Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Μυρίκη-Νέοι ΑΕΚ 0-6

«Φουλάροντας» στην επανάληψη η ομάδα νέων της ΑΕΚ πέτυχε μια ακόμη εύκολη νίκη, συντρίβοντας την τοπική Μυρίκη με 6-0.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του Hotel Avaris. Ξεκίνησε τις 17:30 και είχε προπονητικό χαρακτήρα. Ελάχιστοι θεατές την παρακολούθησαν.
Η Μυρίκη έπαιξε χωρίς προπόνηση, έχοντας ως στόχο να βοηθηθεί ο αντίπαλος και να συλλέξει εμπειρίες. Είχε πολύ καλή παρουσία στο πρώτο ημίχρονο, όπου κράτησε το σκορ στα επίπεδα του 0-1 και δημιούργησε δυο καλές ευκαιρίες με τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο. Η ομάδα του Σπύρου Κολόκα έπαιξε με ποδοσφαιριστές, που ανήκουν κατά πλειοψηφία στους «κόκκινους» και δεν έχει αρχίσει ακόμη την προετοιμασία της.
Οι νέοι της ΑΕΚ είχαν την ευκαιρία να «ξεμουδιάσουν» από τις προπονήσεις και να δώσουν ένα ανεπίσημο «τεστ», το οποίο το πέρασαν και αυτό με επιτυχία. Το συγκρότημα του Στέλιου Μανωλά βελτίωσε κατά πολύ την απόδοση του στην επανάληψη, όπου πέτυχε τα 5 από τα 6 τέρματα. Χατ-τρικ σημείωσε ο Τζούροβιτς, ενώ τον δρόμο προς τα δίχτυα βρήκαν και οι: Κυριαζής, Λεπενιώτης και Μίχας.
Η ομάδα νέων της ΑΕΚ θα βρίσκεται στο Καρπενήσι μέχρι την Τετάρτη 5 Αυγούστου.

Σε διάφορες μεριές
Τον αγώνα είδα περίπου 15 θεατές, παρακολουθώντας το παιχνίδι από ξεχωριστά σημεία του γηπέδου.


Διαιτητής ο Μιχαηλίδης


Τον αγώνα διεύθυνε ο προπονητής τερματοφυλάκων των νέων της ΑΕΚ Χρυσόστομος Μιχαηλίδης(Φωτογραφία), χωρίς να έχει βοηθούς.

Νικηφόρο και αυτό
Η ομάδα του Στέλιου Μανωλά συμπληρώνει μια εβδομάδα προετοιμασίας στο Καρπενήσι. Ύστερα από το νικηφόρο φιλικό με την μικτή Ευρυτανίας έφτασε σε μια ακόμη επικράτηση.

Χωρίς προπόνηση
Από την πλευρά τους οι «κόκκινοι» του Σπύρου Κολόκα μάζεψε εμπειρίες, αγωνιζόμενοι χωρίς προπόνηση κόντρα στην ΑΕΚ. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές, που έπαιξαν ανήκουν στην Μυρίκη.

Τελικά στις 17:30
Ο αγώνας άρχισε τελικά μισή νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 17:30.

Ανάποδα οι πορτιέρο














Η ΑΕΚ ζήτησε να αγωνιστούν οι τερματοφύλακες της με την Μυρίκη, ώστε να βρίσκονται σε κατάσταση πίεσης. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Στάθης Φακίτσας(Φωτογραφία αριστερά) υπερασπίστηκε στο πρώτο ημίχρονο την εστία των νέων των «κιτρινόμαυρων» και ο Γιάννης Παπαδόπουλος ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια των «κόκκινων»(Φωτογραφία δεξιά). Ο τελευταίος, όπως και ο Θανάσης Πάντος έπαιξαν και από τις δυο ομάδες.

Α΄ Μέρος

Προηγήθηκε ο «δικέφαλος»
Η ομάδα νέων της ΑΕΚ κατάφερε στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου να ανοίξει το σκορ, συναντώντας αντίσταση από τους μαχητικούς Ευρυτάνες.

«Ορεξάτος» ο Α. Γενιτσαρόπουλος


Με επιθετικές προσπάθειες του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου(Φωτογραφία) προσπάθησε η ομάδα της Μυρίκης να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Στάθη Φακίτσα.

Νίκησε τον δίδυμο αδερφό του














Δυο φορές προσπάθησε να νικήσει τον δίδυμο αδερφό του Θέμη Τσέλιο(Φωτογραφία δεξιά) ο βραχύσωμος Ηλίας Τσέλιος(Φωτογραφία αριστερά), όμως δεν τα κατάφερε.



Σκόρερ ξανά ο Κυριαζής 


Την λύση στο σκοράρισμα έδωσε ξανά ο ποιοτικός Αντώνης Κυριαζής. Με σουτ, που προσέκρουσε και στο αντίπαλο δοκάρι έκανε στο 39ο λεπτό το 0-1 για την ομάδα του.


Οι καλύτερες φάσεις
28΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Α. βρέθηκε στην «πλάτη» της άμυνας της ΑΕΚ, αλλά σούταρε ψηλά πάνω από την αντίπαλη εστία.
36΄: Ο Τσέλιος Η. βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, έκανε και το σουτ, αλλά ο αδερφός του Τσέλιος Θ. μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία.
38΄: Νέο σουτ του Τσέλιου Η. απέκρουσε ο αντίπαλος τερματοφύλακας με τα πόδια στην δεξιά πλευρά της εστίας του.
39΄: Ο Κυριαζής σούταρε μέσα από την περιοχή και δεξιά, σημαδεύοντας αρχικά το δεξί κάθετο δοκάρι της Μυρίκης και εν συνεχεία η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα(0-1).
45΄+1΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Α. δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής και αριστερά, με την μπάλα να περνά λίγο πάνω από τα δοκάρια του Φακίτσα.

Β΄ Μέρος

Λύθηκαν τα πόδια
Ο «δικέφαλος» κατάφερε να δώσει διαστάσεις στην νίκη του, φτάνοντας εύκολα στο 0-6. Η καλή παρουσία της Μυρίκης δεν είχε συνέχεια ελέω και των πολλών αλλαγών.

Αλλαγή εμφάνισης
Η Μυρίκη άλλαξε φανέλες στο ημίχρονο, αφήνοντας τα κόκκινα και φορώντας ερυθρόλευκα.

Δεύτερο από Λεπενιώτη


Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν δυο τα τέρματα τους στο 58ο λεπτό με πολύ ωραίο σουτ του πλάγιου μέσου Νίκου Λεπενιώτη(Φωτογραφία).

Σκόραρε και ο Μίχας


Ο Γιώργος Παπάζογλου μοίρασε στον Λάζαρο Μίχα(Φωτογραφία) και ο επιτελικός μέσος των νέων της ΑΕΚ διαμόρφωσε το 0-3.




Χρόνο σε Μαρκοπουλιώτη


Ως αλλαγή πέρασε ο Άλκης Μαρκοπουλιώτης(Φωτογραφία), που είναι ο αρχηγός της ομάδας και στέλεχος της Εθνικής νέων.

Υπόθεση Τζούροβιτς


Τα τρία τελευταία γκολ ήταν υπόθεση του Σέρβου φορ Λάζαρ Τζούροβιτς(Φωτογραφία), που από 0-3 μετέτρεψε το σκορ σε 0-6, δείχνοντας εκτελεστική δεινότητα.


Οι καλύτερες φάσεις
52΄: Ο Σταμούλης έβγαλε την σέντρα από δεξιά, ο Λιάγκας στο πρώτο δοκάρι έπιασε την κεφαλιά, ο Καλύβας Κ. έκανε την νέα κεφαλιά, την οποία μπλόκαρε εύκολα ο αντίπαλος πορτιέρο.
57΄: Ο Καλύβας Κ. έβγαλε την σέντρα στον Γιαννακόπουλο, ο οποίος στο δεύτερο δοκάρι σούταρε στην κίνηση και ο Πάντος μάζεψε εύκολα.
58΄: Ο Λεπενιώτης με πανέμορφο σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» της Μυρίκης(0-2).
63΄: Ο Παπάζογλου έκανε ωραία προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή και πάσαρε στον Μίχα, που ανενόχλητος με σουτ «έγραψε» το 0-3.
72΄: Ο Παπάζογλου έκανε γέμισμα από το κέντρο και βρήκε τον Τζούροβιτς, που μπήκε στην περιοχή  και με υποδειγματικό πλασέ στην δεξιά γωνία της αντίπαλης εστίας πραγματοποίησε το 0-4.
74΄: Ο Τζούροβιτς βρέθηκε απέναντι στον Πάντο και με σουτ στην δεξιά του γωνία ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-5.
86΄: Με όμορφο πλασέ από το ύψος της περιοχής και λίγο αριστερά ο Τζούροβιτς έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων, πραγματοποιώντας το 0-6.
88΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Γενιτσαρόπουλου Α. εκτός περιοχής και αριστερά μάζεψε εύκολα ο Πάντος.
90΄: Σουτ του Τζούροβιτς από το ύψος της περιοχής  απέκρουσε σε κόρνερ με όμορφη εκτίναξη στην γωνία του ο Παπαδόπουλος.

Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Σπύρος Κολόκας): Παπαδόπουλος, Λιάγκας, Κρασιάς, Καλύβας Τ., Μαντέκας, Κοτρώνης, Γενιτσαρόπουλος Κ., Φούκας, Σιταράς, Λέρης, Γενιτσαρόπουλος Α.
Έπαιξαν και οι: Τσέλιος Θ., Πάντος, Ίβρος, Αθανασόπουλος, Μπάρκας, Μπούτσι, Ζαραβέλης Κ., Γιαννακόπουλος, Καλύβας Κ., Σταμούλης

Νέοι ΑΕΚ (Στέλιος Μανωλάς): Φακίτσας, Βιδάλης, Γιαννούτσος, Γραμματίκας, Κοφσανίδης, Λίτσι, Γεωργαμλής, Σπηλιώτης, Τσέλιος Η., Αντωνίου, Κυριαζής
Έπαιξαν και οι: Πάντος, Παπαδόπουλος, Παπάζογλου, Ψάνης, Πεχλιβανίδης, Πογοσιάν, Καρβουνίδης, Γαλανόπουλος, Λεπενιώτης, Μίχας, Ασπρογιάννης, Τζούροβιτς, Μαρκοπουλιώτης

Διαιτητής: Χρυσόστομος Μιχαηλίδης(Προπονητής Τερματοφυλάκων ΑΕΚ)

















































Ρεπορτάζ: Πάνος Ράπτης, Φωτογραφίες: Γιάννης Κολλημένος, Πάνος Ράπτης