Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Foxes-Μαχητές 43-69

Οι ακούραστοι 6 Μαχητές πήραν νίκη γοήτρου στο ντέρμπι «ουραγών» του 2ου Ομίλου, νικώντας τους Foxes με το εντυπωσιακό 69-43.
Το ματς πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Μαΐου στις 8 το βράδυ στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Καρπενησίου. Ήταν στα πλαίσια της 5ης και τελευταίας αγωνιστικής του 2ου Ομίλου του 5ου Τουρνουά Μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου και το παρακολούθησαν περίπου 50 άτομα.
Οι Foxes του Βασίλη Ρουμελιώτη ήταν σε όλο το 40λεπτο πίσω στο σκορ και «κυνηγούσαν» συνεχώς τους αντιπάλους τους. Παρότι είχαν την ευκαιρία να κάνουν «σεφτέ» στις νίκες, βρέθηκαν σε κακή μέρα και ηττήθηκαν για 5η φορά στην διοργάνωση. Μάλιστα στην 3η περίοδο και σε αυτό το ματς υπέστησαν «μπλακ άουτ», σκοράροντας μόλις 1 δίποντο. Από 11 πόντους σκόραραν οι Βασίλης Ρουμελιώτης και Βαγγέλης Κουτσούμπας, με τον πρώτο να βάζει 1 τρίποντο και τον δεύτερο τρία.
Οι Μαχητές του Άλκη Κατή παρότι έπαιξαν με μόλις 6 αθλητές και δεν μπορούσαν να πάρουν «ανάσες» ήταν ακούραστοι και για 40λεπτα τα έδωσαν όλα παίρνοντας την πρώτη τους νίκη στο τουρνουά. Οι «πράσινοι» είχαν από την αρχή το πάνω χέρι στο ματς και έκαναν εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο, έτρεξαν και ένα επι μέρους σερί 16-0 στην 3η περίοδο φτάνοντας στην επικράτηση με +26. Πρώτος σκόρερ με 18 και 1 τρίποντο ήταν ο Άλκης Κατης, με τον νεαρό Δημήτρη Μπίκα να ακολουθεί με 17 και 3 εύστοχες προσπάθειες έξω από τα 6.75.
Οι «πράσινοι» τερμάτισαν στην 5η θέση του 2ου Ομίλου έχοντας 6 βαθμούς και οι Foxes έμειναν στην τελευταία θέση χωρίς νίκη και 5 πόντους.

Λίγοι θεατές
Η αναμέτρηση έγινε παρουσία λιγοστών φιλάθλων και συγκεκριμένα το ντέρμπι «ουραγών» του δεύτερου ομίλου παρακολούθησαν περίπου  50 θεατές.


Μόνο ήττες
Οι δυο ομάδες τις πρώτες 4 αγωνιστικές είχαν γνωρίσει μόνο ήττες. Ο νικητής του παιχνιδιού θα τερμάτιζε στην 5η θέση και θα «γεύονταν» για πρώτη φορά την χαρά της νίκης.

Αδερφική «κόντρα»

 












Αντίπαλα τέθηκαν  τα αδέρφια Δροσίνη. Ο Γιώργος Δροσίνης (Φωτογραφία Αριστερά) έπαιξε με τους Μαχητές, πετυχαίνοντας 5 πόντους και ο αδερφός του Κώστας Δροσίνης (Φωτογραφία Δεξιά) αγωνίστηκε με τους Foxes, βάζοντας μια βολή. Νικητής αναδείχτηκε ο Γιώργος.


Πρώτος ο Κατής-Στο -1 ο Μπίκας

 












Ο Captain των Μαχητών Άλκης Κατής (Φωτογραφία Αριστερά) ηγήθηκε του σκοραρίσματος της ομάδας του, βάζοντας 18 πόντους και έχοντας και 1 εύστοχο τρίποντο. Με 1 πόντο λιγότερο ακολούθησε ο ταλαντούχος Δημήτρης Μπίκας (Φωτογραφία Δεξιά), που έβαλε και 3 τρίποντα.


Διψήφιοι «Ρούμελ» και Βαγγέλης

 












Για τους «χρυσαφί» ο αρχηγός Βασίλης Ρουμελιώτης (Φωτογραφία Αριστερά) σκόραρε 11 βάζοντας και 1 τρίποντο. 11 έβαλε επίσης ο Βαγγέλης Κουτσούμπας (Φωτογραφία Δεξιά), με 3 εύστοχες προσπάθειες έξω από την γραμμή των 6.75. Οι δυο τους έχουν ηγηθεί του σκοραρίσματος και στα προηγούμενα ματς των Foxes στο τουρνουά.

Με 6 αθλητές
Με πολλές και σημαντικές απουσίες αθλητών τους κατέβηκαν οι Μαχητές. Έπαιξαν μόλις 6 αθλητές, οι οποίοι είχαν ως αντίπαλο και την κούραση. Μεταξύ των απουσιών ήταν και αυτή του εξαιρετικού πλέι μέικερ Δημήτρη Σβερώνη του Νικολάου, ο οποίος είναι από τους πρώτους σκόρερ της φετινής διοργάνωσης.

«Κοούτσαρε» ο Καρανίκας


Δεν αγωνίστηκε ο Λουκάς Καρανίκας των «αλεπούδων», ο οποίος έδινε οδηγίες από τον πάγκο.


+4 για τους Μαχητές


Το 0-0 παρέμεινε για περίπου 3.5 λεπτά στην έναρξη του αγώνα, οι Μαχητές προηγήθηκαν με 8-0 και εν συνεχεία οι Foxes αντεπιτέθηκαν και μείωσαν στο 8-12. Ο Άλκης Κατής με δίποντο μετά από πάσα του Γιώργου Δροσίνη, ο Δημήτρης Μπίκας με τρίποντο, ο Γιώργος Δροσίνης με γκολ-φάουλ με εύστοχη βολή έκαναν το 0-8 με τους Μαχητές να μπαίνουν δυνατά στο ματς. Ο Βασίλης Ρουμελιώτης με δίποντο, ο Γιώργος Σώκος με δίποντο και με 2/4 ελεύθερες βολές έκαναν το 2-12. Το 8-12 του δεκαλέπτου έγινε με 3ποντο του Βαγγέλη Κουτσούμπα, 1/3 βολές του Βασίλη Ρουμελιώτη και δίποντο του Σωτήρη Καλαμπάκα (Φωτογραφία) στην εκπνοή του δεκαλέπτου.






Κρατήθηκαν μπροστά

 












Και με το πέρας του 2ου δεκαλέπτου η ομάδα των Μαχητών κρατήθηκε μπροστά στο σκορ και προηγήθηκε στο ημίχρονο με +8 και 21-29. Ο Πάνος Ζιάκας (Φωτογραφία Αριστερά) με τρίποντη «βόμβα», ο Γιώργος Δροσίνης με δίποντο, ο Άλκης Κατής με 2/2 ελεύθερες βολές, ο Φώτης Μπούργος με 2/2 βολές και ο Δημήτρης Σβερώνης με δίποντο μετά από πάσα του Δημήτρη Μπίκα πραγματοποίησαν το 13-18. Εν συνεχεία ο Βαγγέλης Κουτσούμπας «εκτέλεσε» έξω από τα 6.75, ο Δημήτρης Σβερώνης έβαλε δίποντο μετά από πάσα του Γιώργου Σώκου και ο Άλκης Κατής σκόραρε για 2 μετά από ασιστ του Δημήτρη Μπίκα (16-22). Ο Θέμης Τόλης (Φωτογραφία Δεξιά) με 2ποντο, ο Παναγιώτης Σβερώνης με δίποντο και ο Άλκης Κατής με δίποντο πέτυχαν το 18-26. Ο Βασίλης Ρουμελιώτης με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Άλκης Κατής με τρίποντο και ο Σωτήρης Καλαμπάκας με δίποντο μετά από πάσα του πατέρα του Χρήστου έκαναν το 21-29 του ημιχρόνου.






Ασταμάτητοι

 
Με φόρα μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο οι Μαχητές και ανέβασαν την διαφορά στο +24 παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα για την νίκη. Μάλιστα οι «πράσινοι» έτρεξαν στο ξεκίνημα ένα εντυπωσιακό σερί 16-0 κυριαρχώντας στο γήπεδο. Ο Γιώργος Σώκος (Φωτογραφία Αριστερά) με 3ποντο, ο Παναγιώτης Σβερώνης (Φωτογραφία Κέντρο) με δίποντο μετά από ασιστ του Δημήτρη Μπίκα, ο Άλκης Κατής με γκολ-φάουλ (Εύστοχη βολή) μετά από πάσα του Γιώργου Σώκου, ο Δημήτρης Μπίκας με δίποντο και ο Δημήτρης Σβερώνης (Φωτογραφία Δεξιά) με δυο συνεχόμενες τρίποντες «βόμβες» «έτρεξαν» ένα σερί 16-0 και έκαναν το 21-45. Ο Θέμης Τόλης με δίποντο και ο Δημήτρης Σβερώνης με δίποντο μετά από πάσα του Δημήτρη Μπίκα έκαναν το 23-47. Οι Foxes και συγκεκριμένα ο Φώτης Μπούργος έκαναν fair play λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου παραδεχόμενοι ότι έβγαλαν την μπάλα.






Σερί 16-0(!)
Οι Μαχητές στην αρχή της τρίτης περιόδου «έτρεξαν» ένα εντυπωσιακό σερί 16-0. Το 21-29 έγινε 21-45 υπέρ τους (!)

1 δίποντο
Οι «αλεπούδες» στο 3ο 10λεπτο σκόραραν μόλις 1 δίποντο. Η ομάδα στην 3η περίοδο για ακόμη ένα ματς είχε πρόβλημα στο σκοράρισμα.

Έπαιξαν ελεύθερα

 












Ελεύθερο ματς έγινε στην τελευταία περίοδο με τις ομάδες να σκοράρουν εκατέρωθεν. Οι «πράσινοι» επικράτησαν με +26 και 43-69. Με το επιμέρους σκορ της περιόδου να είναι 20-22. Ο Κώστας Δροσίνης με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Δημήτρης Μπίκας με γκολ-φάουλ (Χαμένη Βολή) και ο ίδιος με 3ποντο διαμόρφωσαν το 24-52. Ακολούθησε δίποντο του Άλκη Κατή, καλάθι του Ηλία Παππά (Φωτογραφία Αριστερά), 3ποντο του Βασίλη Τσιώλη (Φωτογραφία Δεξιά) και νέο δίποντο του Ηλία Παππά για το 31-54, με τους Foxes να έχουν ένα μίνι σερί της τάξεως του 7-0. Ο Δημήτρης Μπίκας με 2/2 βολές, ο Βαγγέλης Κουτσούμπας με 3ποντο, ο Δημήτρης Μπίκας με τρίποντο, ο Άλκης Κατής με δίποντο μετά από ασιστ του Γιώργου Σώκου και ο Δημήτρης Μπίκας με δίποντο μετά από πάσα του Δημήτρη Σβερώνη έκαναν το 34-63. Ακολούθησε καλάθι για 2 του Βασίλη Ρουμελιώτη και 3ποντο του Δημήτρη Σβερώνη, 36-66 με τους Μαχητές να φτάνουν στο +30. Το τελικό 43-69 έγινε μετά από τρίποντο του Βασίλη Ρουμελιώτη, 2ποντο του Βαγγέλη Κουτσούμπα, 3ποντο του Παναγιώτη Σβερώνη και δίποντο του Βασίλη Ρουμελιώτη.





Τα δεκάλεπτα
8-12, 21-29, 23-47, 43-69

Συνθέσεις Ομάδων

Foxes (Βασίλης Ρουμελιώτης): Καλαμπάκας Χ., Βασιλείου, Ρουμελιώτης 11(1), Τσιώλης 3(1), Παππάς 4, Κουτσούμπας 11(3), Μεριγκούνης, Ζιάκας 3(1), Δροσίνης Κ. 1, Καλαμπάκας Σ. 4, Μπούργος 2, Τόλης 4

Μαχητές (Άλκης Κατής): Σβερώνης Π. 7(1), Σώκος 7(1), Σβερώνης Δ.(Ι) 15(3), Δροσίνης Γ. 5, Κατής 18(1), Μπίκας 17(3)

Διαιτητές : Δημήτρης Κουρλός & Γιώργος Μαντέκας
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος
Πίνακας: Χρήστος Κοσμάς
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας



































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος