Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Ντούσαν Σάκοτα: «Μια μεγάλη ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ πρέπει να έχει πάντα υψηλούς στόχους»

Κατά την διάρκεια της Media Day της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ η σελίδα μας επικοινώνησε με τον αρχηγό της ΑΕΚ Ντούσαν Σάκοτα, που μας παραχώρησε μίνι-συνέντευξη.
Ο Σάκοτα δηλώνει αρκετά ευχαριστημένος από τις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας, θεωρώντας ότι υπάρχουν οι καλύτερες βάσεις για αυτήν. Στόχος του «δικεφάλου» είναι να κάνει το βήμα παραπάνω από την περυσινή 5η θέση και μια ομάδα σαν την ΑΕΚ πρέπει να έχει πάντοτε υψηλούς στόχους. Κάνει αναφορά στο ρόστερ των «κιτρινόμαυρων», που είναι αρκετά διαφορετικό από πέρυσι, ενώ θεωρεί πως το πρωτάθλημα θα είναι πολύ πιο δυνατό. Όσον αφορά για το Καρπενήσι και το Montana αναφέρεται με τα καλύτερα λόγια.
Ο ΕλληνοΣέρβος Ντούσαν Σάκοτα γεννήθηκε στις 22 Απριλίου 1986. Αγωνίζεται στην θέση του φόργουορντ και έχει ύψος 2,10. Ξεκίνησε την καριέρα του από την εφηβική ομάδα της ΑΕΚ, με την οποία κατέκτησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα το 2003. Από εκείνη την χρονιά έως το 2009 επιλέχτηκε από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και αγωνίστηκε στον Παναθηναικό, κατακτώντας 5 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα και 2 Ευρωπαϊκά. Την σαιζόν 2007-2008 αγωνίστηκε ως δανεικός στον Πανιώνιο. Ακολούθησε η Ιταλική Σκαβολίνι Πέζαρο(2009-2010), η Βέλγικη Τελενέτ Οστάνδης(2011-2012), η Ρώσικη Γενισέι Κρασνογιάρσκ(2002), η Ιταλική Παλακανέστερο Βαρέζε(2012-2014), ενώ από το 2014 φορά την φανέλα της ΑΕΚ. Κατέκτησε με την Εθνική εφήβων το χάλκινο παγκόσμιο μετάλλιο το 2003 και με την Εθνική ενόπλων το χρυσό παγκόσμιο το 2009. Το 2010 κινδύνεψε να χάσει την ζωή του μετά από έναν ανύποπτο τραυματισμό του με την φανέλα της Πεζάρο, που συνοδεύτηκε από ιατρικά λάθη.
Προπονητής του στον «δικέφαλο» είναι ο πατέρας του Ντράγκαν, που αποτέλεσε τον πρώτο του δάσκαλο στην αρχή της καριέρας του. Ο αδερφός του Μίλος υπήρξε επίσης καλαθοσφαιριστής και είναι αυτήν την στιγμή στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του αρχηγού της ΑΕΚ είχαν ως εξής:

Evrytania Sport: Ντούσαν πως κυλάει η προετοιμασία στο Καρπενήσι τις πρώτες αυτές ημέρες;
Ντούσαν Σάκοτα: «Πολύ καλά, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, χτύπα ξύλο δεν έχουμε πάθει τίποτα από τραυματισμούς κτλ. Δουλεύουμε πολύ καλά. Τα παιδιά φαίνεται όλα ότι έχουν έρθει προετοιμασμένα. Υπάρχουν οι βάσεις να κάνουμε μια σωστή και πάρα πολύ καλή προετοιμασία.»

Evrytania Sport: Σε τι στοχεύει η ΑΕΚ εν όψει της νέας σαιζόν;
Ντούσαν Σάκοτα: «Είμαστε πάρα πολύ καινούργια ομάδα. Βασικά έχουμε αλλάξει σχεδόν όλο το ρόστερ. Δεν είναι πολύ ρεαλιστικό να μιλάμε από τώρα για συγκεκριμένους στόχους, αλλά εγώ πάντα το έλεγα μια μεγάλη ομάδα, όπως είναι η ΑΕΚ πρέπει να έχει πάντα υψηλούς στόχους και κατά την άποψη μου πρέπει να κοιτάμε σίγουρα να κάνουμε το βήμα παραπάνω από πέρυσι.»

Evrytania Sport: Θεωρείς ότι η ομάδα θα είναι καλύτερη από πέρυσι;
Ντούσαν Σάκοτα:  «Το πιστεύω  ότι μπορούμε, αν και το πρωτάθλημα είναι πολύ πιο δυνατό σε σχέση με πέρυσι. Πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε πολύ καλή πορεία και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Evrytania Sport: Ένα σχόλιο σου για το Καρπενήσι και τις εγκαταστάσεις.
Ντούσαν Σάκοτα: «Έχω κάνει μια προετοιμασία εδώ, το 2007 στο Καρπενήσι. Είναι πάρα πολύ καλό, βοηθάει και το κλίμα και το ότι το κλειστό είναι μέσα στο ξενοδοχείο, που είναι πάρα πολύ βολικό.  Το φαγητό είναι πάρα πολύ ωραίο, όποτε έχουμε να πούμε μόνο καλά λόγια.»





Συνέντευξη: Δημήτρης Κολλημένος