Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Κεραυνός Αγίου Γεωργίου-Παναγραφιωτικός 1-3

Με σκορ 3-1 επικράτησε ο Παναγραφιωτικός σε φιλικό ματς του Κεραυνού Αγίου Γεωργίου, που έχει ενισχυθεί με παίκτες της Α΄ ΕΠΣΦ και στοχεύει στην άνοδο.
Η φιλική αναμέτρηση διεξήχθη το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό στάδιο Αγίου Γεωργίου και ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα. Την παρακολούθησαν περίπου 50 θεατές και έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και καλές καιρικές συνθήκες.
Ο Κεραυνός Αγίου Γεωργίου του Ανδρέα Προβόπουλου δραστηριοποιήθηκε μετά από αποχή ενός έτους και ενίσχυσε σημαντικό το ρόστερ του από παίκτες της Α΄ ΕΠΣ Φθιώτιδας. Οι γηπεδούχοι στο πρώτο μέρος παρότι ανά διαστήματα είχαν κατοχή μπάλας δεν μπόρεσαν να απειλήσουν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαν δυνατά δημιούργησαν ευκαιρίες και ισοφάρισαν με τον Βασίλη Αντωνίου. Στο τελευταίο 20λεπτο υπέπεσαν σε λάθη στην άμυνα τους και μοιραία ηττήθηκαν.
Ο Παναγραφιωτικός του Γιώργου Χρυσαφόπουλου πέρασε με επιτυχία το πιο δύσκολο φιλικό του «τεστ», επιστρέφοντας στο Καρπενήσι με νικηφόρο αποτέλεσμα. Έπαιξε προσεκτικά στο πρώτο μέρος και προηγήθηκε με τέρμα του Κώστα Καλύβα. Στο β΄ ημίχρονο ξεκίνησε άτονα και η άμυνα του δέχτηκε πίεση στα πρώτα λεπτά και επήλθε η ισοφάριση. Ο Παναγιώτης Μαντέκας με δυο πολύ όμορφα τέρματα έδωσε το νικηφόρο αποτέλεσμα στην ομάδα του.

Λιγοστοί θεατές
Ο αγώνας έγινε παρουσία περίπου 50 θεατών από την γύρω περιοχής της Δυτικής Φθιώτιδας.


Με επίσημο ματς
Η ομάδα του Κεραυνού έχει ήδη δώσει το πρώτο της επίσημο ματς για την νέα χρονιά. Γνώρισε την ήττα για το κύπελλο στο γήπεδο της με 3-0 από το Νέο Κρίκελλο, έχοντας καλή παρουσία.

Ξεκινούν με -6
Η ομάδα του Αγίου Γεωργίου θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα με -6 βαθμούς. Πέρυσι η ομάδα δεν κατέβηκε, αφού άλλαξε το καταστατικό της Βίτωλης και συμμετείχε ως Α.Ε. Βίτωλης/Άγιος Γεώργιος. Φέτος ο Κεραυνός δραστηριοποιήθηκε ξανά. ενισχύθηκε και έχει ως στόχο την άνοδο στην Α΄ Κατηγορία Φθιώτιδας.

Η σφυρίχτρα στον Αθανασόπουλο

 
Δεν ορίστηκε 3αδα από την ΕΠΣ Φθιώτιδας και έτσι την σφυρίχτρα πήρε ο Γενικός Αρχηγός των Αγράφων Δημήτρης Αθανασόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά). Βοηθούς είχε τον γνώριμο γκολκίπερ Γιάννη Αρχοντή (Φωτογραφία Κέντρο) του Αγίου Γεωργίου (Θα αποτελέσει στέλεχος της Ευρυτανικής διαιτησίας, αφού θα παρακολουθήσει την νέα σχολή διαιτησίας της ΕΠΣΕ) και τον φίλαθλο Νίκο Παπακώστα (Φωτογραφία Δεξιά).

Γνωστοί στο Ευρυτανικό κοινό
Οι μισοί και πλέον ποδοσφαιριστές του Κεραυνού Αγίου Γεωργίου είναι γνώριμοι στο Ευρυτανικό κοινό, έχοντας συμμετάσχει σε τουρνουά στην πόλη μας η στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΕ.

«Βγάζει μάτια»


Ο ταχύτατος Παναγιώτης Μαντέκας (Φωτογραφία) των Αγράφων συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις και έδειξε ότι μπορεί να συνεισφέρει τα μέγιστα στην ομάδα και πολλές λύσεις στην επίθεση. Σκόραρε 2 φορές και για ακόμη μια φορά έδειξε στον Γιώργο Χρυσαφόπουλο ότι μπορεί να τον λογίζει ως βασικό.

2 απουσίες
Για τους γηπεδούχους δεν αγωνίστηκαν οι τραυματίες Βαγγέλης Καλύβας και Πάνος Γούπιος.

Α΄ Μέρος

Ματς κέντρου
Στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα έγινε παιχνίδι κέντρου με καμία ομάδα να μην μπορεί να ελέγξει τον ρυθμό.

Έλεγξε το ματς
Οι φιλοξενούμενοι από το 20λεπτο και έπειτα έγιναν πιο επιθετικοί, έλεγξαν τον ρυθμό του ματς και πήραν «κεφάλι» στο σκορ. Το διατήρησαν μέχρι την ανάπαυλα χωρίς να κινδυνέψουν.

Προειδοποίησε
Οι φιλοξενούμενοι του Καρπενησίου προειδοποίησαν στο 24ο λεπτό, όταν ο Κώστας Καλύβας έβγαλε τον Παναγιώτη Μαντέκα απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα, ο οποίος απέκρουσε εντυπωσιακά στην δεξιά του γωνία το σουτ του φορ των Αγράφων και στην συνέχεια μπλόκαρε σταθερά νέο σουτ του Κώστα Καλύβα.



Σκόρερ ο captain


Τρία λεπτά αργότερα ο αρχηγός του Παναγραφιωτικού Κώστας Καλύβας (Φωτογραφία) βρήκε δίχτυα. Ο Χρήστος Κατσαρής σούταρε χαμηλά εκτός περιοχής, ο Θανάσης Τσιγκρέλης απέκρουσε στην δεξιά του γωνία και στην συνέχεια ο Κώστας Καλύβας ακολούθησε την φάση βρέθηκε χωρίς αντίπαλο και με σουτ ψηλά στην αριστερή γωνία του Κεραυνού έκανε το 0-1. Ο «Καλάϊφερτ» αφιέρωσε το γκολ στην αδερφή του Κατερίνα, η οποία ζει και εργάζεται στον Άγιο Γεώργιο και παρακολούθησε το ματς από την κερκίδα. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ στον βοηθό Γιάννη Αρχοντή, ο οποίος ωστόσο θεώρησε ότι ο φορ των Ευρυτάνων έφυγε από κανονική θέση.





Δεν «πάτησε» περιοχή
Ο Κεραυνός στο πρώτο 45λεπτο παρότι ανά διαστήματα κυκλοφορούσε την μπάλα δεν μπόρεσε να μπει μέσα στην περιοχή των Αγράφων και να ολοκληρώσει φάσεις.

Οι καλύτερες φάσεις
1΄: Ο Κωστόπουλος μέσα από την περιοχή και πλάγια αριστερά σούταρε, με τον Γιόγιο να αποκρούει στην αριστερή του γωνία.
21΄: Χτύπημα φάουλ του Χρυσαφόπουλου από καλή θέση πέρασε πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
24΄: Ο Καλύβας έβγαλε όμορφα τον Μαντέκα απέναντι στον Τσιγκρέλη, ο φορ των Αγράφων σούταρε και ο γκολκίπερ των Φθιωτών απέκρουσε στην δεξιά του γωνία και εν συνεχεία μπλόκαρε νέο σουτ του Καλύβα.
27΄: Χαμηλό σουτ του Κατσαρή εκτός περιοχής απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο Τσιγκρέλη και ο Καλύβας πήρε το «ριμπάουντ» και από κοντά χωρίς αντίπαλο με σουτ ψηλά στην αριστερή γωνία των Φθιωτών έκανε το 0-1.
38΄: Σουτ του Πάτρου Α. εκτός περιοχής πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
39΄: Ο Αντωνίου έδωσε στον Λάιο, αυτός άνοιξε το κοντρόλ από καλή θέση με τν Γιόγιο να μπλοκάρει σωτήρια.

Β΄ Μέρος

Άστοχο τετ α τετ
Στο 3ο λεπτό της επανάληψης ο Παναγιώτης Μαντέκας βρέθηκε τετ α τετ με τον Στέλιο Νιώρα μετά την πάσα του Γιώργου Βούρτσα, όμως ανενόχλητος σούταρε απελπιστικά άουτ.


 
«Μεταμορφώθηκε» ο Κεραυνός
Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο Κεραυνός ήταν επιθετικός έκλεισε τον αντίπαλο και μέχρι το 65ο λεπτό είχε τον πλήρη έλεγχο του ματς.

Όλα 1


Στο 51ο λεπτό του ματς ήρθε η ισοφάριση για τους γηπεδούχους. Ο Δημήτρης Λάιος σέντραρε παράλληλα με το τέρμα από δεξιά και ο Βασίλης Αντωνίου (Φωτογραφία) εξ επαφής με πλασέ στην δεξιά γωνία των φιλοξενούμενων έφερε το ματς στα ίσα (1-1). Ο Σπερχειαδίτης Αντωνίου έκανε πολύ καλή εμφάνιση, δείχνοντας θετικά στοιχεία.




Χαμένες ευκαιρίες

 












Μετά το γκολ της ισοφάρισης ακολούθησαν 3 χαμένες ευκαιρίες για τους Φθιωτούς. Πρώτα το 57ο λεπτό το σουτ του Σωκράτη Κωστόπουλου (Φωτογραφία Αριστερά) από κοντά κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ, στο 60ο λεπτό δυνατό σουτ του Αλέκου Σκαργιώτη (Φωτογραφία Δεξιά) από τα όρια της περιοχής πέρασε πάνω από το τέρμα των Αγράφων και 3 λεπτά μετά το σουτ του Σωκράτη Κωστόπουλου αποκρούστηκε από τον Γιώργο Γιόγιο.




Ξεπέρασε την «τρικυμία»
Οι Ευρυτάνες μετά το ξέσπασμα των γηπεδούχων έκαναν ένα πολύ καλό 4λεπτο σκόραραν 2 γκολ και εν συνεχεία έλεγξαν ξανά τον ρυθμό της αναμέτρησης.

Με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά
Η ομάδα της Ευρυτανίας στο 65ο λεπτό πήρε εκ νέου το προβάδισμα το σκορ με όμορφη ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Παναγιώτη Μαντέκα. Ο Γιώργος Βούρτσας σέντραρε από αριστερά και από το ύψος του πέναλτι ο Παναγιώτης Μαντέκας με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του Αγίου Γεωργίου, κάνοντας το 1-2.


Εκτελεστής ο Μαντέκας
4 λεπτά μετά το προηγούμενο τέρμα του ο Παναγιώτης Μαντέκας με νέο γκολ «σφράγισε» την νίκη της ομάδας του. Ο Γιώργος Βούρτσας του μοίρασε νέα ασιστ και αυτός μέσα από την περιοχή με ψύχραιμο πλασέ στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων διαμόρφωσε το τελικό 1-3.




Οι καλύτερες φάσεις
49΄: Ο Βούρτσας έβγαλε τετ α τετ τον Μαντέκα με τον Νιώρα, ο παίκτης τον Αγράφων ωστόσο πλάσαρε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
51΄: Ο Λάιος κινήθηκε από δεξιά μέσα στην περιοχή,  σέντραρε παράλληλα με την εστία και ο Αντωνίου από κοντά με πλασέ στην δεξιά γωνία ισοφάρισε σε 1-1.
55΄: Ο Μαντέκας έκανε εντυπωσιακή προσπάθεια από δεξιά. μπήκε στην περιοχή και από πλάγια σούταρε ελάχιστα πάνω από το τέρμα του Νιώρα.
57΄: Ο Σκαργιώτης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Τζαβαλής πήρε την κεφαλιά και ο Κωστόπουλος από κοντά σούταρε με την μπάλα να κοντράρει σε αμυντικό και να καταλήγει σε νέο κόρνερ πάνω από την εστία του Γιόγιου.
60΄: Ο Δημητρόπουλος εκτέλεσε δυνατά το πλάγιο από δεξιά και ο Κωστόπουλος από τα όρια της περιοχής σούταρε δυνατά λίγο πάνω από την εστία των Ευρυτάνων.
61΄: Εκτέλεση φάουλ του Κατσαρή από καλή θέση πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.
63΄: Ο Χριστόπουλος εκτέλεσε φάουλ με πάσα για τον Κωστόπουλο, που σούταρε χαμηλά μέσα από την περιοχή και αριστερά με τον Γιόγιο να αποκρούει στην δεξιά του γωνία.
65΄: Ο Βούρτσας σέντραρε από αριστερά και ο Μαντέκας με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα ψηλά στο δεξί «Γ» του Κεραυνού (1-2).
69΄: Ο Βούρτσας πάσαρε στον Μαντέκα, που με ψύχραιμο πλασέ μέσα από την περιοχή στην αριστερή γωνία των Φθιωτών έγραψε το τελικό 1-3.
73΄: Ο Σκαργιώτης σέντραρε από αριστερά και το σουτ του Αντωνίου μπλόκαρε εύκολα ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων.
74΄: Ο Καραμπάς έδωσε στον Μαντέκα, που σούταρε από καλή θέση με τον Τσιγκρέλη να αποκρούει σε κόρνερ.
83΄: Πλασέ του Δημητρόπουλου μπλόκαρε χωρίς δυσκολία ο Γιόγιος.

Συνθέσεις Ομάδων

Κεραυνός Αγίου Γεωργίου (Ανδρέας Προβόπουλος): Τσιγκρέλης(46΄ Νιώρας), Γεροκώστας, Καρκάνης(54΄ λ.τρ. Δημητρόπουλος), Λυτάκης, Σκαργιώτης(74΄ Αρβανίτης), Δερνίκας(65΄ Θεοδοσόπουλος), Κωστόπουλος, Χριστόπουλος(69΄ Αρχοντής Γ.), Τζαβαλής, Αντωνίου, Λάιος

Παναγραφιωτικός (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Γιόγιος, Πλεξίδας(86΄ Ντότσικας), Μπλέντζος(46΄ Ζανιάς), Μπισμπίκης Δ.(69΄ λ.τρ. Καραμπάς), Πάτρου Ρ., Πάτρου Α., Δαράβαλης(46΄ Βούρτσας), Κατσαρής, Καλύβας(85΄ Μπισμπίκης Ν.), Μαντέκας(84΄ Τόλης), Χρυσαφόπουλος(85΄ Κατσαρός)

Διαιτητής: Δημήτρης Αθανασόπουλος (Γενικός Αρχηγός Παναγραφιωτικού)
1ος Βοηθός: Γιάννης Αρχοντής (Ποδοσφαιριστής Κεραυνού Αγίου Γεωργίου)
2ος Βοηθός: Νίκος Παπακώστας (Φίλαθλος)

















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος