθεί αντιμέτωποι πριν μερικές ημέρες ξανά.

Συνεχόμενη ήττα
Οι παίδες της Ακαδημίας είχαν ηττηθεί στο ίδιο γήπεδο πριν μερικές εβδομάδες από τον Έσπερο Λαμίας και γνώρισαν την 2η συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα.

Ολιγόλεπτη αργοπορία
Το ματς ξεκίνησε με καθυστέρηση λίγων λεπτών, καθώς η ανδρική ομάδα του Γυμναστικού Συλλόγου Λαμίας στο βόλεϊ έκανε την πρωινή της προπόνηση. Το απόγευμα είχε στο ίδιο γήπεδο κρίσιμη εντός έδρας αναμέτρηση.

Πρωτιά για Καραχάλιο


Ο Κώστας Καραχάλιος της γηπεδούχου Αναγέννησης με τους 15 πόντους που πέτυχε ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Με 13 ακολούθησε ο Δημήτρης Γαλάνης, που ευστόχησε και 1 φορά έξω από την γραμμή των 6.75.



14 ο Τάσιος


Ο σέντερ της Ευρυτανικής ομάδας Γρηγόρης Τάσιος σκόραρε 14 πόντους, κάνοντας αρκετά καλή εμφάνιση. Με 12 ακολούθησε ο πολύ καλός του φίλος και συμπαίκτης του και στην ποδοσφαιρική Μυρίκη Αποστόλης Νούλας.


Κατέβηκε στο -29
Σαφώς πιο βελτιωμένη παρουσία από το παιχνίδι του πρώτου γύρου, το οποίο έληξε με 29-79 υπέρ της Αναγέννησης είχαν οι παίχτες των Ευρυτάνων.

Ξεκίνημα με 16-0(!)
Η ομάδα της Αναγέννησης Λαμίας ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι και έτρεξε ένα σερί 16-0.(!)

Επιβλητικά η Αναγέννηση

 
Παίζοντας εξαιρετική άμυνα και τρέχοντας αρκετούς όμορφους αιφνιδιασμούς η Αναγέννηση Λαμίας ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι προηγήθηκε με 16-0 και εν συνεχεία έφτασε στο 21-4 της 1ης περιόδου. Ο Δημήτρης Γαλάνης (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο, ο Κώστας Καραχάλιος με δυο δίποντα, ο Σταμάτης Στασινός με δίποντο, ο Κώστας Καραχάλιος με δίποντο, ο Δημήτρης Καλαντζής με 2ποντο και ο Κώστας Καραχάλιος με δυο νέα συνεχόμενα καλάθια έκαναν το 16-0. Ο Λάμπρος Τσιώλης (Φωτογραφία Δεξιά) με γκολ φάουλ (Χαμένη ελεύθερη βολή), ο Χρήστος Λασπιάς (Φωτογραφία Κέντρο) με έμμεσο τρίποντο (Καλάθι και φάουλ με εύστοχη βολή), ο Σταμάτης Στασινός με δίποντο και ο Γρηγόρης Τάσιος με δίποντο έκαναν το 21-4 της πρώτης περιόδου.



Ευρύ προβάδισμα

 
Παρότι η Π.Α.Κ. βελτιώθηκε η Αναγέννηση με ένα σερί 10-0 στα τελευταία λεπτά της περιόδου προηγήθηκε με +25 και 39-14. Ο Λάμπρος Τσιώλης με εύστοχη προσπάθεια για 2, ο Χρήστος Λασπιάς με δίποντο, ο Λάμπρος Καμαρέτσος με 2ποντο και ο Δημήτρης Γαλάνης (Φωτογραφία Αριτερά) με δίποντο πέτυχαν το 25-8. Ακολούθησε καλάθι του Γρηγόρη Τάσιου, δίποντο του Αντώνη Αντωνόπουλου (Φωτογραφία Κέντρο) και καλάθι του Δημήτρη Καλαντζή (Φωτογραφία Δεξιά) έγινε το 29-10. Ο Δημήτρης Γαλάνης με τρίποντη «βόμβα» και ο Αντώνης Αντωνόπουλος με εκτέλεση έξω από τα 6.75 έκαναν το 35-10. Η Αναγέννηση έτρεξε ένα σερί 10-0.  Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 39-14 χάρις δίποντο του Λάμπρου Τσιώλη, καλάθι του Κώστα Καραχάλιου, 2ποντο του Αποστόλη Νούλα και καλάθι του Δημήτρη Γαλάνη. Ο Δημήτρης Γαλάνης της Αναγέννησης Λαμίας ανέκοψε με «τάπα» τον Αποστόλη Νούλα της Ακαδημίας. Ο Γρηγόρης Τάσιος της Π.Α.Κ. μοίρασε θεαματικό «στοπ» στον Αντώνη Αντωνόπουλου της Φθιωτικής ομάδας.


Σημάδια ανάκαμψης


Οι φιλοξενούμενοι έκαναν το καλύτερο τους δεκάλεπτο, έχοντας στα πρώτα λεπτά ένα σερί 8-0. Οι γηπεδούχοι στην συνέχεια «αφυπνίστηκαν» και ανέβασαν την διαφορά στους 22 και στο 50-28. Ο Κώστας Καραχάλιος με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Γρηγόρης Τάσιος με δυο συνεχόμενα δίποντα, ο Λάμπρος Καμαρέτσος (Φωτογραφία) με δίποντο και ο Γρηγόρης Τάσιος με νέο 2ποντο μείωσαν στο 40-22. Η Ακαδημία έτρεξε σερί 8-0. Ο Δημήτρης Καλλαντζής με 3ποντο, ο Λάμπρος Τσιώλης με τρίποντη «βόμβα», ο Αποστόλης Νούλας με 2ποντο και ο Χρήστος Λασπιάς με προσπάθεια εύστοχη για 2 πραγματοποίησαν το 45-27. Με γκολ φάουλ του Δημήτρη Λαδά (Χαμένη βολή), γκολ φάουλ του Δημήτρη Γαλάνη (Εύστοχη συμπληρωματική βολή) και 1/2 βολές του Λάμπρου Τσιώλη έγινε το 50-28. Ο Λάμπρος Τσιώλης των φιλοξενούμενων ανέκοψε όμορφα προσπάθεια του Ανδρέα Τσατσούλη της Αναγέννησης.


Έκλεισε στο +19
 

Η Αναγέννηση Λαμίας έφτασε στο τελικό +19, με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν και στο τελευταίο 10λεπτο θετικά σημάδια. Ο Γρήγορης Τάσιος με δίποντο, ο Κώστας Καραχάλιος με 2ποντο, ο Αποστόλης Νούλας (Φωτογραφία Αριστερά) με 2ποντο και ο Δημήτρης Γαλάνης με 1/2 ελεύθερες βολές πέτυχαν το 53-32. Στην συνέχεια με 1/2 ελεύθερες βολές του Αποστόλη Νούλα, καλάθι του Σταμάτη Στασινού και δίποντο του Νίκου Μπλέτσα (Φωτογραφία Κέντρο) έγινε το 57-33. Ο Αποστόλης Νούλας σκόραρε 2ποντο, ο Γρηγόρης Τάσιος έβαλε όμορφο δίποντο με έξοχη ατομική προσπάθεια, ο Αποστόλης Νούλας είχε 1/2 ελεύθερες βολές και στην συνέχεια έβαλε δίποντο (57-40). Ο Νίκος Μπλέτσας με 1/2 βολές, ο Νίκος Λαδάς με δίποντο, ο Λάμπρος Καμαρέτσος με γκολ-φάουλ με εύστοχη βολή και ο Δημήτρης Λαδάς (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο έκαναν το τελικό 62-43.


Τα δεκάλεπτα
21-4, 39-14, 50-28, 62-43

Συνθέσεις Ομάδων

Αναγέννηση Λαμίας (Κώστας Κουμπούρας): Μπλέτσας 3, Καραχάλιος 15, Αντωνόπουλος 5(1), Στασινός 6, Λαδάς Ν. 2, Καλλαντζής 7(1), Τσατσούλης, Γαλάνης 13(1), Λασπιάς 7, Παπαλέξης, Λαδάς Δ. 4

Π.Α.Κ. (Φώντας Ζαχαρόπουλους): Γραμματίκας, Καραθάνος, Νούλας 12, Μπίκας, Ευαγγελοδήμος, Τσιώλης 10(1), Καραγιάννης, Τόλης Ν., Ντότσικας, Τάσιος 14, Καμαρέτσος 7

Διαιτητές : Γιώργος Ζάχος & Γιώργος Σαμαράς (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Ιωάννα Παπαματθαίου & Κώστας Κονδυλόπουλος (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Πίνακας: Αλμπέρτο Μούχο (Αθλητής Αναγέννησης Λαμίας































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος