Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Κρέντη-Ποταμιά 1-3

Έκανε δυο τις νίκες της η Ποταμιά, που επικράτησε για δεύτερη φορά της Κρέντης, αυτήν την φορά με 3-1 και δικαιούται να κάνει «όνειρα» και για τελικό.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Οκτωβρίου στο γήπεδο Κερασοχωρίου. Άρχισε στις 4 και ήταν ο δεύτερος προημιτελικός αγώνας κυπέλλου. Είχε διαδικαστικό χαρακτήρα ύστερα από 4-1 του πρώτου αγώνα, που είχε θέσει ως απόλυτο φαβορί την Ποταμιά. Το παρακολούθησαν περίπου 40 θεατές.
Η Κρέντη αγωνίστηκε χωρίς άγχος και με τις προσθήκες των Γιάννη Μπισμπίκη και Δημήτρη Σερπάνου στο βασικό της σχήμα. Θα έπρεπε να επικρατήσει με 3 τέρματα διαφορά, για να κάνει την ανατροπή. Η ομάδα του Νίκου Βούρτσα μάλιστα έμεινε και με 10 ποδοσφαιριστές από το πρώτο ημίχρονο λόγω αποβολής του πορτιέρο της Αποστόλη Ντάλλα. Το τέρμα των γηπεδούχων σημειώθηκε με αυτογκόλ του Σπύρου Πατρώνη.
Η Ποταμιά έδειξε την απαιτούμενη σοβαρότητα και έφτασε και στην δεύτερη νίκη της στον θεσμό. Συνεχίζει «φορτσάτος» ο Λάμπρος Φλωράκης, που πέτυχε δυο γκολ, ενώ τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα βρήκε και ο Σπύρος Πατρώνης. Η ομάδα του Δημήτρη Τσιγαρίδα μπήκε με θετικό τρόπο στην φετινή σαιζόν.
Οι Κρεντιώτες θα αγωνιστούν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ενάντια στην Μυρίκη, ενώ η Ποταμιά αρχίζει με ρεπό.

Χωρίς πολύ κόσμο
Ο πρώτος αγώνας της Κρέντης, που επέστρεψε στην φυσική της έδρα στο «Σύνορο» συνδυάστηκε με την παρουσία λιγοστών φιλάθλων. Γύρω στα 40 άτομα παρακολούθησαν τον επαναληπτικό της Α΄ Φάσης του κυπέλλου.


Ξεκίνησε ο Ι. Μπισμπίκης


Την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα έκανε ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός Γιάννης Μπισμπίκης (Φωτογραφία), ο οποίος εντάχτηκε στην ομάδα από την Φραγκίστα.
Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Αποστόλης Ντάλλας, που επέστρεψε από τον Παναγραφιωτικό, αλλά αποβλήθηκε λίγο αργότερα

Αλλαγή βοηθού


Ο πρώτος βοηθός Σπύρος Μπύρος(Φωτογραφία) άλλαξε αγώνα με τον Στέλιο Σώμαλη και εκτέλεσε τα καθήκοντα του σε αυτό το ματς. Ο 22χρονος υπήρξε ποδοσφαιριστής της Κρέντης.

Αρχή για Κουρλό


Στα αξιοσημείωτα φυσικά του αγώνα η παρουσία ως δεύτερου βοηθού του Δημήτρη Κουρλού(Φωτογραφία). Ο περυσινός πρώτος σκόρερ της Α΄ ΕΠΣΕ έκανε το ντεμπούτο του στον χώρο της διαιτησίας.

Αντίπαλος ο νταμπλούχος
Η Ποταμιά θα προσπαθήσει να εισέλθει στον τελικό, αντιμετωπίζοντας στην φάση των ημιτελικών τον κάτοχο του τροπαίου Αίολο.

Εξέτισε την τιμωρία του


Την 3η και τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας του εξέτισε ο Φώτης Μπισμπίκης(Φωτογραφία) της Κρέντης, που παρακολούθησε το παιχνίδι από την κερκίδα.

Ελάχιστες διαφοροποιήσεις


Κάτω από τα δοκάρια της Ποταμιάς κάθισε ο Στέλιος Μεριγκούνης(Φωτογραφία), ενώ βασικός ξεκίνησε και ο Σπύρος Πατρώνης. Ο Μεριγκούνης απέδειξε την κλάση του για άλλη μια φορά.

Γκολ και αυτογκόλ
Ο αριστερός οπισθοφύλακας των Μεγαλοχωριτών Σπύρος Πατρώνης σκόραρε και στην αντίπαλη εστία, αλλά και σε αυτήν της ομάδας του.

Α΄ Μέρος

Καλύτεροι οι Μεγαλοχωρίτες
Την υπεροχή είχαν οι ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Τσιγαρίδα, οι οποίοι βρέθηκαν μπροστά με 0-2, τελειώνοντας ουσιαστικά την πρόκριση.

Πάλι ο Λάμπρος Φλωράκης


Η Ποταμιά προηγήθηκε στο 14ο λεπτό. Ο Αλέξανδρος Μπίκας πάσαρε στον Λάμπρο Φλωράκη(Φωτογραφία), που με σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 0-1.


Αποβολή και δεύτερο γκολ


Στο 31ο οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι μετά από ανατροπή του Λάμπρου Φλωράκη από τον Αποστόλη Ντάλλα(Φωτογραφία). Ο ρέφερι Λάμπρος Κολοκώτσιος απέβαλλε με απευθείας κόκκινη τον πορτιέρο της Κρέντης, που παραχώρησε την θέση του στον πιτσιρικά Γιάννη Φεγγούλη(Μπήκε αντί του Πάνου Κώτσια). Ο Λάμπρος Φλωράκης ανέλαβε την εκτέλεση δυο λεπτά αργότερα και πέτυχε το 0-2. Ο 33χρονος έχει σημειώσει 4 τέρματα στους δυο προημιτελικούς και είναι ο πρώτος σκόρερ του θεσμού. 








«Νίκησε» τον Σερπάνο


Η Κρέντη προσπάθησε, αν και με το αριθμητικό μειονέκτημα να πετύχει γκολ. Ο Γιάννης Μπισμπίκης χτύπησε κόρνερ και το απευθείας σουτ του Δημήτρη Σερπάνου(Φωτογραφία) απέκρουσε σωτήρια ο Στέλιος Μεριγκούνης.



Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Ωραία συνεργασία του Τσάκνη με τον Πολυμερόπουλο, ο τελευταίος πλάσαρε στον Φλωράκη, που σούταρε από αριστερά άουτ από το δεξί δοκάρι του Ντάλλα.
5΄: Χτύπημα φάουλ του Σερπάνου από θέση αριστερά μάζεψε χωρίς δυσκολία ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς.
13΄: Σέντρα-σουτ του Κόγια από δεξιά έδιωξε ο Ντάλλας με τις γροθιές σε κόρνερ στην δεξιά του γωνία.
14΄: Ο Μπίκας πάσαρε στον Φλωράκη, ο οποίος σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο αριστερό «παραθυράκι» της Κρέντης(0-1).
18΄: Κεφαλιά-πάσα του Τσάκνη στον Σαπούνη, ο τελευταίος έκανε το ψαλιδάκι από το ύψος της περιοχής, που έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι της Κρέντης.
22΄: Χτύπημα φάουλ του Μπισμπίκη Ι. πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μεριγκούνη.
24΄: Ο Φλωράκης μετά από λάθος της αντίπαλης άμυνας βρέθηκε στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας, σούταρε και ο πορτιέρο της Κρέντης απέκρουσε.
31΄: Ο Φλωράκης ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα της Κρέντης, κερδίζοντας πέναλτι και αποβολή του αντιπάλου του.
33΄: Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Φλωράκης, σημαδεύοντας την δεξιά γωνία του Φεγγούλη, «γράφοντας» το 0-2.
42΄: Κόρνερ του Μπισμπίκη Ι από δεξιά, σουτ του Σερπάνου στην κίνηση στο δεύτερο δοκάρι απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μεριγκούνης στην αριστερή του γωνία.

Β΄ Μέρος

Υπόθεση του ίδιου
Από ένα τέρμα σημείωσαν οι δυο ομάδες στο δεύτερο μέρος. Και τα δυο τα σημείωσε ο Σπύρος Πατρώνης της Ποταμιάς. Η Κρέντη στάθηκε καλά παρότι έπαιζε με παίχτη λιγότερο, ενώ η Ποταμιά απέδειξε ξανά την ποιότητα της.

Προσπάθειες της Κρέντης
Έψαξε το  γκολ η ομάδα του Νίκου Βούρτσα, αλλά συνάντησε απέναντι της τον πολύ καλό Στέλιο Μεριγκούνη.


«Πρώτη» Γιώργου Βούρτσα


Ο μόλις 14 ετών Γιώργος Βούρτσας(Φωτογραφία) έκανε την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα της Κρέντης, αποκτώντας δελτίο πριν λίγες ημέρες.

Με σέντρα-σουτ Πατρώνη


Η ομάδα του Δημήτρη Τσιγαρίδα έκανε 3 τα τέρματα της στο 69΄. Ο Σπύρος Πατρώνης(Φωτογραφία) με σέντρα-σουτ «αιφνιδίασε» τον Γιάννη Φεγγούλη και διαμόρφωσε το 0-3.


«Αυτογκόλ» της τιμής


Οι γηπεδούχοι μείωσαν 5 λεπτά αργότερα. Ο Προκόπης Γκούρλιας(Φωτογραφία) εκτέλεσε φάουλ και ο Σπύρος Πατρώνης αυτήν την φορά βρήκε λάθος εστία, μειώνοντας σε 1-3.


Θετικός ο «Τακαρέλ»


Ο Δημήτρης Τσιγαρίδας έδωσε χρόνο συμμετοχής στον Κώστα Χειλά(Φωτογραφία), ο οποίος υπερασπίστηκε την εστία των Μεγαλοχωριτών στο τελευταίο 20λεπτο. Μάλιστα o «Τακαρέλ» αποδείχτηκε άξιος αντικαταστάτης του και όταν χρειάστηκε ήταν θετικός.


Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Εκτέλεση φάουλ του Ράικου, κοντινή κεφαλιά του Φλωράκη έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Φεγγούλη.
50΄: Ο Σερπάνος εκτέλεσε φάουλ, ο Μπισμπίκης Ι. έπιασε την κεφαλιά, την οποία απέκρουσε ο Μεριγκούνης σε κόρνερ στην δεξιά του γωνία.
52΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκούρλια από τον χώρο του κέντρου έδιωξε σε κόρνερ με τις γροθιές ο πορτιέρο της Ποταμιάς.
66΄: Σουτ του Σερπάνου από τα δεξιά μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Μεριγκούνης.
69΄: Σέντρα-σουτ του Πατρώνη από αριστερά κατέληξε στην αριστερή γωνία του Φεγγούλη, ο οποίος «αιφνιδιάστηκε»(0-3).
74΄: Χτύπημα φάουλ του Γκούρλια από το κέντρο και αριστερά, ο Πατρώνης έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω, πετυχαίνοντας αυτογκόλ για το 1-3.
87΄: Μακρινό σουτ του Φαρμάκη πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Φεγγούλη.
92΄:  Παράλληλη πάσα του Ράικου από δεξιά, ο Γιαννόπουλος μπήκε στην πορεία της μπάλας, που κατέληξε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Φεγγούλη.

Kίτρινες Κάρτες
Σερπάνος

Διακριθέντες
Κρέντη: Γκούρλιας, Σερπάνος
Ποταμιά: Φλωράκης, Μπίκας, Μεριγκούνης

Δηλώσεις Προπονητών

Νίκος Βούρτσας (Κρέντη): «Ακόμα ψάχνουμε να βρούμε τα πατήματα μας μέσα στο γήπεδο. Δεν ξεκινάμε καθόλου καλά το παιχνίδι, παίζουμε πολύ νωθρά και δεχόμαστε πολύ εύκολα γκολ. Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, απλά πρέπει και αυτοί να εμπιστευτούν τους εαυτούς τους, εάν θέλουμε να πετύχουμε κάτι καλό. Μείναμε σήμερα και με 10 παίκτες και το έργο μας έγινε ακόμα πιο δύσκολο. Η πρόκριση βέβαια είχε χαθεί από το πρώτο παιχνίδι και απλά το δεύτερο παιχνίδι ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Σε αυτά τα δυο ματς κυπέλλου θέλαμε να δεθεί η ομάδα, δεν ήταν ο στόχος μας το κύπελλο και να προχωρήσουμε στον θεσμό. Πιστεύω ότι στο πρωτάθλημα θα φανούμε πιο σοβαροί, γιατί έχουμε την ποιότητα και την ομάδα, απλά χρειάζεται πιο τσαμπουκάς στο παιχνίδι μας. Στο επόμενο παιχνίδι όλοι θα δούνε μια διαφορετική Κρέντη. Να ευχηθώ καλή συνέχεια στην ομάδα της Ποταμιάς.»

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά): «Μετά το 4-1 του προηγούμενου αγώνα, εμείς έπρεπε να αποδείξουμε πρώτα στον εαυτό μας αλλά και σε όλους αυτούς που μας παρακολουθούν ότι δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός. Μπήκαμε πολύ σοβαρά μέσα στον αγώνα, από το πρώτο λεπτό διεκδικήσαμε την νίκη και πραγματικά μέσα από την διάθεση και την προσήλωση που έδειξαν τα παιδιά κατά τη διάρκεια του αγώνα βγάλαμε πάρα πολύ ωραίες φάσεις, είχαμε τον έλεγχο του ματς σε όλη τη διάρκεια και καταφέραμε να πετύχουμε 3 γκολ, πράγμα που μας έκανε να χαλαρώσουμε και να δεχτούμε το 1 και μοναδικό τέρμα που πέτυχε η Κρέντη. Εύχομαι καλή επιτυχία στην ομάδα της Κρέντης, στον Νίκο τον Βούρτσα που έχει το δύσκολο έργο να παντρέψει τα πολύ νέα παιδιά που έχουν ενταχθεί στην ομάδα μαζί με τους παλιούς. Τέλος πιστεύω ότι στο πρωτάθλημα η ομάδα της Κρέντης θα είναι πολύ διαφορετική, αφού θα έχει και χρόνο να μονταριστεί και σίγουρα κάθε ματς θα είναι ένας διαφορετικός στόχος για αυτή, όπου πιστεύω πολύ δύσκολα ειδικά μέσα στην έδρα της θα περνάνε οι αντίπαλες ομάδες.»

Συνθέσεις Ομάδων

Κρέντη (Νίκος Βούρτσας): Ντάλλας Απ., Κουρκουβής(78΄ Μάκκας Ι.),Μπισμπίκης Β., Γκούρλιας, Τσιούμας, Κατσαδούρος, Βούρτσας Ν., Κώτσιας(33΄ Φεγγούλης), Μπισμπίκης Ι., Ντάλλας Αθ.(67΄ Βούρτσας Γ.), Σερπάνος

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Μεριγκούνης(70΄ Χειλάς), Μπίκας, Πατρώνης, Φαρμάκης, Μαντζιούτας Κ., Κόγιας, Ράικος, Σαπούνης(53΄ Γιαννακόπουλος), Τσάκνης(53΄ Γιαννόπουλος), Φλωράκης, Πολυμερόπουλος

Διαιτητής:  Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)








































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Πάνος Ράπτης