Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Παρέα B.C.-Πρωτέας 60-84

Κυριάρχησε κατά κράτος ο Πρωτέας και παίζοντας όμορφο μπάσκετ, συνέτριψε την Παρέα με 60-84 και προκρίθηκε στον τελικό της Παρασκευής.
Ο βραδινός ημιτελικός του 5ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (10/6) στις 8 το βράδυ στο κλειστό του Καρπενησίου. Παρότι την ίδια ώρα γίνονταν ο τελικός της Α1΄ Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου 150 με 170 άτομα.
Η Παρέα του Δημήτρη Κολλημένου ξεκίνησε άσχημα στο ματς και από την αρχή «κυνηγούσε» στο σκορ τον αντίπαλο. Δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του ματς να βρει ρυθμό κάνοντας και αρκετά λάθη σε όλους τους τομείς. Προσπάθησε στο 4ο δεκάλεπτο για την αντεπίθεση μειώνοντας προσωρινά μέχρι τους 11 πόντους. Από 20 πόντους σκόραραν ο σέντερ Γιώργος Γεωργούλας και ο Πατρινός γκάρντ Γιάννης Μανδαλάκης. Ο πρώτος ευστόχησε σε 5 προσπάθειες έξω από τα 6.75 και ο δεύτερος σε 2.
Ο Πρωτέας του Γιάννη Χαντζόπουλου βγάζοντας πάθος, ζωντάνια, μαχητικότητα και ενέργεια στο παιχνίδι του πήρε χωρίς να απειληθεί την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Οι «γαλάζιοι» ξεκίνησαν από την αρχή δυνατά και είχαν στο ημίχρονο μάλιστα διαφορά 17 πόντων. Στο δεύτερο μέρος διαχειρίστηκαν εξαιρετικά το μεγάλο τους πλεονέκτημα και έφτασαν στο φινάλε στο +24 και στο 60-84. Ο Φθιωτός Άρης Παπαδάκης σκόραρε 24 πόντους βάζοντας και 2 τρίποντα.
Ο Πρωτέας θα διεκδικήσει τα «σκήπτρα» και την πρωτιά στην διοργάνωση την Παρασκευή (12/6) το βράδυ κόντρα στον Superman. Η Παρέα και φέτος θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό της διοργάνωσης κόντρα στους Fragist  An. Terrorists.

Παρά το ΠΑΟ-ΟΣΦΠ είχε κόσμο
Την ίδια ώρα του δεύτερου ημιτελικού έπαιζε ο τελικός των Play Off της Α1΄ ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, ωστόσο οι φίλαθλοι της πόλης ήταν στο κλειστό του Καρπενησίου. Η αναμέτρηση έγινε παρουσία περίπου 150 με 170 φιλάθλων, ενώ δεν έγινε αναβολή του αγώνα, κάτι που είχε γίνει σε προηγούμενες περιπτώσεις.


Οι Αντιδήμαρχοι

 












Τον ημιτελικό παρακολούθησαν οι Αντιδήμαρχοι Καρπενησίου Κλεομένης Λάππας (Φωτογραφία Αριστερά) και Ταξιάρχης Κουτρομάνος (Φωτογραφία Δεξιά).

Με 12αδα και δυο
Οι δυο ομάδες είχαν γεμάτους τους πάγκους και παρατάχτηκαν με 12. Ωστόσο ο Πρωτέας είχε πλουραλισμό και αλλαγές, ενώ η Παρέα στηρίχτηκε σχεδόν στην ίδια 5αδα.

4 «ηχηρές» απουσίες
Για τους νικητές απουσίαζαν οι «πρωτοκλασάτοι» Δήμος Σπυριδάκης και ο διεθνής Στάθης Παπαδάκης. Σημαντικές ήταν και οι δυο απουσίες της Παρέας του τραυματία Μιχάλη Σταμουλάκη και του διεθνή επίσης Σωκράτη Ναούμη (Συμπαίκτη του Ε. Παπαδάκη στον Ίκαρο Καλλιθέας).

Μικρό τελικό ξανά
Η Παρέα και στο 5ο τουρνουά μπάσκετ θα παίξει στον μικρό τελικό. Πέρυσι είχε τερματίσει στην 3η θέση της διοργάνωσης.

Διεκδίκηση «σκήπτρων»
Ο Πρωτέας έκανε την 7η νίκη του στο τουρνουά, συνεχίζει αήττητος και στον μεγάλο τελικό της Παρασκευής με τον Superman θα επιδιώξει να σηκώσει για 2η συνεχή χρονιά την κούπα.

Ντεμπούτο Α. Παπαδάκη


Εντυπωσιακό ντεμπούτο έκανε ο έμπειρος Άρης Παπαδάκης του Πρωτέα, ο οποίος σκόραρε 24 πόντους, βάζοντας και 2 τρίποντα. Ο Παπαδάκης αγωνίζεται στην Α΄ ΕΣΚΑΣΕ με την ομάδα του Μάκαρου Άμφισσας. Αγωνίστηκε και στο περσινό τουρνουά του Δήμου σε ημιτελικό και μεγάλο τελικό με την ομάδα του Πρωτέα.




«20αρηδες» «Γέω»-Μανδαλάκης

 












Για τους ηττημένους ο σέντερ Γιώργος Γεωργούλας (Φωτογραφία Αριστερά) έκανε πολύ καλή εμφάνιση, βάζοντας 20 πόντους με 5 σουτ έξω από τα 6.75. 20 πόντους πέτυχε και ο Αχαιός Γιάννης Μανδαλάκης (Φωτογραφία Δεξιά) στο ντεμπούτο του στο τουρνουά βάζοντας και 2 τρίποντα. Ο τελευταίος αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της Γ΄ Εθνικής παίζοντας με την ομάδα της Βόνιτσας, ωστόσο δεν κατάφερε να κάνει καλή εμφάνιση στον ημιτελικό του Καρπενησίου.



«Κεφάλι» από την αρχή


Οι «γαλάζιοι» ξεκίνησαν με ένα σερί 9-0 και βρέθηκαν να προηγούνται στο φινάλε της περιόδου με +7 και 19-26. Για την Παρέα σκόραρε με τρίποντα ο σέντερ Γιώργος Γεωργούλας, ενώ ο Πρωτέας πήρε πόντους από αρκετούς παίκτες του. Ο Άρης Παπαδάκης με 2ποντο, ο Κώστας Λέρης (Φωτογραφία Αριστερά) με 2ποντο και 3ποντο και ο Ίγκλι Οσμενάϊ (Φωτογραφία Κέντρο) με δίποντο έκαναν το 0-9 για τον Πρωτέα. Ο Παναγιώτης Κυριαζής (Φωτογραφία Δεξιά) με τρίποντο, ο Ίγκλι Οσμενάϊ με δίποντο, ο Γιάννης Μανδαλάκης με 2ποντο, ο Άρης Παπαδάκης με 1/2 βολές, ο Παντελής Κωστής με αυτοκαλάθι και ο Άρης Παπαδάκης με τρίποντο έκαναν το 5-17. Ακολούθησε δίποντο του Γιώργου Γεωργούλα από ασιστ του Σεραφείμ Κολοκύθα, 2/2 ελεύθερες βολές του Γιώργου Μαντέκα και 3ποντο του Γιώργου Γεωργούλα (10-21). Ο Δημήτρης Κουρλός με τρίποντο και ο Γιάννης Μανδαλάκης με 3ποντο πέτυχαν το 13-24. Ο Παντελής Κωστής με 2/2 ελεύθερες βολές, ο Άρης Παπαδάκης με δίποντο και ο Γιώργος Γερωγούλας με 3ποντο και φάουλ (Εύστοχη Βολή) έκαναν το 19-26. Ο Άρης Παπαδάκης του Πρωτέα μοίρασε τρεις τάπες κατά την διάρκεια της 1ης περιόδου στον Γιάννη Μανδαλάκη της Παρέας.







«Αέρα» +17


Η ομάδα του Γιάννη Χαντζόπουλου κυριάρχησε και στην δεύτερη περίοδο, όπου ολοκλήρωσε με ένα σερί 9-0, φτάνοντας στο +17 και στο 27-44. Η Παρέα δεν μπόρεσε να ακολουθήσει στον ρυθμό του αντιπάλου και σκόραρε μόλις 8 πόντους στο 10λεπτο «εκγλωβιζόμενη» από την εξαιρετική άμυνα του Πρωτέα. Ο Κώστας Λέρης με δίποντο, ο Γιώργος Γεωργούλας με ένα ακόμη τρίποντο, ο Κώστας Λέρης με τρίποντο και ο Παναγιώτης Κυριαζής με 2/2 ελεύθερες βολές έκαναν το 24-31. Με 2/2 βολές του Άρη Παπαδάκη, 1/2 ελεύθερες βολές του Γιάννη Μανδαλάκη, 2ποντο του Ίγκλι Οσμενάϊ από ασιστ του Σπύρου Ξαγάρα και 2ποντο του Παναγιώτη Κυριαζή διαμορφώθηκε το 27-35. Ο Άρης Παπαδάκης με δίποντο, ο Δημήτρης Κουρλός με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Σπύρος Ξαγάρας με 1/2 βολές, ο Γιάννης Δροσίνης με δίποντο, ο Άρης Παπαδάκης με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Σπύρος Ξαγάρας (Φωτογραφία) με δίποντο στο τέλος του χρόνου πέτυχαν το 27-44 και το +17 για τον Πρωτέα. Οι «γαλάζιοι» έκλεισαν με σερί 9-0, καθώς το 27-35 έγινε 27-44. Ο Παντελής Κωστής της Παρέας έκοψε με τάπα τον Άρη Παπαδάκη του Πρωτέα. Ο Άρης Παπαδάκης των νικητών έκοψε θεματικά για 4η φορά στο ματς τον Πατρινό Γιάννη Μανδαλάκη της Παρέας.





Μεγάλο προβάδισμα


Ο Πρωτέας και στην 3η περίοδο κράτησε την διαφορά σε υψηλά επίπεδα, αφού στο τέλος του 3ου 10λεπτου προηγούνταν με +18 και 45-63. Ο Γιάννης Μανδαλάκης με δίποντο, ο Δημήτρης Κουρλός με 3ποντο, ο Γιώργος Γεωργούλας με τρίποντο και ο Άρης Παπαδάκης με 2ποντο πέτυχαν το 32-49. Εν συνεχεία ο Γιάννης Μανδαλάκης σκόραρε για 2, ο Ίγκλι Οσμενάϊ έβαλε 2ποντο και ο Δημήτρης Κουρλός (Φωτογραφία) πέτυχε δίποντο μετά από όμορφη προσπάθεια (34-53). Ο Σεραφείμ Κολοκύθας σκόραρε δίποντο, ο Ίγκλι Οσμενάϊ έβαλε 2ποντο, ο Γιάννης Μανδαλάκης είχε 1/2 βολές και ο Ίγκλι Οσμενάϊ σκόραρε ξανά για 2 (37-57) και +20 για τον Πρωτέα. Ο Γιάννης Μανδαλάκης πέτυχε όμορφο δίποντο, ο Κώστας Λέρης είχε 1/2 ελεύθερες βολές, ο Παντελής Κωστής έβαλε 1/2 βολές και ο Άρης Παπαδάκης εκτέλεσε έξω από τα 6.75 (40-61). Ακολούθησαν 2/2 ελεύθερες βολές του Παναγιώτη Κυριαζή, 2ποντο του Γιώργου Κρητικού, 2ποντο του Γιώργου Γεωργούλα και 1/2 βολές του Παναγιώτη Κυριαζή (45-63). Ο Γιώργος Γεωργούλας της Παρέας μοίρασε τάπα στον Άρη Παπαδάκη του Πρωτέα. Ο Παντελής Κωστής της Παρέας ανέκοψε με τάπα τον Γιώργο Κρητικό των «γαλάζιων».





Με κεκτημένη ταχύτητα

 












Οι «πορτοκαλί» προσπάθησαν να αντιδράσουν και μείωσαν μέχρι τους 11 και σε 56-67. Η συνέχεια άνηκε στον Πρωτέα, αφού ολοκλήρωσε εντυπωσιακά το ματς φτάνοντας στο τελικό +24 και στο 60-84. Ο Γιώργος Γεωργούλας σκόραρε για 5η φορά έξω από τα 6.75, ο Άρης Παπαδάκης είχε 2/2 ελεύθερες βολές, ο Γιάννης Μανδαλάκης είχε 2/2 βολές από αντιαθλητικό φάουλ και ο Χρήστος Νικόπουλος πέτυχε δίποντο (50-67). Ο Γιάννης Μανδαλάκης με 3ποντο και 2/2 ελεύθερες βολές και ο Παναγιώτης Κυριαζής με 1/2 βολές μείωσαν στους 11 και σε 56-67.Ο Άρης Παπαδάκης με 2/2 ελεύθερες βολές, ο Γιώργος Κρητικός (Φωτογραφία Αριστερά) με 2ποντο μετά από θεαματική ασιστ backdoor του Δημήτρη Κουρλού, ο Κώστας Λέρης με 1/2 βολές,  ο Γιώργος Κρητικός με νέο δίποντο μετά από πανέμορφο ασιστ του Δημήτρη Κουρλού και ο Γιώργος Κρητικός ξανά με προσπάθεια δυο πόντων «έτρεξαν» ένα σερί 9-0, κάνοντας το 56-76. Ο Γιάννης Χαλκιάς με δίποντο, ο Θοδωρής Τάκης με τρίποντο, ο Χρυσόστομος Λιάπης με δίποντο, ο Θοδωρής Τάκης με εντυπωσιακό κάρφωμα και ο Βασίλης Λέρης (Φωτογραφία Δεξιά) με τρίποντο στο τέλος του χρόνου έκαναν το τελικό 60-84. Ο Γιώργος Γεωργούλας της Παρέας ανέκοψε με «στοπ» για 2η φορά στο ματς τον σέντερ του Πρωτέα Άρη Παπαδάκη.






Αντιαθλητικό σε Μανδαλάκη
7.46 πριν το τέλος του αγώνα ο Δημήτρης Κουρλός του Πρωτέα έκανε αντιαθλητικό φάουλ πάνω στον Γιάννη Μανδαλάκη της Παρέας. Ο παίκτης των «πορτοκαλί» ευστόχησε και στις 2 ελεύθερες βολές.




Αποβλήθηκε ο «Σερ»


9.48 πριν το τέλος της αναμέτρησης ο Σεραφείμ Κολοκύθας (Φωτογραφία) της Παρέας αποβλήθηκε, καθώς έκανε το 5ο του προσωπικό φάουλ στο ματς.

Χειροκροτήθηκε ο Παπαδάκης
Ο Άρης Παπαδάκης του Πρωτέα αποχώρησε στο τελευταίο λεπτό από το ματς, παίρνοντας το θερμό χειροκρότημα των φιλάθλων.


«Κάρφωσε» ο Τάκης


Ο αλτικός Θοδωρής Τάκης του Πρωτέα προσέφερε θέαμα, καρφώνοντας για το 60-81, προηγουμένως είχε προσπαθήσει να καρφώσει χωρίς επιτυχία. Ο Τάκης είναι ο 2ος παίκτης της φετινής διοργάνωσης που καρφώνει μετά τον συμπαίκτη του Δήμο Σπυριδάκη.


Πανηγυρισμοί νικητών
Οι νικητές πανηγύρισαν μετά το τέλος της αναμέτρησης την νίκη-πρόκριση στον τελικό φωνάζοντας στο κέντρο του γηπέδου δυνατά το όνομα της ομάδας τους.



Νεύρα στο φινάλε
Νεύρα επικράτησαν στο φινάλε μεταξύ του Βασίλη Λέρη του Πρωτέα και του Θοδωρή Κατσαρού της Παρέας. Ο παίχτης του Πρωτέα σκόραρε για 3 την στιγμή που οι αντίπαλοι είχαν σταματήσει να μαρκάρουν.

Τα δεκάλεπτα
19-26, 27-44, 45-63, 60-84

Συνθέσεις Ομάδων

Παρέα B.C. (Δημήτρης Κολλημένος): Κυριαζής 11(1), Γεωργούλας 20(5), Κολοκύθας 2, Κατσαρός, Χαλκιάς 2, Κωστής 3, Λιάπης 2, Μανδαλάκης 20(2), Καλύβας

Πρωτέας (Γιάννης Χαντζόπουλος): Λέρης Β. 3(1), Νικόπουλος 2, Οσμενάϊ 12, Κρητικός 8, Κουρλός 9(2), Μαντέκας 2, Δροσίνης 2, Λέρης Κ. 12(2), Τάκης 5(1), Παπαδάκης Α. 24(2), Ξαγάρας 3
* Σημειώθηκε ένα αυτοκαλάθι από τον Κωστή της Παρέας.

Διαιτητές : Θανάσης Χουσιάδας-Δημήτρης Λερογιάννης-Δημήτρης Σταλίκας
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος
Πίνακας: Χρήστος Κοσμάς
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας




























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος