Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Ολυμπιακός Βόλου-Κύπρος Κορυδαλλού 3-0

Την ανωτερότητα του πιστοποίησε στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός Βόλου, που όντας πιο φρέσκος και πιο προπονημένος νίκησε την Κύπρο Κορυδαλλού με 3-0.
Η φιλική αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 17 Αυγούστου στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε στις 5.30. Διήρκησε 75 λεπτά, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία μόλις 50 θεατών.
Ο Ολυμπιακός Βόλου του Απόστολου Χαραλαμπίδη είχε την εδαφική υπεροχή στο πρώτο μέρος και την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να μπορεί να απειλεί εύκολα την αντίπαλη εστία. Στο δεύτερο ημίχρονο με τις αλλαγές η ομάδα ήταν πιο φρέσκια, έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο, ήταν αποτελεσματική και πήρε την πρώτη της φιλική νίκη. Δυο γκολ πέτυχε ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος και 1 ο Κώστας Αλαμάνης, που έδωσαν πνοή στον Ολυμπιακό παίζοντας μαζί στην κορυφή της επίθεσης.
Η Κύπρος Κορυδαλλού του Νίκου Κούστα παρότι έχει λίγες μέρες προετοιμασίες και αγωνίζεται 2 κατηγορίες πιο κάτω παρουσίασε αρκετά καλά στοιχεία. Στο πρώτο μέρος έπαιξε αμυντικά και έκλεισε πολλούς διαδρόμους μπροστά από την εστία του Γιώργου Μηλιώνη και είχε και δοκάρι στο 20ο λεπτο με ένα έξοχο σουτ του φορ Παναγιώτη Παυλόπουλου. Στο β΄ μέρος δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στους ίδιους ρυθμούς και ηττήθηκε, δεχόμενη 3 τέρματα.
Οι Βολιώτες δεν θα δώσουν άλλο φιλικό ματς στο Καρπενήσι, ενώ η ομάδα από τον Πειραιά θα παίξει κατά πάσα πιθανότητα στο Καρπενήσι με την μικτή Ευρυτανίας.

75λεπτα
Η φιλική αναμέτρηση κράτησε 75 λεπτά, καθώς η ομάδα του Κορυδαλλού δεν ήταν 100% έτοιμη για ένα τέτοιο φιλικό. Το πρώτο μέρος διήρκησε 40 λεπτά και το δεύτερο λίγο περισσότερο από 35΄.

Λίγοι θεατές
Μόλις 50 ήταν οι θεατές της φιλικής αναμέτρησης που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στο αθλητικό κέντρο. Έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και καλές καιρικές συνθήκες.

Καρπενήσι ο Μπέος
Και το 2ο φιλικό επί Ευρυτανικού εδάφους του Ολυμπιακού Βόλου παρακολούθησε από κοντά ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.


Αγωνίζεται στην Λαμία
Ο Ολυμπιακός αναχωρεί από το Καρπενήσι την Τετάρτη (19/8), όπου και τότε θα δώσει φιλικό με την Λαμία στο ΔΑΚ του γειτονικού νομού.

Πρεμιέρα με φιλικό
Ο Κορυδαλλός έδωσε το πρώτο του φιλικό ματς εν όψει της νέας χρονιάς. Αφίχθη στο Καρπενήσι το πρωί της Δευτέρας και δεν έχει κάνει ακόμη προπόνηση στα γήπεδα της πόλης μας.

Ο «δικός» μας Ρικούνοβ
Στο κέντρο της άμυνας της Κύπρου Κορυδαλλού έπαιξε ο «δικός» μας Μιχάλης Ρικούνοβ. Ο Μιχάλης πριν μερικά χρόνια διέμενε στο Καρπενήσι, όπου έκανε και προπονήσεις με την ομάδα του ΑΠΟΚ σε ηλικία τότε 14 περίπου ετών. Αποκτήθηκε από την Νέα Ιωνία(Γ΄ Εθνική) και έκανε ανεπίσημο ντεμπούτο με την νέα του ομάδα.


Πρώτη Μοράν & Τσιλιγκίρη














Ντεμπούτο ανεπίσημο έκαναν δυο ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου πρόκειται για τον δεξιό μέσο Λούις Σάντσεθ Μοράν (Φωτογραφία Αριστερά) και τον επιθετικό Ηλία Τσιλιγκίρη (Φωτογραφία Δεξιά).

3 «ντεμπούτα»
 

Και για την ομάδα του Κορυδαλλού υπήρξαν ανεπίσημες πρώτες εμφανίσεις μεταγραφικών αποκτημάτων. Πρόκειται για τον δεξιό αμυντικό Χρήστο Φαφούτη (Φωτογραφία Κέντρο), τον κεντρικό αμυντικό Μιχάλη Ρικούνοβ (Φωτογραφία Αριστερά) και τον ταλαντούχο φορ Παναγιώτη Παυλόπουλο (Φωτογραφία Δεξιά), που έχει προετοιμαστεί και πέρυσι στο Καρπενήσι με τον Εθνικό Πειραιώς.

Με ελλείψεις
Οι Κορυδαλλιώτες έπαιξαν χωρίς σημαντικά «γρανάζια» τους. Δεν έπαιξαν οι: Γιάννης Τύρπος, Δημήτρης Διονυσόπουλος, Νίκος Μακρής και Αναστάσης Νάνος.

Α΄ Μέρος

Κυκλοφορούσε μπάλα
Οι Βολιώτες κυκλοφορούσαν σε όλη την διάρκεια του 40λεπτου την μπάλα, ωστόσο λίγες ήταν οι περιπτώσεις που πάτησαν με αξιώσεις μέσα στην περιοχή του Κορυδαλλού.

Κεφαλιά Νικολόπουλου


Αισθητή την παρουσία του έκανε στο 19ο λεπτό ο Ολυμπιακός Βόλου, όταν ο Στράτος Χιντζίδης εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά και η κεφαλιά του κεντρικού αμυντικού Ορέστη Νικολόπουλου έφυγε ελάχιστα άουτ.


Στο δοκάρι
Σπουδαία στιγμή να πετύχει ένα σπάνιας ομορφιάς τέρμα έχασε στο 20ο λεπτό ο φορ του Κορυδαλλού Παναγιώτης Παυλόπουλος. Ο ποδοσφαιριστής σούταρε μεταξύ σέντρας και μεγάλης περιοχής του Βόλου δυνατά βλέποντας και τον Τάσο  Δασκαλάκη εκτός θέσης, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Ολυμπιακού.

Συμπαγή άμυνα
Η ομάδα της ΕΠΣ Πειραιά έπαιξε υποδειγματική άμυνα στο πρώτο μέρος, κρατώντας χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα το μηδέν. Επιθετικά φάνηκε σε μια περίπτωση, όπου είχε και το δοκάρι.

1 κίτρινη
Ο Ηλίας Γαλάνης έδειξε μόλις 1 κίτρινη στο ματς τιμωρώντας με παρατήρηση στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους τον Φίλιππο Σκοπελίτη της Βολιώτικης ομάδας.

Φινάλε με ευκαιρία


Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρος το σουτ του Φίλλιπου Σκοπελίτη (Φωτογραφία) από καλή θέση πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Κορυδαλλού.


Οι καλύτερες φάσεις
13΄: Ο Κυζιρίδης έκανε προσωπική προσπάθεια από αριστερά, μπήκε στην περιοχή και από πλάγια το διαγώνιο σουτ που έκανε πέρασε παράλληλα άουτ από την εστία και το αριστερό δοκάρι του Μηλιώνη.
19΄: Ο Χιντζίδης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και η δυνατή κεφαλιά του προωθημένου Νικολόπουλου πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της Κύπρου.
20΄: Εντυπωσιακό μακρινό σουτ του Παυλόπουλου τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Δασκαλάκη.
21΄: Ο Καρράς σέντραρε από δεξιά και η κεφαλιά του Σκοπελίτη πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Κορυδαλλού.
40΄: Σουτ του Σκοπελίτη μέσα από την περιοχή και αριστερά έφυγε λίγο άουτ από τα γκολπόστ του Μηλιώνη.

Β΄ Μέρος

Πιο «φρέσκος»
Ανανεωμένος και πιο «φρέσκος» ήταν στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός Βόλου, που δημιούργησε όμορφες φάσεις και σκόραρε 3 φορές φτάνοντας στο τελικό 3-0.

Δεν άντεξε
Η Κύπρος Κορυδαλλού δεν ήταν τόσο αποτελεσματική στα αμυντικά της καθήκοντα στο δεύτερο μέρος και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δεχτεί 3 τέρματα.

Τραυματισμός Ρικούνοβ
Αναγκαστική αλλαγή για την Κύπρο Κορυδαλλού έκανε στο 48ο λεπτό ο Νίκος Κούστας, καθώς ο στόπερ Μιχάλης Ρικούνοβ χτύπησε και αντικαταστάθηκε πρόωρα από τον Στέλιο Καραμάνη.



Νεύρα μεταξύ 2
Στο 49ο λεπτό νεύρα επικράτησαν μεταξύ του Φίλλιπου Σκοπελίτη του Ολυμπιακού Βόλου και του Βραζιλιάνου Άντερσον Ντα Κόστα Κρούζ της Κύπρου Κορυδαλλού. Με την επέμβαση συμπαικτών και του ρέφερι Ηλία Γαλάνη το περιστατικό είχε αίσιο τέλος.



Προβάδισμα με Αλαμάνη


Στο 11ο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε το προβάδισμα. Ο Αλέξανδρος Ζέρης έκανε όμορφα την σέντρα από δεξιά και ο νεαρός Κώστας Αλαμάνης με κεφαλιά στην δεξιά γωνία του Κορυδαλλού πραγματοποίησε το 1-0.




Διπλασιασμός από Διαμαντόπουλο


Στο 57ο λεπτό ήρθε το 2-0 για τους «ερυθρόλευκους». Ο Αλέξανδρος Νικολιάς έκανε την μπαλιά και μετά από λάθος στην άμυνα της Κύπρου Κορυδαλλού ο Κώστας Αλαμάνης βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Γιώργο Μηλιώνη, ο φορ του Βόλου πλάσαρε ανενόχλητος ο γκολκίπερ του Κορυδαλλού απέκρουσε σωτήρια στην αριστερή του γωνία και στην συνέχεια της φάσης ο Κώστας Αλαμάνης κέρδισε την κατοχή της μπάλας, πάσαρε στον Δημήτρη Διαμαντόπουλο, που από το ύψος του πέναλτι με έξοχο σουτ ψηλά στην αριστερή γωνία του Κορυδαλλού διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του (2-0).





Μετά από έμμεσο
Το τρίτο τέρμα του Ολυμπιακού Βόλου προήλθε από εκτέλεση έμμεσου φάουλ και σημειώθηκε στο 65ο λεπτό. Ο Ντάριο Φερνάντεζ εκτέλεσε με πάσα το έμμεσο για τον ποιοτικό Δημήτρη Διαμαντόπουλο, που σούταρε ο αντίπαλος τερματοφύλακας απέκρουσε στην αριστερή του γωνία και στην συνέχεια ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος με νέο σουτ στην απέναντι δεξιά γωνία του Γιώργου Μηλιώνη έκανε το τελικό 3-0.





Συμμετοχή Παπαδόπουλου-Σταυρόπουλου-Κολέτσι














Την πρώτη τους ανεπίσημη συμμετοχή με την Κύπρο Κορυδαλλού έκαναν στο δεύτερο μέρος οι: Σταύρος Παπαδόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) και Γιώργος Σταυρόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά), αμφότεροι γεννημένοι το 1998. Ντεμπούταρε επίσης και ο τερματοφύλακας Άγγελος Κολέτσι.

«Πρώτη» Γιαλαμίδη


Ο 19χρονος νεοαποκτηθείς κεντρικός αμυντικός Θωμάς Γιαλαμίδης έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό Βόλου. Μπήκε στο ματς στο 70o λεπτό στην θέση του Δημήτρη Καραμανλή και έπαιξε στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Γιώργο Ντάσιο.

Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Ο Ζέρης σέντραρε από δεξιά και ο Αλαμάνης από κοντά με κεφαλιά στην δεξιά γωνία του Κορυδαλλού έκανε το 1-0.
53΄: Ο Ζέρης έκανε νέα σέντρα από δεξιά, ο Διαμαντόπουλος πήρε εξ επαφής την κεφαλιά, αυτή βρήκε σε αμυντικό και πέρασε κόρνερ δίπλα από το δεξί δοκάρι.
54΄: Ο Νικολιάς έδωσε στον Μπουτζίκο, ο οποίος σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι του Κορυδαλλού.
57΄: Ο Νικολιάς έκανε την βαθιά μπαλιά μετά από λάθος της άμυνας ο Αλαμάνης μπήκε τετ α τετ με τον Μηλιώνη σούταρε, ο τερματοφύλακας του Κορυδαλλού απέκρουσε εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνία, στην συνέχεια ο Αλαμάνης έγινε κάτοχος της μπάλας πάσαρε στον Διαμαντόπουλο, που με έξοχο σουτ από το ύψος του πέναλτι ψηλά στην αριστερή γωνία της Κύπρου διαμόρφωσε το 2-0.
65΄: Ο Φερνάντεζ εκτέλεσε το έμμεσο με πάσα για τον Διαμαντόπουλο, αυτός σούταρε και ο Μηλιώνης απέκρουσε στην αριστερή του γωνία και στην επαναφορά ο Διαμαντόπουλος από την ίδια θέση με χαμηλό σουτ στην δεξιά γωνία του Κορυδαλλού έκανε το τελικό 3-0.
72΄: Ο Νικολιάς πάσαρε στον Αλαμάνη, που σούταρε από καλή θέση και ο Κολέτσι απέκρουσε σωτήρια.

Κίτρινες Κάρτες
Σκοπελίτης

Συνθέσεις Ομάδων

Ολυμπιακός Βόλου (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Δασκαλάκης(41΄ Χρυσοστομίδης, 62΄ Στρατηλάτης), Μοράν(41΄ Γκουγκούδης), Αρβανίτης(50΄ Καραμανλής, 70΄ Γιαλαμίδης), Καρράς(50΄ Ζέρης), Κεσίδης(50΄ Τσιάρας), Κολημήτρας(41΄ Αλαμάνης), Κυζιρίδης(50΄ Νικολιάς), Νικολόπουλος(50΄ Ντάσιος), Σκοπελίτης(50΄ Φερνάντεζ), Τσιλιγκίρης(50΄ Διαμαντόπουλος, 68΄ Κορνελάτος), Χιντζίδης(50΄ Μπουτζίκος, 68΄ Παναγιώτου)

Κύπρος Κορυδαλλού (Νίκος Κούστας): Μηλιώνης(66΄ Κολέτσι), Φαφούτης(52΄ Καΐρης), Δρούζας, Κόμης(71΄ Τζινλής), Ρικούνοβ(48΄ λ.τρ. Καραμάνη), Σιμάκου(54΄ Σταυρόπουλος), Ταμπάκου(58΄ Βουλγαρίδης), Παυλόπουλος(58΄ Σταματελάτος), Άντερσον(50΄ Παπαδόπουλος), Βλαντί(59΄ Μαφτίτσα)

Διαιτητής: Ηλίας Γαλάνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)




















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος