Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Μικτή Ευρυτανίας-Νέοι ΑΕΚ 0-3

Ανεβάζοντας «στροφές» στο τελευταίο 15αρτο του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα νέων της ΑΕΚ επιβλήθηκε σε ρυθμούς ρελαντί με 3-0 των επίλεκτων Ευρυτανίας.
Ο φιλικός αγώνας πραγματοποιήθηκε τελικά την Κυριακή 26 Ιουλίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Είχε προπονητικό χαρακτήρα, άρχισε στις 17:20 περίπου και έγινε χωρίς την παρουσία επίσημης διαιτητικής τριάδας, αλλά και θεατών.
Οι επίλεκτοι Ευρυτανίας του Δημήτρη Κουρλού συγκεντρώθηκαν και φέτος με αφορμή τον φιλικό αγώνα. Κινήθηκαν σε αμυντικά πλαίσια, έχοντας αξιοπρεπή παρουσία και κρατώντας το σκορ σε νορμάλ πλαίσια. Μάλιστα στο δεύτερο ημίχρονο δεν δέχτηκαν κανένα τέρμα, επιχειρώντας να βγουν και από το «καβούκι» τους.
Η ομάδα νέων της ΑΕΚ «φόρτσαρε» προς την λήξη του ημιχρόνου, σκοράροντας τρεις φορές. Ο επιθετικός Αντώνης Κυριαζής πέτυχε δυο γκολ, ενώ το σκορ είχε ανοίξει ο Χρήστος Αντωνίου. Προσπάθειες στο δοκάρι είχαν οι: Ηλίας Τσέλιος και Νίκος Σπηλιώτης. Ο Στέλιος Μανωλάς έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όσους ποδοσφαιριστές είχε στην διάθεση του.
Οι νέοι του «δικεφάλου» έδωσαν το πρώτο τους ανεπίσημο φιλικό παιχνίδι, έχοντας μόλις μια ημέρα παρουσία στο Καρπενήσι και πιθανόν να δώσουν και άλλον αγώνα.

Χωρίς φιλάθλους
Τον αγώνα είδαν λιγότεροι από 10 θεατές, καθώς είχε προπονητικό χαρακτήρα. Παρόντες ήταν από το Hotel Avaris οι Κώστας και Θοδωρής Χονδρός, καθώς και ο γνωστός φίλος της ΑΕΚ Γιάννης Πέτρου.

«Κλείστηκε» την τελευταία στιγμή
Ο αγώνας κανονίστηκε μια ημέρα νωρίτερα. Στην διεξαγωγή του αγώνα συνέβαλλαν ο Γιώργος Φαρμάκης και ο Δημήτρης Κουρλός, που ανταποκρίθηκαν άμεσα και συγκέντρωσαν την μικτή ομάδα.

Σφύριξε ο Τσιγαρίδας


Διαιτητής του αγώνα ήταν ο προπονητής της Ποταμιάς Δημήτρης Τσιγαρίδας(Φωτογραφία), που έχει σφυρίξει αρκετά ματς νέων κατά την παρουσία του στην Αθήνα.

Με φανέλες Ποταμιάς
Οι επίλεκτοι της Ευρυτανίας κατέβηκαν να αγωνιστούν με τις πορτοκαλί φανέλες της Ποταμιάς.

Η πρωινή προπόνηση
Οι νέοι της ΑΕΚ προπονήθηκαν το πρωί στις εγκαταστάσεις του Avaris, όπου χωρίστηκαν σε γκρουπ και έκαναν ασκήσεις ταχυδύναμης.

Αλλαγή γηπέδου
Λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης την τελευταία στιγμή ο αγώνας μεταφέρθηκε από το ιδιόκτητο γήπεδο του Avaris(Ώστε να μην επιβαρυνθεί) στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου.

Πρώτο «τεστ»
Οι νέοι της ΑΕΚ έδωσαν το πρώτο τους φιλικό παιχνίδι, το οποίο ήταν προπονητικού χαρακτήρα.

Ανεπίσημο ντεμπούτο

 












Ο διεθνής στόπερ Δημήτρης Πεχλιβανίδης(Φωτογραφία Αριστερά), που αγωνιζόταν στους μικρούς του Ολυμπιακου ξεκίνησε στο κέντρο της άμυνας, μαζί με τον Γιάννη Γραμματίκα. Ως αριστερός μέσος έπαιξε ο Νίκος Λεπενιώτης(Φωτογραφία Δεξιά), που έπαιζε στους νέους της Κέρκυρας.

Πρώην παίχτης της ΑΕΚ


Ο αμυντικός μέσος Δημήτρης Κατσαδούρος(Φωτογραφία) συμμετείχε στον αγώνα με την μικτή Ευρυτανίας. Υπήρξε μέλος της ομάδας νέων της ΑΕΚ την σαιζόν 2005-2006 και είχε συνυπάρξει με τον φυσιοθεραπευτή Νίκο Καλαμπόκα, με τον οποίο τα είπαν σε εγκάρδιο κλίμα.


Στο ίδιο πρωτάθλημα

 
Οι Ευρυτάνες παίχτες Άρης Σιταράς (Φωτογραφία Αριστερά), Κώστας Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία Κέντρο) και Πάνος Αντωνίου (Φωτογραφία Δεξιά) είχαν αγωνιστεί στο πρωτάθλημα νέων της Football League με την Λαμία, αλλά σε διαφορετικό όμιλο από την ΑΕΚ.

Α΄ Μέρος

Πρωτοβουλία και γκολ
Οι παίχτες του Στέλιου Μανωλά είχαν την υπεροχή και κατάφεραν στα τελευταία 11 λεπτά του ημιχρόνου να «ξεκλειδώσουν» τρεις συνολικά φορές την αντίπαλη άμυνα.

Πρώτο με Χρήστο Αντωνίου


Έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων η ομάδα του Στέλιου Μανωλά, ύστερα από τις προειδοποιητικές «βολές» άνοιξε το σκορ στο 33ο λεπτό με ατομική προσπάθεια και πλασέ του δεξιού μέσου Χρήστου Αντωνίου(Φωτογραφία).




Με δυο γκολ Κυριαζή

 












Οι «κιτρινόμαυροι» πέτυχαν ακόμη δυο τέρματα με «δράστη» τον φορ Αντώνη Κυριαζή(Φωτογραφία Αριστερά). Πρώτα στο 35ο λεπτό δέχτηκε την μπάλα μετά από σουτ του κινητικού Ηλία Τσέλιου(Φωτογραφία Δεξιά) στο οριζόντιο δοκάρι και σκόραρε με κεφαλιά, ενώ ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση 45΄ εκμεταλλεύτηκε κάθετη πάσα του Κώστα Γαλανόπουλου και πραγματοποίησε το 0-3.






Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Σέντρα του Τσέλιου Η. από αριστερά, κεφαλιά του Πεχλιβανίδη κατέληξε έξω από το δεξί δοκάρι του Ρεσίτη.
8΄: Αδύναμο σουτ του Καλύβα από θέση αριστερά μπλόκαρε χωρίς δυσκολία ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ.
16΄: Προσωπική προσπάθεια και χαμηλό σουτ του Μίχα μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
22΄: Εκτέλεση φάουλ του Λίτσι από αριστερά, κεφαλιά του Αντωνίου Χ. έφυγε πάνω από την εστία του Ρεσίτη.
28΄: Ο Αντωνίου Χ. πρόλαβε στην έξοδο τον Ρεσίτη, αλλά πλάσαρε μόλις άουτ από το δεξί του δοκάρι.
33΄: Με ατομική ενέργεια και διαγώνιο σουτ, που κατέληξε στην δεξιά γωνία της Ευρυτανίας ο Αντωνίου Χ. πραγματοποίησε το 0-1.
35΄: Πάσα του Αντωνίου Χ. στον Τσέλιο Η., το σουτ του οποίου κόντραρε και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ρεσίτη και στην επαναφορά ο Κυριαζής με κεφαλιά «έγραψε» το 0-2.
39΄: Προσωπική προσπάθεια και σουτ του Μίχα από αριστερά μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία ο πορτιέρο των γηπεδούχων.
44΄: Ο Γαλανόπουλος έκανε ωραία ενέργεια και τροφοδότησε τον Κυριαζή, που σούταρε από αριστερά μέσα από την περιοχή, κάνοντας το 0-3.

Β΄ Μέρος

Κατέβασαν ρυθμούς
Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν τα ηνία και στην επανάληψη, αλλά δεν πέτυχαν κάποιο τέρμα. Η ομάδα του Δημήτρη Κουρλού προσπάθησε να δημιουργήσει κάτι καλό επιθετικά, διατηρώντας το «μηδέν» στο δεύτερο μέρος.

Οι δυο Ευρυτανικής καταγωγής

 












Όλη η δεξιά πλευρά της ΑΕΚ είχε.. Ευρυτανικό «χρώμα», καθώς οπισθοφύλακας ήταν ο Γιάννης Βιδάλης(Φωτογραφία Αριστερά) και χαφ Αλέξης Ασπρογιάννης(Φωτογραφία Δεξιά). Μάλιστα ο Βιδάλης είχε θερμό εναγκαλισμό με τον συγχωριανό του Άρη Σιταρά, όταν αυτός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο.

Νέος βοηθός

 












Ο δεύτερος επόπτης Κώστας Γιαννακόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά) αγωνίστηκε με την μικτή στην επανάληψη και τον αντικατέστησε σε αυτό το πόστο ο Φώτης Ζαχαράκης (Φωτογραφία Αριστερά). Τον ρόλο του πρώτου επόπτη είχε ο Χρήστος Λιάγκος.

Αλλαγή 11αδας
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η ΑΕΚ άλλαξε όλη την ενδεκάδα της εκτός από τον τερματοφύλακα Βασίλη Πάντο. Ο χρόνος επίσης στους τρεις τερματοφύλακες κατανεμήθηκε ισομερώς.

Δοκάρι με τον Σπηλιώτη


Το συγκρότημα του Στέλιου Μανωλά είχε δοκάρι με τον Νίκο Σπηλιώτη(Φωτογραφία) στο 75΄, που σούταρε εκτός περιοχής και εν συνεχεία η μπάλα πέρασε άουτ. Ο γεννηθείς το 1998 ποδοσφαιριστής έχει αντιμετωπίσει τις μικτές ομάδες της ΕΠΣ Ευρυτανίας με την φανέλα της ΕΠΣ Εύβοιας.

Κινητικός ο «Μπάκα»


Από πλευράς Ευρυτάνων ο Άλεξ Μπακαλίδης(Φωτογραφία) ήταν αρκετά δραστήριος, επιχειρώντας μάλιστα μια καλή προσπάθεια στο 76ο λεπτό, την οποία απέκρουσε ο Γιάννης Παπαδόπουλος. Μάλιστα ο «Μπάκα» είναι φίλος της ΑΕΚ.!

Κίτρινη σε Καρβουνίδη


Ο αμυντικός χαφ του «δικεφάλου» Βασίλης Καρβουνίδης(Φωτογραφία) τιμωρήθηκε από τον εκτελών χρέη ρέφερι Δημήτρη Τσιγαρίδα στο 80΄ με κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία.

Οι καλύτερες φάσεις
61΄: Σουτ του Ψάνη εκτός περιοχής έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γιόγιου.
62΄: Σέντρα του Γιαννακόπουλου από δεξιά, χλιαρό πλασέ του Γενιτσαρόπουλου Χ. από κοντά μάζεψε ο πορτιέρο της ΑΕΚ.
63΄: Ο Ψάνης δοκίμασε χαμηλό σουτ από μακριά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
67΄: Ο Σπηλιώτης έκανε ωραία προσπάθεια, σούταρε από καλή θέση πάνω από το τέρμα του Γιόγιου.
75΄: Σουτ του Σπηλιώτη εκτός περιοχής,  μπάλα βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γιόγιου και έφυγε άουτ.
76΄: Ωραίο σουτ του Μπακαλίδη εκτός περιοχής και αριστερά απομάκρυνε σε κόρνερ ο Παπαδόπουλος στην δεξιά του γωνία.
77΄: Ο Μπούτσι δοκίμασε σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια της ΑΕΚ.
78΄: Χαμηλό σουτ του Βιδάλη εκτός περιοχής κατέληξε έξω από το δεξί δοκάρι του Γιόγιου.
85΄: Ο Ασπρογιάννης πάσαρε στον Καρβουνίδη, το σουτ του οποίου κόντραρε στα σώματα και κατέληξε σε κόρνερ.
88΄: Πάσα του Βιδάλη στον Βλαχομήτρο, που επιχείρησε σουτ, το οποίο έφυγε έξω από το αριστερό «Γ» της Ευρυτανίας.

Κίτρινες Κάρτες
Καρβουνίδης

Συνθέσεις Ομάδων

Μικτή Ευρυτανίας (Δημήτρης Κουρλός): Ρεσίτης(46΄ Γιόγιος), Φούκας(31΄ Αντωνίου Π.), Παχής(63΄ Σιταράς), Ηλιάδης(53΄ Μπούτσι), Φαρμάκης, Κατσαδούρος(46΄ Λέρης), Καλύβας(46΄ Γιαννακόπουλος), Χρυσαφόπουλος, Γενιτσαρόπουλος Κ.(61΄ Γενιτσαρόπουλος Χ.), Λιάγκας, Γούλας(46΄ Μπακαλίδης)

Νέοι ΑΕΚ (Στέλιος Μανωλάς): Τσέλιος Θ.(31΄ Πάντος, 61΄ Παπαδόπουλος), Παπάζογλου(46΄ Βιδάλης), Λίτσι(46΄ Ψάνης), Γραμματίκας(46΄ Γιαννούτσος), Πεχλιβανίδης(46΄ Κοφσανίδης) Τσέλιος Η.(46΄ Καρβουνίδης), Γαλανόπουλος(46΄ Γεωργαμλής), Αντωνίου Χ.(46΄ Ασπρογιάννης), Λεπενιώτης(46΄ Βλαχομήτρος), Μίχας(46΄ Σπηλιώτης), Κυριαζής(46΄ Τζάθας)

Διαιτητής: Δημήτρης Τσιγαρίδας(Προπονητής Ποταμιάς)
1ος Βοηθός: Χρήστος Λιάγκος(Γυμναστής Ποταμιάς)
2ος Βοηθός(Α΄ Μέρος): Κώστας Γιαννακόπουλος(Ποδοσφαιριστής Ποταμιάς), (Β΄ Μέρος): Φώτης Ζαχαράκης(Ποδοσφαιριστής Μυρίκης)





































































Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος & Παναγιώτης Κολλημένος