Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Νέοι: ΕΠΣ Ευρυτανίας-Εθνικός Πειραιά 4-1 (Διακόπηκε στο 65΄)

Άδοξο τέλος είχε η φιλική αναμέτρηση νέων μεταξύ ΕΠΣ Ευρυτανίας και Εθνικού Πειραιά. Το φιλικό διακόπηκε στο 65ο λεπτό όταν το σκορ ήταν 4-1 υπέρ των Ευρυτάνων. Σε εκείνο το σημείο ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων ήρθαν στα χέρια.
Η φιλική αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (21/6) στο γήπεδο της Ροδωνιάς.
Οι Ευρυτάνες του Γιώργου Χρυσαφόπουλου παίζοντας με αρκετούς ποδοσφαιριστές που δεν ανήκουν σε σωματεία του νομού μας έκαναν πολύ καλή εμφάνιση. Η μικτή της ΕΠΣ Ευρυτανίας παρότι έμεινε πίσω στο σκορ αντέδρασε και ήδη μέχρι το ημίχρονο είχε γυρίσει το ματς χάρις σε γκολ του Κώστα Χρυσαφόπουλου και αυτογκόλ του Βαγγέλη Πίσσα. Στο δεύτερο μέρος σκόραρε από 2 φορές με τους: Πάνο Μπλέντζο και με πέναλτι του Πάνου Λιάγκα. Ενώ δοκάρι για την ΕΠΣΕ είχε ο Κώστας Κασούμης.
Ο Εθνικός του Θωμά Μακρή συνέχισε τις φιλικές αναμετρήσεις που δίνει σε Φθιωτικό έδαφος. Μπήκε πολύ δυνατά και προηγήθηκε στο ματς με εκτέλεση φάουλ του Κώστα Ταλαμπέκου. Η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη για τους νέους της ιστορικής ομάδας, αφού δέχτηκαν 4 τέρματα.

Διακοπή στο 65΄
Το φιλικό διακόπηκε στο 65ο λεπτό όταν οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων ήρθαν στα χέρια, αφού προηγουμένως είχε προηγηθεί ένα χτύπημα εκτός φάσης. Ο προπονητής του ιστορικού Εθνικού Θωμάς Μακρής, πήρε από το γήπεδο την ομάδα του.

Ο «Εθνικάρας»


Δεν γινόταν να μην είναι κοντά στον Εθνικό ο 80χρονος γνωστός φίλαθλος της ομάδας και του Ελληνικού ποδοσφαίρου Γιάννης Μαντζουράνης (Φωτογραφία), γνωστότερος ως «Εθνικάρας». Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορικής ομάδας.


Μετέχει σε τουρνουά
Η ΕΠΣ Ευρυτανίας θα συμμετάσχει το επόμενο διάστημα στο τουρνουά ακαδημιών Karpenisi Soccer Cup.

Με «δανεικούς»



Πληθώρα αθλητών που δεν ανήκουν σε ομάδα της ΕΠΣ Ευρυτανίας είχε η ομάδα νέων ….της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Πρόκειται για τον Κώστα Κασούμη (K19 Λαμίας), Νίκο Φαρμάκη (Φωτογραφία Κέντρο, ΑΕΝΑ), Νίκο Καρακούση (Φωτογραφία Αριστερά), Βασίλη Κωστίκα (Φωτογραφία Δεξιά) και Αλέξανδρο Κουτσούκο (Ακαδημία Ποδοσφαίρου Λαμίας).

Προπονητής ο Μακρής


Τον Εθνικό καθοδηγεί ο Θωμάς Μακρής, που είναι και γυμναστής της ανδρικής ομάδας.

Πρωταθλητής ο Εθνικός
Οι Πειραιώτες κατέκτησαν το εφηβικό πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας της ΕΠΣ Πειραιά και θα συμμετάσχουν την νέα σαιζόν στην Α΄ ΕΠΣΠ.

Ο γνώριμος Πίσσας


Από πλευράς Εθνικού ο Βαγγέλης Πίσσας είχε προετοιμαστεί πέρυσι με την ανδρική ομάδα στο Καρπενήσι. Μάλιστα τέθηκε αντιμέτωπος ξανά με τους: Φλοριάν Μπούτσι, Βαγγέλη Αθανασόπουλο, Πάνο Λιάγκα, με τους οποίους είχε «κοντραριστεί» σε φιλικό αγώνα με μικτή ομάδα της Ευρυτανίας τον Αύγουστο.

Τουρ στην Φθιώτιδα
Ο Εθνικός βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες στην Φθιώτιδα(19-22 Ιουλίου), διαμένοντας στο Πλατύστομο. Έδωσε φιλικές αναμετρήσεις σε διάφορες ηλικιακές κατηγορίες με την Ακαδημία Λαμίας, τον Αίαντα Λαμίας και την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002.

Α΄ μέρος

Με φάουλ του Ταλαμπέκου


Ο Εθνικός Πειραιά προηγήθηκε στην αναμέτρηση στο 16ο λεπτό όταν ο Ταμπαλέκος με απευθείας φάουλ έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του Γιώργου Γιόγιου γράφοντας το 0-1.


Ισοφάριση με «Χρυ»


Η απάντηση της ομάδας της Ευρυτανίας ήρθε 9 λεπτά αργότερα όταν ο Κώστας Χρυσαφόπουλος του ΠΑΣ Λαμίας, αφού ταλαιπώρησε τους αμυντικούς των αντιπάλων με διαγώνιο σουτ εκτός περιοχής σημάδεψε την δεξιά γωνία του Φιλοκλή Πασχάλη κάνοντας το 1-1.

Ολική ανατροπή
Οι νέοι μας γύρισαν το παιχνίδι στο 31ο λεπτό, όταν ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος εκτέλεσε φάουλ και ο Βαγγέλης Πίσσας στην προσπάθεια του να διώξει σκόραρε άθελα του τα αυτογκόλ (2-1).

Οι καλύτερες φάσεις
16΄: Ο Ταλαμπέκος με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του Γιόγιου, ανοίγοντας το σκορ για τους Πειραιώτες  (0-1).
25΄:  Ο Χρυσαφόπουλος, αφού ταλαιπώρησε τους αμυντικούς του Εθνικού με διαγώνιο σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Πασχάλη, ισοφαρίζοντας σε 1-1
31΄: Ο Αθανασόπουλος εκτέλεσε φάουλ και στην προσπάθεια του να διώξει ο Πίσσας έστειλε την μπάλα στο δεξί «Γ»» της εστίας του κάνοντας με αυτογκόλ το 2-1.
34΄: Ο Σιγαλάκος εκτέλεσε απευθείας φάουλ από μακριά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της ΕΠΣΕ
40΄: Ο Χρυσαφόπουλος εκτέλεσε απευθείας φάουλ η μπάλα πέρασε άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των Πειραιωτών.
40΄+4΄:  Ο Ταλαμπέκος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά όπου μπλόκαρε εύκολα ο Γιόγιος.

Β΄ μέρος

Σκόραρε ο Μπλέντζος


Η Ευρυτανία πήρε προβάδισμα 2 τερμάτων στο 50ο λεπτό, όταν ο Νίκος Καρακούσης πάσαρε στον Πάνο Μπλέντζο, που με σουτ από το ύψος του πέναλτι στην δεξιά γωνία του Φιλοκλή Πασχάλη σκόραρε για το 3-1.

Δοκάρι με Κασούμη


Τρία λεπτά έπειτα το γκολ η ομάδα της ΕΠΣΕ είχε δοκάρι. Ο Πάνος Μπλέντζος τροφοδότησε τον Κώστα Κασούμη, που από κοντά υπό πίεση σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι του Εθνικού.

Με πέναλτι του Λιάγκα


Το 4-1 διαμορφώθηκε με γκολ από την «άσπρη βούλα». Ο Θοδωρής Κατσαρός ανατράπηκε από αντίπαλο, κερδίζοντας το πέναλτι και ο Πάνος Λιάγκας με εύστοχη εκτέλεση στο κέντρο της εστίας έκανε το τελικό 4-1.



Διακοπή στο 65ο
Η φιλική αναμέτρηση διακόπηκε πρόωρα και συγκεκριμένα στο 65ο λεπτό. Οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων μετά από ένα μαρκάρισμα εκτός φάσης ήρθαν στα χέρια. Ο τεχνικός του Εθνικού Θωμάς Μακρής απέσυρε από τον αγώνα την ομάδα του, με αποτέλεσμα το φιλικό να διακοπεί.

Οι καλύτερες φάσεις
49΄:  Ο Χρυσαφόπουλος βλέποντας τον Πασχάλη έξω από την εστία του επιχείρησε μακρινό σουτ με την μπάλα να περνάει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Εθνικού
50΄: Ο Καρακούσης πάσαρε στον Μπλέντζο και αυτός από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε στην δεξιά γωνία έκανε το 3-1.
53΄: Ο Μπλέτζος πάσαρε στον Κασούμη αυτός από κοντά και υπό πίεση πλάσαρε στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
54΄: Ο Κατσαρός κέρδισε πέναλτιμ το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Λιάγκας στέλνοντας την μπάλα στο κέντρο της εστίας κάνοντας το 4-1.

Συνθέσεις Ομάδων

ΕΠΣ Ευρυτανίας (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Γιόγιος, Λιάγκας, Αντωνίου, Αθανασόπουλος, Πλεξίδας, Γενιτσαρόπουλος, Κασούμης, Μπούτσι, Χρυσαφόπουλος, Κωστίκας, Φαρμάκης
Αγωνίστηκαν και οι: Μπουμπουρής, Κουτσούκος, Κατσαρός, Μπλέντζος, Πάτρου, Καρακούσης

Εθνικός Πειραιώς (Θωμάς Μακρής):  Πασχάλης Φ., Φραγκάκης, Σιγαλάκος, Πασχάλης Δ., Λεκαράκος, Πίσσας, Ζούπα, Κατσάρας, Παπαδόπουλος, Ταλαμπέκος, Φωτιάδης
Έπαιξαν και οι: Τσιπάς, Παλούκης, Λούτσκα, Λάβδας

Διαιτητής: Γιώργος Βαρσαμίδης (ΣΔΠ Φθιώτιδας)






























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας