Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Η ομάδα νέων της σπουδαίας ΑΕΚ προπονείται στο Καρπενήσι

Σε πρότυπα της μεγάλης ομάδας της Super League δουλεύει και η αντίστοιχη των νέων της ΑΕΚ(U20), η οποία βρίσκεται στο Καρπενήσι για να πραγματοποιήσει 11ημερη προετοιμασία. Οι «κιτρινόμαυροι» κατέφτασαν το Σάββατο 25 Ιουλίου και θα διαμείνουν έως τις 5 Αυγούστου. Πρόκειται για μια ομάδα, η οποία «ξεχειλίζει» ταλέντο και σε αυτήν περιλαμβάνονται ελπίδες του Ελληνικού ποδοσφαίρου.
Η ΑΕΚ διαμένει στο Hotel Avaris και προπονείται στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου. Την προετοιμασία είχε «κλείσει» ο διευθυντής των ακαδημιών Άκης Ζήκος, ενώ ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος Ντούσαν Μπάγεβιτς γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή και το ξενοδοχείο από την παρουσία του στον Ατρόμητο.
 Στην αποστολή περιλαμβάνονται 27 ποδοσφαιριστές, αποτελώντας ένα σταθερό και δυνατό σύνολο. Νέο πρόσωπο αποτελεί ο Δημήτρης Πεχλιβανίδης από τον Ολυμπιακό. Μεταξύ των παιχτών είναι οι: Γιάννης Βιδάλης και Αλέξης Ασπρογιάννης, οι οποίοι έχουν καταγωγή από τον νομό μας. Στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων έλαβε μέρος ο Άλκης Μαρκοπουλιώτης. Στην τεχνική ηγεσία βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Στέλιος Μανωλάς, ένα όνομα συνδεδεμένο με την ιστορία της ΑΕΚ. Η προετοιμασία είχε ξεκινήσει στις 20 Ιουλίου στα Σπάτα χωρίς πολλές αλλαγές.
Την περυσινή περίοδο ο «δικέφαλος» τερμάτισε στην 2η θέση του πρωταθλήματος της Football League, χάνοντας στον τελικό από τον Εθνικό Σερρών. Την νέα περίοδο θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Super League, ξεκινώντας ενάντια στον Πλατανιά.  

Η άφιξη των «κιτρινόμαυρων»
Το συγκρότημα του Στέλιου Μανωλά κατέφτασε το Σάββατο 25 Ιουλίου στο Avaris(Ημέρα άφιξης και του Λεβαδειακού) το μεσημέρι και προπονήθηκε το απόγευμα στις 17:30 εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου. Είναι κάτι πρωτόγνωρο για τους νεαρούς παίχτες της να πραγματοποιούν προετοιμασία εκτός Αθήνας.



Ποιοι απαρτίζουν την αποστολή
Την αποστολή αποτελούν οι εξής 27 ποδοσφαιριστές: Βιδάλης, Ασπρογιάννης, Λίτσι, Κοφσανίδης, Τζάθας, Κοντοές, Γιαννούτσος, Ψάνης, Παπαδόπουλος, Πάντος, Αντωνίου, Βλαχομήτρος, Γαλανόπουλος, Τσέλιος Η., Γραμματίκας, Καρβουνίδης, Γεωργαμλής, Παπάζογλου, Πεχλιβανίδης, Τσέλιος Θ., Πογοσιάν, Σπηλιώτης, Κυριαζής, Μίχας, Μαρκοπουλιώτης, Τζούροβιτς και Λεπενιώτης. Το τεχνικό επιτελείο αποτελούν οι: Μανωλάς, Σαραφίδης, Μιχαηλίδης Παναγιωτάρας, Αλεξανδρόπουλος, Μπογδάνης, Στεργίοπουλος, Καλαμπόκας, Παυλίδης, Μανίτσας και Κουρμπάλης.
Αρχηγός αποστολής είναι ο Γενικός Αρχηγός Δημήτρης Σαραφίδης.

Οι περυσινοί ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που βρίσκονται στο Καρπενήσι αυτήν την στιγμή είναι οι εξής:


Παίχτης
Θέση
Έτος Γέννησης
Θανάσης Πάντος
Τερματοφύλακας
1998
Θέμης Τσέλιος
Τερματοφύλακας
1997
Παναγιώτης Κοφσανίδης
Αμυντικός
1998
Γιώργος Γιαννούτσος
Αμυντικός
1998
Γιάννης Γραμματίκας
Αμυντικός
1997
Άλκης Μαρκοπουλιώτης
Αμυντικός
1996
Γιάννης Βιδάλης
Αμυντικός
1997
Γιώργος Παπάζογλου
Αμυντικός
1997
Δημήτρης Ψάνης
Αμυντικός
1998
Παναγιώτης Κοντοές
Αμυντικός
1996
Δημήτρης Λίτσι
Μέσος
1997
Κώστας Γαλανόπουλος
Μέσος
1997
Δημήτρης Γεωργαμλής
Μέσος
1997
Ηλίας Τσέλιος
Μέσος
1997
Βασίλης Καρβουνίδης
Μέσος
1997
Λάζαρος Μίχας
Μέσος
1996
Δημήτρης Τζάθας
Επιθετικός
1996
Αλέξης Ασπρογιάννης
Επιθετικός
1998
Χρήστος Αντωνίου
Επιθετικός
1998
Αντώνης Κυριαζής
Επιθετικός
1997
Ανδρέας Βλαχομήτρος
Επιθετικός
1997
.
Αποκτήθηκε ο Πεχλιβανίδης-Οι αποχωρήσεις


Μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας αποτελεί ο Δημήτρης Πεχλιβανίδης(1997, αμυντικός) από τους νέους του Ολυμπιακού. Παρελθόν αποτέλεσαν οι: Παντελής Πανουργιάς(1998, αμυντικός), Ηλίας Μπουτσικάρης(1998, επιθετικός) και Γιώργος Αρβανιτάκης(1998, επιθετικός)

Προωθήθηκαν  από την Κ17
Τρεις ποδοσφαιριστές πήραν προαγωγή για την ομάδα Κ20 της ΑΕΚ. Πρόκειται για τους: Νίκο Σπηλιώτη(1998, μέσος), Βασίλη Πογοσιάν(1998, μέσος) και Γιάννη Παπαδόπουλο(1998, Τερματοφύλακας).

Κανονικά ο Μαρκοπουλιώτης


Στην προετοιμασία συμμετέχει ο διεθνής Άλκης Μαρκοπουλιώτης(1996, Αμυντικός), ο οποίος αγωνίστηκε με την Εθνική νέων στο Euro και είχε λάβει άδεια να ξεκουραστεί. Το παρών δίνει ο Παναγιώτης Κοντοές, που αναρρώνει ύστερα από την επέμβαση του στους χιαστούς.

Συνεχίζει ο Στέλιος Μανωλάς 


Η παλαιά «δόξα» της ΑΕΚ Στέλιος Μανωλάς είναι ο προπονητής της ομάδας από το καλοκαίρι του 2014. Ο 54χρονος άλλοτε σπουδαίος αμυντικός φόρεσε την φανέλα του ιστορικού συλλόγου από το 1979 έως το 1998, κατακτώντας 11 τίτλους. Επιπλέον κατέγραψε 71 διεθνείς συμμετοχές και 6 γκολ.
Μετά το τέλος της καριέρας του εργάστηκε ως προπονητής στην Εθνική Ελπίδων. Διετέλεσε επίσης τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ και προπονητής της Νίκης Βόλου.

Τα άτομα του επιτελείου 

 
Βοηθός του κ. Μανωλά είναι ο Νίκος Παναγιωτάρας, γυμναστής ο Δημήτρης Στεργιόπουλος, προπονητής τερματοφυλάκων ο γνωστός παλαιός γκολκίπερ της ΑΕΚ Χρυσόστομος Μιχαηλίδης, γιατρός ο Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος, φυσιοθεραπευτές οι: Νίκος Καλαμπόκας και Κώστας Παυλίδης, εργοφυσιολόγος ο Γρηγόρης Μπογδάνης, φροντιστές οι: Βασίλης Κουρμπάλης και Δημήτρης Μανίτσας. Διευθυντής των ακαδημιών είναι ο Άκης Ζήκος(Πιθανόν να έρθει και αυτός στην πόλη μας τις επόμενες ημέρες) και Γενικός Αρχηγός-συντονιστής ο Δημήτρης Σαραφίδης.

Φιλικό με μικτή
Η ΑΕΚ θα αγωνιστεί την Κυριακή 26 Ιουλίου σε φιλικό ματς προπονητικού χαρακτήρα με μικτή ομάδα της ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Οι δυο Ευρυτάνες














Στους «κιτρινόμαυρους» αγωνίζονται δυο παιδιά με καταγωγή από την Ευρυτανία. Είναι ο εξαιρετικός διεθνής αμυντικός Γιάννης Βιδάλης (Φωτογραφία Δεξιά) από τον Άγιο Νικόλαο και ο επιθετικός Αλέξης Ασπρογιάννης (Φωτογραφία Αριστερά) από τον Άγιο Γεώργιο, που αγωνιζόταν στην Βέρντερ Βρέμης. Ο Βιδάλης έχει παίξει μάλιστα και με την ανδρική ομάδα στην Γ΄ Εθνική.

Φιναλίστ πρωταθλήματος
Οι νέοι της ΑΕΚ αναδείχτηκαν 2οι στο πρωτάθλημα της Football League, γνωρίζοντας την ήττα στον τελικό με 4-2(Τσέλιος Η. και Κυριαζής) στο «Αλκαζάρ» από τον Εθνικό Σερρών. Την νέα περίοδο θα αγωνίζονται στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Super League. 9 γκολ σημείωσε στο πρωτάθλημα ο Ανδρέας Βλαχομήτρος και ένα λιγότερο ο Αντώνης Κυριαζής.


Πανό στο γήπεδο
Φίλοι της ΑΕΚ από το Καρπενήσι τοποθέτησαν στο γήπεδο πανό, ώστε να αισθάνονται τα μέλη της αποστολής σαν το σπίτι τους!!. Η κίνηση αυτή έγινε μετά από συνεννόηση με τους ιθύνοντες του ξενοδοχείου Avaris.

Πρεμιέρα με Πλατανιά
Με εντός έδρας υποχρέωση κόντρα στον Πλατανιά θα αρχίσει το πρωτάθλημα η ομάδα του Στέλιου Μανωλά. Ακολουθεί το ίδιο πρόγραμμα με τους άνδρες.





























































Επιμέλεια: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος