Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Καλλιθέα-Ολυμπιακός Βόλου 2-0

Σε καλύτερο βαθμό ετοιμότητας έδειξε ότι βρίσκεται η Καλλιθέα, η οποία σε φιλικό παιχνίδι μεταξύ δυο ομάδων της Football League κατέβαλλε με 2-0 τον Ολυμπιακό Βόλου.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Πέμπτη 13 Αυγούστου στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου. Ξεκίνησε στις 17:00, έγινε παρουσία αρκετών φιλάθλων και κάτω από αρκετά καλές καιρικές συνθήκες. Υπήρξαν θεατές και από τις δυο πλευρές.
Η Καλλιθέα έδωσε συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα, αφήνοντας θετικά δείγματα γραφής στο Καρπενήσι. Ο Νίκος Παντέλης είχε πληθώρα ποδοσφαιριστών στην διάθεση του. Από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο σημείωσαν οι 22χρονοι: Βασίλης Μπούζας και Αλέξανδρος Σμυρλής, οι οποίοι έχουν αγωνιστεί στον Πανιώνιο.
Ο Ολυμπιακός Βόλου χρειάζεται ακόμη αρκετή δουλειά να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο. Δέχτηκε δυο γκολ από σημαντικά αμυντικά λάθη. Η ομάδα του Απόστολου Χαραλαμπίδη έπαιξε για πρώτη φορά και είχε αρκετά νέα πρόσωπα στην σύνθεση της και προσπαθούσε να απειλήσει με σουτ εκτός περιοχής.
Οι νικητές ολοκληρώνουν την προετοιμασία τους στο Καρπενήσι, ενώ μια ακόμη περίπου εβδομάδα θα παραμείνει ο Ολυμπιακός Βόλου, που αναχωρεί στις 19 Αυγούστου.

Βελτιωμένες καιρικές συνθήκες
Οι βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών πέρασαν στο παρελθόν και ο αγώνας έγινε σε ικανοποιητικές καιρικές συνθήκες. Στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου 150 θεατές, με τους εκδρομείς του Βόλου να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.



Αναχωρεί με 3Χ3
Η Καλλιθέα ολοκλήρωσε την προετοιμασία της στο Καρπενήσι και αναχωρεί αύριο Παρασκευή 14 Αυγούστου. Είχε το απόλυτο νικών στα φιλικά της, χωρίς να δεχτεί τέρμα.

Επόμενο με Κύπρο
Οι Βολιώτες θα αγωνιστούν σε νέο φιλικό την Δευτέρα 17 Αυγούστου ενάντια στην Κύπρο Κορυδαλλού, ομάδα της Α΄ ΕΠΣ Πειραιά, ενώ την Τετάρτη 19 του μηνός θα αναχωρήσουν, δίνοντας φιλικό ματς στην Λαμία.

Παρών ο Αχιλλέας Μπέος
Στις κερκίδες του αθλητικού κέντρου Καρπενησίου βρέθηκε ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος(Φωτογραφία), που έχει υπάρξει ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά και του Πανιωνίου.




Βολιώτικη εκδρομή
Στο Καρπενήσι ταξίδεψαν αρκετοί φίλαθλοι από τον Βόλο, παρακολουθώντας την αγαπημένη τους ομάδα. Τοποθέτησαν μάλιστα και τα σχετικά πανό.



Φίλαθλοι και από Καλλιθέα
Συμπαράσταση λιγοστών φιλάθλων της είχε και η νικήτρια ομάδα της Καλλιθέας, που είχε και αυτή τα δικά της πανό.


Φόρεσαν την «ερυθρόλευκη»

 
Αρκετοί παίχτες, που ξεκίνησαν στο βασικό σχήμα των «ερυθρόλευκων» έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση. Πρόκειται για τους: Κυριάκο Στρατηλάτη (Φωτογραφία Aριστερά), Ντάριο Φερνάντεζ, Δημήτρη Καραμανλή (Φωτογραφία Kέντρο), Στράτο Χιντζίδη και Ντιέγκο Λεόν(Φωτογραφία Δεξιά).

Απτόητος ο Ντάριο


Παρά τα 37 του χρόνια ο ποιοτικός Αργεντινός Ντάριο Φερνάντεζ(Φωτογραφία) εξακολουθεί να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο. Επέστρεψε για «λογαριασμό» του Βόλου στην Ελλάδα και η απόκτηση του δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.

Οι παίχτες εκτός αποστολής
Για την Καλλιθέα δεν έπαιξαν αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είχαν χρησιμοποιηθεί μια ημέρα νωρίτερα στο φιλικό με την μικτή Ευρυτανίας. Από πλευράς Βόλου ο Λουίς Σάντσεθ Μοράν και ο Ηλίας Τσιλιγκίρης ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα. Ο τελευταίος είναι 28 ετών, μεσοεπιθετικός, αγωνιζόταν στον Ηρακλή και έχει ενταχτεί και αυτός στην προετοιμασία του Καρπενησίου.


Ο πρώην Πρόεδρος του Ολυμπιακού


Τον αγώνα κάλυψε ο Βολιώτης δημοσιογράφος Μίλτος Μαργαρός(Φωτογραφία), που εργάζεται στο TRT(Υπήρξε Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του καναλιού), ενώ διετέλεσε και Πρόεδρος του Ολυμπιακού.

Έπαιξε ο αρχηγός


Επανήλθε ο Τάσος Ρουσάκης(Φωτογραφία) της Καλλιθέας, αγωνιζόμενος στα αμυντικά χαφ. Δεν είχε συμμετάσχει στα προηγούμενα φιλικά λόγω τραυματισμού.

Γνωστά πρόσωπα στην εξέδρα
Μεταξύ άλλων διακρίναμε στην κερκίδα τον πρώην Πρόεδρο της ΕΠΣ Ευρυτανίας Δημήτρη Χρυσικό, που διαμένει στον Βόλο, τους Ευρυτάνες μάνατζερ και προπονητή αντίστοιχα Λάμπρο Χρυσαφογεώργο και Λεωνίδα Τσιγαρίδα, αλλά και τον πρώην τεχνικό διευθυντή του Ολυμπιακού Βόλου και Γενικό Αρχηγό του Λεβαδειακού Τάκη Γιαννόπουλο, που είδε το ματς μαζί με τον ιδιοκτήτη του Avaris Θοδωρή Χονδρό.




«Πρώτη» για Χαραλαμπίδη


Την πρώτη του ανεπίσημα παρουσία στον πάγκο του Βόλου είχε ο Απόστολος Χαραλαμπίδης(Φωτογραφία), που αντικατέστησε στην τεχνική ηγεσία τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο.

Α΄ Μέρος

Μπροστά η Καλλιθέα
Σε ένα παιχνίδι κέντρου το συγκρότημα του Νίκου Παντέλη βρέθηκε μπροστά σκορ με τον Βασίλη Μπούζα να πετυχαίνει το γκολ.

Προσπάθειες Χιντζίδη


Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Αγροτικού Αστέρα Στράτος Χιντζίδης(Φωτογραφία) δοκίμασε δυο φορές την τύχη του στο 4΄ και στο 16΄.  Την πρώτη φορά ο Θανάσης Μιχελής απέκρουσε και την δεύτερη η μπάλα πέρασε άουτ.

Στην σωστή θέση ο Μπούζας


Ο Βασίλης Μπούζας(Φωτογραφία) εκμεταλλεύτηκε ξανά ένα λάθος αντιπάλου, αυτήν την φορά του Δημήτρη Καραμανλή και βρήκε δίχτυα ξανά. Ο ικανότατος ποδοσφαιριστής της Καλλιθέας έφυγε ταχύτατα προς το αντίπαλο τέρμα και με ιδανικό πλασέ νίκησε τον Κυριάκο Στρατηλάτη, κάνοντας το 1-0.




Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Ο Λεόν πάσαρε στον Χιντζίδη, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής και αριστερά, για να αποκρούσει στην αριστερή του γωνία ο Μιχελής.
16΄: Ψηλοκρεμαστό απευθείας φάουλ του Χιντζίδη κατέληξε πάνω από την εστία της Καλλιθέας.
24΄: Ο Μπούζας πήρε την μπάλα από λάθος του Καραμανλή, έφυγε κατά μέτωπο προς το αντίπαλο τέρμα και με ψύχραιμο πλασέ στην αριστερή γωνία του Στρατηλάτη έκανε το 1-0.

Β΄ Μέρος

Αποτελεσματική η Καλλιθέα
Στο έπακρο κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες, που της δόθηκαν. Μετά την προειδοποιητική «βολή» με τον Ηλία Ιγνατίδη, ο Αλέξανδρος Σμυρλής βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Ο Βόλος είχε κάποιες τελικές προσπάθειες, αλλά δεν απείλησε ουσιαστικά.

Έχασε το γκολ

 












Μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της έχασε η Καλλιθέα στο 51o λεπτό, όταν μετά από μπαλιά του Διονύση Μπέλη, ο Ηλίας Ιγνατίδης (Φωτογραφία Αριστερά) νικήθηκε από τον πορτιέρο Τάσο Δασκαλάκη(Φωτογραφία Δεξιά). Η απόκτηση του τελευταίου δεν έχει ακόμη επισημοποιηθεί.


Μικροευκαιρίες Βόλου

 












Από την μεριά του ο Ολυμπιακός δημιούργησε ορισμένες μικροευκαιρίες με «δράστες» τον Δημήτρη Διαμαντόπουλο(Φωτογραφία Αριστερά) και τον Φίλιππο Σκοπελίτη(Φωτογραφία Δεξιά), που πέρασε ως αλλαγή.

Επιπλέον 5 «νέοι»

 

 












Ακόμη 5 παίχτες του Ολυμπιακού Βόλου έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση. Πρόκειται για τον Σπύρο Γκουγκούδη(Φωτογραφία Πάνω Αριστερά), τον Γιώργο Ντάσιο, τον Αντώνη Τσιάρα(Φωτογραφία Πάνω Δεξιά), τον Σταύρο Παναγιώτου(Φωτογραφία Κάτω Αριστερά) και τον Ορέστη Νικολόπουλο(Φωτογραφία Κάτω Δεξιά).

Στόπερ ο Ντάσιος


Στο ντεμπούτο του με την φανέλα του Ολυμπιακού ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Ντάσιος(Φωτογραφία) αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας.

Το έκανε ο Σμυρλής


Οι «Καλλιθεάτες» έκαναν δυο τα γκολ τους με τον Αλέξανδρο Σμυρλή(Φωτογραφία). Μετά το πλάγιο του Τζάκσον από αριστερά, ο επιθετικογενής παίχτης της Καλλιθέας πλάσαρε ύστερα από αδράνεια της αντίπαλης άμυνας και «έγραψε» το 2-0.



Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Ο Νικολιάς πάσαρε στον Διαμαντόπουλο, το σουτ οποίου από θέση δεξιά έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Κατσούλη.
51΄: Ο Μπέλης τροφοδότησε τον Ιγνατίδη, ο οποίος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ και πλάσαρε, για να αποκρούσει με τα πόδια ο Δασκαλάκης.
58΄: Ο Σκοπελίτης έβγαλε μπαλιά για τον Διαμαντόπουλο, που κατέβασε την μπάλα και σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι της Καλλιθέας.
70΄: Δυνατό σουτ του Σκοπελίτη έξω από την περιοχή έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Κατσούλη.
78΄: Ο Τζάκσον εκτέλεσε αράουτ από αριστερά, ο Σμυρλής μετά από ολιγωρία της αντίπαλης άμυνας σούταρε στην δεξιά γωνία του Δασκαλάκη και έκανε το 2-0.
85΄: Χτύπημα φάουλ του Κολημήτρα από δεξιά, σουτ του Σκοπελίτη κατέληξε έξω από το αριστερό δοκάρι του Κατσούλη.
87΄: Ωραίο μακρινό σουτ από τον Κορνελάτο έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Καλλιθέας.

Κίτρινες Κάρτες
Τσιάρας, Μπούζας

Συνθέσεις Ομάδων

Καλλιθέα (Νίκος Παντέλης): Μιχελής(46΄ Κατσούλης), Λεβέντης(46΄ Σταύρου), Παγώνης(46΄ Σταμόπουλος), Μουχτάρης(46΄ Νόνης), Τσώνης(46΄ Πίκολο), Ρουσάκης(64΄ Τζάκσον), Κατσικογιάννης(46΄ Τεγούσης), Μπούζας(46΄ Φράγκος), Τσίπρας(46΄ Μπέλης), Αρναρέλης(46΄ Σμυρλής), Πρόκς(46΄ Ιγνατίδης)

Ολυμπιακός Βόλου (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Στρατηλάτης(46΄ Δασκαλάκης), Ζέρης(46΄ Γκουγκούδης), Μπουτζίκος(69΄ Αλαμάνης), Καραμανλής(57΄ Νικολόπουλος), Αρβανίτης(46΄ Ντάσιος), Λεόν(54΄ Κεσίδης), Φερνάντεζ(57΄ Κολημήτρας), Κυζιρίδης(46΄ Τσιάρας), Χιντζίδης(46΄ Σκοπελίτης), Νικολιάς(61΄ Παναγιώτου), Διαμαντόπουλος(69΄ Κορνελάτος)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)




















































Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος