Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Παίδες: Π.Α.Κ.-Αναγέννηση Λαμίας 29-79

Βαριά ήττα με 29-79 από την ισχυρή Αναγέννηση Λαμίας γνώρισε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος παίδων η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου. Άρχισε στις 18:00 και ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του Ζ΄ Ομίλου του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.
Η Π.Α.Κ. έδωσε το «παρθενικό» της ματς σε αυτήν την κατηγορία, αντιμετωπίζοντας έναν πολύ δυνατότερο αντίπαλο. Η ομάδα του Φώντα Ζαχαρόπουλου αποκομίζει εμπειρίες, λαμβάνοντας μέρος φέτος σε παίδες και εφήβους. Πρώτευσε στο σκοράρισμα ο Γρηγόρης Τάσιος, που είχε 8 πόντους.
Η Αναγέννηση Λαμίας έδειξε την δύναμη της από το ξεκίνημα και βρισκόταν συνέχεια μπροστά στο σκορ, μένοντας πίσω μόνο στην αρχή. Η ομάδα του Κώστα Κουμπούρα αποτελεί εκ των φαβορί του ομίλου για πρόκριση στην επόμενη φάση, φτάνοντας στο +50. Ο Κώστας Καραχάλιος ήταν ο πρώτος σκόρερ των Φθιωτών με 15 πόντους.
Η Ακαδημία θα αντιμετωπίσει την 2η αγωνιστική το Σάββατο 3 Οκτωβρίου στην Σπερχειάδα τον τοπικό Άρη, ενώ η Αναγέννηση θα δώσει ένα ματς-ντέρμπι κόντρα στον Έσπερο Λαμίας.

H παρουσία των φιλάθλων
Τον αγώνα είδαν γύρω στα 50 άτομα, εκ των οποίων αρκετοί γονείς. Υπήρξαν επίσης και εκδρομείς από την Λαμία.


«Πρώτη» της Ακαδημίας


Η Π.Α.Κ. κατεβαίνει για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Οι παίχτες της αγωνίστηκαν πέρυσι στην κατηγορία μίνι. Προπονητής είναι ο Φώντας Ζαχαρόπουλος(Φωτογραφία) με συνεργάτη την Κατερίνα Μπαλωμένου, που είναι head coach στους άνδρες και στους έφηβους.

Οι συνήθεις ύποπτοι


Του σκοραρίσματος από πλευράς Ευρυτάνων επωμίστηκαν οι: Αποστόλης Νούλας(Φωτογραφία) και Γρηγόρης Τάσιος. Ο δεύτερος ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 8 πόντους(1 3ποντο), ενώ ο πρώτος σημείωσε 6 πόντους.

Το μοναδικό της πρεμιέρας
Ο αγώνας άνοιξε την αυλαία για τον Ζ΄ Όμιλο της ΕΣΚΑΣΕ. Το παιχνίδι Πρωτέας Λαμίας-Άρης Σπερχειάδας θα διεξαχθεί μια εβδομάδα αργότερα, ενώ αυτό ανάμεσα σε Έσπερο Λαμίας και Μούτα Δομοκού ματαιώθηκε.

Στην 2η φάση πέρυσι
Η Αναγέννηση του Κώστα Κουμπούρα είχε προκριεθί πέρυσι στην 2η φάση του θεσμού και αποτελεί από τα φαβορί του ομίλου. Επιπλέον οι αθλητές αγωνίστηκαν στην Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ, εκπροσωπώντας την ανδρική ομάδα.

«15αρης» ο Καραχάλιος


Για τους Λαμιώτες πρώτευσε στο σκοράρισμα ο Κώστας Καραχάλιος(Φωτογραφία), που πέτυχε 15 πόντους συνολικά. Έναν λιγότερο είχε ο Δημήτρης Τοπάλης.

Αλλαγή ώρας
Ο αγώνας άλλαξε ώρα μετά από αίτημα της Αναγέννησης και έγινε στις 6 αντίς στις 1.

Πήρε νωρίς «κεφάλι»














Οι Λαμιώτες μπήκαν δυναμικά και προηγήθηκαν με 5-13 στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Λάμπρος Τσιώλης(Φωτογραφία αριστερά) ευστόχησε σε δυο βολές και άνοιξε το σκορ για την Π.Α.Κ., ενώ ο Κώστας Καραχάλιος μείωσε με 1/2 βολές. Με 2ποντο του Αποστόλη Νούλα έγινε το 4-1. Εν συνεχεία η Αναγέννηση «έτρεξε» ένα σερί 0-9, φτάνοντας το σκορ στο 4-10 με: 2ποντο του Κώστα Καραχάλιου, 1/2 βολές του Χρήστου Λασπιά και προσπάθειες 2 πόντων των: Κώστα Καραχάλιου, Δημήτρη Γαλάνη και Σταμάτη Στασινού. Ο Γρηγόρης Τάσιος πέτυχε 1/2 βολές και ο Δημήτρης Γαλάνης(Φωτογραφία δεξιά) με τρεις προσωπικούς πόντους έκανε το 5-13. 



Κυριάρχησε με Τοπάλη

 












Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του Κώστα Κουμπούρα είχε ένα επιμέρους 4-19 και προηγούμενη με 9-32 «σφράγισε» ουσιαστικά την νίκη. Με εύστοχα 2ποντα των:  Χρήστου Λασπιά, Νίκου Μπλέτσα, Δημήτρη Γαλάνη και 2 σερί του Σταμάτη Στασινού(Φωτογραφία αριστερά) το σκορ έγινε 5-23 και το σερί έφτασε στο 0-13. Ο Λάμπρος Καμαρέτσος και ο Γρηγόρης Τάσιος μείωσαν σε 9-23. Ο εκπληκτικός σε αυτήν την περίοδο Δημήτρης Τοπάλης(Φωτογραφία δεξιά) με 9 συνεχόμενους προσωπικούς του πόντους μετέτρεψε το σκορ σε 9-32.



Βελτιώθηκε η Ακαδημία














Το συγκρότημα του Φώντα Ζαχαρόπουλου παρουσιάστηκε βελτιωμένο επιθετικά με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Το 3ο δεκάλεπτο έληξε με 25-52 και επιμέρους σκορ το 16-20. Ο Αντώνης Αντωνόπουλος(Φωτογραφία αριστερά) πέτυχε 3ποντο και έκανε το 9-35, ενώ ο Κώστας Καραχάλιος με 2ποντο και ο Γρηγόρης Τάσιος με σουτ 3 ποντων διαμόρφωσαν το 12-37. Ο Λάμπρος Τσιώλης με 2ποντο έκανε το 14-37. Με νέα «βόμβα» έξω από τα 6,75 του Αντώνη Αντωνόπουλου «γράφτηκε» το 14-40. Σταμάτης Στασινός, Κώστας Καραχάλιος και Γιώργος Καραθάνος πέτυχαν το 16-44. Η Αναγέννηση έκανε το 16-48 με εύστοχες προσπάθειες των: Δημήτρη Γαλάνη και Κώστου Καραχάλιου, με τον Λάμπρο Καμαρέτσο(Φωτογραφία δεξιά) να πετυχαίνει 3ποντο για το 19-48. Ο Νίκος Τόλης «έγραψε» το 21-48, ενώ Δημήτρης Γαλάνης και Δημήτρης Λαδάς διαμόρφωσαν το 21-52. Με σουτ 2 πόντων του Γρηγόρη Τάσιου, αλλά και του Ευθύμη Γραμματίκα έγινε το 25-52.




«Φόρτσαρε» ο Γυμναστικός


Η Φθιωτική ομάδα κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο 4ο δεκάλεπτο, όπου με το επιμέρους σκορ να φτάνει στο 4-27. Μάλιστα έκανε ένα σερί 0-21, φτάνοντας το σκορ στο 25-73. Ο Νίκος Μπλέτσας(Φωτογραφία), ο Δημήτρης Λαδάς και ο Δημήτρης Καλαντζής με 3 σερί πόντους σημείωσαν το 25-59. Ο Χάρης Παπαλέξης με σουτ 2 πόντων και ο Δημήτρης Τοπάλης με 3 δικούς του πόντους έκαναν το 25-64. Με 3 σερί πόντους του Νίκου Μπλέτσα, 2ποντο των: Χάρη Παπαλέξη, του Δημήτρη Τοπάλη και του Νίκου Μπλέτσα πραγματοποιήθηκε το 25-73. Το σερί σταμάτησε ο Αποστόλης Νούλας, που πέτυχε το 27-73. Ο Κώστας Καραχάλιος με 2 2ποντα και ο Σταμάτης Στασινός με ένα ενδιάμεσα ανέβασαν το σκορ στο 27-79 ,με τον Αποστόλη Νούλα να πετυχαίνει το τελικό σκορ 29-79 με 2 ελεύθερες βολές.



Αποβολή Τάσιου & Παπαλέξη














Ο πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων Γρηγόρης Τάσιος(Φωτογραφία αριστερά) συμπλήρωσε 5 φάουλ περίπου 5 λεπτά πριν την συμπλήρωση των 40΄ και αποχώρησε από το παρκέ. Την ίδια τύχη είχε και ο Χάρης Παπαλέξης(Φωτογραφία δεξιά) των νικητών.

Τα δεκάλεπτα
5-13, 9-32, 25-52, 29-79

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Φώντας Ζαχαρόπουλος): Καραμπάς, Παπαγεωργίου Κ., Καραθάνος 2, Νούλας 6, Μπίκας, Ευαγγελοδήμος, Καμαρέτσος 5(1), Γραμματίκας 2, Τόλης 2, Τσιώλης 4, Τάσιος 8(1), Παπαγεωργίου Ο.

Γ.Σ. Αναγέννηση Λαμίας (Κώστας Κουμπούρας):  Μπλέτσας 9, Καραχάλιος 15, Αντωνόπουλος 6(2), Στασινός 10, Τοπάλης 14, Καλαντζής 3, Γαλάνης 11, Λασπιάς 3, Παπαλέξης 4, Λαδάς 4

Διαιτητής: Γιώργος Ζάχος(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος(Ανατολικής Στερέας& Εύβοιας)
Πίνακας: Οδυσσέας Νούλας
Χρονομέτρης 24΄΄: Κώστας Νιαβής
































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας