Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Sporting B.C.-Πρωτέας 51-53

Σε ματς που ήταν ρευστό και ντέρμπι μέχρι την εκπνοή ο Πρωτέας πέτυχε το 5 στα 5, επικρατώντας δύσκολα του μαχητικού Sporting με 53-51.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Μαΐου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου. Άρχισε στις 18:00 και ήταν στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου του 5ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου. Παρόντες ήταν περίπου 60-70 φίλαθλοι της καλαθοσφαίρισης.
Ο Sporting αγωνίστηκε με μόλις 6 αθλητές και σχεδόν με την ίδια 5αδα σε όλο το παιχνίδι. Βρισκόταν κοντά στο σκορ, όμως με ένα «ξέσπασμα» στο 4ο δεκάλεπτο πλησίασε στον πόντο, διεκδικώντας την νίκη. Όπως όλα δείχνουν θα τερματίσει στην 3η θέση, έχοντας απολογισμό 3 νίκες και 2 ήττες. Ο Λάμπρος Παπαδιάς κατέβαλλε σπουδαίες προσπάθειες, έχοντας 26 πόντους στο ενεργητικό του.
Ο Πρωτέας είχε και αυτός βαρύγδουπες απουσίες παιχτών. Ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ, κρατώντας την νίκη μέχρι το φινάλε. Οι τροπαιούχοι του Γιάννη Χαντζόπουλου έχουν το απόλυτο νικών και τερμάτισαν στην 1η θέση του ομίλου με 10 βαθμούς. Ο Ίγκλι Οσμενάι τα πήγε περίφημα και με 22 πόντους και 5 3ποντα ήταν ο κορυφαίος της συνάντησης.
Οι νικητές αντιμετωπίζουν στους «8» τους Ποδοσφαιριστές και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί, ενώ οι ηττημένοι θα παίξουν είτε με την Παρέα είτε με τον Superman.

Χωρίς πολλούς θεατές
Δεν κέντρισε το ενδιαφέρον του φίλαθλου κόσμου ο αγώνας, παρότι ήταν ντέρμπι. Στο γήπεδο βρέθηκαν περισσότεροι από 70 θεατές.



Ενάντια στους Ποδοσφαιριστές
Ο Πρωτέας κατέλαβε την πρώτη θέση του δευτέρου ομίλου και θα τεθεί αντιμέτωπος στους «8» με τους Ποδοσφαιριστές B.C., τους οποίους «κοουτσάρει» ο γκάρντ της ομάδας Γιώργος Μαντέκας.

«Εκτέλεσε» ο Ίγκλι


Σαν τον παλιό καλό καιρό ο Ίγκλι Οσμενάι (Φωτογραφία) του Πρωτέα ήταν αρκετά κομβικός στην επικράτηση των «γαλάζιων». Σημείωσε 22 πόντους, ευστοχώντας 5 φορές έξω από τα 6,75. Ακολούθησαν με 8 τρεις παίχτες. Πρόκειται για τον Γιώργο Μαντέκα, τον Θοδωρή Τάκη και τον Σπύρο Ξαγάρα. Ο Τάκης πέτυχε και ένα καθοριστικό 3ποντο.


5Χ5
Οι τροπαιούχοι του Γιάννη Χαντζόπουλου αναδείχτηκαν πρώτοι στον όμιλο τους, κάνοντας το απόλυτο 5 στα 5.

Αρκετές απουσίες
Οι δυο ομάδες είχαν αρκετές απουσίες, με σημαντικότερες αυτές των: Γιώργου Αρκουμάνη και Δήμου Σπυριδάκη. Ο Sporting είχε αποστολή μόλις 6 αθλητών και ο Πρωτέας 8, εκ των οποίων δεν έπαιξε ο μικρός Αποστόλης Νούλας.

Coach ο Παρούτσας


Τους ηττημένους καθοδήγησε το αναπληρωματικό μέλος του Αίολου Γιάννης Παρούτσας (Φωτογραφία), που βρίσκεται σταθερά δίπλα στον Sporting. Απουσίαζε για επαγγελματικούς λόγους ο αρχηγός Αλέξης Αρκουμάνης.


Πιθανόν με Παρέα
Ο Sporting θα τερματίσει είτε στην 3η είτε στην 4η θέση του ομίλου και θα «κοντραριστεί» είτε με την Παρέα (Περισσότερες πιθανότητες) είτε με τον Superman.

Πάλεψε ο Παπαδιάς


Ακόμη μια πολύ καλή εμφάνιση πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο φόργουορντ Λάμπρος Παπαδιάς (Φωτογραφία). Είχε 26 πόντους, ενώ δεύτερος με 12 ήταν ο Πάνος Κρουστάλλης.



Με +4 ο Πρωτέας


Οι τροπαιούχοι βρέθηκαν μπροστά στο πρώτο δεκάλεπτο με 10-14. Ο Θωμάς Χονδρός με σουτ 3 πόντων άνοιξε το σκορ για τον Sporting, eενώ με 1/2 βολές του Λάμπρου Παπαδιά και 2ποντο του Πάνου Κρουστάλλη οι τυπικά γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 6-0. Ο Πρωτεάς έκανε εν συνεχεία ένα σερί 0-9. Ο Σπύρος Ξαγάρας με 2ποντο, ο Ίγκλι Οσμενάι με 3ποντο,ο Σπύρος Ξαγάρας (Φωτογραφία) με νέο 2ποντο από πάσα του Οσμενάι και ο Θοδωρής Τάκης με 2ποντο έβαλαν μπροστά την ομάδας τους με 6-9. Ο Λάμπρος Παπαδιάς με σουτ 2 πόντων, ο Ίγκλι Οσμενάι με νέα τρίποντη «βόμβα», αλλά και με 2ποντο πέτυχε το 8-14. Από ασίστ του Πάνου Γαλανού, ο Παπαδιάς σημείωσε το 10-14, με το οποίο έληξε και το δεκάλεπτο. Ο Θοδωρής Τάκης για τον Πρωτέα σταμάτησε προσπάθεια του αντιπάλου του Λάμπρου Παπαδιά.






Μικρή αύξηση


Το συγκρότημα του Γιάννη Χαντζόπουλου ανέβασε την διαφορά κατά 2 πόντους, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με 20-26. Το επιμέρους σκορ της δεύτερης περιόδου ήταν 10-12. Ο Λάμπρος Παπαδιάς με σου 2 πόντων, ο Ίγκλι Οσμενάι με 1/2 βολές, ο Γιώργος Μαντέκας με σουτ 2 πόντων και ο Θοδωρής Τάκης με 1/2 βολές διαμόρφωσαν το 12-18. Ο Δημήτρης Κουρλός (Φωτογραφία) έφερε την διαφορά στο +8 για το 12-20. Ο Sporting με 2ποντο του Λάμπρου Παπαδιά, γκολ-φάουλ του ίδιου με εύστοχη βολή μείωσε σε 17-20. Ακολούθησε 2ποντο του Σπύρου Ξαγάρα, 1/2 βολές του Πάνου Γαλανού, 2ποντο του Σπύρου Ξαγάρα από πάσα του Δημήτρη Κουρλού και follow του Θοδωρή Τάκη για το 18-26. Ο Παπαδιάς εκμεταλλεύτηκε πάσα του Κρουστάλλη και «έγραψε» το 20-26. Ο Ίγκλι Οσεμνάι του Πρωτέα έκοψε προσπάθεια του Πάνου Γαλανού του Sporting, ενώ είχε προηγηθεί ανακοπή προσπάθειας του Γιώργου Μαντέκα από τον Λάμπρο Παπαδιά.




Φάνηκε να ελέγχει

 
Το 3ο δεκάλεπτο άνηκε στους τυπικά φιλοξενούμενους. Κάνοντας ένα επιμέρους 9-15 προηγήθηκαν με +12 και με 29-41. Ο Γιώργος Μαντέκας (Φωτογραφία Αριστερά) με σουτ 2 πόντων από πάσα του Δημήτρη Κουρλού, ο Ίγκλι Οσμενάι με 3ποντο και 2ποντο από πάσες των: Ξαγάρα και Μαντέκα έκανε το 20-33 με ένα σερί 0-7. Ο Πάνος Γαλανός (Φωτογραφία Κέντρο) «απάντησε» με σουτ 3 πόντων για το 23-33, ενώ ο Πάνος Κρουστάλλης με 2ποντο, το οποίο μέτρηση, καθώς παίχτης του Πρωτέα κούνησε το καλάθι μείωσε σε 25-33. Ο Λάμπρος Παπαδιάς είχε 2/4 βολές και έφτασε το σερί στο 7-0 για την ομάδα του(27-33). Με 3ποντο του «εκτελεστή» Οσμενάι από πάσα του Ξαγάρα, σουτ 2 πόντων του Πάνου Κρουστάλλη, 3ποντο του Βασίλη Λέρη (Φωτογραφία Δεξιά) και 2ποντο του Δημήτρη Κουρλού από μια ακόμη ασίστ του Σπύρου Ξαγάρα «γράφτηκε» το 29-41. Ο Θοδωρής Τάκης μοίρασε «στοπ» στον Πάνο Γαλανό.





Come Back-Κρίθηκε στο τέλος
 

Ο Sporting έκανε ένα επιμέρους 22-12 και διεκδίκησε τον αγώνα μέχρι το τέλος, αλλά η νίκη κατέληξε στον Πρωτέα στα τελευταία λεπτά. Ο Πάνος Κρουστάλλης (Φωτογραφία Αριστερά) με γκολ-φάουλ από ασίστ του Γαλανού και εύστοχη βολή έκανε το 32-41, ενώ ο Γιώργος Μαντέκας και ο Λάμπρος Παπαδιάς από πάσα του Γαλανού διαμόρφωσαν το 34-43. Ο Θωμάς Χονδρός με σουτ 3ποντων, ο Λάμπρος Παπαδιάς με 2ποντο και ο Θωμάς Χονδρός (Φωτογραφία Κέντρο) με νέο 3ποντο μείωσαν στον πόντο για το 42-43. Ο Πρωτέας πήρε «ανάσα» με 2/2 βολές του Ίγκλι Οσμενάι και σουτ 2 πόντων του Γιώργου Μαντέκα από πάσα του Δημήτρη Κουρλού για το 42-47. Ο Πάνος Κρουστάλλης «έγραψε» το 44-47, ενώ ο Θοδωρής Τάκης (Φωτογραφία Δεξιά) πέτυχε 3ποντο για το 44-50. Ο Λάμπρος Παπαδιάς με 2ποντο και ο Ίγκλι Οσμενάι με την 5η τρίποντη «βόμβα» του ανέβασαν το σκορ στο 46-53. Ο Λάμπρος Παπαδιάς πέτυχε 2ποντο, ενώ ο ίδιος από πάσα του Θωμά Χονδρού έκανε το 50-53. 0:07 πριν το τέλος ο Γιώργος Μαντέκας αστόχησε σε δυο βολές, ενώ ο Πάνος Κρουστάλλης με 1/2 βολές πραγματοποίησε το τελικό 51-53.









Αντιαθλητικό από Λελούδη


Και ενώ το σκορ ήταν 42-43 υπέρ του Πρωτέα ο Βαγγέλης Λελούδης (Φωτογραφία) έκανε αντιαθλητικό φάουλ 5:19 πριν την λήξη του αγώνα πάνω στον Ίγκλι Οσμενάι, που ευστόχησε και στις 2 βολές




Βγήκε εκτός
5 ατομικά φάουλ συμπλήρωσε 0:04 πριν την λήξη του αγώνα ο Ίγκλι Οσμενάι του Πρωτέα.

Τα δεκάλεπτα
10-14, 20-26, 29-41, 51-53

Συνθέσεις Ομάδων

Sporting B.C. (-): Χονδρός 9(3), Χειλάς, Γαλανός 4(1), Λελούδης, Κρουστάλλης 12, Παπαδιάς 26

Πρωτέας (Γιάννης Χαντζόπουλος): Λέρης Β. 3(1), Οσμενάι 22(5), Κουρλός 4, Μαντέκας 8, Λέρης Κ., Τάκης 8(1), Ξαγάρας 8

Διαιτητές: Δημήτρης Σταλίκας& Θανάσης Χουσιάδας
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος
Πίνακας: Χρήστος Κοσμάς
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας
































Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος