Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Fragist΄ An. Terrorists-Βελουχι 2315 74-73

Παλικαρίσια νίκη-πρόκριση στην 4αδα της διοργάνωσης σημείωσαν οι Fragist΄ An. Terrorists, που με τρίποντη «βόμβα» του Άγγελου Σαμαντά στα τελευταία δευτερόλεπτα έκαναν την ανατροπή και επικράτησαν του δυνατού Βελουχίου με 74-73.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου, άρχισε στις 18:00 και ήταν η πρώτη κατά σειρά της προημιτελικής φάσης. Οι θεατές ξεπέρασαν τους 120, παρακολουθώντας ένα «χορταστικό» παιχνίδι.
Οι Fragist΄ An. Terrorists του Γιώργου Αντίνου, έχοντας τα προγνωστικά εναντίον τους κατάθεσαν εαυτώ και ψυχή, παίρνοντας την σπουδαία πρόκριση. Ο Δημήτρης Καντούνης πέτυχε 24 πόντους με 1 εύστοχο 3ποντο και ήταν ξανά ο κορυφαίος της Ανατολικής Φραγκίστας. Η πορεία της ομάδας είναι ήδη επιτυχημένη, ανεξαρτήτως τι θα συμβεί στους επόμενους αγώνες.
Το Βελούχι 2315 του Γιάννη Φλωράκη έμεινε νωρίς εκτός συνέχειας, αν και συγκαταλεγόταν στα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Έπαιξε με πολλές απουσίες, καθώς μόνο δυο αθλητές του ταξίδεψαν από την γειτονική Αιτωλοακαρνανία. Ο Χρήστος Μπαρούχας σημείωσε 35 πόντους με 5 3ποντα, καταβάλλοντας φιλότιμες προσπάθειες.
Οι «τρομοκράτες» θα αγωνιστούν στην φάση των ημιτελικών κόντρα στον Superman.

Επέστρεψε ο κόσμος
Το παιχνίδι παρακολούθησαν περισσότεροι από 120 φίλαθλοι και ο κόσμος επέστρεψε στο κλειστό, ύστερα από αρκετό καιρό.



Έμειναν στον πάγκο
Για το Βελούχι δεν χρησιμοποιήθηκαν ούτε ένα δευτερόλεπτο οι: Βασίλης Ντουφεκιάς, Λάμπρος Φλωράκης και Λάμπρος Σβερώνης Από τους νικητές δεν πήρε χρόνο συμμετοχής ο χορηγός Νίκος Τάκης.

Πολύ όμορφο ματς
Οι δυο ομάδες έπαιξαν όμορφο και ανοιχτό παιχνίδι, σημειώνοντας και οι δυο μαζί 147 πόντους, που αποτελεί το πιο παραγωγικό της φετινής διοργάνωσης.

Ο «σούπερ» Ικαριώτης


Ασταμάτητος ήταν ξανά ο Δημήτρης Καντούνης(Φωτογραφία), ο οποίος πέτυχε 24 πόντους με 1 εύστοχο 3ποντο. Ο Τάσος Καδάς ήταν δεύτερος σκόρερ της ομάδας, έχοντας 15 πόντους με 2 3ποντα. Και οι δυο είναι φοιτητές στο ΤΕΙ Δασοπονίας Καρπενησίου.



Απέναντι στον Superman
Οι Φραγκιστιανοί θα παίξουν κόντρα στους Superman στον ημιτελικό, διεκδικώντας την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

«Πρώτη» με ασίστ


Ο Βαγγέλης Κούσουλας(Φωτογραφία) έκανε την πρώτη του εμφάνιση με το Βελούχι. Ο Αιτωλοακαρνάνας σέντερ πέτυχε 12 πόντους, μοιράζοντας αρκετές όμορφες ασίστ, ιδιαίτερα στον Κωνσταντίνο Λιάπη. Αγωνίζεται στον Γρηγόρη Λιακατά Αιτωλικού(Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ) και είχε παίξει πριν 3 χρόνια στο τουρνουά με τους Γυμναστές.


Χωρίς συμμετοχή
Από πλευράς Βελουχίου οι: Ντίνος Σταυρόπουλος, Γιώργος Μπερερής, Βαγγέλης Γρατσινόπουλος, Σωκράτης Καραντινός και Βαγγέλης Λαλογιάννης απουσίαζαν από όλα τα ματς, καθώς διαμένουν εκτός Ευρυτανίας.

Παρουσία του ΕΚΑΒ
Δυο διασώστες του ΕΚΑΒ Καρπενησίου ήταν παρόντες, καλύπτοντας ιατρικά το παιχνίδι.


Δεν ήταν αρκετοί 


Η 35 πόντοι και τα 5 3ποντα του κορυφαίου του Βελουχίου Χρήστου Μπαρούχα(Φωτογραφία) δεν ήταν αρκετοί σε αυτό το παιχνίδι. Ο έμπειρος αθλητής προσπάθησε μόνος του να πάρει το ματς. Νέα εξαιρετική παρουσία για τον Κωνσταντίνο Λιάπη, που σταμάτησε στους 20 πόντους.


«Αιφνιδίασαν» οι Φραγκιστιανοί


Η ομάδα της Ανατολικής Φραγκίστας προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με 24-18. Ο Κώστας Λάππας με 2/2 βολές και ο Βαγγέλης Κούσουλας με 1/2 βολές έκαναν το 2-1. Ακολούθησαν 1/2 βολές του Κώστα Λάππα, 3ποντο του Χρήστου Μπαρούχα, 2ποντο του Βαγγέλη Κούσουλα και 2ποντο του Γιώργου Δερέμπεη από πάσα του Δημήτρη Καντούνη(5-6). Ο Άγγελος Σαμαντάς με τρίποντο πραγματοποίησε το 8-6, ενώ ο Κωνσταντίνος Λιάπης από ασίστ του Κούσουλα πέτυχε το 8-8. Ο Δημήτρης Καντούνης είχε 2/2 βολές και ο Κωνσταντίνος Λιάπης ισοφάρισε σε 12-12 από την πάσα του Βαγγέλη Κούσουλα. Ο Κώστας Λάππας(Φωτογραφία) με γκολ-φάουλ και εύστοχη βολή, ο Δημήτρης Καντούνης από πάσα του Άγγελου Σαμαντά και αυτός με καλάθι και φάουλ, ευστοχώντας και στην βολή «έγραψαν» το 18-12. Ο Χρήστος Μπαρούχας με δυο δίποντα, το δεύτερο από ασίστ του Κώστα Νιαβή έφερε το ματς στο -2 για το 18-16. Με 2ποντα των: Δημήτρη Καντούνη, του Κωνσταντίνου Λιάπη από πάσα του Βαγγέλη Κούσουλα, του Κώστα Λάππα και του Δημήτρη Καντούνη από τροφοδότηση του Γιώργου Δερέμπεη «γράφτηκε» το 24-18.






Πέρασαν μπροστά οι «κόκκινοι»


Το Βελούχι του Γιάννη Φλωράκη πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενο με το οριακό 39-40, κάνοντας ένα επιμέρους 15-22 υπέρ του στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Χρήστος Μπαρούχας και ο Δημήτρης Καντούνης «όπλισαν» έξω από τα 6,75, κάνοντας το 27-24. Ο Κωνσταντίνος Λιάπης(Φωτογραφία) δέχτηκε ασίστ του Βαγγέλη Κούσουλα και «έγραψε» το 27-23, ενώ ο Κούσουλας πάσαρε και στον Μπαρούχα, που πέτυχε το 27-25. Με 2ποντα των: Τάσου Καδά και Κωνσταντίνου Λιάπη έγινε το 29-27. Ο Τάσος Καδάς πέτυχε 1/2 βολές, ενώ ο Δημήτρης Σταλίκας με 3ποντο ισοφάρισε σε 30-30. Από μια ακόμη ασίστ του Βαγγέλη Κούσουλα, ο Κωνσταντίνος Λιάπης έδωσε το προβάδισμα στο Βελούχι για το 30-32. Ο Χρήστος Μπαρούχας το εδραίωσε με τρίποντη «βόμβα», με τον Δημήτρη Καντούνη να κάνει το 32-35. Ο Χρήστος Μπαρούχας με 2ποντο, ο Γιώργος Δερέμπεης με 1/2 βολές και ο Βαγγέλης Κούσουλας με σουτ 2 πόντων πέτυχαν το 33-39. Με 3ποντο του Άγγελου Σαμαντά και 2ποντο του Δημήτρη Καντούνη από ασίστ του Σαμαντά οι Fragist΄ An. μείωσαν σε 38-39. ΤΟ δεκάλεπτο έληξε με 1/2 βολές του Γιώργου Δερέμπεη και 1/2 βολές του Χρήστου Μπαρούχα.
Ο Δημήτρης Καντούνης των Terrorists σταμάτησε προσπάθεια του Δημήτρη Σταλίκα του Βελουχίου.




Διατήρησε το προβάδισμα του


Οι «κόκκινοι» πήγαν μπροστά με την λήξη των 30΄ με 58-61. Το Βελούχι διατηρήθηκε μπροστά με ένα επιμέρους 19-21. Ο Χρήστος Μπαρούχας και ο Τάσος Καδάς από πάσα του Δημήτρη Καντούνη πέτυχαν τα πρώτα καλάθια του δεκαλέπτου. Με 2ποντα των: Τάσου Καδά Δημήτρη Καντούνη και νέα εύστοχη προσπάθεια Τάσου Καδά (Φωτογραφία) οι Φραγκιστιανοί προηγήθηκαν με 47-42, κάνοντας ένα σερί 8-0. Ο Βαγγέλης Κούσουλας πέτυχε 2ποντο, ενώ ο Τάσος Καδάς σκόραρε με σουτ 3 πόντων το 50-44. Το Βελούχι «έτρεξε» στην συνέχεια ένα σερί 0-7. Ο Βαγγέλης Κούσουλας με γκολ-φάουλ, ο Χρήστος Μπαρούχας με 3ποντο και ο Κωνσταντίνος Λιάπης με 2ποντο από πάσα του Κούσουλα σημείωσαν το 50-51. Ο Άγγελος Σαμαντάς σημείωσε 3ποντο, ενώ ο Κωνσταντίνος Λιάπης μετά την ασίστ του Κούσουλα «έγραψε» το 53-53. Ο Βασίλης Λάμπρου είχε 1/2 βολές, ενώ Χρήστος Μπαρούχας και Κωνσταντίνος Λιάπης από πάσα του προαναφερθέντος έκαναν το 54-57. Με 2ποντο του Γιώργου Δερέμπεη από την πάσα του Βασίλη Λάμπρου και σουτ 2 πόντων του Χρήστου Μπαρούχα έγινε το 56-59. Ο Μπαρούχας από πανέμορφη ασίστ του Κούσουλα πέτυχε το 56-61, ενώ ο Δημήτρης Καντούνης σημείωσε το 58-61.





Με «βόμβα» Σαμαντά στην πρόκριση


Οι Fragist΄ An. Terrorists πέτυχαν την μεγάλη ανατροπή στο τέλος, γυρνώντας το παιχνίδι από το -5 και παίρνοντας την πρόκριση με 74-73 χάρης σε 3ποντο του Άγγελου Σαμαντά. Το 4ο δεκάλεπτο έληξε με ένα επιμέρους 16-12 υπέρ των νικητών. Ο Τάσος Καδάς με σουτ 3 πόντων ισοφάρισε σε 61-61. Ο Κωνσταντίνος Λιάπης από πάσα του Κούσουλα και ο Δημήτρης Σταλίκας(Φωτογραφία αριστερά) με 3ποντο από ασίστ του Μπαρούχα «έγραψε» το 61-66. Το Βελούχι έδειξε να βάζει τις βάσεις της νίκης, όταν ο Χρήστος Μπαρούχας πέτυχε με πανέμορφο μακρινό 3ποντο το 61-69(0-8 σερί) από πάσα του Γιάννη Φλωράκη. Ο Δημήτρης Καντούνης πέτυχε πρώτα 2ποντο, ενώ εν συνεχεία τροφοδότησε τον Γιώργο Δερέμπεη(Φωτογραφία κέντρο), που έκανε το 65-69. Ο Κώστας Λάππας πέτυχε 2ποντο για το 67-69(6-0 σερί). Ο Βαγγέλης Κούσουλας είχε 1/2 βολές και ο Χρήστος Μπαρούχας με καλάθι και φάουλ σημείωσε το 67-72. Ο Γιώργος Δερέμπεης μετά από άψογη συνεργασία Σαμαντά-Καντούνη έκανε το 69-72. Ακολούθησαν 0/4 συνολικά βολές 1:50 πριν την λήξη από τους: Τάσο Καδά και Γιώργο Δερέμπεη. Ο Χρήστος Μπαρούχας είχε 1/2 βολές, ενώ ο Γιώργος Δερέμπεης με 2ποντο διαμόρφωσε το 71-73. 0:12 ο Άγγελος Σαμαντάς(Φωτογραφία δεξιά) με την 4η του τρίποντη «βόμβα» στο ματς πέτυχε το νικητήριο 74-73. Ακολούθησαν στην τελευταία επίθεση διαδοχικά άστοχα σουτ των «κόκκινων».










Αποχώρησε με φάουλ
Τα πράγματα είχαν δυσκολέψει για τους «τρομοκράτες», οι οποίοι 1:08 πριν την λήξη του αγώνα έχασαν τον πολύτιμο Τάσο Καδά, που συμπλήρωσε 5 φάουλ.

«Τρομοκρατικά» πανηγύρια
Με την λήξη του αγώνα οι παίχτες της Ανατολικής Φραγκίστας πανηγύρισαν την νίκη τους, που τους φέρνει στους «4».



Τα δεκάλεπτα
24-18, 39-40, 58-61, 74-73

Συνθέσεις Ομάδων

Fragist΄ An. Terrorists (Γιώργος Αντίνου): Δερέμπεης 12, Λάμπρου Η., Αντίνου, Λάμπρου Β. 1, Λάππας 10, Καντούνης 24(1), Σαμαντάς 12(4), Καδάς 15(2)

Βελούχι 2315 (Γιάννης Φλωράκης): Φλωράκης Ι., Σταλίκας 6(2), Νιαβής, Αρβανίτης, Μπαρούχας 35(5), Λιάπης 20, Κούσουλας 12

Διαιτητές: Γιάννης Χαλκιάς& Δημήτρης Κουρλός
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος
Πίνακας: Χρήστος Κοσμάς
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας



















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος