Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΕΚ-ΑΠΟΚ Βελούχι 0-8

Στον αγώνα που άνοιξε επίσημα την ποδοσφαιρική περίοδο στην Ευρυτανία ο ΑΠΟΚ δεν συνάντησε αντίσταση και επιβλήθηκε άνετα με 8-0 της ΑΕΚ.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Άρχισε στις 16:30 και ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου Ευρυτανίας.
Η ΑΕΚ έχοντας λίγες προπονήσεις στα πόδια της και μόλις ένα φιλικό γνώρισε εύκολη ήττα. Η ομάδα του Ηλία Μπακόλα μόνο και μόνο με την συμμετοχή της στις δυο διοργανώσεις υπερβάλλει εαυτό, αγωνιζόμενη και χωρίς τον καλύτερο της παίχτη Χρήστο Γενιτσαρόπουλο.
Ο ΑΠΟΚ μπήκε με το «δεξί» στις υποχρεώσεις του. Σκόραρε 4 φορές σε κάθε ημίχρονο, παίζοντας και όμορφο ποδόσφαιρο. Για την ομάδα του Δημήτρη Αντωνίου από δυο γκολ πέτυχαν οι: Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος και Μπάμπης Καρβέλης, ενώ το όνομα τους στην λίστα των σκόρερ έβαλαν και οι: Γιάννης Φλωράκης, Παναγιώτης Κόλλιας, Τάκης Σαΐτης και Γιάννης Λάππας(Αυτογκόλ).
Οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά την Κυριακή 4 Οκτωβρίου στον επαναληπτικό του κυπέλλου, που θα θυμίζει περισσότερο φιλικό. Το Βελούχι στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον Παναγραφιωτικό.

Λιγοστοί θεατές
Ο αγώνας έγινε σε βρεγμένο τερέν εξ αιτίας της βροχής, που προηγήθηκε. Παρόντες ήταν περίπου 30-40 φίλαθλοι του ποδοσφαίρου.


Αποκτά Μπούκα
Ο «δικέφαλος» θα αποκτήσει τις επόμενες ημέρες τον Κώστα Μπούκα από τον Παναγραφιωτικό. Ο ποδοσφαιριστής αναμένεται να συμμετάσχει στον επαναληπτικό, που θα έχει τυπική διαδικασία.

Αντίπαλοι ξανά
Οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν την ερχόμενη εβδομάδα για τον επαναληπτικό των προημιτελικών, αλλά και στην πρεμιέρα της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.

«Λίμνη» έξω από πάγκους και αποδυτήρια
Η κατάσταση με τα νερά, που συγκεντρώνονται έξω από τους πάγκους των ομάδων, αλλά και από τα αποδυτήρια παραμένει ανεκδιήγητη.



Με νέο τον Γούλα


Την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα του ΑΠΟΚ έκανε ο μεσοεπιθετικός Ταξιάρχης Γούλας(Φωτογραφία), ο οποίος αποκτήθηκε από τον Αίολο.

«Πρώτη» για 4












 














Από πλευράς ΑΕΚ αγωνίστηκαν τα 4 από τα 5 μεταγραφικά αποκτήματα. Πρόκειται για τον τερματοφύλακα Βαγγέλη Παπασπύρο(Φωτογραφία πάνω αριστερά), τον αμυντικό Χρήστο Σεντή(Φωτογραφία πάνω δεξιά), τον πλάγιο μπακ Γιάννη Τσόγκα(Φωτογραφία κάτω αριστερά) και τον μέσο Βαγγέλη Χριστόπουλο(Φωτογραφία κάτω δεξιά).

Απώλεια Μπακαλίδη


Τις προσπάθειες των συμπαιχτών παρακολούθησε ο Άλεξ Μπακαλίδης(Φωτογραφία), που έμεινε εκτός αποστολής, καθώς τραυματίστηκε στο φιλικό με την Μυρίκη.

Α΄ Μέρος

4αρα στο 20λεπτο
Από το πρώτο κιόλας ημίχρονο το Βελούχι επέβαλλε τον ρυθμό του και «καθάρισε» από νωρίς την νίκη. Βρέθηκε μπροστά στο 21΄ με 0-4 και είχε και άλλες ευκαιρίες να διευρύνει το προβάδισμα του.

Πρώτο από Φλωράκη


Στην πρώτη αξιόλογη επιθετική του προσπάθεια το Βελούχι άνοιξε το σκορ. Ο Σάκης Τσιλίκας έδωσε στον Γιάννη Φλωράκη(Φωτογραφία), που με σουτ μέσα από την περιοχή και λάθος υπολογισμό του Βαγγέλη Παπασπύρου άνοιξε το σκορ.





Με «αστραπή του «Πελέ» 


Ο Σάκης Τσιλίκας μοίρασε ένα ακόμη τέρμα, αυτήν την φορά στο 15ο λεπτό στον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο(Φωτογραφία), ο οποίος με πολύ ωραίο δυνατό σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-2.


Βοιωτικό «χτύπημα»


Το πρώτο του τέρμα με την φανέλα του ΑΠΟΚ σημείωσε ο Παναγιώτης Κόλλιας(Φωτογραφία). Ο 19χρονος μέσος με χαμηλό σουτ εκτός περιοχής διαμόρφωσε στο 16΄το 0-3, με τους «γαλάζιους» να πετυχαίνουν δυο γκολ σε διάστημα 1 λεπτού.





Με αυτογκόλ
 
 












Το 4ο του τέρμα στο πρώτο ημίχρονο ο ΑΠΟΚ το πέτυχε με αυτογκόλ. Ύστερα από το γύρισμα του Δημήτρη Τσιλιμέκη(Φωτογραφία αριστερά) στο 21ο λεπτό ο στόπερ του «δικεφάλου» Γιάννης Λάππας(Φωτογραφία δεξιά) έστειλε άθελα του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.



Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Τσιλίκας στην μικρή περιοχή έστρωσε στον Φλωράκη, ο οποίος σούταρε χαμηλά και μετά από λάθος υπολογισμό του Παπασπύρου «έγραψε» το 0-1.
4΄: Σέντρα του Γούλα από δεξιά, ο Φλωράκης βρέθηκε απέναντι στον Παπασπύρο, αλλά το σουτ που επιχείρησε μπλόκαρε ο πορτιέρο της ΑΕΚ.
15΄: Ο Τσιλίκας έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Γενιτσαρόπουλος στο δεύτερο δοκάρι με σουτ «κεραυνό» έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» των γηπεδούχων και πραγματοποίησε το 0-2.
16΄: Ο Συγκελόπουλος έκανε γύρισμα από αριστερά και ο Κόλλιας με χαμηλό σουτ εκτός περιοχής σημάδεψε την αριστερή γωνία του Παπασπύρου και πραγματοποίησε το 0-3.
21΄: Ο Τσιλιμέκης έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Λάππας με προβολή στο πρώτο δοκάρ πέτυχε αυτογκόλ(0-4).
25΄: Σουτ του Αρκουμάνη εκτός περιοχής κατέληξε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Παπαβασιλείου.
33΄: Ο Τσιλιμέκης σέντραρε από την δεξιά πλευρά, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Γούλα, ο οποίος σούταρε από το ύψος της περιοχής άουτ από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
36΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έπιασε δυνατό σουτ από ακρινή απόκρουση, υποχρεώνοντας τον Παπασπύρο να αποκρούσει εντυπωσιακά στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ.
37΄: Μακρινό σουτ του Τσιλιμέκη απέκρουσε δύσκολα με τα πόδια στο κέντρο της εστίας του ο Παπασπύρος.
38΄: Ο Φλωράκης έβγαλε σέντρα από αριστερά ο Γούλας στο δεύτερο δοκάρι ανενόχλητος δεν έπιασε καλά το σουτ, με την μπάλα να φεύγει μακριά από την περιοχή των γηπεδούχων.

Β΄ Μέρος

Βοήθειες από τον πάγκο
Επιπλέον 4 τέρματα σημείωσε στην επανάληψη το Βελούχι, με τους ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τον πάγκο να βρίσκουν δίχτυα.

Δοκάρι με Σαΐτη
 Οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι στο 54ο λεπτό σε πλασέ του Τάκη Σαΐτη, που προσέκρουσε στο αριστερό δοκάρι του Βαγγέλη Παπασπύρου και πέρασε άουτ.  



Απευθείας φάουλ και 0-5
Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος στο 57΄ διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα, όταν εκτέλεσε απευθείας φάουλ και μετά από κακό υπολογισμό του αντίπαλου τερματοφύλακα έγινε το 0-5.




Συνδυάστηκαν άψογα


Ο Ταξιάρχης Γούλας και ο Τάκης Σαΐτης(Φωτογραφία) συνδυάστηκαν ιδανικά, ο πρώτος «σέρβιρε» και ο δεύτερος με εύστοχο σουτ πραγματοποίησε το 0-6 ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση 70΄.



«Φινάλε» με Μπάμπη


Ο νεοεισελεθείς Μπάμπης Καρβέλης(Φωτογραφία) πέτυχε τα δυο τελευταία τέρματα της ομάδας του. Ο Ταξιάρχης Γούλας έκανε και νέα ασίστ με τον Καρβέλη να σκοράρει το 0-7 στο 72ο λεπτό, ενώ στο 84΄ ο παίχτης του ΑΠΟΚ εκμεταλλεύτηκε απόκρουση του Βαγγέλη Παπασπύρου σε σουτ του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου και βρήκε δίχτυα με κεφαλιά.



Ολοκλήρωσε με 10


Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν με 10 ποδοσφαιριστές λόγω τραυματισμού του Χρήστου Αρκουμάνη(Φωτογραφία) στο 75΄. Ο «Σπλήνας» είχε δημιουργήσει την μοναδική αξιόλογη ευκαιρία της ομάδας το στο πρώτο 45λεπτο.

Οι καλύτερες φάσεις
54΄: Ο Σαΐτης βρέθηκε απέναντι στον Παπασπύρο ύστερα από λάθος της άμυνας, αλλά το πλασέ του προσέκρουσε στο αριστερό κάθετο δοκάρι των Αγίων Ευρυτάνων και πέρασε άουτ.
57΄: Ο Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε απευθείας φάουλ και μετά από λάθος εκτίμηση του Παπασπύρου η μπάλα κατέληξε στην αριστερή γωνία της εστίας του(0-5).
66΄: Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Ιωάννου μάζεψε χωρίς δυσκολία ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΚ.
69΄: Ο Σαΐτης με τον Γούλα έπαιξε άψογα το 1-2, ο τελευταίος έβγαλε μόνο του με σέντρα από αριστερά τον πρώτο, ο οποίος με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής προ κενού τέρματος έκανε το 0-6.
72΄: Ο Γούλας έβγαλε σέντρα από αριστερά και ο επερχόμενος Καρβέλης με σουτ στο κενό τέρμα στο δεύτερο δοκάρι πραγματοποίησε το 0-7.
73΄: Κόρνερ του Συγκελόπουλου από δεξιά, κεφαλιά του Γούλα στο δεύτερο δοκάρι απέκρουσε με το κεφάλι προ της γραμμής ο Χριστόπουλος.
77΄: Ο Γούλας από αριστερά τροφοδότησε τον Καρβέλη, που έκανε περιστροφή και σουτ από το ύψος του πέναλτι με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να αποκρούει εντυπωσιακά στην δεξιά του γωνία.
84΄: Ο Γενιτσαρόπουλος δοκίμασε σουτ από το ύψος της περιοχής, ο Παπασπύρου έδωξε με τα πόδια και ο Καρβέλης με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά σημάδεψε το δεξί «παραθυράκι» των γηπεδούχων(0-8).
85΄: Σουτ του Κόλλια απέκρουσε ο Κατσαρός πάνω στην γραμμή του τέρματος και στην επαναφορά ο Καρβέλης σούταρε λίγο πάνω από την εστία του «δικεφάλου».

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
ΑΕΚ: -
ΑΠΟΚ: Γενιτσαρόπουλος, Τσιλίκας, Φλωράκης, Σαΐτης

Δηλώσεις Προπονητών

Ηλίας Μπακόλας (ΑΕΚ): «Αργήσαμε να ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας και δεν ήμασταν πλήρεις. Προσπαθούμε 2-3 παιχνίδια με τον ΑΠΟΚ να συναρμολογήσουμε την ομάδα μας, γιατί μέχρι τώρα δεν μπορέσαμε ούτε μέσα από φιλικά, ούτε μέσα από προπονήσεις, κάτι που έπρεπε να γίνει από το καλοκαίρι. Το παιχνίδι δεν χωράει κριτικής, εμείς δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο, εμείς δεν φανήκαμε στο γήπεδο. Ευελπιστούμε στα επόμενα παιχνίδια να έχουμε μια ανταγωνιστική εικόνα.»

Δημήτρης Αντωνίου (ΑΠΟΚ): «Καταρχήν να ευχηθούμε καλή ποδοσφαιρική χρονιά με υγεία σε όλον τον κόσμο, πάνω από όλα στους ποδοσφαιριστές να είναι πάντα καλά. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχει την ανάγκη όλων των ανθρώπων που συμβάλλουν, προπονητές, παράγοντες, διαιτητές, τα Μ.Μ.Ε. και ευχαριστούμε εσάς κάθε φορά που στηρίζετε και προβάλλετε όλες τις τοπικές εκδηλώσεις. Σήμερα κάναμε πρεμιέρα για τον πρώτο αγώνα κυπέλλου. Η διαφορά δυναμικότητας ήταν πάρα πολύ μεγάλη μεταξύ των δυο ομάδων. Εμείς έχουμε τον δικό μας στόχο, να παίζουμε πάνω από όλα καλό ποδόσφαιρο, αδιάφορα ποια ομάδα έχουμε απέναντι μας, να παίξουμε, να δημιουργήσουμε, να κάνουμε ευκαιρίες , για να κάνουμε γκολ. Αυτό προσπαθήσαμε  και αυτό το έδειξε και το αποτέλεσμα. Έχουμε την ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας, δίνουμε την ευκαιρία σε πάρα πολλά παιδιά να παίξουνε. Βλέπουμε το κάθε παιχνίδι χωριστά και θέλουμε κάθε φορά να βελτιωνόμαστε σε ατομικό επίπεδο και συνολικά σε ομαδικό επίπεδο. Οι στόχοι μας παραμένουν ίδιοι κάθε φορά, πρωτάθλημα, κύπελλο και βλέπουμε ακόμη μακρύτερα, καθώς ο ΑΠΟΚ είναι το πιο ιστορικό σωματείο. Όλα αυτά προϋποθέτουν σκληρή δουλειά όμως από όλους.»

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΕΚ (Ηλίας Μπακόλας): Παπασπύρος, Γιαννόπουλος Δ.(61΄ Κολλημένος), Λάππας, Τσόγκας, Ιωάννου Κ., Νιαβής(46΄ Κατσαρός), Σεντής(46΄ Κοτσιμπός), Αρκουμάνης, Χριστόπουλος, Παρούτσας, Μπέσσας Ι.

ΑΠΟΚ Βελούχι (Δημήτρης Αντωνίου): Παπαβασιλείου, Τσιλιμέκης, Συγκελόπουλος, Ξαγάρας, Ντουφεκιάς, Κουτσουπιάς(57΄ Ρεσίτης), Γούλας, Κόλλιας, Γενιτσαρόπουλος, Φλωράκης(67΄ Καρβέλης), Τσιλίκας(46΄ Σαΐτης)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)















































Ρεπορτάζ &  Φωτογραφίες: Πάνος Ράπτης, Γιάννης Κολλημένος