Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Ποταμιά-Παναγραφιωτικός 1-0

Σε έναν αγώνα, ο οποίος όδευε προς ισοπαλία η Ποταμιά βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα δυο λεπτά πριν την συμπλήρωση του 90λεπτου και επικράτησε με 1-0 του Παναγραφιωτικού, πανηγυρίζοντας μια πολύτιμη νίκη.
Η κάκιστη ποιοτικά αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου κάτω από κακές καιρικές συνθήκες. Άρχισε στις 3 και ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Διεξήχθη υπό την παρουσία λιγοστών θεατών και μέσα σε αθλητικάπλαίσια.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα έπαιξε έξυπνα και σε αυτό το ματς, φτάνοντας  δίκαια και καθαρά στο πρώτο της «3ποντο». Βελτίωσε την παρουσία της στην επανάληψη, ύστερα από το πρώτο μέρος, στο οποίο δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα. Έχει βγάλει εις πέρας ένα αρκετά δύσκολο πρόγραμμα, παίζοντας μόνο ντέρμπι με ομάδες 4αδας.  Το νικητήριο τέρμα σημείωσε στο 88ο λεπτό ο Νεόφυτος Νεοφύτου, που μπήκε ως αλλαγή στο γήπεδο.
Ο Παναγραφιωτικός του Γιώργου Χρυσαφόπουλου υπέστη την πρώτη του ήττα, δίνοντας έναν ακόμη παιχνίδι εκτός έδρας. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο στο πρώτο 45λεπτο, όμως παρουσίασαν πρόβλημα και επιπολαιότητα στην τελική προσπάθεια, όπως και στην επανάληψη, παρότι είχαν καλή παρουσία.  «Κόστισε» η αποβολή του Γιάννη Δαράβαλη, που άφησε την ομάδα του με παίχτη λιγότερο στο τελευταίο 20λεπτο.
Οι Μεγαλοχωρίτες, που έφτασαν τους 4 βαθμούς θα αγωνιστούν την Κυριακή 8 Νοεμβρίου ενάντια στην ΑΕΚ, ενώ οι Αγραφιώτες, οι οποίοι παρέμειναν στους 6 πόντους μια ημέρα νωρίτερα θα υποδεχτούν την Μυρίκη στο πρώτο τους εντός έδρας ματς.

Ελάχιστοι ηρωικοί
Οι πολύ κακές καιρικές συνθήκες, το κρύο που επικρατούσε κράτησε τον φίλαθλο κόσμο μακριά από το γήπεδο. Οι θεατές του αγώνα ήταν ελάχιστοι και η κερκίδα παρέμεινε άδεια.


Νέος βοηθός


Ο Φθιωτός Γιάννης Αρχοντής(Φωτογραφία) εκτέλεσε για πρώτη φορά καθήκοντα βοηθού διαιτητή. Παρακολουθεί την σχολή διαιτησίας, που θα ολοκληρωθεί στα μέσα του τρέχοντος μηνός. Να αναφερθεί πως υπήρξε τερματοφύλακας της Ποταμιάς και της Παλαιοκατούνας.

Τελευταίο κόντρα στην «πρώην»


Εναντίον της προηγούμενης του ομάδας τέθηκε αντιμέτωπος ο Λεωνίδας Κόγιας(Φωτογραφία), ο οποίος θα υπηρετήσει τις επόμενες ημέρες την στρατιωτική του θητεία.

Ξεκίνησε ο Ι. Ζαλοκώστας














Ο Γιάννης Ζαλοκώστας(Φωτογραφία αριστερά) πήρε για πρώτο εφετινό παιχνίδι φανέλα βασικού. Επανήλθε στο αρχικό σχήμα του Δημήτρη Τσιγαρίδα ο Λάμπρος Φλωράκης(Φωτογραφία δεξιά), ενώ ξεκίνησε και ο Αργύρης Τσάκνης. Απουσίαζε το σημαντικό «γρανάζι» των Μεγαλοχωριτών Δημήτρης Ζαλοκώστας, ενώ ως αλλαγή χρησιμοποιήθηκαν οι: Γιώργος Ράικος και Κώστας Πολυμερόπουλος, που ήταν βασικοί ενάντια στην Μυρίκη.

Ο εορτάζων


Με νίκη γιόρτασε την ονομαστική του εορτή ο αμυντικός μέσος της Ποταμιάς Αργύρης Τσάκνης(Φωτογραφία).

Επιστροφή του coach


Ο τεχνικός του Παναγραφιωτικού Γιώργος Χρυσαφόπουλος(Φωτογραφία) έκανε επίσημη «πρώτη» στον πάγκο της ομάδας. Απουσίαζε από τα πρώτα παιχνίδια, καθώς βρισκόταν κοντά στον γιο του Κώστα, που υποβλήθηκε σε επέμβαση. Στις δυο πρώτες αγωνιστικές οδηγίες έδινε ο Γενικός Αρχηγός Δημήτρης Αθανασόπουλος.

Αντιμέτωποι οι ενωσιακοί
Οι δυο προπονητές Δημήτρης Τσιγαρίδας και Γιώργος Χρυσαφόπουλος είναι οι φετινοί ενωσιακοί τεχνικοί των μικτών ομάδων της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Ο πρώτος καθοδηγεί τους παίδες και ο δεύτερος τους νέους.


Τέρμα ο «Ντό»-Ντεμπούτο Φούκα














Την εστία των φιλοξενούμενων υπερασπίστηκε ο Βασίλης Ντότσικας(Φωτογραφία αριστερά), ο οποίος επέστρεψε στην ομάδα και εκτέλεσε χρέη υπηρεσιακού πορτιέρο. Την πρώτη του παρουσία στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΕ έκανε ο νεαρός Νίκος Φούκας(Φωτογραφία δεξιά).  Στο αρχικό σχήμα χρησιμοποιήθηκαν και οι επιθετικογενείς: Πάνος Μαντέκας και Μιχάλης Νούλας.
Αλλαγή πέρασε ο Κώστας Καλύβας, ενώ απουσίαζαν οι: Γιώργος Βούρτσας, Γιώργος Γιόγιος(Λόγω του γνωστού προβλήματος με την υγεία του) και Δημήτρης Μπισμπίκης.

Τιμωρημένος ο «Μπι»
Την μοναδική αγωνιστική της τιμωρίας του εξέτισε ο Δημήτρης Μπισμπίκης του Παναγραφιωτικού, ο οποίος μάλιστα παρακολούθησε τον αγώνα.

Α΄ Μέρος

Πρωτοβουλία φιλοξενούμενων
Οι παίχτες των Αγράφων είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο ημίχρονο και δημιούργησαν την καλύτερη στιγμή του αγώνα. Η Ποταμιά προσπαθούσε να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις, αλλά κυμάνθηκε στο πρώτο 45λεπτο σε μέτρια επίπεδα. Το ημίχρονο τελείωσε ισόπαλο με 0-0.

Κορυφαία στιγμή με Τόμι


Η ομάδα του Παναγραφιωτικού είχε την κορυφαία της ευκαιρία στο 29ο  λεπτό, όταν ο 15χρονος Τόμι Χρυσαφόπουλος(Φωτογραφία) από κοντά πλάσαρε και ο Στέλιος Μεριγκούνης μπλόκαρε σωτήρια.



Ελαφρές διαμαρτυρίες


Στο 40΄ ο Μιχάλης Νούλας(Φωτογραφία) έπεσε μέσα στην περιοχή και οι Αγραφιώτες διαμαρτυρήθηκαν ελαφρώς για πέναλτι. Τελικά υποδείχτηκε χέρι του ποδοσφαιριστή του Παναγραφιωτικού στην προσπάθεια του αυτή.


Οι καλύτερες φάσεις
16΄: Ο Ντότσικας εκτέλεσε ελεύθερο αδύναμα, ο Φλωράκης έπιασε το σουτ εκτός περιοχής, το οποίο έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι του Παναγραφιωτικού.
17΄: Σουτ του Φούκα εκτός περιοχής κατέληξε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Μεριγκούνη.
25΄: Μακρινή σέντρα-σουτ του Κατσαρή από αριστερά απέκρουσε δύσκολα στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο Μεριγκούνης.
29΄: Ο Δαράβαλης έκανε γέμισμα από αριστερά, ο Χρυσαφόπουλος βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και έκανε το κοντινό πλασέ, αλλά ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς μπλόκαρε σωτήρια με διπλή προσπάθεια.

Β΄ Μέρος

«Χτύπησε» από τον πάγκο
Η Ποταμιά βελτίωσε την αγωνιστική της παρουσία και κατάφερε χάρης στις αλλαγές να έχει καλύτερη «εικόνα». Έφτασε στην νίκη κόντρα σε έναν αξιόλογο αντίπαλο δυο λεπτά πριν την λήξη των 90΄. Οι Αγραφιώτες έμειναν στο τελευταίο 20λεπτο με παίχτη λιγότερο, γεγονός που αποδείχτηκε καθοριστικό.

Με ίδιους πρωταγωνιστές


Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να δημιουργήσουν επιθετικές προσπάθειες με «δράστες» τους Πάνο Μαντέκα και Βασίλη Παρασκευόπουλο(Φωτογραφία), που απείλησαν από δυο φορές ο καθένας, χωρίς επιτυχία.


Αποβολή Δαράβαλη


Και σε αυτό το ματς ο Παναγραφιωτικός έμεινε με 10 παίχτες. Ο αριστερός μπακ Γιάννης Δαράβαλης(Φωτογραφία) αποβλήθηκε σωστά, διότι παρεμπόδισε αντίπαλο σε εκτέλεση πλάγιο. Είχε δεχτεί την πρώτη κίτρινη κάρτα στο πρώτο μέρος για διαμαρτυρία. Θα τιμωρηθεί με μια αγωνιστική και θα απουσιάσει από το παιχνίδι κόντρα στην Μυρίκη.


Νοκ-άουτ ο Μαντέκας-Ντεμπούτο Καββαδία














Ο επιθετικός του Παναγραφιωτικού Πάνος Μαντέκας(Φωτογραφία αριστερά) αποχώρησε στο 79ο λεπτό λόγω τραυματισμού και την θέση του πήρε ο Κώστας Καββαδίας(Φωτογραφία δεξιά), που αποκτήθηκε από τον Αίολο και έκανε την πρώτη του εμφάνιση με την νέα του ομάδα.

Χάρισε βαθμούς η αλλαγή


Ο Νεόφυτος Νεοφύτου(Φωτογραφία) αποδείχτηκε η «χρυσή» αλλαγή του Δημήτρη Τσιγαρίδα. Σκόραρε δυο λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90΄. Ο Ηλίας Σαπούνης έκλεψε την μπάλα από τον Ράντου Πάτρου, έβγαλε την σέντρα από δεξιά και ο Κύπριος φορ με ωραίο σουτ από κοντά πραγματοποίησε το τελικό 1-0.





Ακυρώθηκε γκολ


Στο 90ο λεπτό ο αμυντικός του Παναγραφιωτικού Ρέμμους Πάτρου(Φωτογραφία) σκόραρε με κεφαλιά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ στον Κώστα Μαντζιούτα.
Οι Αγραφιώτες είχαν ζητήσει πέναλτι στο 83΄, θεωρώντας ότι ο Λεωνίδας Κόγιας βρήκε την μπάλα με το χέρι μετά την σέντρα του Βασίλη Παρασκευόπουλου και οι Μεγαλοχωρίτες στο 93΄ σε πέσιμο του Λάμπρου Φλωράκη από μαρκάρισμα του Βασίλη Ντότσικα. Ο κ. Κολοκώτσιος δεν υπέδειξε κάτι σε αυτές τις περιπτώσεις.


Οι καλύτερες φάσεις
49΄: Δυνατό σουτ-βολέ του Πλεξίδα από θέση δεξιά μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο Μεριγκούνης.
57΄: Σέντρα του Δαράβαλη από αριστερά, ο Μαντέκας βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά έχασε το κοντρόλ.
58΄: Σουτ του Παρασκευόπουλου εκτός περιοχής μάζεψε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
62΄: Ο Καλύβας με μπαλιά βρήκε τον Μαντέκα σε πλεονεκτική θέση, αλλά το αδύναμο πλασέ του μάζεψε στην αριστερή του γωνία ο Μεριγκούνης.
67΄: Πάσα του Νούλα στον Παρασκευόπουλο, που σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το αριστερό δοκάρι της Ποταμιάς.
71΄: Ο Ράικος έκανε βαθιά μπαλιά στον νεοφύτου, ο οποίος σε θέση τετ α τετ έχασε το κοντρόλ, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο Ντότσικας.
73΄: Ο Δαράβαλης αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα για παρεμπόδιση αντιπάλου σε εκτέλεση αράουτ.
87΄: Πάσα του Καλύβα στον Φούκα, το σουτ του οποίου εκτός περιοχής πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Μεριγκούνη.
88΄: Ο Σαπούνης έβγαλε ωραία σέντρα από δεξιά και ο Νεοφύτου με κοντινό γυριστό σουτ στην δεξιά γωνία του Ντότσικα πέτυχε το 1-0.

Κίτρινες Κάρτες
Φαρμάκης, Κόγιας, Ζαλοκώστας Ι., Ράικος, Κατσαρής

Διακριθέντες
Ποταμιά: Φαρμάκης, Νεοφύτου, Φλωράκης, Σαπούνης
Παναγραφιωτικός: Πάτρου Ρεμμ., Φούκας, Πλεξίδας

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά): «Οι καιρικές συνθήκες ήταν αυτές, που και στο χτεσινό ματς του Αίολου με την Κρέντη, αλλά και στα σημερινά ματς που έγιναν δεν άφησαν να παιχτεί ποδόσφαιρο αξιώσεων. Το παιχνίδι θα κρινόταν σε κάποια λάθη, που θα έκανε η οποιαδήποτε από τις ομάδες, που έπαιζαν και το θέμα ήταν να εκμεταλλευτεί αυτά τα λάθη του αντιπάλου η κάθε ομάδα, έτσι ώστε να μπορέσει να πετύχει γκολ, διότι το να παιχτεί ποδόσφαιρο και να δημιουργηθούν φάσεις λόγω των καιρικών συνθηκών θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Στο πρώτο ημίχρονο είχαν μια ελαφρά πρωτοβουλία τα Άγραφα, στο δεύτερο ημίχρονο τα παιδιά μπήκαν πιο δυνατά, έδειξαν ότι το ήθελαν πάρα πολύ και αφού το παιχνίδι πήγε στην δύναμη, νομίζω ότι εκεί υπερτερούσαμε εμείς. Οι αλλαγές που κάναμε μας έδωσαν πάρα πολύ ενέργεια μέσα στο γήπεδο, προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε την όχι τόσο καλή φυσική κατάσταση που έχουμε σαν παίχτες ατομικά, διότι μας λείπουν πολλά παιδιά από την προπόνηση καθημερινά. Νομίζω ότι στην διαχείριση του αγώνα πήγαμε πολύ καλά, το θέλαμε πάρα πολύ και τα παιδιά πίεζαν στο δεύτερο ημίχρονο κάθε λεπτό που περνούσε τον αντίπαλο. Συγχαρητήρια στην ομάδα των Αγράφων, η οποία έχει αποδείξει φέτος ότι είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Αυτό δίνει πολύ μεγάλη αξία στην νίκη μας, δείχνουν ότι όλες οι ομάδες έχουν μικρές διαφορές μεταξύ τους. Βέβαια για εμάς είναι πολύ σημαντικό το ότι βγάλαμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα μέχρι τώρα, παίζοντας τρία ντέρμπι με ομάδες 4αδας και μετά από τρεις αγώνες και έχοντας κάνει το ρεπό μας, έχουμε μαζέψει 4 βαθμούς. Θα ήθελα να πιστεύω ότι με τον Χειμώνα τα παιδιά μας θα έρχονται περισσότερο στο γήπεδο, θα πρέπει να συσπειρωθούμε, γιατί θα μας λείψουν κάποιοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι για εμάς είναι πολύ σημαντικοί(Ο Κόγιας θα πάει φαντάρος, ο Δημήτρης Ζαλοκώστας, ο οποίος θα μεταβεί στην Αθήνα για δουλειά, οι Τσάκνης, Γενιτσαρόπουλος και Μπίκας, που είναι φοιτητές και ο Πατρώνης τραυματίας). Εμείς θα προσπαθούμε κάθε Κυριακή για το καλύτερο και ελπίζω να έχουμε ανάλογη συνέχεια.»

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Παναγραφιωτικός): «Στο πρώτο μου επίσημο παιχνίδι σήμερα με την ομάδα των Αγράφων λόγω της απουσίας μου, που είχα όλον τον Οκτώβριο έμεινα ικανοποιημένος από τα παιδιά και από την όλη προσπάθεια, που κάνανε. Το μόνο που με στεναχώρησε είναι ότι για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι μείναμε με 10 παίχτες, καθαρά από δική μας υπαιτιότητα και ο τραυματισμός ενός ποδοσφαιριστή μας, που διεκόμισθη στο νοσοκομείο. Δεν θα σταθώ στο παιχνίδι, η νίκη της Ποταμιάς ήταν δίκαιη. Με ευχαρίστησε το γεγονός το ότι και οι 22 ποδοσφαιριστές αποχώρησαν από το γήπεδο με χαμόγελο και δίνοντας συγχαρητήρια ο ένας στον άλλον. Αυτό με ευχαριστεί ιδιαίτερα σαν προπονητή, γιατί έτσι πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο. Όσο αφορά το κομμάτι της διαιτησίας θα πω μόνο ότι πρέπει να δουλέψουν περισσότερο, να ασχοληθούν περισσότερο με το αντικείμενο και παιχνίδι με το παιχνίδι, όπως όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι στο γήπεδο και δουλεύουνε, για να ανταπεξέλθουν στο παιχνίδι, έτσι και αυτοί πρέπει να δουλέψουν, για να μειώσουν τα λάθη τους, γιατί από την πλευρά τους ήταν ένα παιχνίδι πολλών λαθών και για να είμαι και πιο ακριβοδίκαιος οι linesman δεν μπορούσαν να βοηθήσουν τον διαιτητή στο έργο του. Αυτό που λέω δεν σημαίνει ότι επηρέασε η διαιτησία το αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου, συγχαρητήρια και στα παιδιά της Ποταμιάς, που κάνουν μαζί με τον προπονητή τους πραγματικά αξιόλογη προσπάθεια. Μέσα από όλα αυτά το τελευταίο, που θα ήθελα να πω είναι ότι επειδή ο Οκτώβριος ήταν δυσάρεστος μήνας για τα δικά μας παιδιά, θέλω να ευχηθώ ταχεία και καλή ανάρρωση στον παίχτη μου τον Γιώργο Γιόγιο, να ξεπεράσει το όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζει πολύ γρήγορα και να επιστρέψει σπίτι του και στην οικογένεια του. Όλα τα άλλα είναι μικρής σημασίας μπροστά σε τέτοια προβλήματα. Εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και είμαι σίγουρος πως η ομάδα θα γίνει πάρα πολύ καλή.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Μεριγκούνης, Μπίκας, Λιάνγκος, Φαρμάκης, Μαντζιούτας Κ., Κόγιας, Τσάκνης(66΄ Νεοφύτου), Σαπούνης, Γιαννακόπουλος(60΄ Πολυμερόπουλος), Φλωράκης, Ζαλοκώστας Ι.(51΄Ράικος)

Παναγραφιωτικός (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Ντότσικας, Πλεξίδας, Δαράβαλης, Πάτρου Ρεμμ., Πάτρου Ραντ., Κατσαρής, Παρασκευόπουλος, Φούκας, Μαντέκας(79΄ λ.τρ Καββαδίας), Χρυσαφόπουλος(46΄ Καλύβας), Νούλας

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Ηλίας Λιασκώνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιάννης Αρχοντής(ΕΠΣ Ευρυτανίας)


































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος