Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Αίολος-Ποταμιά 1-0

Το γρήγορο γκολ(3΄) του Χρήστου Μπόγδανου χάρισε την νίκη στον Αίολο με σκορ 1-0 κόντρα στην Ποταμιά σε ένα ματς που τελείωσε με αρκετή ένταση και νεύρα.
Η αναμέτρηση  διεξήχθη το Σάββατο (14/11) και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας και έγινε κάτω από ηλιοφάνεια, καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 130-140 θεατών.
Ο Αίολος του Γιάννη Φλωράκη χάρης το γρήγορο τέρμα του Χρήστου Μπογδάνου συνέχισε με νικηφόρο αποτέλεσμα και αναρριχήθηκε στον βαθμολογικό πίνακα. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία έπαιξε χωρίς άγχος στην συνέχεια και αμύνθηκε υποδειγματικά. Χωρίς να κινδυνέψει έφτασε στην νίκη. Παράλληλα βρήκε και χώρους στο δεύτερο μέρος, «αγγίζοντας» σε 2 περιπτώσεις ένα δεύτερο γκολ. Στα αρνητικά η κόκκινη στο 92΄ για «θέατρο» στον Νίκο Νικολάου.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδας δεν μπόρεσε να συνδυάσει την καλή εμφάνιση της με ένα νέο θετικό αποτέλεσμα. Οι Μεγαλοχωρίτες δέχτηκαν νωρίς την «ψυχρολουσία» και αναγκάστηκαν να παίξουν πιο ανοιχτά στην συνέχεια, κυκλοφόρησαν μπάλα ανά διαστήματα, όμως δεν μπόρεσαν να κάνουν την μεγάλη φάση. Το 1-0 παρέμεινε ως το τέλος.
Την επόμενη (7η) και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου ο Αίολος θα αναμετρηθεί με την Μυρίκη το Σάββατο (21/11) στο Δημοτικό στάδιο και την επόμενη μέρα (22/11) η Ποταμιά θα παίξει στο ίδιο γήπεδο με την Κρέντη. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία έφτασε τους 9 βαθμούς, ενώ η Ποταμιά παρέμεινε στους 7.

Βοήθησε ο καιρός
Η υψηλή θερμοκρασία για την εποχή και σε συνδυασμό με την ηλιοφάνεια, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην προσέλευση των φιλάθλων. Το ματς παρακολούθησαν περισσότεροι από 100 φίλοι του αθλήματος.


Παρουσία Καλύβα
Την αναμέτρηση παρακολούθησε και ο εκπαιδευτής διαιτησίας Γιάννης Καλύβας, ο οποίος έχει αναβάλει την οργάνωση της διαιτησίας του νομού μας.


Τελευταίο για Μαντή
Ο εκπρόσωπος του Αίολου Σταύρος Μαντής εξέτισε όλη την ποινή της τιμωρίας του και στο επόμενο ματς θα μπορεί να βρεθεί ξανά στους αγωνιστικούς χώρους.


Διαιτητικά παράπονα


Παράπονα για τις αποφάσεις του ρέφερι Νεκτάριου Χρυσαφόπουλου (Φωτογραφία) υπάρχουν και από τις δυο πλευρές. Στο 92ο λεπτό απέβαλε τον Νίκο Νικολάου του Αίολου για «θέατρο» και δυο λεπτά έπειτα έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα στον Γιάννη Ζαλοκώστα της Ποταμιάς, όμως με την παρέμβαση αντιπάλου ο ρέφερι πήρε πίσω την κάρτα.

Πρεμιέρα με γκολ
Ο νεοαποκτηθείς Χρήστος Μπόγδανος του Αίολου έκανε θετικό ντεμπούτο στα γήπεδα του νομού μας. Μόλις στο 3ο λεπτό σκόραρε το νικητήριο τέρμα αγωνιζόμενος σε θέση δεξιού μέσου. Αποκτήθηκε από το Δάσος Χαϊδαρίου, με το οποίο είχε συμμετάσχει φέτος σε αγώνα κυπέλλου.

3 της ΕΠΣΕ
Τρία μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΣ Ευρυτανίας παρακολούθησαν το ματς εντός του αγωνιστικού χώρου. Πρόκειται για τον παρατηρητή αγώνα Νίκο Δροσίνη και τους Βασίλη Κατσίκη και Βασίλη Μπούρα, που επέστρεψε στα γήπεδα μετά το πρόβλημα υγείας, που αντιμετώπισε.

Σκέψεις για «ξένους» ρέφερι
Ο Αίολος εξέφρασε στους ανθρώπους της ΕΠΣΕ μετά το τέλος του ματς την πρόθεση του να ζητήσει διαιτητές εκτός Ευρυτανίας. Οι νταμπλούχοι νοιώθουν αδικημένοι για την αυστηρή αποβολή του ποδοσφαιριστή τους στις καθυστερήσεις.

Άλλαξε 4

 












Ο Γιάννης Φλωράκης ξεκίνησε την ομάδα του με 4 νέα πρόσωπα σε σχέση με το ματς της 4ης αγωνιστικής ενάντια στην Κρέντη. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Κώστας Μπόνιας (Φωτογραφία Αριστερά) και Θωμάς Αζακάς, σαν μεσοαμυντικός ξεκίνησε στην βασική 11αδα ο Ανδρέας Σουμέλας (Φωτογραφία Δεξιά) και σε θέση δεξιού μέσου «ντεμπούταρε» ο Χρήστος Μπόγδανος. Πήραν τις θέσεις των: Παναγιώτη Ράπτη (Απουσίαζε), Χρήστου Τόσκα (Έμεινε στον πάγκο), Πάνου Μάρκη (Έπαιξε ως αλλαγή) και Νίκου Ράικου (Απουσίαζε).

4 «νέοι»



 












Η Ποταμιά άρχισε με 4 αλλαγές στο αρχικό της σχήμα σε σύγκριση με το ματς της περασμένης Κυριακής με την ΑΕΚ. Στο αριστερό άκρο της άμυνας έπαιξε ο Πολυχρόνης Λιάγκος (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά) και στο κέντρο ξεκίνησαν στον άξονα οι Αργύρης Τσάκνης (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά) και Δημήτρης Ζαλοκώστας (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά) και στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής έπαιξε ο Κώστας Γιαννακόπουλος (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά). Αντικατέστησαν τους: Σπύρο Μπούρα (Έλλειπε), Νεόφυτο Νεοφύτου, Γιάννη Ζαλοκώσυα και Ντίνο Γιαννόπουλο (Ήταν οι 3 παίκτες που μπήκαν αλλαγή στην αναμέτρηση).

Ενάντια στον Αίολο


Ο Γιώργος Ράικος (Φωτογραφία) αντιμετώπισε για πρώτη φορά την πρώην του ομάδα, αφού το καλοκαίρι άφησε τον Αίολο και μετακινήθηκε στην Ποταμιά. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στους νταμπλούχους είναι Πρόεδρος ο πατέρας του Σεραφείμ Ράικος.

Αντίπαλοι στο κύπελλο
Οι δυο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες δυο εβδομάδες αργότερα στα ημιτελικά του κυπέλλου.

Οι δυο κουμπάροι
Οι τεχνικοί των δυο ομάδων Γιάννης Φλωράκης (Αίολος) και Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά) διαθέτουν άριστες σχέσεις, καθώς εκτός από συνάδελφοι(Καθηγητές φυσικής αγωγής) είναι και κουμπάροι. Πριν την έναρξη του ματς είχαν θερμή χειραψία, ανταλλάσσοντας ευχές για καλή επιτυχία.



Α΄ Μέρος

Επιθετικός ο Αίολος
Οι γηπεδούχοι του Αίολου ξεκίνησαν επιθετικά το ματς και στην πρώτη τους αξιόλογη στιγμή ευτύχησαν να προηγηθούν.

«Ονειρική» αρχή για Μπόγδανο


Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η αναμέτρηση, αφού πριν συμπληρωθεί το 3ο λεπτό είχαμε γκολ. Ο Νίκος Νικολάου σέντραρε όμορφα από αριστερά και ο Χρήστος Μπόγδανος (Φωτογραφία) με κοντινό πλασέ στο ντεμπούτο του στα γήπεδα του νομού μας σκόραρε το νικητήριο τέρμα (1-0).




Εκτός εστίας
Στο 26ο λεπτό ο Νίκος Νικολάου «ξεχύθηκε» στην επίθεση εκμεταλλευόμενος το λάθος του Δημήτρη Ζαλοκώστα, όμως σούταρε έξω από το αριστερό δοκάρι του Στέλιου Μεριγκούνη.



Κυκλοφορία Ποταμιάς
Οι φιλοξενούμενοι κυκλοφόρησαν την μπάλα στην συνέχεια, όμως δεν τους δόθηκε η δυνατότητα να ολοκληρώσουν κάποια επιθετική προσπάθεια.

Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Ο Νικολάου σέντραρε από αριστερά και ο Μπογδάνος με πλασέ από κοντά έκανε το 1-0.
17΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος σέντραρε από δεξιά η κεφαλιά του Ράμμου πέρασε προ του Νικολάου και κατέληξε άουτ από το δεξί δοκάρι.
26΄: Ο Ζαλοκώστας Δ. έκανε λάθος και ο Νικολάου μπήκε από αριστερά μέσα στην περιοχή χωρίς αντίπαλο και σούταρε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Μεριγκούνη.

Β΄Μέρος

Επανεμφάνιση «Ήλι»


Ο έμπειρος Γιάννης Ηλιάδης (Φωτογραφία) επανεμφανίστηκε στα γήπεδα και έπαιξε σε όλο το δεύτερο μέρος, αγωνιζόμενος σε θέση μεσοεπιθετικού. Αντικατέστησε τον σκόρερ Χρήστο Μπόγδανο.

Προσπάθησε η Ποταμιά
Οι Μεγαλοχωρίτες προσπάθησαν και στο δεύτερο μέρος να απειλήσουν, έφεραν την μπάλα μέσα στην αντίπαλη περιοχή, όμως δεν έκαναν την μεγάλη φάση.

Τραυματίας ο Θ. Αζακάς


Ο στόπερ Θωμάς Αζακάς αποχώρησε στο 63ο λεπτό λόγω τραυματισμού με τον Πάνο Μάρκη να τον αντικαθιστά και με αρκετές εσωτερικές αλλαγές να γίνονται στην διάταξη.




«Φώναξε» για πέναλτι
Στην φάση του 70ου λεπτού ο Αίολος διαμαρτυρήθηκε για χέρι και πέναλτι του Γιώργου Φαρμάκη στο σουτ που έκανε ο Πάνος Μάρκης, το οποίο τελικώς έφυγε κόρνερ δίπλα από το δεξί δοκάρι της Ποταμιάς.



Βρήκε χώρους
Ο Αίολος έκλεισε το ματς με δυο σημαντικές ευκαιρίες να κάνει 2 τα τέρματα της και με εκφραστή ξανά τον Νίκο Νικολάου.

Ευκαιρίες για 2ο
Στο τελευταίο 10λεπτο ο Αίολος βρήκε χώρους και είχε τις ευκαιρίες να «κλειδώσει» την νίκη του. Στο 81ο λεπτό ο Γιάννης Ηλιάδης σούταρε μέσα από την περιοχή και δεξιά, η μπάλα βρήκε σε αντίπαλο με τον Στέλιο Μεριγκούνη να αποκρούει όμορφα στην δεξιά του γωνία και στην συνέχεια να μπλοκάρει το εξ επαφής σουτ του Νίκου Νικολάου. 7 λεπτά μετά ο Νίκος Νικολάου από κοντά σούταρε πάνω από την εστία των Μεγαλοχωριτών μετά την σέντρα του Τόλη Φούκα.



2η κίτρινη στον Νικολάου


Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Νίκος Νικολάου μπήκε στην περιοχή από αριστερά και έπεσε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα του Δημήτρη Ζαλοκώστα. Ο διαιτητής της συνάντησης Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος τον απέβαλλε για «θέατρο» δείχνοντας του 2η κίτρινη κάρτα. Ο ποδοσφαιριστής του Αιόλου είχε δεχτοί την πρώτη κίτρινη στο α΄ 45λεπτο για επικίνδυνο μαρκάρισμα.





Πήρε πίσω την 2η κόκκινη


Στο 94ο λεπτό ο ρέφερι Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος έδειξε κόκκινη απευθείας στον Γιάννη Ζαλοκώστα (Φωτογραφία) της Ποταμιάς για χτύπημα εκτός φάσης στον Τόλη Φούκα του Αίολου. Ο παίκτης του Αίολου ωστόσο παραδέχτηκε ότι το χτύπημα είχε χαρακτήρα πειράγματος..αφού οι δυο τους είναι φίλοι εκτός γηπέδου με έτσι η δεύτερη αποβολή δεν ίσχυσε.




Διαμαρτυρίες Αίολου
Οι νικητές του αγώνα διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την αποβολή στο 92΄ του ποδοσφαιριστή τους Νικολάου, ο οποίος θα χάσει το κρίσιμο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με την Μυρίκη.

Οι καλύτερες φάσεις
60΄: Χαμηλό σουτ του Πολυμερόπουλου εκτός περιοχής και δεξιά πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Μακρή.
70΄: Ο Νικολάου σέντραρε από αριστερά, ο Φούκας γύρισε στον Μάρκη που σούταρε με την μπάλα να κοντράρει στον Φαρμάκη και να καταλήγει κόρνερ και τον Αίολο να διαμαρτύρεται για χέρι του παίκτη της Ποταμιάς.
81΄: Σουτ του Ηλιάδη μέσα από την περιοχή και δεξιά κόντραρε σε αντίπαλο, ο Μεριγκούνης απέκρουσε στην δεξιά του γωνία και στην συνέχεια μπλόκαρε το εξ επαφής πλασέ του Νικολάου.
88΄: Ο Φούκας σέντραρε από δεξιά και ο Νικολάου σούταρε από κοντά πάνω από το τέρμα της Ποταμιάς.
92΄: Ο Νικολάου βλέπει 2η κίτρινη κάρτα για «θέατρο» σε μαρκάρισμα του Ζαλοκώστα Δ. και αποβάλλεται.

Κίτρινες Κάρτες
Φούκας, Χαλκίδης, Τριανταφυλλοπουλος, Μαντζιούτας Κ., Φλωράκης, Γιαννόπουλος

Διακριθέντες
Αίολος: Σουμέλας, Μπόνιας, Μπόγδανος
Ποταμιά: Ζαλοκώστας Δ., Φαρμάκης

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (Αίολος): «Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες, νομίζω ότι παίχτηκε ένα αρκετά καλό παιχνίδι. Πιστεύω ότι σήμερα χωρίς να αποδώσουμε σπουδαίο ποδόσφαιρο πήραμε δίκαια την νίκη, χάσαμε αρκετές ευκαιρίες και φάνηκε από ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Πιστεύω ότι είναι θέμα ψυχολογίας, εάν βελτιωθούμε στο τελείωμα των φάσεων τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα για μας. Ήταν μια σημαντική νίκη με έναν αντίπαλο, ο οποίος παλεύει να μπει στην 4αδα. Τα παιδιά προσπάθησαν και των δυο ομάδων παίζοντας μέσα σε αθλητικά πλαίσια, με αρνητικό πρωταγωνιστή όμως τον διαιτητή, ο οποίος στο τελευταίο λεπτό στο 95΄ έδωσε δυο αποβολές, την μια για θέατρο σε μας, που δεν δίνεται 2η κάρτα ούτε σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ και μια στην αντίπαλη ομάδα, η οποία χάρης την άποψη ενός δικού μου παίκτη που του είπε: «όχι μην του βγάζεις κόκκινη, δεν είναι» και πήρε πίσω έτσι την κόκκινη κάρτα. Από εκεί και πέρα κρίνεται μόνοι σας, εάν αυτοί οι διαιτητές μπορούν να τελειώσουν αυτό εδώ το τοπικό πρωτάθλημα. Το να αποβάλλεις κάποιον ποδοσφαιριστή, γιατί έπαιξε αντιαθλητικά, έβρισε, υπέπεσε σε κάτι άσχημο νομίζω ότι είναι σωστό και θα το επικροτήσω απόλυτα για όλες τις ομάδες ακόμη και για τους δικούς μου ποδοσφαιριστές, αλλά όμως να αποβάλλεις κάποιον ποδοσφαιριστή επειδή προσπαθεί να παίξει επιθετικά και έγινε μια κόντρα και έπεσε, δεν λέω ότι ήταν πέναλτι, αυτό είναι υπέρμετρος ζήλος ή κάτι άλλο.»

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά): «Νομίζω ότι σήμερα χάσαμε το παιχνίδι, γιατί δεχτήκαμε ένα γκολ μετά από μια αδράνεια της άμυνας μας, από κόντρα βρέθηκε η μπάλα στα πόδια του Νίκου του Νικολάου και στην σέντρα δεν βρέθηκε να κόψει κάποιος την πορεία της προς τα δίχτυα. Μετά τα γκολ νομίζω ότι πραγματικά οι παίκτες μα αντέδρασαν πάρα πολύ καλά, κερδίσαμε πιστεύω πάρα πολλές προσωπικές μονομαχίες, αναγκάσαμε τον Αίολο να έχει παθητικό ρόλο στο παιχνίδι. Βέβαια όσο περνούσε η ώρα έβρισκε περισσότερους χώρους, γιατί εμείς προσπαθούσαμε πάρα πολύ στο να γεμίσουμε την περιοχή του με παίκτες. Δεν μπορέσαμε στην τελική ενέργεια να δημιουργήσουμε επικίνδυνες καταστάσεις για τον Αίολο και μοιραία το γκολ του 3ου λεπτού αποδείχτηκε καθοριστικό για να κερδίσει το παιχνίδι ο Αίολος. Είμαι αρκετά ευχαριστημένος από την εικόνα των παιδιών, γνωρίζουμε ότι έχουμε ένα θέμα όσον αφορά την επιθετική μας ικανότητα, δεν δημιουργούμε εύκολα ευκαιρίες, κάτι στο οποίο θα πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή, εάν θέλουμε κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά και στον θεσμό του κυπέλλου φέτος πραγματικά να κάνουμε κάτι καλύτερο από τις προηγούμενες χρονιές. Για μας είναι μια μεταβατική περίοδος, τα έχουμε ξαναπεί, είναι πολύ δύσκολο από την καθαρά αμυντική συμπεριφορά και την δημιουργία φάσεων από την αντεπίθεση να περάσουμε στην φάση της κατοχής της μπάλας και της δημιουργίας ευκαιριών σε σετ παιχνίδι. Σε αρκετούς αγώνες έχουμε δείξει ότι κρατάμε την ισορροπία στην άμυνα μας, αλλά στην επίθεση δεν δημιουργούμε πολλές φάσεις. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Αίολου, τους εύχομαι καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα και θα προσπαθήσουμε στις επόμενες αναμετρήσεις μας να γίνουμε πιο επικίνδυνοι για αυτούς, έτσι ώστε πραγματικά να πετύχουμε ότι δυνατόν καλύτερο για το πρωτάθλημα.»

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Γιάννης Φλωράκης): Μακρής, Φούκας, Νικολάου, Χαλκίδης, Αζακάς Θ.(63΄ λ.τρ. Μάρκης), Τριανταφυλλόπουλος, Μπόνιας, Σουμέλας, Ράμμος, Ζαραβέλης, Μπόγδανος(46΄ Ηλιάδης)

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Μεριγκούνης, Λιάγκος, Σαπούνης, Μαντζιούτας Κ., Φαρμάκης, Ράικος, Γιαννακόπουλος(56΄ Ζαλοκώστας Ι.), Ζαλοκώστας Δ., Τσάκνης(76΄ Γιαννόπουλος), Φλωράκης, Πολυμερόπουλος(67΄ Νεοφύτου)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Ηλίας Λιασκώνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)










































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος