Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Ένωση Δυτικής Φθιώτιδας-Αίολος 1-0

Η φυσιολογικά πιο έτοιμη Ένωση Δυτικής Φθιώτιδας με σκόρερ τον Μίλτο Μπουγιώτα στο 83ο λεπτό νίκησε τον νταμπλούχο Ευρυτανίας Αίολο με 1-0.
Η φιλική συνάντηση διεξήχθη το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο Δημοτικό στάδιο Σπερχειάδας. Την παρακολούθησαν περίπου 50 θεατές και έγινε κάτω από ζέστη και υψηλή θερμοκρασία για την εποχή.
Η Ένωση Δυτικής Φθιώτιδας του Πέτρου Καραϊσκου είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης. Η ομάδα είχε σταθερή απόδοση σε όλο το 90λεπτο και όσο περνούσε ο χρόνος αύξανε την πίεση της μπροστά από την εστία του Φώτη Μακρή, για να φτάσει στο 83ο λεπτό στο νικητήριο γκολ με τον Μίλτο Μπουγιώτα. Προηγουμένως είχε και διπλό δοκάρι με τους Γιώργο Χαλλή και Γιάννη Λάππα, αλλά και αρκετές ευκαιρίες να σταματούν στον εξαιρετικό πορτιέρο του Αίολου.
Ο Αίολος του Γιάννη Φλωράκη πέρασε με επιτυχία το δύσκολο εκτός έδρας «τεστ», αφού όσο υπήρχε φρεσκάδα κρατούσε το μηδέν σχετικά εύκολα και έψαχνε το γκολ μέσα από αντεπιθέσεις. Η ομάδα της Ευρυτανίας στο τελευταίο 30λεπτο έμεινε όπως και ήταν φυσιολογικό από δυνάμεις και δέχτηκε αρκετή πίεση από την Ένωση, που είχε σαν αποτέλεσμα να «λυγίσει».

Αλλαγή γηπέδου
Ο αγώνας αρχικά ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στο γήπεδο της Μακρακώμης, ωστόσο την τελευταία στιγμή η έδρα διεξαγωγής του άλλαξε και το ματς έγινε στο γήπεδο της Σπερχειάδας.

Γύρω στους 50
Το ματς παρακολούθησαν περίπου 50 θεατές από την γύρω περιοχή της Δυτικής Φθιώτιδας.


Ρέφερι ο Ρίζος


Διαιτητής του φιλικού ήταν και στα 90 λεπτά ο ποδοσφαιριστής της Ένωσης Ηλίας Ρίζος, που δεν αγωνίστηκε καθόλου. Βοηθοί δεν υπήρχαν.

34 βαθμούς
Αρκετά υψηλή ήταν η θερμοκρασία για την εποχή με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» στους 34 βαθμούς.

3 τραυματίες
Δεν πήραν χρόνο 3 συμμετοχής για τους γηπεδούχους οι τραυματίες Κώστας Λυτάκης, Ντίνος Σκαρλάτος και Βασίλης Κυριτσόπουλος. Ο τελευταίος μάλιστα σημείωσε χατ-τρικ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ενάντια στον Ελατειακό (1-5).

Νέα ομάδα
Η Ένωση Δυτικής Φθιώτιδας είναι νέα ομάδα που προέκυψε από την συγχώνευση Αρχανίου και Ένωσης 2010, έχοντας πρωταγωνιστικής βλέψεις.

Ξεκίνησε με «πεντάρα»
Η ομάδα της Φθιώτιδας είναι πιο έτοιμη έχοντας 2 παιχνίδια στα πόδια της. Μάλιστα κέρδισε εκτός έδρας στην πρεμιέρα της Α΄ ΕΠΣΦ με 1-5 τον Ελατειακό. Η χρονιά ξεκίνησε με ήττα-πρόωρο αποκλεισμό στο κύπελλο από τον Παγκρατιακό. Για την 2η αγωνιστική οι «Ενωσίτες» υποδέχονται τον Ολυμπιακό Λαμίας.

«Πρώτη» Σουμέλα


Στο κέντρο της άμυνας του Αίολου ξεκίνησε ο ποιοτικός αμυντικός και τέως ποδοσφαιριστής της ιστορικής Καστοριάς Ανδρέας Σουμέλας. Ο ποδοσφαιριστής έδειξε την κλάσση του και ήταν πολύ καλός στις τοποθετήσεις του κερδίζοντας και αρκετές εναέριες μονομαχίες. Θα δυναμώσει ουσιαστικά την άμυνα του νταμπλούχου Ευρυτανίας Αίολου, που στοχεύει πρωταρχικά στην διατήρηση των κεκτημένων.

Οι παίκτες του Μαρτίνου
Στην κερκίδα βρέθηκαν οι Δυτικοφθιωτοί παίκτες του Οπούντιου Μαρτίνου (Γ΄ Εθνική)  Σπύρος Κουτσούμπας και Γιάννης Κακάβας εκμεταλλευόμενοι το ρεπό λόγω εκλογών. Την προηγούμενη ημέρα η ομάδα τους ηττήθηκε με 20 από την Λαμία.

2 του Δ.Σ.
Την διοίκηση της Ευρυτανικής ομάδας εκπροσώπησαν οι Περικλής Πλακιάς και Κώστας Οικονόμου. Παρών φυσικά ήταν κοντά στην αγαπημένη του ομάδα και ο Σταύρος Μαντής.


Και πέρυσι 1-0
Ο Αίολος είχε ηττηθεί πέρυσι το ίδιο περίπου διάστημα με 1-0 από την Ένωση 2010. Ενώ τον Απρίλιο είχε κερδίσει με το ίδιο σκορ σε φιλικό εν όψει των Play Off ανόδου στην Γ΄ Εθνική. Τα τότε φιλικά είχαν γίνει στο γήπεδο της Μακρακώμης.

Α΄ Μέρος

Ζήτησαν από 1 πέναλτι
Οι δυο ομάδες στο πρώτο 10λεπτο ζήτησαν από 1 πέναλτι, ωστόσο ο ρέφερι Ηλίας Ρίζος διέταξε το ματς να συνεχιστεί. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Θωμά Αζακά πάνω στον Μίλτο Μπουγιώτα στο 2΄ και οι φιλοξενούμενοι στο 7΄ σε μαρκάρισμα του Κώστα Δράκου πάνω στον Κώστα Μπόνια.



Πιο καλά η Ένωση
Η Ένωση Δυτικής Φθιώτιδας κυκλοφόρησε την μπάλα στο πρώτο 45λεπτο, ωστόσο ελάχιστες καλές ευκαιρίες δημιούργησε.

Τραυματισμός Παπανάγνου


Λόγω τραυματισμού αποχώρησε από το ματς στο 20ο λεπτό ο Παναγιώτης Παπανάγνου. Την θέση του πήρε ο έμπειρος Τάκης Μπομπότας.



Άστοχος ο Χαλλής-Νικήθηκε ο Παπαλέξης


Ο Γιώργος Χαλλής ήταν ο εκφραστής των ευκαιριών της Ένωσης στο πρώτο μέρος. Στο 22ο και στο 29ο λεπτό λεπτό δεν βρήκε στόχο, ενώ ο Γρηγόρης Παπαλέξης (Φωτογραφία) στο 39ο λεπτό σούταρε με τον Θωμά Αζακά να τον κόβει σε κόρνερ και στο 43ο λεπτό το σουτ που έκανε αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Φώτη Μακρή.





Με αντεπιθέσεις
Οι Ευρυτάνες μπλόκαραν την επιθετική ανάπτυξη του αντιπάλου και όταν είχαν τις προϋποθέσεις επιτέθηκαν μέσα από αντεπιθέσεις.

Άουτ ο Σουμέλας
Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Ανδρέας Σουμέλας σούταρε εκτός περιοχής με την μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία του Ντίνου Γιολδάση.


Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Ο Κουτσούμπας έκανε την μπαλιά και ο Μπουγιώτας Μ. σούταρε μέσα από την περιοχή και δεξιά ψηλά άουτ από την εστία του Αίολου.
22΄: Ο Μπουγιώτας Μ. έδωσε στον Χαλλή, που σούταρε από καλή θέση και ο Μακρής μπλόκαρε σταθερά στην αριστερή του γωνία.
29΄: Ο Λάππας Ν. έβγαλε την μπαλιά για τον Χαλλή, ο οποίος έκανε από κοντά το ψηλοκρεμαστό σουτ, το οποίο έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
39΄: Ο Κουτσούμπας από δεξιά έβγαλε την μπαλιά και ο Αζακάς Θ. κόντραρε σωτήρια σε κόρνερ το σουτ του Παπαλέξη μέσα από την μικρή περιοχή.
43΄: Σκαφτό πλασέ του Παπαλέξη από αριστερά απέκρουσε με υπερένταση με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ ο Μακρής.
45΄: Ο Λάππας Ι. εκτέλεσε φάουλ, ο Χαλλής έκανε το εναέριο σουτ που έφυγε πάνω από τα γκολπόστ της Ευρυτανικής ομάδας.
45΄+1΄: Μακρινό σουτ του Σουμέλα πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Γιολδάση.

Β΄ Μέρος

Ίδια αρχή
Τα πρώτα 15 λεπτά της επανάληψης είχαν την ίδια εικόνα με αυτή που είχε το 1ο μέρος.

Αισθητή με «Κούτσο»


Οι φιλοξενούμενοι στο 55΄ έκαναν αισθητή την παρουσία τους στα αντίπαλα καρέ με το σουτ του Πάνου Κουτσονίκα (Φωτογραφία) να μπλοκάρει ο Γιολδάσης με διπλή προσπάθεια.


Έντεινε την πίεση
Στο τελευταίο 30λεπτο η Ένωση έντεινε την πίεση της και κατάφερε να δημιουργήσει ευκαιρίες και να σκοράρει το νικητήριο τέρμα.

Διπλό δοκάρι

 












Τριπλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ απώλεσε στο 63ο η ομάδα της Φθιώτιδας. Ο Μίλτος Μπουγιώτας σέντραρε από δεξιά , ο Γιώργος Χαλλής (Φωτογραφία Αριστερά) σούταρε από κοντά στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Αίολου, στην επαναφορά ο Γιάννης Λάππας (Φωτογραφία Δεξιά) σούταρε στο δεξί κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια το πλασέ του Δημήτρη Ψυχογίου απέκρουσε σωτήρια προ της γραμμής ο Θωμάς Αζακάς.




Έπεσε
Οι νταμπλούχοι Ευρυτανίας μετά το 60΄ λεπτό δεν είχαν την ίδια ζωντάνια με την απόδοση τους να πέφτει.

«Λυτρωτής» ο Μίλτος


Ο Μίλτος Μπουγιώτας (Φωτογραφία) «λύτρωσε» την Ένωση βάζοντας το νικητήριο γκολ στο 83΄. Ο Τάκης Μπομπότας σέντραρε από αριστερά, ο Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος απομάκρυνε παράλληλα με το κεφάλι και ο Μίλτος Μπουγιώτας βρέθηκε μόνος απέναντι στον Φώτη Μακρή και εύκολα με πλασέ στην αριστερή του γωνία έκανε το τελικό 1-0.




Οι καλύτερες φάσεις
55΄: Ο Κατσιφής πάσαρε στον Κουτσονίκα, που σούταρε από τα όρια της περιοχής και ο Γιολδάσης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
65΄: Μετά από δυνατό βολέ του Μακρή, ο Νικολάου κατέβασε και σούταρε εκτός περιοχής άουτ από την εστία της Ένωσης.
63΄: Ο Μπουγιώτας Μ. σέντραρε από δεξιά, ο Χαλλής σούταρε εξ επαφής στο αριστερό δοκάρι του Αίολου στην συνέχεια ο Λάππας Ι. σούταρε στο δεξί κάθετο δοκάρι και το νέο σουτ του Ψυχογίου έδιωξε σωτήρια προ της γραμμής ο Αζακάς Θ.
71΄: Χαμηλό δυνατό σουτ του Μπουγιώτα Μ. απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Αίολου.
83΄: Ο Μπομπότας σέντραρε από αριστερά, ο Τριανταφυλλόπουλος γύρισε με το κεφάλι και ο Μπουγιώτας Μ. εξ επαφής χωρίς αντίπαλο με πλασέ στην αριστερή γωνία του Μακρή σκόραρε το νικητήριο τέρμα (1-0).
86΄: Ο Αρβανίτης έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Χαλλής σούταρε πάνω από την εστία των Ευρυτάνων.
87΄: Ο Χαλλής σέντραρε από δεξιά, ο Μπουγιώτας Α. γύρισε και ο Μπομπότας σούταρε άουτ από τα αριστερό δοκάρι.
90΄: Ο Μπουγιώτας Μ. έκανε την μπαλιά για τον Χαλλή, που σούταρε από κοντά και ο Μακρής απέκρουσε ξανά σωτήρια με τα πόδια.

Συνθέσεις Ομάδων

Ένωση Δυτικής Φθιώτιδας (Πέτρος Καραϊσκος): Γιολδάσης, Κουτσούμπας, Πάνου, Δράκος, Λάππας Ν.(46΄ Αρβανίτης), Παπανάγνου(20΄ λ.τρ. Μπομπότας), Πλατανιάς(46΄ Ψυχογιός), Λάππας Ι., Χαλλής, Μπουγιώτας Μ., Παπαλέξης(46΄ Μπουγιώτας Α.)

Αίολος (Γιάννης Φλωράκης): Μακρής, Φούκας, Νικολάου, Ζαραβέλης(56΄ Τόσκα), Μπόνιας(46΄ Κουτσονίκας), Αζακάς Θ.(63΄ Στόκας), Ράμμος, Σουμέλας, Τριανταφυλλόπουλος(83΄ λ.τρ. Μάρκης), Μάρκης(66΄ Μπουμπουρής), Κατσιφής

Διαιτητής: Ηλίας Ρίζος (Ποδοσφαιριστής Ένωσης Δυτικής Φθιώτιδας)














































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος