Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Παναγραφιωτικός-Μυρίκη 0-1

Μπορεί ο Παναγραφιωτικός να ήταν καλύτερος, όμως η Μυρίκη ήταν αυτή την φορά αποτελεσματική και επέστρεψε στις νίκες. Οι «κόκκινοι» συνεχίζουν αήττητοι και νίκησαν τους Αγραφιώτες με 0-1, χάρης σε καταπληκτικό γκολ του Κώστα Σταμούλη.
Η αναμέτρηση διεξήχθη το Σάββατο (7/11) στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας. Ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι και έγινε με παρουσία 70 θεατών και κάτω από ηλιοφάνεια.
Ο Παναγραφιωτικός του Γιώργου Χρυσαφόπουλου δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν και «μοιραία» ηττήθηκε.  Η ομάδα γνώρισε την δεύτερη συνεχόμενη ήττα της παρά τις αρκετές χαμένες ευκαιρίες και τα δυο δοκάρια που είχε με τους Μιχάλη Νούλα και Χρήστο Κατσαρή στην αρχή και στο τέλος του β΄ημιχρόνου. Αποβολή υπήρξε για 3ο συνεχόμενο ματς των Αγραφιωτών, αφού ο Γιώργος Πλεξίδας στο 64ο λεπτό είδε 2η κίτρινη κάρτα.
Η Μυρίκη του Σπύρου Κολόκα μπορεί να μην βρέθηκε σε καλή μέρα, ωστόσο εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο της ευκαιρίες που δημιούργησε και με ένα υπέροχο τέρμα (Ανάποδο ψαλίδι) του Κώστα Σταμούλη στο 49ο λεπτό επέστρεψε στις νίκες. Ο «Σταμ» μάλιστα είχε δοκάρι στο 12ο λεπτό σε σουτ-«κεραυνό». Οι «κόκκινοι» παρότι είχαν αριθμητική υπεροχή για περίπου μισή ώρα επικράτησαν με αρκετό άγχος, αφού τα δοκάρια και ο Στάθης Φακίτσας σταμάτησαν τις επιθετικές προσπάθειες των αντιπάλων.
Την επόμενη (6η) αγωνιστική η Μυρίκη υποδέχεται στο Δημοτικό στάδιο της ΑΕΚ την Κυριακή(15/11) και την ίδια μέρα ο Παναγραφιωτικός παίζει στο προπονητικό κέντρο με τον ΑΠΟΚ. Η αήττητη Μυρίκη έφτασε τους 10 βαθμούς και πέρασε στην κορυφή, ενώ ο Παναγραφιωτικός παρέμεινε στους 6.

Περίπου 70
Η αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία στην 5η αγωνιστική του τοπικού μας έγινε παρουσία περίπου 70 θεατών. Στο αθλητικό κέντρο ωστόσο παρά την ηλιοφάνεια η θερμοκρασία ήταν χαμηλή με το κρύο να είναι έντονο.


Δυο τραυματίες
Οι δυο ομάδες στερήθηκαν τις υπηρεσίες δυο ποδοσφαιριστών τους, οι οποίοι δεν έπαιξαν λόγω τραυματισμού. Για τους γηπεδούχους ο Παναγιώτης Μαντέκας υπέστη ρήξη χιαστών στο περασμένο ματς με την Ποταμιά και όπως όλα δείχνουν θα επιστρέψει μετά από αρκετό χρονικό διάστημα στα γήπεδα. Για την Μυρίκη ο νεαρός Πάνος Λιάγκας υπέστη διάστρεμμα και για 1 μήνα θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης.








3ο σερί ματς κόκκινη
Η ομάδα των Αγράφων για 3ο συνεχόμενο παιχνίδι δέχεται κόκκινη κάρτα και τελειώνει τον αγώνα με αριθμητικό μειονέκτημα.

Παραμένουν αήττητοι
Οι ποδοσφαιριστές του Σπύρου Κολόκα παραμένουν αήττητοι ,μετρώντας σε 4 αναμετρήσεις 3 νίκες και 1 ισοπαλία.

Ντεμπούτο Αχμέτη & Μαλαϊ

 












Για την ομάδα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου την πρώτη τους επίσημη εμφάνιση έκαναν τα νέα μέλη της ομάδας. Πρόκειται για τον τερματοφύλακα Χρήστο Αχμέτη (Φωτογραφία Αριστερά) που αποκτήθηκε από τον ΑΠΟΚ και τον κεντρικό μέσο Έλτον Μαλαϊ (Φωτογραφία Δεξιά), ο οποίος έβγαλε το πρώτο του δελτίο στον Παναγραφιωτικό.

4 διαφοροποιήσεις


Αρκετές αλλαγές και συγκεκριμένα 4 είχαν στο αρχικό τους σχήμα τα Άγραφα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου σε σχέση με την αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής με την Ποταμιά. Την εστία της ομάδας υπερασπίστηκε ο Χρήστος Αχμέτης, στα αμυντικά χαφ επέστρεψε από τιμωρία ο Δημήτρης Μπισμπίκης (Φωτογραφία), που έπαιξε μαζί με τον Έλτον Μαλαϊ, ενώ ο Κώστας Καλύβας έπαιξε στην επίθεση επιστρέφοντας στην 11αδα. Πήραν τις θέσεις των: Βασίλη Ντότσικα (Υπηρεσιακός πορτιέρο στο περασμένο ματς, τραυματίας), Γιάννης Δαράβαλης (Τιμωρημένος), Παναγιώτης Μαντέκας (Τραυματίας) και Νίκος Φούκας (Έμεινε στον πάγκο).

Στην 11αδα «Γεν» και «Σταμ»


Ο Σπύρος Κολόκας ήταν στην ευχάριστη θέση να έχει ξανά στην διάθεση του τους Κώστα Γενιτσαρόπουλο (Φωτογραφία) και Κώστα Σταμούλη, οι οποίοι δεν είχαν αγωνιστεί ενάντια στον ΑΠΟΚ. Αντικατέστησαν τους: Πάνο Λιάγκα (Τραυματίας) και Ταξιάρχης Καλύβας (Απουσίαζε).

Σκοράρει πάντα

Ο Κώστας Σταμούλης (Φωτογραφία) με το γκολ που πέτυχε έφτασε τα 4 και οδηγεί την κούρσα στον πίνακα των σκόρερ στην Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Έχει σκοράρει και στις 5 αναμετρήσεις πρωταθλήματος και κυπέλλου, που αγωνίστηκε την φετινή σεζόν.


«Σωτήρες» δοκάρια και Φακίτσας


Τα δοκάρια της Μυρίκης και η πολύ καλή εμφάνιση του τερματοφύλακα Στάθη Φακίτσα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην επικράτηση της Μυρίκης.


Χειραψία προπονητών
Πριν την έναρξη της αναμέτρησης οι δυο τεχνικοί Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Παναγραφιωτικός) και Σπύρος Κολόκας (Μυρίκη) είχαν χειραψία ανταλάσσοντας ευχές για ένα καλό παιχνίδι μέσα σε αθλητικά πλαίσια.


Α΄ Μέρος

Πιο κινητική
Η Μυρίκη ήταν πιο κινητική στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, έχοντας δοκάρι στην πρώτη της «επίσκεψη» στην αντίπαλη περιοχή.

Τράνταξε το δοκάρι
Στο 12ο λεπτό του ματς η Μυρίκη έχασε σημαντική ευκαιρία να προηγηθεί, ο Άγγελος Παχής έκανε την μπαλιά για τον Κώστα Σταμούλη, που μπήκε στην περιοχή από αριστερά σούταρε δυνατά με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Παναγραφιωτικού και στην συνέχεια της φάσης να σκάει στο έδαφος.


Άνοδος Παναγραφιωτικού
Οι γηπεδούχοι «αφυπνίστηκαν» μετά το δοκάρι και έκλεισαν καλύτερα το πρώτο μέρος, απαντώντας στην ευκαιρία των «κόκκινων».

«Απάντησε» στο δοκάρι
19 λεπτά έπειτα οι γηπεδούχοι απάντησαν στην ευκαιρία της Μυρίκης και είχαν αυτή τις προϋποθέσεις να ανοίξουν το σκορ. Ο Χρήστος Αχμέτης έκανε το ελεύθερο, ο Κώστας Γενιτσαρόπουλος έκανε λάθος υπολογισμό και ο Κώστας Καλύβας έφυγε μόνος απέναντι στον Στάθη Φακίτσα, ο παίκτης του Παναγραφιωτικού προσπάθησε να περάσει τον γκολκίπερ, ο οποίος έπεσε με αυτοθυσία στα πόδια του και μπλόκαρε σωτήρια.



Οι καλύτερες φάσεις
9΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καλύβα απέκρουσε στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο Φακίτσας.
12΄: Ο Παχής έκανε την μπαλιά για τον Σταμούλη που από πλάγια αριστερά μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ-«κεραυνό», το οποίο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Αχμέτη και εν συνεχεία η μπάλα έσκασε στο αγωνιστικό χώρο.
21΄: Ο Καλύβας έκανε ατομική ενέργεια πάσαρε στον Κατσαρή,  που πλάσαρε από τα όρια της περιοχής και ο Φακίτσας μπλόκαρε εύκολα.
29΄: Ο Αχμέτης έκανε το ελεύθερο, ο Γενιτσαρόπουλος δεν υπολόγισε καλά  και ο Καλύβας μπήκε τετ α τετ χωρίς αντίπαλο στην περιοχή της Μυρίκης προσπάθησε να περάσει τον Φακίτσα, που έπεσε με αυτοθυσία και μπλόκαρε σωτήρια την μπάλα στα πόδια του παίκτη των Αγράφων.
32΄: Ο Καλύβας σέντραρε από αριστερά και το σουτ του Νούλα από καλή θέση μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο γκολκίπερ της Μυρίκης.
37΄: Ο Καλύβας έδωσε στον Μαλάϊ, που σούταρε από μακριά λίγο πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.

Β΄ Μέρος

Μπήκε με δοκάρι


Πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της επανάληψης οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι και μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Ο Μιχάλης Νούλας (Φωτογραφία) σούταρε όμορφα από το ύψος του πέναλτι , με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι της Μυρίκης και στην συνέχεια της φάσης τον Δημήτρη Μπισμπίκη να σουτάρει εκτός περιοχής με τον αντίπαλο γκολκίπερ να διώχνει σε κόρνερ.



Γκολ και θέαμα
Ο Κώστας Σταμούλης στο 49ο λεπτό με ένα εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι κυνηγώντας μια χαμένη μπαλιά μέσα από την περιοχή και αριστερά «κρέμασε» τον αντίπαλο τερματοφύλακα Χρήστο Αχμέτη, που ήταν εκτός θέσης και σημείωσε το νικητήριο τέρμα (0-1).





Κίτρινη για θέατρο


Στο 59ο λεπτό μετά την μπαλιά του Χρήστου Λέρη, ο Άγγελος Παχής (Φωτογραφία) έπεσε στο έδαφος προ του τερματοφύλακα Χρήστου Αχμέτη. Ο ρέφερι Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος «κιτρίνισε» για θέατρο τον αρχηγό της Μυρίκης.



Αποβολή «Πλεξ»


Οι γηπεδούχοι στο 64ο λεπτό έχασαν με 2η κίτρινη κάρτα τον δεξιό τους αμυντικό Γιώργο Πλεξίδα (Φωτογραφία). Ο «Πλεξ» έκανε ένα επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Χρήστο Λέρη της Μυρίκης και είδε μέσα σε λίγα λεπτά 2η κίτρινη, παίρνοντας την άγουσα για τα αποδυτήρια.




Πιο πιεστικά τα Άγραφα
Παρότι είχαν αριθμητικό μειονέκτημα τα Άγραφα στο  υπόλοιπο του ματς ήταν πιο επιθετικά, δημιούργησαν ευκαιρίες, χωρίς να μπορέσουν να τις μετουσιώσουν σε γκολ.

«Μοιραίος» ο Καλύβας


Ο Κώστας Καλύβας εξελίχτηκε σε «μοιραίος» ποδοσφαιριστής των ηττημένων, αφού έχασε 2 ακόμη σημαντικές στιγμές να σκοράρει. Στ 89ο λεπτό το πλασέ του μπλοκαρίστηκε από τον Στάθη Φακίτσα και στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων μετά από έξοχη ατομική προσπάθεια σούταρε χωρίς πίεση με τον Στάθη Φακίτσα να αποκρούει σωτήρια με τα πόδια.




Δοκάρι με Κατσαρή


Το δεύτερο μέρος τελείωσε, όπως και άρχισε, με τους γηπεδούχους να έχουν δοκάρι. Στο 94ο λεπτό ο Χρήστος Κατσαρής εκτέλεσε απευθείας φάουλ, με την μπάλα να βρίσκει στο τοίχος και στην συνέχεια να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει κόρνερ.



Οι καλύτερες φάσεις
46΄: Ο Νούλας βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι σούταρε όμορφα, με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι της Μυρίκης και στην συνέχεια της φάσης τον Μπισμπίκη Δ. να σουτάρει εκτός περιοχής και τον Φακίτσα να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
49΄: Ο Σταμούλης με εκπληκτικό γυριστό ανάποδο ψαλίδι, κυνηγώντας μια χαμένη μπαλιά μέσα από την περιοχή και αριστερά «κρέμασε» τον Αχμέτη και πέτυχε με θεαματικό τρόπο το 0-1.
64΄: Ο Πλεξίδας αντίκρισε 2η κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Λέρη και αποβλήθηκε.
69΄: Εκτέλεση φάουλ του Χρυσαφόπουλου πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.
88΄: Ο Μπισμπίκης έβγαλε για τον Καλύβα, που μετά από ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή και σούταρε, με τον Φακίτσα να μπλοκάρει.
92΄: Νέα προσπάθεια του Καλύβα από αριστερά, που βρέθηκε απέναντι στον Φακίτσα από αριστερά, πλάσαρε και ο γκολκίπερ των «κόκκινων» απέκρουσε σωτήρια στην δεξιά του γωνία.
94΄: Ο Κατσαρής εκτέλεσε φάουλ από μακρινή απόσταση, η μπάλα βρήκε στο τοίχος χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε σε κόρνερ.

Κίτρινες Κάρτες
Χρυσαφόπουλος, Μπισμπίκης Δ., Φακίτσας, Γενιτσαρόπουλος, Λέρης, Παχής, Τσαγιάννης

Διακριθέντες
Παναγραφιωτικός: Μαλαϊ, Χρυσαφόπουλος, Κατσαρής
Μυρίκη: Σταμούλης, Φακίτσας, Τάσιος

Δηλώσεις Προπονητών

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Παναγραφιωτικός): «Για το σημερινό παιχνίδι πρώτα από όλα θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και των δυο ομάδων, που αγωνίστηκαν, για το όμορφο ποδόσφαιρο που παίξανε όλοι τους. Συγχαρητήρια στον νικητή και να δώσω ακόμη συγχαρητήρια και στην διαιτησία, που κατά την άποψη μου σήμερα ήταν πολύ καλή. Στο παιχνίδι όπως είδαμε είχαμε στην μεγαλύτερη διάρκεια την υπεροχή ακόμη και όταν μείναμε με 10 παίκτες, αλλά η τύχη μας γύρισε την πλάτη και δεν μπορέσαμε να πετύχουμε κάποιο τέρμα. Μείναμε από το 65ο λεπτό με 10 παίκτες για 3ο συνεχόμενο παιχνίδι και σίγουρα όταν παίζεις με 10 τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα. Είμαι ικανοποιημένος αρκετά από την σημερινή μας απόδοση, δεν μας επηρεάζει το αποτέλεσμα που ήταν αρνητικό, αντίθετα μας πεισμώνει για να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο, γιατί όταν έχεις μια τόσο καλή απόδοση καθόλη την διάρκεια του παιχνιδιού είσαι υποχρεωμένος να κερδίσεις. Μέσα στο λίγο διάστημα που έχω αναλάβει την ομάδα, έχοντας κάνει με τα παιδιά μόνο 40 προπονήσεις έως τώρα πιστεύω ότι έχω αλλάξει πολλά πράγματα και η ομάδα θα παρουσιάζεται παιχνίδι με το παιχνίδι όλο και πιο καλύτερη. Να δώσω συγχαρητήρια στον Κώστα Σταμούλη για το όμορφο και συνάμα τυχερό γκολ που πέτυχε, τέτοια γκολ είναι πολύ ωραία να τα βλέπουμε στο δικό μας το πρωτάθλημα και να τα χειροκροτούμε. Καλή συνέχεια στην ομάδα της Μυρίκης και στον φίλο μου τον Σπύρο και εμείς βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι της Κυριακής  για να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα έτοιμοι.»

Σπύρος Κολόκας (Μυρίκη): «Σήμερα δεν ήμασταν καλοί σαν ομάδα. Πιθανόν να μας επηρέασαν οι αλλαγές που κάναμε εσωτερικά στην ομάδα. Παρόλα αυτά κερδίσαμε το παιχνίδι, βάζοντας γκολ και με τον παράγοντα τύχη το κρατήσαμε στο τέλος του παιχνιδιού. Δεν δικαιούμασταν την νίκη σήμερα, αδικείται η ομάδα των Αγράφων, που για μένα το πιο δίκαιο θα ήταν το ματς να ήταν ισόπαλο. Εμείς δεν φανήκαμε καθόλου σοβαροί, καθώς βάλαμε το γκολ και μετά την αποβολή του Πλεξίδα αντί να γίνουμε καλύτεροι γίναμε χειρότεροι, πιστεύοντας ότι ματς είχε τελειώσει.  Ο παράγοντας τύχη μας βοήθησε να κερδίσουμε την αναμέτρηση, όπως είπα και πριν. Συνεχίζουμε στο επόμενο παιχνίδι, καλή συνέχεια στην ομάδα των Αγράφων.»

Συνθέσεις Ομάδων

Παναγραφιωτικός (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Αχμέτης, Πλεξίδας, Χρυσαφόπουλος, Πάτρου Ρεμμ., Πάτρου Ραντ., Μπισμπίκης Δ., Παρασκευόπουλος(83΄ Γιαννιώτης), Μαλάϊ, Καλύβας, Κατσαρής, Νούλας(77΄ Καββαδίας)

Μυρίκη (Σπύρος Κολόκας): Φακίτσας, Ζαραβέλης, Τσίπρας, Γενιτσαρόπουλος, Θεοχάρης(91΄ λ.τρ. Χρυσικός), Λέρης, Μπουμπουρής Γ.(84΄ Ίβρος), Τάσιος, Παχής, Σταμούλης, Ζήκας(56΄ Τσαγιάννης)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)


































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος