Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Superman-Παρέα B.C. 77-66

Ο Superman έχοντας διάρκεια στο παιχνίδι του κέρδισε την Παρέα με 77-66 σε ένα «χορταστικό» και θεαματικό παιχνίδι, τερματίζοντας στην 1η θέση του 1ου Ομίλου.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (27/5) στο κλειστό του Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 8 το βράδυ. Ήταν για την 5η και τελευταία αγωνιστική του 1ου Ομίλου του 5ου Τουρνουά Μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου και την παρακολούθησαν περίπου 100 άτομα.
Ο Superman του Γιάννη Μπουμπουρή είχε διάρκεια στο παιχνίδι του και έχοντας σταθερή απόδοση και στα 40 λεπτά πήρε την νίκη στο ντέρμπι κορυφής. Παρότι η ομάδα δεν ξεκίνησε καλά και βρέθηκε να χάνει με -11 ανέκαμψε και στην 2η περίοδο έφερε το ματς στον πόντο. Στο δεύτερο μέρος, βγάζοντας αρκετούς αιφνιδιασμούς και σκοράροντας μέσα από το καλάθι πήρε ρόλο οδηγού στην αναμέτρηση και έφτασε ελέγχοντας το ματς στο τελικό 77-66. Ο σέντερ Πάνος Καλοπήτας σκόραρε 19 πόντους, κάνοντας την καλύτερη του εμφάνιση φέτος τόσο σε ΕΣΚΑΣΕ όσο και στο τουρνουά μπάσκετ.
Η Παρέα του Δημήτρη Κολλημένου παρότι ξεκίνησε δυνατά το ματς και μπήκε καλύτερα χάρης τον «ζεστό» Παναγιώτη Κυριαζή, αλλά λόγω ελλείψεων αλλαγών επήλθε η κόπωση. Κατάφερε να προηγηθεί στο ημίχρονο με 1 πόντο και 39-40, όμως στην επανάληψη «κυνηγούσε» διαρκώς τον αντίπαλο στο σκορ και δεν μπόρεσε ποτέ να κάνει την επιστροφή. Εντυπωσίασε ξανά ο Παναγιώτης Κυριαζής, που σκόραρε 44 πόντους βάζοντας και 6 τρίποντα. Μάλιστα στο 1ο κιόλας δεκάλεπτο έβαλε 20 με 5 τρίποντα(!)
Ο Σούπερμαν έκανε το 4Χ4 και τερμάτισε στην 1η θέση του Ομίλου έχοντας 8 νίκες, ενώ οι «πορτοκαλί» τερμάτισαν στην 2η θέση έχοντας 7 πόντους.

Γύρω στους 100
Το ντέρμπι κορυφής του πρώτου Ομίλου παρακολουθήθηκε από περίπου 100 θεατές. Παρότι οι ομάδες προσέφεραν ένα ενδιαφέρον ματς μέχρι το τέλος, οι φίλαθλοι της πόλης δεν έδωσαν το «παρών».



4Χ4
Ο Σούπερμαν ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την διοργάνωση, νικώντας και στο 4ο παιχνίδι του.

Το μεγαλύτερο σκορ
Το 77-66 είναι το μεγαλύτερο σκορ της φετινής διοργάνωσης. Στο πιο «παραγωγικό» ματς του 5ου τουρνουά μπάσκετ σημειώθηκαν συνολικά 143 πόντοι(!)

Ένταση…και διαφωνίες
Αρκετές φορές το ματς διακόπηκε και επικράτησαν εντάσεις και διαφωνίες για τις αποφάσεις των διαιτητών.

«Πυροβόλο» ο Κυριαζής


Η μισή και πλέον ομάδα για την Παρέα ήταν ο 38χρονος Παναγιώτης Κυριαζής που σκόραρε 44 πόντους, βάζοντας και 6 τρίποντα. Παράλληλα ο Κυριαζής επωμίστηκε και το «κοουτσάρισμα», αφού απουσίαζε ο Γιάννης Χαλκιάς που στα προηγούμενα ματς έδινε οδηγίες από τον πάγκο. Με 10 ακολούθησε ο κατά συνθήκη σέντερ Παντελής Κωστής, που έβαλε και 1 τρίποντο.



«Χτύπησε» με Καλοπήτα


Οι «Σούπερ Άνδρες» είχαν ως αιχμή του δόρατος της επίθεσης του τον σέντερ Πάνο Καλοπήτα, που σκόραρε 19 πόντους. Με 17 ακολούθησε ο Ανδρέας Παπασάρας, ο οποίος ευστόχησε και σε 2 τρίποντα. Και οι δυο κατάγονται από την Φθιώτιδα.



Με.. μισή ομάδα
Η Παρέα αγωνίστηκε με μόλις 8 αθλητές, έχοντας πολλές και σημαντικές απουσίες. Ωστόσο κατάφερε να είναι ανταγωνιστική σε όλη την διάρκεια του 40λεπτου.

Άπαντες παρών
Αντίθετα ο Superman πλην του Φώτη Ταλαντζή (Δεν έχει αγωνιστεί σε κανένα ματς) είχε 12αδα και ήταν πλήρεις.

«Βόμβες» Κυριαζή
Οι «πορτοκαλί» χάρις τον Παναγιώτη Κυριαζή πήραν προσωρινά ένα προβάδισμα 11 πόντων προηγούμενη με 11-22. Οι «Σούπερ Άντρες» έχοντας δύναμη κάτω από το καλάθι και με τον Πάνο Καλοπήτα μείωσαν στο 17-25 με τις δυο ομάδες να κάνουν ένα «παραγωγικότατο» 1ο 10λεπτο. Ο Παναγιώτης Κυριαζής με 3ποντο, ο Πάνος Καλοπήτας με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Παναγιώτης Κυριαζής με 3ποντο και φάουλ (Έχασε την βολή) και ο Βαγγέλης Βλάχος με όμορφο δίποντο έκαναν το 3-6. Ο Δημήτρης Κολλημένος έβαλε δίποντο μετά από πάσα του Παντελή Κωστή, ο Πάνος Καλοπήτας σκόραρε δίποντο, ο Παναγιώτης Κυριαζής έβαλε όμορφο δίποντο μετά από ασιστ του Θοδωρή Κατσαρού για το 5-10. Με νέο σουτ 3 πόντων του Παναγιώτη Κυριαζή, 3/3 ελεύθερες βολές του ίδιου και δίποντο του Πάνου Καλοπήτα μετά από πάσα του Δημήτρη Σταμάτη έγινε το 7-16.  Ο Πάνος Καλοπήτας σκόραρε δίποντο μετά από ασιστ του Χάρη Σανιδά, ο Γιάννης Ηλιάδης έβαλε δίποντο και ο Παναγιώτης Κυριαζής «βομβάριδισε» έξω από τα 6.75 (11-19).  Με νέο τρίποντο του Παναγιώτη Κυριαζή, 2/2 ελεύθερες βολές του Πάνου Καλοπήτα και καλάθι του Παντελή Κωστή μετά από ασιστ του Παναγιώτη Κυριαζή η Παρέα προηγήθηκε με 13-24 και +11. Ο Βασίλης Τσολάκης έβαλε δίποντο μετά από πάσα του Γιάννη Ηλιάδη, ο Παντελής Κωστής είχε 1/2 βολές και ο Πάνος Καλοπήτας έβαλε δίποντο μετά από ασιστ του Βασίλη Τσολάκη (17-25).






Τεχνική στον Κυριαζή
00.21 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου ο Παναγιώτης Κυριαζής της Παρέας διαμαρτυρήθηκε έντονα, θεωρώντας ότι έπρεπε να του καταλογιστεί φάουλ. Ο Δημήτρης Κουρλός καταλόγισε τεχνική ποινή στον παίκτη των «πορτοκαλί». Ο Χάρης Σανιδάς αστόχησε στην ελεύθερη βολή. Προηγουμένως ο Παντελής Κωστής είχε κερδίσει φάουλ εκτέλεσε τις βολές, βάζοντας την 1 και στην συνέχεια εκτελέστηκε η απόφαση της τεχνικής ποινής, με την μπάλα να πηγαίνει εναλλάξ στην γραμμή των ελευθέρων βολών.



20 και 5 στο δεκάλεπτο
Ένα εντυπωσιακό επίτευγμα έκανε στο πρώτο 10λεπτο ο Παναγιώτης Κυριαζής της Παρέας από τους 25 πόντους της ομάδας του έβαλε τους 20 βάζοντας και 5 τρίποντα (!) Στην συνέχεια μετά το στενό μαρκάρισμα του Βασίλη Τσολάκη και την φυσιολογική κόπωση περιορίστηκε αισθητά.


Στον πόντο η διαφορά


Εναλλαγές στο σκορ είχε η 2η περίοδος, αφού ο Superman βελτίωσε αρκετά την άμυνα του και προηγήθηκε με 29-26 και 39-34 χάρης τον Ανδρέα Παπασάρα (Φωτογραφία Αριστερά). Η Παρέα «απάντησε» και τις δυο φορές, κάνοντας το 29-34 και το 39-40 του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ανδρέας Παπασάρας με γκολ-φάουλ (Εύστοχη Βολή) και με σουτ τριών πόντων μείωσε σε 23-25. Ο Superman προηγήθηκε για πρώτη φορά στο ματς με 29-26 μετά από εντυπωσιακό coast to coast του Γιάννη Ηλιάδη (Φωτογραφία Κέντρο), που έβαλε το καλάθι κέρδισε το φάουλ, ωστόσο αστόχησε στην βολή, 1/2 ελεύθερες βολές του Σεραφείμ Κολοκύθα, όμορφο δίποντο του Ανδρέα Παπασάρα και καλάθι του Βασίλη Τσολάκη. Ακολούθησε δίποντο του Παναγιώτη Κυριαζή, 1/2 βολές του Σεραφείμ Κολοκύθα, γκολ-φάουλ του Νίκου Βούρτσα (Φωτογραφία Δεξιά) με εύστοχη βολή και 2ποντο του Παναγιώτη Κυριαζή για το 29-34. Η Παρέα «έτρεξε» ένα μίνι σερί 8-0. Ο Βασίλης Τσολάκης με 2ποντο, ο Ανδρέας Παπασάρας με όμορφο δίποντο, ο Γιάννης Ηλιάδης με 2/2 ελεύθερες βολές, ο Γιάννης Ηλιάδης με γκολ-φάουλ (Χαμένη Βολή) μετά από πάσα του Ανδρέα Παπασάρα και ο Πάνος Καλοπήτας με δίποντο «απάντησαν» με σερί 8-0 για το 39-34. Η Παρέα με 6/6 ελεύθερες βολές του ψύχραιμου Παναγιώτη Κυριαζή έφτασε στο 39-40. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με αρκετή ένταση και κυρίως για το φάουλ που καταλογίστηκε στον Παναγιώτη Κυριαζή. 









Δεκάλεπτο ταπών
4 θεαματικά κοψίματα έγιναν στην 2η περίοδο, ενώ τα 3 τελευταία ήταν μέσα σε διάστημα ενός περίπου λεπτού. Ο Ανδρέας Παπασάρας του Superman ανέκοψε με τάπα τον Παναγιώτη Κυριαζή της Παρέας. Ο Παντελής Κωστής της Παρέας μοίρασε τάπα στον Γιάννη Καγκαρά του Σούπερμαν. Ο Γιώργος Φαρμάκης του Superman μοίρασε εντυπωσιακό «στοπ» στον Παναγιώτη Κυριαζή της Παρέας. Ο Γιάννης Ηλιάδης του Σούπερμαν ανέκοψε με τάπα τον Νίκο Βούρτσα των «πορτοκαλί».

«Σούπερ-προβάδισμα»
 

Άλλαξε πλήρως το σκηνικό κατά την διάρκεια της 3ης περιόδου, αφού ο Σούπερμαν έτρεξε στον αιφνιδιασμό και πέρασε μπροστά το σκορ προηγούμενος με +8 και 66-58. Οι «πορτοκαλί» αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στην άμυνα και δέχτηκαν 27 πόντους. Ο Σεραφείμ Κολοκύθας (Φωτογραφία Αριστερά) έβαλε δίποντο μετά από ασιστ του Παναγιώτη Κυριαζή, ο Βαγγέλης Βλάχος (Φωτογραφία Κέντρο) πέτυχε όμορφο δίποντο, ο Γιάννης Ηλιάδης σκόραρε για 2 μετά από πάσα του Δημήτρη Σταμάτη και ο Ανδρέας Παπασάρας σκόραρε δυο συνεχόμενα δίποντα, «γράφοντας» το 47-42. Οι «Σούπερ Άνδρες» είχαν ένα σερί 8-0. Ο Παντελής Κωστής έβαλε δίποντο μετά από πάσα του Σεραφείμ Κολοκύθα, ο Βασίλης Τσολάκης είχε 1/2 ελεύθερες βολές, ο Παναγιώτης Κυριαζής είχε 1/2 ελεύθερες βολές και ο Χάρης Σανιδάς πέτυχε δίποντο (50-45). Με δίποντο του Γιάννη Ηλιάδη μετά από όμορφη προσπάθεια και καλάθι του Βασίλη Τσολάκη (Φωτογραφία Δεξιά) ο Superman έφτασε την διαφορά στο +9 και στο 54-45. Ο Σεραφείμ Κολοκύθας με καλάθι και φάουλ (Χαμένη συμπληρωματική βολή), ο Παναγιώτης Κυριαζής με 1/2 βολές και με εντυπωσιακό δίποντο εκτός ισορροπίας μείωσαν στο 54-50. Ακολούθησε δίποντο του Δημήτρη Σταμάτη μετά από πάσα του Βαγγέλη Βλάχου, δίποντο του Παναγιώτη Κυριαζή, καλάθι του Πάνου Καλοπήτα και 2ποντο του Γιώργου Φαρμάκη (60-52). Ο Παναγιώτης Κυριαζής με το 6ο του τρίποντο στο ματς, ο Γιάννης Ηλιάδης με 2/2 ελεύθερες βολές, ο Σεραφείμ Κολοκύθας με 1/2 βολές, ο Βαγγέλης Βλάχος με δίποντο, ο Πάνος Καλοπήτας με δίποντο και ο Παναγιώτης Κυριαζής με 2/2 βολές διαμόρφωσαν το 66-58 του 10λεπτου. Ο Σεραφείμ Κολοκύθας της Παρέας ανέκοψε με τάπα τον Χάρη Σανιδά του Σούπερμαν.







Τεχνική για flopping
2.09 πριν την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου ο Παναγιώτης Κυριαζής τιμωρήθηκε με 2η τεχνική ποινή στο ματς αυτή την φορά για θέατρο. Ο ρέφερι Δημήτρης Λερογιάννης θεώρησε ότι ο αθλητής «εκβίασε» φάουλ σε προσπάθεια των 3 πόντων. Ο Γιάννης Ηλιάδης των «μπλε» αστόχησε στην ελεύθερη βολή.



Στο +11

 












Το τελευταίο 10λεπτο δεν είχε ρυθμό σε σχέση με τα προηγούμενα με τις ομάδες να χάνουν την επαφή τους με το αντίπαλο καλάθι. Ο Σούπερμαν χάρης το δυνατό του ξεκίνημα προηγήθηκε με +14 και 72-58 με την διαφορά να κλείνει στο 77-66 υπέρ του. Το επιμέρους σκορ της περιόδου ήταν μόλις 11-8(!) Ο Γιάννης Ηλιάδης με δίποντο, ο Πάνος Καλοπήτας με δίποντο από πάσα του Βασίλη Τσολάκη και ο Δημήτρης Σταμάτης (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο ανέβασαν την διαφορά στο +14 και στο 72-58. Ακολούθησαν 1/2 ελεύθερες βολές του Παναγιώτη Κυριαζή, 3ποντο από την γωνία του Παντελή Κωστή (Φωτογραφία Δεξιά) και 2/2 ελεύθερες βολές του Παναγιώτη Κυριαζή (72-64). Το ματς ολοκληρώθηκε στο 77-66 χάρης σε τρίποντο του Ανδρέα Παπασάρα, καλάθι για 2 του Θανάση Γιαννόπουλου και όμορφο δίποντο του Παντελή Κωστή μετά από ασιστ του Παναγιώτη Κυριαζή. Ο Παντελής Κωστής (Από τους κορυφαίους σε αυτήν την κατηγορία) της Παρέας ανέκοψε με τάπα τον Βαγγέλη Βλάχο του Σούπερμαν.






Τραυματισμός Κυριαζή
6.19 πριν το τέλος του ματς ο Παναγιώτης Κυριαζής των «πορτοκαλί» αποχώρησε από το ματς λόγω τραυματισμού, παίρνοντας και το χειροκρότημα της κερκίδας. Λίγα λεπτά αργότερα ξανά μπήκε στο ματς παρά την κόπωση και τον τραυματισμό του.





Αποβλήθηκε ο Κατσαρός


00.46 πριν το φινάλε ο γκάρντ της Παρέας Θοδωρής Κατσαρός πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου, αφού συμπλήρωσε τα 5 προσωπικά φάουλ.

Πανηγύρισαν την νίκη
Οι νικητές πανηγύρισαν την νίκη πρωτιάς, φωνάζοντας δυνατά το όνομα της ομάδας τους. Ενώ το όνομα της ομάδας του φώναξαν και οι ηττημένοι αθλητές της Παρέας.



Τα δεκάλεπτα
17-25, 39-40, 66-58, 77-66

Συνθέσεις Ομάδων

Superman (Γιάννης Μπουμπουρής): Βλάχος 6, Μπουμπουρής, Παπασάρας 17(2) Γιαννόπουλος 2, Ηλιάδης 16, Καλοπήτας 19, Καγκαράς, Σανιδάς 2, Φαρμάκης 2, Σταμάτης 4, Φακίτσας, Τσολάκης 9

Παρέα B.C. (Δημήτρης Κολλημένος): Κυριαζής 44(6), Βούρτσας 3, Κατσαρός, Κολοκύθας 7, Κωστής 10(1), Κολλημένος 2, Καλύβας, Κοκοτίνης

Διαιτητές : Δημήτρης Κουρλός & Δημήτρης Λερογιάννης
Κριτές: Γιάννης Γιαννόπουλος
Πίνακας: Χρήστος Κοσμάς
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας









































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος