Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Άγραφα-Λάρισα 0-10

Ξεφεύγοντας από την «ρουτίνα» των προπονήσεων η Λάρισα έδωσε φιλική αναμέτρηση προπονητικού χαρακτήρα με τα τοπικά Άγραφα, επικρατώντας εύκολα με 10-0.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Αυγούστου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου. Άρχισε στις 18:30, διεξήχθη υπό καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 50 φιλάθλων.
Τα Άγραφα κατέβηκαν να αγωνιστούν με σύνθεση ανάγκης και ελάχιστες αλλαγές στην διάθεση τους, αφού υπήρξαν πάρα πολλές απουσίες. Είχαν φιλότιμη παρουσία στο πρώτο ημίχρονο, όπου κρατούσαν το σκορ μέχρι τότε σε χαμηλά επίπεδα. Εν συνεχεία η απόδοση τους έπεσε, καθώς επήλθε φυσιολογικά η κούραση.  Στο παιχνίδι συμμετείχαν ποδοσφαιριστές από διάφορες ομάδες της ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Η Λάρισα έδωσε το πρώτο της ανεπίσημο «τεστ», φτάνοντας εύκολα στην επικράτηση. Ο Ράτκο Ντόστανιτς δεν κατάφερε να βγάλει συμπεράσματα από ένα τέτοιο παιχνίδι. Ο Ματθαίος Μαρουκάκης σημείωσε καρέ γκολ και ήταν αυτός που ξεχώρισε με την παρουσία του για τους «βυσσινί», των οποίων η ενδεκάδα της επανάληψης απέδωσε καλύτερα. Επιπλέον οι νικητές, που αποτελούν φέτος μια νέα ουσιαστικά ομάδα είχαν 3 δοκάρια.
Η Θεσσαλική ομάδα συνεχίζει την προετοιμασία της στο Καρπενήσι, η οποία θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 13 Αυγούστου. Δεν έχει «κλείσει» ακόμη κάποιο φιλικό μέχρι αυτήν την ώρα.

50αδα θεατών
Το φιλικό ματς παρακολούθησαν περίπου 50 θεατές, ενώ υπήρξαν εκδρομείς από την Λάρισα.




Είδε το φιλικό ο Κούγιας


Στο Καρπενήσι βρέθηκε ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας(Φωτογραφία), παρακολουθώντας τον αγώνα από την κερκίδα. Ο κ. Κούγιας βρέθηκε στο Lecadin και ενημερώθηκε από τον τεχνικό διευθυντή Θωμά Κυπαρίσση για την πορεία της προετοιμασίας.



Πάμπολλες απουσίες


Μπορεί οι γηπεδούχοι να έπαιξαν με το όνομα και τις φανέλες των Αγράφων, ωστόσο σε αυτούς συμμετείχαν διάφοροι ποδοσφαιριστές της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και όχι μόνο. Την ομάδα κατέβασαν οι: Κώστας Καλύβας(Φωτογραφία) και Δημήτρης Κολλημένος. Μάλιστα ο πρώτος ξεχώρισε με την παρουσία του στο γήπεδο.

Οι 4 που δεν έπαιξαν
23 συνολικά ποδοσφαιριστές συμμετείχαν στο παιχνίδι της Λάρισας. Δεν έπαιξαν οι: Μπόρισλαβ Γιοβάνοβιτς, Κώστας Καμπέρης, Κώστας Νικολόπουλος και Γιάννης Μπαλογιάννης.
Επέστρεψε για 1 ματς


Με την φανέλα των Αγράφων αγωνίστηκε ο παλαιός παίχτης της ομάδας Γιώργος Πανόπουλος(Φωτογραφία), που βρίσκεται στο Καρπενήσι αυτές τις ημέρες. Είναι ποδοσφαιριστής του Ποσειδώνα Γλυφάδας, καθώς και προπονητής των ακαδημιών.

Ανεπίσημο ντεμπούτο


Ο Σέρβος προπονητής Ράτκο Ντόστανιτς(Φωτογραφία) έκανε ανεπίσημο ντεμπούτο στο πάγκο της ΑΕΛ με νίκη.

Παρουσία Νίκου Λαθύρη


Τον αγώνα παρακολούθησε ο Ευρυτάνας πρώην αρχιδιαιτητής της τοπικής ενώσεως Νίκος Λαθύρης(Φωτογραφία). Είδε τον αγώνα μαζί με τον ιδιοκτήτη της ΑΕΛ Αλέξη Κούγια. Μάλιστα ο ταλαντούχος γιος του κ. Λαθύρη Βαγγέλης ήταν ο διαιτητής του αγώνα.


Οι φίλοι της ΑΕΛ
Δίπλα στην αγαπημένη τους ομάδας ήταν φίλοι της Λάρισας. Περίπου 10 άτομα τραγουδούσαν συνθήματα, έχοντας τοποθετήσει και πανό.



Α΄ Μέρος

Σκόραρε ανά διαστήματα
Το συγκρότημα του Ράτκο Ντόστανιτς πέτυχε τρία τέρματα κατά την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου με τους Ευρυτάνες να αντιστέκονται όσο μπορούν.

Δοκάρι και γκολ














Η ΑΕΛ έφτασε στην επίτευξη του 0-1 μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Τζόελ Τσιμπάμπα(Φωτογραφία αριστερά) δοκίμασε δυνατό σουτ, το οποίο βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Δημήτρη Ρεσίτη και στην επαναφορά ο Μανώλης Ροβίθης(Φωτογραφία δεξιά) με χαμηλό σουτ άνοιξε το σκορ.




Με 2 τέρματα Καπού

 
Οι «βυσσινί» έκανα τρία τα τέρματα τους, έχοντας ως σκόρερ τον Δημήτρη Καπό(Φωτογραφία). Ο πρώην παίχτης του Οπούντιου Μαρτίνου σκόραρε στο 27΄ ύστερα από κακή εκτίμηση του Δημήτρη Ρεσίτη και στο 40ο λεπτό μετά την πάσα του κινητικού Γκέρντι Χοτζάλι.





Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Ο Τσιμπάμπα πάσαρε στον Ροβίθη, ο οποίος επιχείρησε το σουτ, το οποίο μπλόκαρε ο Ρεσίτης.
3΄: Ο Τσιμπάμπα ύστερα από λάθος της αντίπαλης άμυνας δοκίμασε το σουτ, το οποίο προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Ρεσίτη και ο Ροβίθης στην επαναφορά με χαμηλό σουτ στην δεξιά γωνία των Αγράφων έκανε το 0-1.
12΄: Εκτέλεση κόρνερ του Νικολακάκη από δεξιά, κεφαλιά του Μονιάκη κατέληξε έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ρεσίτη.
19΄: Ο Ροβίθης πάσαρε στον Χοτζάλι, ο οποίος σούταρε από δεξιά, για να αποκρούσει ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
20΄: Κόρνερ του Μονιάκη από αριστερά, προβολή του Μανακούσιου από κοντά απέκρουσε σωτήρια ο Ρεσίτης.
27΄: Ο Ρεσίτης έκανε λάθος, χάνοντας την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Καπός σε κενή εστία με πλασέ «έγραψε» εύκολα το 0-2.
31΄: Διαγώνιο σουτ του Τσιμπάμπα απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Ευρυτανικής ομάδας.
32΄: Ο Καπός έκλεψε την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου, έκανε «κούρσα» και βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, αλλά ο Ρεσίτης έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε.
38΄: Χαμηλό σουτ που επιχείρησε ο Καπός απέκρουσε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
39΄: Ο Μονιάκης πάσαρε στον Τσιμπάμπα, ο οποίος έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ, που πέρασε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των Αγράφων.
40΄: Ο Χοτζάλι έκανε κάθετη πάσα στον Καπό, ο οποίος από θέση δεξιά έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Ρεσίτη και πραγματοποίησε το 0-3.

Β΄ Μέρος

Απέδωσε καλύτερα
Η ενδεκάδα που χρησιμοποίησε στο δεύτερο ημίχρονο ο Ράτκο Ντόστανιτς ήταν αρκετά καλύτερη, φτάνοντας σε άλλα 7 τέρματα. Τα Άγραφα κουράστηκαν φυσιολογικά, καθώς δεν υπήρχαν διαθέσιμες αλλαγές.

Καρέ Μαρουκάκη

 
«Εκτελεστής» για τους Λαρισαίους ήταν στο δεύτερο ημίχρονο ο Ματθαίος Μαρουκάκης(Φωτογραφία), πετυχαίνοντας καρέ γκολ. Το πρώτο από αυτό σημειώθηκε στο 49ο λεπτό από την σέντρα του Γιώργου Μπουντόπουλου και το δεύτερο στο 67΄ μετά την σέντρα του Οσμάν Πάτο. Πέτυχε και τα δυο τελευταία γκολ της ΑΕΛ στο 82΄(Τα Άγραφα έπαιζαν προσωρινά με 10 παίχτες λόγω τραυματισμού του Γιώργου Πανόπουλου) από ασίστ του Χρήστου Κοντοχρήστου και στο 87΄ μετά την τροφοδότηση του Μπάμπη Οικονομόπουλου «έκλεισε» το τελικό 0-10.







Με κεφαλιά Αναστασόπουλου


Τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα βρήκε και ο αμυντικός χαφ Νίκος Αναστασόπουλος(Φωτογραφία), που σκόραρε με κεφαλιά ύστερα από το χτύπημα φάουλ του δραστήριου Χρήστου Κοντοχρήστου.



«Κεραυνός» Μπουντόπουλου


Το 3ο κατά σειρά δοκάρι των «βυσσινί» είχε ο Γιώργος Μπουντόπουλος(Φωτογραφία), όταν η μπάλα τράνταξε την αντίπαλη εστία σε μακρινό σουτ που επιχείρησε στο 66΄.

Έβδομο από Κοντοχρήστο


Ο πολύ καλός αριστερός οπισθοφύλακας Χρήστος Κοντοχρήστος(Φωτογραφία) αξιοποίησε την ασίστ του Μπάμπη Οικονομόπουλου και πέτυχε στο 72΄ το 0-7.



Τα κατάφερε ο Πάτο


Με το «καλημέρα» της επανάληψης ο έγχρωμος Οσμάν Πάτο(Φωτογραφία) είχε δοκάρι, ύστερα από την σέντρα του Χρήστου Κοντοχρήστου. Τελικώς στο 80ο λεπτό μετά την πάσα του Γιώργου Μπουντόπουλου πέτυχε το 0-8.



Ο 13χρονος Τριανταφύλλου



Θετική εντύπωση έκανε στους ανθρώπους της Λάρισας η παρουσία του μόλις 13χρονου Θανάση Τριανταφύλλου(Φωτογραφία) με την φανέλα των γηπεδούχων.

Δυο σουτ στην εστία

 












Στο τελευταίο 10λεπτο οι Ευρυτάνες εκδήλωσαν τις πρώτες τους τελικές προσπάθειες με πολύ μακρινά σουτ του Ταξιάρχη Καλύβα(Φωτογραφία αριστερά) και Γιώργου Πλεξίδα(Φωτογραφία δεξιά), που δεν ανησύχησαν τον Δημήτρη Πατσιογεώργο.

Οι καλύτερες φάσεις
46΄: Ο Κοντοχρήστος έκανε παράλληλη σέντρα από αριστερά, ο Πάτο σούταρε από κοντά και η μπάλα βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ρεσίτη.
49΄: Σέντρα του Μπουντόπουλου από αριστερά, προβολή του Μαρουκάκη από κοντά κατέληξε στα αντίπαλα δίχτυα(0-4).
54΄: Χτύπημα φάουλ του Κοντοχρήστου από δεξιά, γυριστή κεφαλιά του Αναστασόπουλου, η μπάλα πήγε στην δεξιά γωνία του Ρεσίτη(0-5).
56΄: Ο Μαρουκάκης έπιασε ψηλοκρεμαστό σουτ από θέση αριστερά και ο Ρεσίτης απέκρουσε σε κόρνερ.
62΄: Ο Μαρουκάκης έβγαλε την σέντρα από δεξιά, ο Κοντοχρήστος έκανε την προβολή η οποία πέρασε ελάχιστα άουτ.
66΄: Μακρινό δυνατό σουτ του Μπουντόπουλου προσέκρουσε το οριζόντιο δοκάρι των Αγράφων.
67΄: Ατομική προσπάθεια του Πάτο, ο οποίος πέρασε δυο παίχτες και έδωσε στον Μαρουκάκη, που με προβολή πραγματοποίησε το 0-6.
72΄: Ο Οικονομόπουλος έκανε κάθετη μπαλιά για τον Κοντοχρήστο, που με πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-7.
80΄: Ο Μπουντόπουλος τροφοδότησε τον Πάτο, που πλάσαρε εύστοχα, διαμορφώνοντας το 0-8.
81΄: Μακρινό σουτ του Καλύβα Τ. μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Λάρισας.
82΄:  Ο Κοντοχρήστος επιχείρησε σέντρα από αριστερά και ο Μαρουκάκης με προβολή στο πρώτο δοκάρι πραγματοποίησε το 0-9.
85΄: Δυνατό σουτ του Μπουντόπουλου απέκρουσε ψηλά στην εστία του ο Παπαβασιλείου.
87΄: Ο Οικονομόπουλος κέρδισε δυο κόντρες και έδωσε στον Μαρουκάκη, που με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 0-10.
88΄: Ο Πλεξίδας σούταρε σχεδόν από την σέντρα και ο Πατσιογεώργος μάζεψε την μπάλα.

Κίτρινες Κάρτες
Αθανασόπουλος

Συνθέσεις Ομάδων

Άγραφα (Δημήτρης Κολλημένος& Κώστας Καλύβας): Ρεσίτης(69΄ Παπαβασιλείου), Πλεξίδας, Αθανασόπουλος(79΄ Τριανταφύλλου), Ντουφεκιάς(69΄ Πάτρου Α.), Πασσάς, Πάτρου Ρ., Πάτρου Α.(61΄ Γιαννιώτης), Πανόπουλος, Καλύβας Κ., Καλύβας Τ., Μπούτσι(46΄ Κατσιφός)

Λάρισα (Ράτκο Ντόστανιτς): Καβουσάκης(30΄ Ξενοδόχοφ, 60΄ Πατσιογεώργος), Νικολακάκης(46΄ Κομεσίδης), Μονιάκης(46΄ Κοντοχρήστος), Μανακούσιος(46΄ Σουλιώτης), Βέρτζος(46΄ Μασούρας), Χοτζάλι(46΄ Οικονομόπουλος), Χάμος(46΄ Αναστασόπουλος), Μπανούσης(46΄ Μπουντόπουλος), Ροβίθης(46΄ Πάτο), Καπός(46΄ Ουρτάδο), Τσιμπάμπα(46΄ Μαρουκάκης)

Διαιτητής: Βαγγέλης Λαθύρης(ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣΕ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)


































































Ρεπορτάζ: Μιχάλης Λάμπρου, Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος