Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Καλλιθέα-Τρίκαλα 1-0

Στο πρώτο τους φιλικό παιχνίδι Καλλιθέα και Τρίκαλα είχαν την ευκαιρία να «τεστάρουν» τις δυνάμεις τους. Οι παίχτες του Νίκου Παντέλη ήταν οι τελικοί νικητές με σκορ 1-0.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Αυγούστου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου. Άρχισε στις 18:00 και «κοντραρίστηκαν» δυο ομάδες της Football League.
Η Καλλιθέα έδειξε αρκετά καλά στοιχεία ομάδας, φτάνοντας στην άτυπη νίκη. Είχε την ελαφριά υπεροχή στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, δημιουργώντας περισσότερες τελικές προσπάθειες. Στην επανάληψη έφτασε στην επίτευξη ενός τέρματος με τον Βασίλη Μπούζα, ύστερα από τραγικό λάθος του τερματοφύλακα Ηλία Μακρυωνίτη.
Τα Τρίκαλα έκαναν μέτριο πρώτο ημίχρονο και μπήκαν καλύτερα στην επανάληψη. Έδειξαν ότι θέλουν χρόνο ακόμη, ώστε να «δέσουν» και να είναι έτοιμα στο πρωτάθλημα. Το συγκρότημα του Περικλή Αμανατίδη είχε την καλύτερη του στιγμή στις αρχές της επανάληψης με τον Σωτήρη Ρεντζιλά.
Οι Θεσσαλοί δεν θα δώσουν άλλο παιχνίδι στην Ευρυτανική πρωτεύουσα και θα αναχωρήσουν την Τετάρτη 12 Αυγούστου. Η Καλλιθέα έχει προγραμματισμένο παιχνίδι για την Πέμπτη 13 του μηνός με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Παραβρέθηκε κόσμος
Το φιλικό ματς μεταξύ των δυο ομάδων της Football League είδαν γύρω στα 100 άτομα. Υπήρξαν και αρκετοί ντόπιοι φίλαθλοι εν αντιθέσει με τον αγώνα της Λάρισας με τα τοπικά Άγραφα την προηγούμενη ημέρα.



Πάλι ο Βαγγέλης Λαθύρης


Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ρέφερι της αναμέτρησης ήταν ο ταλαντούχος Βαγγέλης Λαθύρης(Φωτογραφία), ενώ τον αγώνα παρακολούθησε ξανά ο πατέρας του Νίκος. Επόπτες ήταν ο Μίλτος Ελ Ταχάν και ο Λάμπρος Κολοκώτσιος.

Δυο ημέρες νωρίτερα
Η ομάδα των Τρικάλων θα αναχωρήσει από το Καρπενήσι τελικά την Τετάρτη 12 Αυγούστου, αν και αρχικά είχε προγραμματίσει για τις 14 του μηνός.

Πρώτο και τελευταίο
Οι Τρικαλινοί του Περικλή Αμανατίδη έδωσαν το πρώτο και τελευταίο τους φιλικό επί Ευρυτανικού εδάφους. Την Πέμπτη 13 Αυγούστου θα παίξουν στο γήπεδο της Καλαμπάκας με την Φαρκαδόνα.

Παρουσία Χάρη Κουτσούρη


Κοντά στον πάγκο των Τρικάλων παρακολούθησε το ματς ο μεγαλομέτοχος του Α.Ο. Τρίκαλα Χάρης Κουτσούρης(Φωτογραφία).


Νοκ-άουτ ο Τζόνσον


Από την κερκίδα παρακολούθησε τον αγώνα λόγω τραυματισμού ο 25χρονος Νιγηριανός Μάρσαλ Τζόνσον(Φωτογραφία). Ο αμυντικός μέσος βρίσκεται κοντά στο να υπογράψει στον Α.Ο. Τρίκαλα και αγωνιζόταν στην Γκόριτσα της Σλοβενίας. Δεν έπαιξε και ο Σάκης Τέλλος, που αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν.

Βλέμματα αντιπάλων
Στο γήπεδο βρέθηκαν ο Προπονητής της ΑΕΛ Ράτκο Ντόστανιτς, ο τεχνικός διευθυντής Θωμάς Κυπαρίσσης και μέλη του υπόλοιπου τεχνικού επιτελείου.
Το πρώτο ημίχρονο παρακολούθησε ο τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού Βόλου Άκης Πέτρου. Λάρισα, Ολυμπιακός Βόλου, Καλλιθέα και Τρίκαλα βρίσκονται στο Καρπενήσι και θα αγωνίζονται την νέα σαιζόν στην Football League.



Πανό του Α.Ο.Τ.
Κοντά στην αγαπημένη τους ομάδα ήταν φίλαθλοι των Τρικάλων, που είχαν τοποθετήσει μάλιστα και τα σχετικά πανό.



Ξεκίνησε ο Πρόκς


Στην κορυφή της επίθεσης της Καλλιθέας άρχισε ο 28χρονος Τσέχος Χάινεκ Πρόκς(Φωτογραφία), που συμμετέχει με την υπόλοιπη αποστολή στην προετοιμασία του Καρπενησίου. Αγωνιζόταν στην Pogon Siedlce της Πολωνίας και τελεί υπό δοκιμή.


Χωρίς τον αρχηγό


Οι παίχτες του Νίκου Παντέλη έπαιξαν χωρίς τον Τάσο Ρουσάκη(Φωτογραφία), που είδε τον αγώνα από την εξέδρα λόγω τραυματισμού.

Τα επόμενα της Καλλιθέας
Η Καλλιθέα αναχωρεί από το Καρπενήσι την Παρασκευή 14 Αυγούστου. Μια ημέρα νωρίτερα θα παίξει με τον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ ενδέχεται να αγωνιστεί την Τετάρτη 12 του μηνός με τοπική ερασιτεχνική ομάδα.

Οι νέοι των Θεσσαλών


Στο βασικό σχήμα του Περικλή Αμανατίδη συμπεριλήφθησαν τρεις νεοαποκτηθέντες. Πρόκειται για τον μεσοεπιθετικό Τάσο Κυριάκο(Φωτογραφία αριστερά), τον τερματοφύλακα Βαγγέλη Πίτκα, τον στόπερ Δημήτρη Κοτσώνη(Φωτογραφία κέντρο)  και τον αριστερό μπακ Ιορδάνη Παπαργυρίου(Φωτογραφία δεξιά).

Άρχισαν Νόνης & Σταύρου














Πλην του Πρόκς δυο ακόμη νέα πρόσωπα έκαναν ντεμπούτο με το συγκρότημα του Νίκου Παντέλη. Πρόκειται για τον κεντρικό αμυντικό Χρήστο Νόνη(Φωτογραφία αριστερά) και τον μέσο Ηλία Σταύρου(Φωτογραφία δεξιά), που έχει αγωνιστεί ξανά στην ομάδα.

Χρησιμοποιήθηκαν 49
Συνολικά 49(!) ποδοσφαιριστές χρησιμοποίησαν οι δυο ομάδες. Για την Καλλιθέα έπαιξαν 24 ποδοσφαιριστές και για τα Τρίκαλα 25.

Α΄ Μέρος

Καλύτερη η Καλλιθέα
Το πρώτο μέρος άνηκε στην ομάδα της Καλλιθέας, που είχε 1-2 καλές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ. Το παιχνίδι ήταν κακό ποιοτικά και σημειώθηκαν ελάχιστες φάσεις.

Ενός λεπτού σιγή
Πριν την έναρξη του παιχνιδιού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Κώστα Βίρβου, που είχε συνθέσει τον ύμνο του Α.Ο. Τρίκαλα. Έφυγε από την ζωή την Πέμπτη 6 Αυγούστου σε ηλικία 89 ετών.


Σταματούσε ο Πίτκας

 
Σε πολύ καλή ημέρα ήταν ο τερματοφύλακας των Τρικάλων Βαγγέλης Πίτκας(Φωτογραφία αριστερά). Πρώτα στο 18ο λεπτό απέκρουσε σε κόρνερ την σέντρα-σουτ του δεξιού μπακ Πέτρου Λεβέντη(Φωτογραφία κέντρο), ενώ ένα λεπτό αργότερα έδιωξε εντυπωσιακά το ωραίο σουτ του Ευρυτάνα Ανδρέα Τσίπρα(Φωτογραφία δεξιά) στην καλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους.


Μόνο με Καμπλιώνη


Τα Τρίκαλα πραγματοποίησαν μόνο μια καλή προσπάθεια στο πρώτο ημίχρονο με τον Αντώνη Καμπλιώνη, που έκανε ωραία ενέργεια, αλλά το σουτ του μπλοκαρίστηκε από τον Θανάση Μιχελή.

Οι καλύτερες φάσεις
10΄: Μακρινό σουτ του Σταύρου μπλόκαρε χωρίς δυσκολίες ο τερματοφύλακας των Τρικάλων.
18΄: Σέντρα-σουτ του Λεβέντη από δεξιά απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Πίτκας
19΄: Ωραίο σουτ του Τσίπρα από τα όρια της μεγάλης περιοχής απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ στην δεξιά του γωνία ο Πίτκας.
31΄: Προσωπική προσπάθεια και χαμηλό σουτ του Καμπλιώνη μάζεψε ο Κατσούλης.

Β΄ Μέρος

Έφτασαν στο γκολ
Το συγκρότημα του Περικλή Αμανατίδη βελτίωσε την παρουσία του στο δεύτερο μέρος. Οι δυο προπονητές άλλαξαν ολόκληρη την ενδεκάδα τους. Το γκολ ήρθε από την πλευρά της Καλλιθέας με σκόρερ τον Βασίλη Μπούζα.

Δοκιμές παιχτών


Ο Περικλής Αμανατίδης «τέσταρε» κάποιους ποδοσφαιριστές, που συμμετέχουν στην προετοιμασία. Πρόκειται για τον 25χρονο τερματοφύλακα Ηλία Μακρυωνίτη(Φωτογραφία αριστερά), που αγωνιζόταν στα Χανιά, τον 17χρονο μεσοεπιθετικό Αποστόλη Τσιώλη(Φωτογραφία κέντρο), που έπαιζε στην Δήμητρα/Απόλλων και τον 20χρονο αριστερό χαφ Βασίλη Σινάνη(Φωτογραφία δεξιά), που κατά το παρελθόν έχει περάσει και από τους νέους της ΑΕΚ.

Φόρεσαν τα «άσπρα»


Για τους νικητές στην επανάληψη έπαιξαν οι: Βασίλης Μπούζας, Ηλίας Ιγνατίδης(Φωτογραφία αριστερά), Αλέξανδρος Σμυρλής(Φωτογραφία κέντρο), Στέφανος Μουχτάρης(Φωτογραφία δεξιά). Ο 19χρονος Ιγνατίδης αγωνιζόταν στους νέους του Ολυμπιακού και αποτελεί το τελευταίο απόκτημα της ομάδας. Με γκολ συνδύασε το ντεμπούτο του ο Μπούζας.

Θετικά στοιχεία του Τσάκσον


Ντεμπούτο με την Καλλιθέα έκανε και ο 24χρονος Βραζιλιάνος αριστερός μπακ Τσάκσον Φερέιρα Σιλβέιρο (Φωτογραφία), που τελεί υπό δοκιμή και είχε θετική παρουσία. Έχει αγωνιστεί σε: Σπορτ Ρεσίφε, Πόρτο(Βραζιλίας), Σάντα Ρίτα και Ιτουιουτάμπα.

Συμμετοχή Τσατσαρή-Αλμπάνη














Ο 23χρονος μεσοαμυντικός Δημήτρης Τσατσαρής(Φωτογραφία αριστερά) χρησιμοποιήθηκε σε ολόκληρη την επανάληψη με τους Θεσσαλούς. Πέρυσι αγωνιζόταν στον Άλιμο και όπως όλα δείχνουν βρίσκεται κοντά στο να αποκτηθεί. Αγωνίστηκε για πρώτη φορά και ο 21χρονος μεσοεπιθετικός Χρήστος Αλμπάνης(Φωτογραφία δεξιά), που έπαιζε στην Γερμανική Φράιμπουργκ και ακούστηκε ότι υπάρχει εμπλοκή στο θέμα της απόκτησης του.

Έκαναν ντεμπούτο

























Για τους Τρικαλινούς συμμετείχαν στο δεύτερο ημίχρονο οι: Βαγγέλης Ανδρέου(Φωτογραφία πάνω αριστερά), Παναγιώτης Γεωργίου(Φωτογραφία πάνω δεξιά), Τάσος Παγώνης(Φωτογραφία κάτω αριστερά) Θωμάς Ντάφλας(Φωτογραφία κάτω δεξιά), που αποτελούν θερινά μεταγραφικά αποκτήματα.

Εκμεταλλεύτηκε ολέθριο λάθος


Το νικητήριο γκολ για την Αθηναϊκή ομάδα σημειώθηκε στο 73ο λεπτό. Ο πορτιέρο Ηλίας Μακρυωνίτης έκανε ολέθριο σφάλμα, χάνοντας την κατοχή της μπάλας και ο Βασίλης Μπούζας(Φωτογραφία) σε άδειο τέρμα πέτυχε το τελικό 1-0.



Αναγκαστικά εκτός


Στο 81ο λεπτό αποχώρησε ο Σωτήρης Ρεντζιλάς(Φωτογραφία) των Τρικάλων, δίνοντας την θέση του στον Χρήστο Κατσαντώνη. Ο Ρεντζιλάς είχε δημιουργήσει την καλύτερη προσπάθεια της ομάδας του στο 48΄.



Δεν πρόλαβε να μπει


Ο Νίκος Παντέλης είχε προγραμματίσει να χρησιμοποιήσει στο τέλος του παιχνιδιού και τον Νταβίντ(Φωτογραφία), αλλά ακούστηκε το τελικό σφύριγμα του Βαγγέλη Λαθύρη.



Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Συνδυασμός Τσιώλη-Ψύρρα, σέντρα του δεύτερου από αριστερά, ο Ρεντζιλάς έκανε την προβολή, αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε σε κόρνερ.
56΄: Ο Μπούζας δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μακρυωνίτη.
66΄: Χτύπημα φάουλ του Μπούζα από αριστερά, κεφαλιά του Μουχτάρη κατέληξε έξω από το δεξί δοκάρι των Τρικάλων.
73΄: Ο γκολκίπερ Μακρυωνίτης έκανε τραγικό λάθος και ο Μπούζας σε κενό τέρμα με πλασέ πραγματοποίησε το 1-0.
78΄: Σέντρα του Τζάκσον από αριστερά, προβολή του Αρναρέλη έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι των Τρικάλων.

Συνθέσεις Ομάδων

Καλλιθέα (Νίκος Παντέλης):  Κατσούλης(46΄ Μιχελής), Λεβέντης(46΄ Συριόπουλος), Παγώνης Κ.(46΄ Τσάκσον), Νόνης(46΄ Μουχτάρης), Πίκολο(46΄ Τσώνης), Τεγούσης(46΄ Κατσικογιάννης, 88΄ Ευαγγέλου), Σταύρου(46΄ Σταμόπουλος), Μπέλης(46΄ Μπούζας), Τσίπρας(46΄ Αρναρέλης), Φράγκος(46΄ Σμυρλής, 80΄ Σταματάκος), Πρόκς(46΄ Ιγνατίδης)

Τρίκαλα (Περικλής Αμανατίδης): Πίτκας(46΄ Μακρυωνίτης), Σκούπρας(46΄ Παγώνης Α.), Παπαργυρίου(46΄ Σινάνη), Κοτσώνης(46΄ Παπαευθυμίου), Γιώτας(46΄ Ανδρέου), Μοσχάκης(46΄ Τσατσαρής), Βαγγελή(46΄ Ψύρρας, 78΄ Ντάφλας), Καμπλιώνης(46΄ Αλμπάνης), Κέρι(46΄ Τσιώλης), Κυριάκος(46΄ Γεωργίου, 78΄ Μηνάς), Σαχινίδης(46΄ Ρεντζιλάς, 81΄ λ.τρ Κατσαντώνης)

Διαιτητής: Βαγγέλης Λαθύρης(ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)




































































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος