Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Ποταμιά-Αίολος 2-3

Ο νταμπλούχος Ευρυτανίας Αίολος βρήκε τα ψυχικά αποθέματα στο δεύτερο μέρος και μέσα σε ένα «ονειρικό» 11λεπτο γύρισε το ματς στο τελικό 2-3, επικρατώντας της Ποταμιάς.
Ο 1ος ημιτελικός κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/11) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Έγινε παρουσία λιγοστών φιλάθλων, κάτω από τσουχτερό κρύο και διαστήματα βροχόπτωσης.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς τον ημιτελικό, προηγήθηκε στο 8ο λεπτό και 20 λεπτά αργότερα πήρε προβάδισμα 2 τερμάτων. Έκανε πολύ καλό πρώτο 45λεπτο δεν απειλήθηκε και με τα γκολ του Λάμπρου Φλωράκη και του Κώστα Γιαννακόπουλου πήρε σημαντικό προβάδισμα. Το δεύτερο ημίχρονο ωστόσο άνηκε στους νταμπλούχους Ευρυτανίας, η Ποταμιά αμύνονταν διαρκώς και μετά από αρκετές αδράνειες και λάθη στην άμυνα της δέχτηκε 3 τέρματα, γνωρίζοντας την ήττα.
Ο Αίολος του Γιάννη Φλωράκη παρότι ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο τον ημιτελικό έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα γυρίζοντας την αναμέτρηση σε ένα ονειρικό 11λεπτο και παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης. Το πρώτο μέρος έκλεισε με 2-0 εις βάρος του Αίολου, όμως ο Χρήστος Ράμμος και ο Νίκος Νικολάου με δυο τέρματα γύρισαν το ματς και διαμόρφωσαν το τελικό 2-3. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Φώτης Μακρής απουσίαζε και την εστία της ομάδας υπερασπίστηκε ο αμυντικός Νίκος Ράικος.
Οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν στο ίδιο γήπεδο στο 2ο ημιτελικό κυπέλλου σε 8 ημέρες και συγκεκριμένα την Κυριακή (6/12).

Με κρύο και διαστήματα βροχής
Ο 1ος ημιτελικός του κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας έγινε με την παρουσία λιγοστών θεατών, αφού έγινε με διαστήματα βροχόπτωσης και κάτω από τσουχτερό κρύο. Αρκετοί μάλιστα είδαν την αναμέτρηση και μέσα από τα αυτοκίνητα τους.


Νέοι στο «άσο»

 












Αλλαγές στο νούμερο είχαν και οι 2 ομάδες. Για τους γηπεδούχους απουσίαζε ο βασικός γκολκίπερ Στέλιος Μεριγκούνης και κάτω από τα δοκάρια έκατσε ο Νίκος Ρεσίτης (Φωτογραφία Αριστερά), που έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τους Μεγαλοχωρίτες (Πέρυσι αποκτήθηκε από τον Αίολο και δεν συμμετείχε σε κάποιο ματς). Ο Αίολος είχε υπηρεσιακό πορτιέρο, αφού ο Φώτης Μακρής απουσίαζε και την εστία υπερασπίστηκε ο αμυντικός Νίκος Ράικος (Φωτογραφία Δεξιά).

Ξεχώρισε ο «Μουτς»


Αρκετά χιλιόμετρα κάλυψε ο Δημήτρης Ζαλοκώστας (Φωτογραφία) της Ποταμιάς, που μάρκαρε και δημιουργούσε παιχνίδι στην μεσαία γραμμή των γηπεδούχων.

11λεπτη ανατροπή
Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ότι διαθέτουν «στόφα» νικητή και από το 67ο έως το 78ο λεπτό σκόραραν 3 φορές γυρνώντας το ματς.

Επέστρεψε με σούπερ εμφάνιση


Ο αριστερός μέσος Νίκος Νικολάου (Φωτογραφία) εξέτισε την ποινή του στο ματς κόντρα στην Μυρίκη για το πρωτάθλημα και επέστρεψε κάνοντας εξαιρετική εμφάνιση και βρίσκοντας δίχτυα δυο φορές. Είχε αποβληθεί στο ματς πρωταθλήματος με την Ποταμιά στις καθυστερήσεις και επέστρεψε στα γήπεδα παίζοντας με τον ίδιο αντίπαλο.

Α΄ Μέρος

Απειλή με «Ήλι»


Ο φιλοξενούμενος Αίολος δημιούργησε την πρώτη αξιόλογη στιγμή στο ματς, ο Χρήστος Ράμμος στο 8΄σέντρα ο Γιάννης Ηλιάδης (Φωτογραφία) πήρε την κεφαλιά και ο Νίκος Ρεσίτης μπλόκαρε.


Αποτελεσματική η Ποταμιά
Οι Μεγαλοχωρίτες εξουδετέρωσαν τον αντίπαλο και με υποδειγματικές αντεπιθέσεις σκόραραν δυο τέρματα.

Γρήγορο προβάδισμα


Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν και μόλις 8ο λεπτό άνοιξαν το σκορ και προηγήθηκαν. Ο Πολυχρόνης Λιάγκος γέμισε προς την περιοχή του Αίολου, ο Νίκος Ράικος έκανε άστοχη έξοδο, οι αμυντικοί αδράνησαν και ο Λάμπρος Φλωράκης (Φωτογραφία) μετά από φάση διαρκείας με σουτ από κοντά έγραψε το 1-0. Ο Φλωράκης έφτασε τα 5 γκολ στο κύπελλο και οδηγεί την «κούρσα» σε αυτό τον τομέα.





Διπλασίασε ο «Τσίτας»


Η Ποταμιά έκανε δυο τα τέρματα της, όταν ο Κώστας Πολυμερόπουλος στο 28΄ τροφοδότησε τον Κώστα Γιαννακόπουλο (Φωτογραφία), που με όμορφο δυνατό σουτ στην δεξιά γωνία των φιλοξενούμενων διαμόρφωσε νωρίς το 2-0.





Κίτρινη στον Πατρώνη
Ένταση επικράτησε στο 32ο λεπτό όταν ο Ανδρέας Σουμέλας του Αίολου έκανε ένα μαρκάρισμα στον Πολυχρόνη Λιάγκο της Ποταμιάς, μπροστά από τον πάγκο των γηπεδούχων. Ο πάγκος των γηπεδούχων ξεσηκώθηκε και διαμαρτυρήθηκε έντονα στον ρέφερι με τον Σπύρο Πατρώνη (Αναπληρωματικός της Ποταμιάς) να βλέπει την κίτρινη για έντονη διαμαρτυρία από τον Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο.




«Εγκλωβισμένος»
Ο Αίολος έκανε αρκετά λάθη και δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό στο πρώτο μέρος.

Οι καλύτερες φάσεις
6΄:  Ο Ράμμος σέντραρε από τα δεξιά και ο Ηλιάδης πήρε την κεφαλιά από κοντά με τον Ρεσίτη να μπλοκάρει στην δεξιά του γωνία.
8΄: Ο Λιάγκος έκανε την βαθιά μπαλιά, η άμυνα του Αίολου ολιγώρησε ο Φλωράκης εξ επαφής κέρδισε την μπάλα και με σουτ έκανε το 1-0.
28΄: Ο Πολυμερόπουλος τροφοδότησε τον Γιαννακόπουλο, που από τα όρια της περιοχής και δεξιά με δυνατό σουτ στην δεξιά γωνία του Ράικου πέτυχε το 2-0.

Β΄ Μέρος

Πιεστικός & ανατροπή
Ο νταμπλούχος Αίολος ανέβασε στροφές στην επανάληψη ήταν πιο πιεστικός και κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή.

Διαμαρτυρήθηκε για φάουλ
Στο 1ο λεπτό της επανάληψης ο τερματοφύλακας Νίκος Ρεσίτης της Ποταμιάς ανέκοψε εκτός περιοχής με τάκλιν τον Χρήστο Ράμμο του Αίολου. Οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν φάουλ και κάρτα στο γκολκίπερ, με τον ρέφερι Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο να θεωρεί ότι το μαρκάρισμα ήταν στην μπάλα και ήταν καθαρό από τον Ρεσίτη.


Διακοπή για το Ball Boy
Το ματς διακόπηκε στο 48ο λεπτό όταν οι άνθρωποι της Ποταμιάς διαμαρτυρήθηκαν για τον νεαρό ποδοσφαιριστή του Αίολου Δημήτρη Κυλλή (14 ετών και ήταν εκτός 18αδας), που έδινε μπάλες πίσω από την εστία του Νίκου Ρεσίτη. Ο ποδοσφαιριστής απομακρύνθηκε και πήγε στον πάγκο της ομάδας του. Σύμφωνα με τους γηπεδούχους αρμοδιότητα για τις μπάλες έχει ο γηπεδούχος και ο ποδοσφαιριστής έχει το δικαίωμα να βρεθεί μόνο πίσω από την εστία της δικής του ομάδας για προθέρμανση.




Απομάκρυνση γάτας
Μια ακόμη διακοπή στο ματς έγινε στο 56ο λεπτό, όταν στην περιοχή της Ποταμιάς βρέθηκε ένας απρόσκλητος… επισκέπτης. Μια μικρή γάτα εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο με τον ρέφερι να διακόπτει τον αγώνα σε δυο περιπτώσεις για να βγει εκτός γηπέδου η γάτα.






Μείωση με Ράμμο


Οι φιλοξενούμενοι στο 67ο λεπτό μπήκαν ξανά στο παιχνίδι, όπου και μείωσαν το σκορ. Ο Κώστας Μπόνιας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Χρήστος Ράμμος (Φωτογραφία) με σουτ στην δεξιά γωνία του Νίκου Ρεσίτη μείωσε σε 2-1.




Νέο γκολ και 2-2
3 λεπτά αργότερα η ομάδα του Προφήτη Ηλία έφερε το ματς στα ίσια ισοφαρίζοντας σε 2-2. Ο Κώστας Μπόνιας εκτέλεσε ελεύθερο πίσω από την σέντρα, ο Νίκος Νικολάου μπήκε αφύλακτος στην περιοχή από αριστερά και με άψογο σουτ στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων ισοφάρισε σε 2-2.




Το νικητήριο από Νικολάου
Ο Νίκος Νικολάου στο 78ο λεπτό χάρισε την πολύτιμη νίκη στην ομάδα του βάζοντας την σε θέση οδηγού και δίνοντας την πάνω χέρι για την πρόκριση στον τελικό. Ο Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος σέντραρε από δεξιά και ο Νίκος Νικολάου εξ επαφής προ του Νίκου Ρεσίτη από κοντά με κεφαλιά στην δεξιά γωνία έκανε το τελικό 2-3. Οι παίκτες και οι άνθρωποι των νταμπλούχων Ευρυτανίας πανηγύρισαν έξαλλα το τέρμα που σημείωσαν.





Από 1 κίτρινη

 












Στο 80΄ η αναμέτρηση διακόπηκε ξανά επικράτησαν νεύρα μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δυο ομάδων. Ο αρχηγός του Αίολου Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) και ο Ηλίας Σαπούνης (Φωτογραφία Δεξιά) της Ποταμιάς διαπληκτίστηκαν και τιμωρήθηκαν με κίτρινη.





Διαβούλευση με βοηθό


Στο 85ο λεπτό ο Τόλης Φούκας (Φωτογραφία) βρέθηκε πεσμένος μέσα στην περιοχή της ομάδας του, ο διαιτητής Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος είχε διαβούλευση με τον βοηθό Ηλία Γαλάνη, ωστόσο δεν υπήρξε κάτι μεμπτό.



Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Σουτ του Τριανταφυλλόπουλου εκτός περιοχής πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αίολου.
52΄: Ο Φλωράκης εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Ράικος Ν. απέκρουσε και στην συνέχεια το σουτ του Γιαννακόπουλου από κοντά πέρασε πάνω από το τέρμα του Αίολου.
67΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Ράμμος από θέση βολής με σουτ στην δεξιά γωνία της Ποταμιάς μείωσε σε 2-1.
70΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε ελεύθερο πίσω από την σέντρα και ο Νικολάου μπήκε αφύλακτος στην περιοχή από αριστερά και με σουτ στην αριστερή γωνία του Ρεσίτη ισοφάρισε σε 2-2.
74΄: Ο Νικολάου εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και η κεφαλιά του Ράμμου από κοντά έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι.
78΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος σέντραρε από δεξιά και ο Νικολάου εξ επαφής προ του Ρεσίτη με κεφαλιά στην δεξιά του γωνία διαμόρφωσε το τελικό 2-3.

Πανηγυρισμοί νικητών
Μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης οι παίκτες του Αίολου πανηγύρισαν στο κέντρο του γηπέδου την επιτυχία τους φωνάζοντας τα όνομα της ομάδας του.

Κίτρινες Κάρτες
Σαπούνης, Ράικος Γ., Λιάγκος, Φλωράκης, Πατρώνης, Τριανταφυλλόπουλος, Μάρκης

Διακριθέντες
Ποταμιά: Ζαλοκώστας Δ., Φαρμάκης, Σαπούνης, Γιαννακόπουλος
Αίολος: Νικολάου, Ζαραβέλης, Μπόνιας, Ράμμος

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά): «Καταρχήν συγχαρητήρια στην ομάδα του Αίολου για την νίκη. Έγινε ένα αρκετά καλό ματς για τους φιλάθλους, νομίζω ότι είμαστε ιδανικοί αυτόχειρες, είχαμε ένα ματς στο πρώτο ημίχρονο καθαρά υπό τον έλεγχο μας., στο δεύτερο ημίχρονο από τρία ατομικά λάθη δεχτήκαμε ισάριθμα γκολ και πλέον είναι τα πράγματα πολύ δύσκολα για μας στην ρεβάνς. Χρειάζεται απόλυτη συγκέντρωση και στα 90 λεπτά του αγώνα, ενέργεια και σωστές επιλογές. Στο πρώτο ημίχρονο πραγματικά κάναμε ένα ιδανικό παιχνίδι, έχοντας όλα αυτά τα στοιχεία, όμως η ενέργεια, οι επιλογές και η συγκέντρωση είναι αποτέλεσμα μιας πολύ καλής φυσικής κατάστασης που θα πρέπει κάθε παίκτης και συνολικά η ομάδα να έχει.  Εμείς καθόλη την διάρκεια της χρονιάς έχουμε ένα θέμα με την φυσική μας κατάσταση, αφού έχουμε πάρα πολλές απουσίες κατά την διάρκεια των προπονήσεων. Για όσο είχαμε δυνάμεις ελέγχαμε το ματς και στο δεύτερο ημίχρονο όταν οι δυνάμεις μας άρχισαν να χάνονται μοιραία χάσαμε την συγκέντρωση  πράγμα που οδήγησε στις λάθος επιλογές. Η κάθε ομάδα έχει σαν ιδανικό σενάριο όταν κάνει άμυνα να δέχεται επίθεση από τον αντίπαλο με μεγάλες μπαλιές, εμείς δεχτήκαμε σήμερα δυο από τα τρία γκολ μετά από πάσα τουλάχιστον 40 μέτρων. Ο αμυντικός μας δεν είχε το καθαρό μυαλό, ούτε καν να βρεθεί στην πορεία της μπάλας, πόσο μάλλον να εμποδίσει τον αντίπαλο να σκοράρει. Είναι κρίμα να παλεύεις σκληρά σχεδόν σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, να πετυχαίνεις ακριβώς αυτό που θες και μέσα από 2-3 λάθος επιλογές να τα πετάς όλα στα σκουπίδια. Σίγουρα ήταν και το ψυχολογικό που δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε, τα δυο γκολ ήρθαν πολύ κοντά το ένα με το άλλο, πράγμα που έδωσε στον Αίολο περισσότερη αυτοπεποίθηση. Θα προσπαθήσουμε στο δεύτερο ματς να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, να διεκδικήσουμε όσο μπορούμε την πρόκριση στον τελικό αν και ξέρουμε ότι θα πρέπει να κερδίσουμε τον Αίολο με δυο γκολ διαφορά. Το ότι για ένα ημίχρονο είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού και προηγούμασταν στον περσινό νταμπλούχο με 2 γκολ θα πρέπει να μας δώσει κίνητρα και διάθεση να διεκδικούμε μέσα από τα παιχνίδια και με όλους τους αντιπάλους το μέγιστο δυνατό.»

Γιάννης Φλωράκης (Αίολος): «Έγινε ένα κλασσικό παιχνίδι κυπέλλου. Εμείς στο πρώτο ημίχρονο δεν μπήκαμε όπως έπρεπε μέσα στο παιχνίδι και βρεθήκαμε να χάνουμε με 2-0. Καταφέραμε όμως και βρήκαμε τις ψυχικές δυνάμεις και τις φυσικές δυνάμεις για να γυρίσουμε το παιχνίδι. Νομίζω ότι αυτό πρέπει να κρατήσουμε ότι καταφέραμε να γυρίσουμε ένα παιχνίδι που το χάναμε 2-0 σε 3-2 και έχουμε τώρα τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στον τελικό. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Ποταμιάς, αγωνίστηκε πάρα πολύ καλά, έξυπνα, αλλά πιστεύω ότι είμαστε πιο ποιοτική ομάδα από την Ποταμιά και αυτό φάνηκε μέσα στο γήπεδο και για αυτό κερδίσαμε. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια του δευτέρου ημιχρόνου.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Ρεσίτης, Γιαννακόπουλος(73΄ Ζαλοκώστας Ι.), Πολυμερόπουλος, Μαντζιούτας Κ., Φαρμάκης, Σαπούνης, Ράικος Γ., Λιάγκος, Μπίκας(81΄ Νεοφύτου), Φλωράκης, Ζαλοκώστας Δ.(91΄ Γιαννόπουλος)

Αίολος (Γιάννης Φλωράκης): Ράικος Ν., Ράμμος(87΄ Μάρκης), Νικολάου, Χαλκίδης, Στόκας, Τριανταφυλλόπουλος, Μπόνιας, Ηλιάδης, Σουμέλας, Ζαραβέλης, Μπόγδανος(46΄ Φούκας)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Ηλίας Γαλάνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)






























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος