Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Παίδες: ΕΠΣ Ευρυτανίας-ΕΠΣ Φωκίδας 0-1

Οριακή νίκη επί της ΕΠΣ Ευρυτανίας πέτυχε η ΕΠΣ Φωκίδας, η οποία επιβλήθηκε με 1-0, έχοντας το προβάδισμα για την κατάληψη της 2ης θέσης.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Ξεκίνησε στις 1 και ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του 9ου Ομίλου του πρωταθλήματος προεπιλογής Εθνικών ομάδων παίδων.
Η ΕΠΣ Ευρυτανίας του Δημήτρη Τσιγαρίδα κρατά την καλή εμφάνιση, που πραγματοποίησε, διεκδικώντας τον βαθμό. Δεδομένης της έλλειψης παιδικού πρωταθλήματος και της προετοιμασίας μόλις 20 ημερών ήταν αρκετά ανταγωνιστική. Οι Ευρυτάνες έδωσαν το πρώτο τους φετινό επίσημο παιχνίδι.
Η ΕΠΣ Φωκίδας του Θωμά Αναγνωστόπουλου έφυγε με τους τρεις βαθμούς από το Καρπενήσι, ύστερα από την εντός έδρας ήττα με 0-3από την Αιτωλοακαρνανία. Ο κορυφαίος παίχτης της Παναγιώτης Κεφαλάς σημείωσε στο 35ο λεπτό το νικητήριο γκολ, ύστερα και από κακή εκτίμηση του αντίπαλου πορτιέρο.
Την ερχόμενη(3η) αγωνιστική η Ευρυτανία θα παίξει στις 18 Νοεμβρίου με την δυνατή ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας εκτός έδρας, ενώ η Φωκίδα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της για τον πρώτο γύρο και θα κάνει το ρεπό της.

Ήρθαν γήπεδο
Οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες έφεραν στο γήπεδο περισσότερους από 50 θεατές, εκ των οποίων αρκετοί ήταν γονείς των παιδιών.


Άλλαξε φανέλες
Οι δυο ομάδες είχαν το ίδιο χρώμα εμφάνισης και η ΕΠΣ Ευρυτανίας φόρεσε τελικά άσπρα αντί πράσινου.

Κοντά η ΕΠΣ Ευρυτανίας
Ισχυρή ήταν η παρουσία του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣΕ στους αγώνες των μικτών. Παρών ήταν ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας και οι: Βασίλης Κατσίκης(Πρόεδρος των μικτών ομάδων), Πάνος Παπαδημητρίου, Σωτήρης Διώτης και Νίκος Δροσίνης.
Πανταχού παρών και τα πάντα πληρών για μια ακόμη φορά ο υπάλληλος της ΕΠΣΕ Διονύσης Βονόρτας, αλλά και ο Γενικός Αρχηγός του Παναγραφιωτικού Δημήτρης Αθανασόπουλος. Από πλευράς ΕΠΣ Φωκίδας ο ταμίας Ευθύμιος Γκούσαρης είναι σταθερά δίπλα στις ενωσιακές ομάδες.


«Ραχοκοκαλιά» η Ακαδημία
Οι ποδοσφαιριστές της Ευρυτανίας προέρχονται επί το πλείστον από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 και εν συνεχεία από την ακαδημία ΠΑΟΚ F.C. Από τους παίχτες της 18αδας 13 ανήκουν στην Ακαδημία, 4 στον ΠΑΟΚ και 1 στον Παναγραφιωτικό. Η έλλειψη παραστάσεων αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα και φέτος στους νεαρούς ποδοσφαιριστές της ΕΠΣΕ.

Οι δυο τεχνικοί
Μετά από 5 περίπου χρόνια «κοούτσαρε» τις μικτές της ΕΠΣ Ευρυτανίας ο Δημήτρης Τσιγαρίδας, που διαδέχτηκε στον πάγκο των παίδων τον Δημήτρη Αντωνίου. Την ομάδα της Φωκίδας προπονεί και φέτος ο Θωμάς Αναγνωστόπουλος.

6ο σερί «διπλό»
Η Φωκίδα έφυγε με το «διπλό» από την έδρα της Ευρυτανίας για 6ο συνεχόμενο ματς. Οι Ευρυτάνες είχαν επικρατήσει την σαιζόν 2009-2010 με 2-0.

Ο πιο κινητικός


Κύριος εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών της Ευρυτανίας ήταν ο Θανάσης Τριανταφύλλου(Φωτογραφία), ο οποίος ωστόσο πέρασε εκτός γηπέδου στις καθυστερήσεις μετά από απόφαση του προπονητή του, καθώς είχε δείξει ανυπακοή.



Α΄ Μέρος

Κρίθηκε στο γκολ
Σε ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο η ομάδα της Φωκίδας κατάφερε να προηγηθεί με 0-1, σκορ που έμελλε να είναι τελικό. Το πρώτο μέρος ήταν ισορροπημένο.

Από κακή εκτίμηση
 
Η ομάδα του Θωμά Αναγνωστόπουλου έφτασε στην επίτευξη ενός γκολ στο 35΄. Ο Θοδωρής Φραγκούλης τροφοδότησε τον Παναγιώτη Κεφαλά(Φωτογραφία αριστερά), ο οποίος έκανε την σέντρα από δεξιά, ο πορτιέρο Παναγιώτης Πατλιάς(Φωτογραφία κέντρο) δεν εκτίμησε καλά την πορεία της μπάλας, η οποία πέρασε την τελική γραμμή του τέρματος. Μερίδιο στο γκολ διεκδίκησε και ο Γιώργος Αγαπητός(Φωτογραφία δεξιά), που επικύρωσε το τέρμα πάνω στην γραμμή, το οποίο χρεώνεται στον Κεφαλά.





Οι καλύτερες φάσεις
25΄: Μακρινή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κεφαλά κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πατλιά.
32΄: Πάσα του Τσούκα στον Τριανταφύλλου, το σουτ του οποίου μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία ο Καρανάσος.
35΄: Ο Φραγκούλης πάσαρε στον Κεφαλά, που έκανε σέντρα-σουτ από δεξιά και μετά από κακή εκτίμηση του Πατλιά η μπάλα πέρασε την γραμμή του τέρματος(0-1).
37΄: Μακρινό αδύναμο σουτ του Σουλιντζή έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι της Ευρυτανίας

Β΄ Μέρος

Μοιρασμένη και η επανάληψη
Και το δεύτερο ημίχρονο ήταν μεταξύ δυο ισοδύναμων ομάδων, χωρίς κάποια να έχει την σαφής υπεροχή. Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν την νίκη τους, παίρνοντας το πρώτο τους «3ποντο» στον θεσμό. Προσπάθησε η ομάδα της Ευρυτανίας, αλλά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει.

Ευκαιρία με Πολίτη


Την καλύτερη της ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της έχασε στο 2ο λεπτό της επανάληψης η ΕΠΣΦ, αλλά το πλασέ του Αργύρη Πολίτη(Φωτογραφία) απέκρουσε ο Παναγιώτης Πατλιάς.

Οι καλύτερες φάσεις
42΄: Κοντινό πλασέ του Πολίτη απέκρουσε σωτήρια ο τερματοφύλακα ς των γηπεδούχων.
47΄: Σουτ του Τριανταφύλλου από θέση έξω δεξιά έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καρανάσου.
56΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Καραντάνα από μακριά και αριτερά μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Φωκίδας.
66΄: Σουτ του Ματσούκα εντός περιοχής κόντραρε αι πέρασε σε κόρνερ από το δεξί δοκάρι του Παταλιά.
79΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σουλιντζή έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.

Κίτρινες Κάρτες
Τόλης Α., Καρανάσος, Αγγέλου, Σουλιντζής

Διακριθέντες
Ευρυτανία: Μπουμπουρής Π., Καραμπάς, Τριανταφύλλου
Φωκίδα: Κεφαλάς, Φραγκούλης, Σκαρίμπας

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (ΕΠΣ Ευρυτανίας): «Σκεφτόμενοι ότι η προετοιμασία της ένωσης ξεκίνησε πριν από 15-20 μέρες και με την διεξαγωγή 6 προπονήσεων, μιας ομάδας που δεν έχει αγωνιστικές παραστάσεις, που δεν έχει συνυπάρξει ποτέ σαν ομάδα και αξιολογώντας την εικόνα της θα πούμε ότι ήταν πάρα πολύ καλή. Χάσαμε άδικα το παιχνίδι, κάναμε ένα λάθος, το οποίο πληρώσαμε. Δημιουργήσαμε αρκετές φάσεις, προϋποθέσεις για γκολ. Δεν το πετύχαμε και έμεινε το σκορ στο 0-1. Αν δεν υπάρξει τρόπος αυτά τα παιδιά να αγωνίζονται έστω σε ένα τυπικό παιδικό πρωτάθλημα αυτά θα έχουν το ίδιο πρόβλημα με όλες τις ομάδες, που θα έρχονται εδώ. Εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε, θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε όλη την χρονιά και μετά το τέλος του πρωταθλήματος, έτσι ώστε την επόμενη χρονιά να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί. Κρατάμε την καλή εμφάνιση και προσπαθούμε να βοηθήσουμε την ομάδα μας , αλλά και το κάθε παιδί χωριστά, έτσι ώστε να γίνεται κάθε φορά καλύτερο.»

Θωμάς Αναγνωστόπουλος (ΕΠΣ Φωκίδας): «Ήταν ένα παιχνίδι με μια ομάδα, που είμαστε πάνω-κάτω στο ίδιο επίπεδο. Μπορέσαμε και πήραμε τους τρεις βαθμούς. Πιστεύω ότι είναι δίκαιο το αποτέλεσμα. Καλή συνέχεια στην ομάδα της Ευρυτανίας.»








Συνθέσεις Ομάδων

ΕΠΣ Ευρυτανίας (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Πατλιάς, Καραντάνας(75΄ Ασπροποταμίτης), Πατρώνης, Μπουμπουρής Π., Καραμπάς, Τόλης Α., Μπουμπουρής Ε., Τριανταφύλλου, Μπομποτσιάρης(57΄ Τσάρας), Τόλης Ν.(41΄ Ρέπας), Τσούκας(63΄ Πεταρούδας)

ΕΠΣ Φωκίδας (Θωμάς Αναγνωστόπουλος): Καρανάσος, Αγγέλου, Διαβόλης(79΄ Χλεμπογιάννης), Χαΐδόγιαννος, Σκαρίμπας, Κεφαλάς, Λιακώνης, Αγαπητός(55΄ Ματσούκας), Πολίτης, Σουλιντζής, Φραγκούλης(61΄ Βασταρούχας)

Διαιτητής: Βασίλης Σπυράτος(ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας)
1ος Βοηθός: Κώστας Διώτης(ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας)
2ος Βοηθός: Χρήστος Κουτρομάνος(ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας)








































Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος, Γιάννης Βονόρτας