Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Γ.Σ. Άτλας-Α.Ο. Μώλος 82-46

Σε έναν αγώνα «γιορτή» οι παίχτες του Άτλαντα απέδειξαν ότι δίκαια κατέκτησαν την άνοδο, επικρατώντας με το εντυπωσιακό 82-46 του αξιόλογου Μώλου. Οι Ευρυτάνες έπαιξαν πολύ όμορφο μπάσκετ, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση του ομίλου στην ισοβαθμία.
Η αναμέτρηση ήταν στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της 2ης φάσης της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ. Άρχισε στις 18:00 την Κυριακή 10/5, διεξήχθη στο κλειστό γήπεδο Καρπενησίου και την παρακολούθησαν περισσότεροι από 200 φίλαθλοι. Με την λήξη του αγώνα οι δυο ομάδες γιόρτασαν την επιτυχία τους, καθώς ανήλθαν αμφότερες στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ.
Ο Άτλας στο τελευταίο του εντός έδρας παιχνίδι πήρε ώθηση από τον κόσμο του, τον οποίο δικαίωσε με ωραίο μπάσκετ. Το συγκρότημα του Άγγελου Σαμαντά ήταν κυρίαρχο από το ξεκίνημα του αγώνα και έφτασε στην άνετη επικράτηση, που το δίνει την πρώτη θέση του ομίλου και το δικαίωμα διεκδίκησης του τροπαίου. Κομβική η παρουσία για ένα ματς του Δημήτρη Σταλίκα, ο οποίος είχε 21 πόντους στο ενεργητικό του. Οι Ευρυτάνες αναδείχτηκαν 1οι με 10 πόντους, 4 νίκες εντός Καρπενησίου και 2 ήττες έξω από αυτό.
Ο Μώλος έπαιξε χωρίς άγχος και με χαλαρότητα, αφού ο στόχος του είχε επιτευχθεί. Αγωνίστηκε μάλιστα και με ελλείψεις παιχτών. Ξεχώρισε στο σκοράρισμα ο πλέι μέικερ Θανάσης Καλοβελώνης, που σταμάτησε τους 15. Η Φθιωτική ομάδα του Κωνσταντίνου Σεβαστόπουλου ήταν 2η και σε αυτήν την φάση με 10 βαθμούς(4 νίκες-2 ήττες).
Οι Καρπενησιώτες θα αγωνιστούν σε αγώνα μπαράζ με τον Γ.Σ. Οινόφυτα για την ανάδειξη του πρωταθλητή της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ, ενώ ο Μώλος ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του. Και οι δυο ομάδες ανανέωσαν το «ραντεβού» τους για του χρόνου, όπου θα αγωνίζονται στην Β΄ κατηγορία.

 6ος παίχτης
Δυναμικό παρών έδωσε στο κλειστό γήπεδο Καρπενησίου ο κόσμος του Καρπενησίου. Στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου 200-250 άτομα και το γήπεδο ήταν ασφυκτικά γεμάτο, γιορτάζοντας την επιτυχία της τοπικής ομάδας.



Πρώτος και καλύτερος
Ο Άτλας διατήρησε «απόρθητη» την έδρα του και κατάφερε να αναδειχτεί πρώτος στον όμιλο του και στην 2η φάση.

Εκπληκτικό «δίδυμο»














Ο 42χρονος Δημήτρης Σταλίκας ήταν συγκινητικός για ένα ακόμη ματς. Πέτυχε 21 πόντους με ένα εύστοχο 3ποντο. Ακολούθησε με 17 ο εξαιρετικός Ικαριώτης Δημήτρης Καντούνης. Πολύ καλή παρουσία για τον νεαρό Σεραφείμ Κολοκύθα, που πέτυχε 13 πόντους με 2 εύστοχα 3ποντα.




Άνοδος για Α.Ο.Μ.
Μεγάλη επιτυχία και για την ομάδα του Μώλου. Το συγκρότημα του Κωνσταντίνου Σεβαστόπουλου επανήλθε μετά από δυο χρόνια στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Ανανεωμένη γραμματεία
Ρόλο κριτή στο τελευταίο παιχνίδι για φέτος στο Καρπενήσι είχε ξανά ο Θανάσης Γιαννόπουλος. Συνεργάτες του ήταν αυτή την φορά οι: Γιώργος Ζαγκότσης και Θεοδόσης Κόκκοτος.

Θετικός ο Καλοβελώνης


Για τον Μώλο ξεχώρισε ο Θανάσης Καλοβελώνης, ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος. Σημείωσε 15 πόντους με 3 εύστοχα σουτ έξω από τα 6,75. Ο έφηβος Κρίστο Χαΐτα τα πήγε αρκετά καλά, έχοντας 11 πόντους(1 3ποντο).  


Με τα Οινόφυτα για τίτλο
Ο Άτλας θα αγωνιστεί κόντρα στον Γ.Σ. Οινόφυτα για την ανάδειξη του πρωταθλητή της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ. Το παιχνίδι θα οριστεί από την ΕΣΚΑΣΕ και θα γίνει σε ουδέτερο γήπεδο. Αντίθετα ο δεύτερος Μώλος έδωσε το τελευταίο του φετινό ματς.

Αρκούσε +9
Το συγκρότημα του Άγγελου Σαμαντά ήθελε νίκη με +9 και άνω για την κατάληψη της 1ης θέσης. Όχι μόνο κέρδισε, αλλά υπερκάλυψε την διαφορά με το εκπληκτικό +36.

Με ελλείψεις


Από πλευράς Μώλου δεν έπαιξαν οι: Γιώργος Μακρόπουλος(Φωτογραφία), Κώστας Βούλγαρης και Θανάσης Καντερές. Μάλιστα οι τραυματίες Μακρόπουλος και Καντερές ήταν παρόντες στο γήπεδο.

Ήττες στο Καρπενήσι
Στο κλειστό της Ευρυτανικής πρωτεύουσας σημειώθηκαν οι δυο χειρότερες φετινές εμφανίσεις του Α.Ο.Μ., οι οποίες δεν κόστισαν.

Μπήκε εντυπωσιακά


Οι Ευρυτάνες έδειξαν από την αρχή του αγώνα ποιος θα είναι το «αφεντικό», προηγούμενοι με +16(25-9). Ξεχώρισαν στο πρώτο 10λεπτο οι: Κολοκύθας, Καντούνης και Καλοβελώνης. Ο Δημήτρης Σταλίκας με 2ποντο και ο Σεραφείμ Κολοκύθας με 1/2 βολές έκαναν το 3-0. Ο τελευταίος πέτυχε και 3ποντο και τροφοδότησε και τον Δημήτρη Καντούνη, ο οποίος με σουτ 2 πόντων έκανε νωρίς-νωρίς το 8-0. Ο Θανάσης Καλοβελώνης μείωσε σε 8-2, ενώ ο Σεραφείμ Κολοκύθας(Φωτογραφία αριστερά) με νέο 3ποντο από πάσα του Πάνου Καλοπήτα έκανε το 11-2. Ο Κολοκύθας ήταν ασταμάτητος και μοίρασε ασίστ στον Δημήτρη Σταλίκα, που πέτυχε το 13-2. Ο Θανάσης Καλοβελώνης με σουτ 2 πόντων, ο Δημήτρης Καντούνης με τον ίδιο τρόπο μετά από πάσα του Δημήτρη Σταλίκα και ο Σεραφείμ Κολοκύθας με 1/2 βολές έκαναν το 16-4. Ο Θανάσης Καλοβελώνης, που πέτυχε όλους τους πόντους της ομάδας του στο πρώτο δεκάλεπτο με 3ποντο πραγματοποίησε το 16-7. Ο Πάνος Καλοπήτας είχε 2/2 βολές, ενώ ο Τάσος Καδάς(Φωτογραφία κέντρο) με εντυπωσιακό coast to coast πέτυχε το 20-7. Ο Καλοβελώνης σημείωσε το 20-9, ενώ ο Δημήτρης Καντούνης με γκολ-φάουλ  και εύστοχη βολή μετά την ασίστ του Πάνου Καλοπήτα «έγραψε» το 23-9. Ο Γιώργος Δερέμπεης(Φωτογραφία δεξιά) με σουτ 2 πόντων στο τέλος του χρόνου έκανε το 25-9. Ο Σεραφείμ Κολοκύθας μοίρασε «στοπ» στον Βασίλη Χαΐτα.



Αύξησε το προβάδισμα














Με ένα επιμέρους 16-13 ο Άτλας αύξησε κατά 3 πόντους του προβάδισμα του, κλείνοντας το ημίχρονο με 41-22. Με2ποντο του Δημήτρη Καντούνη και γκολ-φάουλ του Κρίστο Χαΐτα, αλλά άστοχη βολή έγινε το 27-11. Ο Γιώργος Γρίβας και ο Πάνος Καλοπήτας με 2ποντο «έγραψαν» το 29-13, ενώ με 1/3 βολέ του Χρήστου Βλασόπουλου έγινε το 29-14. Ο Μώλος με ένα σερί 0-7 μείωσε σε 29-20 χάρης σε 3ποντο του Κρίστο Χαΐτα(Φωτογραφία αριστερά) από ασίστ του Θανάση Καλοβελώνη και νέο 3ποντο του Καλοβελώνη από πάσα του Χρήστου Βλασόπουλου. Ο Δημήτρης Σταλίκας με 2/2 βολές και με 2ποντο μετά την έξυπνη ασίστ του Δημήτρη Λερογιάννη «έγραψε» το 33-20. Ο ίδιος με 2/2 βολές συνέχισε το επιθετικό του «κρεσέντο» για το 35-20. Ο Κώστας Λέρης(Φωτογραφία δεξιά) ανέβασε το σερί στο 8-0 μετά την πάσα του Σεραφείμ Κολοκύθα. Με 1/2 βολές του Ειρηναίου Μακρυγιάννη, νέες 2/2 βολές του εύστοχου Δημήτρη Σταλίκα, 1/2 βολές του Χρήστου Βλασόπουλου και καλάθι και φάουλ του Θωμά Χονδρού διαμορφώθηκε το 41-22.
Ο Πάνος Καλοπήτας του Άτλαντα έκανε τάπα στον Αντώνη Καίσαρη του Μώλου.

Ανέβαζε και άλλο


Το «πάνω χέρι» είχε και στο 3ο δεκάλεπτο η ομάδα του Άγγελου Σαμαντά, που προηγήθηκε με +25. Το επιμέρους σκορ ήταν 18-12. Ο Δημήτρης Καντούνης με δυο προσωπικά 2ποντα, το πρώτο από πάσα του Τάσου Καδά πραγματοποίησε το 45-22. Ο Κρίστο Χαΐτα και ο ασταμάτητος Δημήτρης Καντούνης «έγραψαν» το 47-24. Ο Γιώργος Γρίβας(Φωτογραφία αριστερά) με 2ποντο, ο Δημήτρης Σταλίκας με 1/2 βολές και ο Γρίβας με επίσης 1/2 βολές διαμόρφωσαν το 48-27. Με καλάθι του Θωμά Χονδρού(Φωτογραφία κέντρο) έγινε το 50-27. Ο Δημήτρης Σταλίκας πέτυχε 1/2 βολές και ο Χρήστος Βλασόπουλος(Φωτογραφία δεξιά) 2/2 για το 51-29. Ο τελευταίος τροφοδότησε τον Κρίστο Χαΐτα, που έκανε το 51-31. Ο Θωμάς Χονδρός με καλάθι και φάουλ από πάσα του Άγγελου Σαμαντά, ο ίδιος μετά την πάσα του Δημήτρη Καντούνη και ο Κρίστο Χαΐτα από τροφοδότηση του Βλασόπουλου «έγραψαν» το 55-33. Ο Γιώργος Γρίβας είχε 1/2 βολές ,ο Άγγελος Σαμαντάς πέτυχε 2ποντο και εν συνεχεία βρήκε τον Καντούνη, που έκανε το 59-34.




Πανηγυρικό φινάλε
 

Οι παίχτες του Άτλαντα «φόρτσαραν» στο τελευταίο δεκάλεπτο, όπου έφτασαν την διαφορά στο +36 για το τελικό 82-46.  Ο Σεραφείμ Κολοκύθας έδωσε στον Δημήτρη Σταλίκα, που «έγραψε» το 61-34, ενώ με 2/2 βολές διαμόρφωσε το 63-34. Ο Γιώργος Γρίβας είχε 2/2 βολές, ο Σεραφείμ Κολοκύθας πέτυχε καλάθι και φάουλ ,ευστοχώντας και στην βολή, ενώ ο Χρήστος Βλασόπουλος με 2/2 βολές διαμόρφωσε το 66-38. Ο Παντελής Κωστής(Φωτογραφία αριστερά) με σουτ 2 πόντων μετά την πάσα του Δημήτρη Λερογιάννη έκανε το 68-38, ενώ ο Γιώργος Γρίβας είχε 1/2 βολές(68-39). Ο Δημήτρης Σταλίκας δέχτηκε ασίστ του Κολοκύθα και πέτυχε το 70-39, ενώ με εντυπωσιακό 3ποντο μετά την πάσα του Γιώργου Δερέμπεη πραγματοποίησε το 73-39. Ο Κωνσταντίνος Λιάπης(Φωτογραφία κέντρο) με τρίποντη «βόμβα» και ο Γιώργος Ζαχαρόπουλος με 2ποντο έκαναν το 76-41. Ο Γιώργος Δερέμπεης πέτυχε ένα εντυπωσιακό 2ποντο και ο Θανάσης Καλοβελώνης σημείωσε με 3ποντο το 78-44. Ο επίλογος «γράφτηκε» με 2ποντα των Κώστα Λέρη και του Τάσου Καδά και 2/2 βολές του Αντώνη Καίσαρη(Φωτογραφία δεξιά). Ο Τάσος Καδάς δεν εκδήλωσε την τελευταία επίθεση του Άτλαντα κάτω από τις ιαχές πανηγυρισμών των φιλάθλων και του πάγκου.
Ο Πάνος Καλοπήτας σταμάτησε με τάπα τον σέντερ του Μώλου Γιώργο Γρίβα.





Γιόρτασαν μαζί
Άτλας και Μώλος πανηγύρισαν μαζί την άνοδο τους στην παραπάνω κατηγορία στο τέλος του παιχνιδιού. Μέσα σε εύθυμο και γιορτινό κλίμα φωτογραφήθηκαν μαζί και φώναξαν τα ονόματα των ομάδων τους.





Μπλουζάκια-σαμπάνιες & συνθήματα
Ο Άτλας άνοιξε τις καθιερωμένες σαμπάνιες στα αποδυτήρια, ενώ οι πανηγυρισμοί συνεχίστηκαν  εν μέσω συνθημάτων. Μάλιστα οι παίχτες των δυο ομάδων φόρεσαν αναμνηστικά μπλουζάκια ανόδου. Περιχαρής για την ομάδα ο Πρόεδρος Γιάννης Μπουμπουρής, βλέποντας τους κόπους 2 χρόνων όλης της ομάδας να δικαιώνονται.





Τα δεκάλεπτα
25-9, 41-22, 59-34, 82-46

Δηλώσεις Προπονητών

Άγγελος Σαμαντάς (Γ.Σ. Άτλας): «Σήμερα αποδείξαμε ότι αξίζουμε να βρισκόμαστε στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ. Με την ώθηση που μας έδωσε η εξασφαλισμένη άνοδος μας στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ μπήκαμε στο παιχνίδι με καλή ψυχολογία, αλλά και αίσθημα ευθύνης, προκειμένου να ξεπεράσουμε την διαφορά των δέκα πόντων και να είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε το τρόπαιο του πρωταθλητή. Δεν επαναπαυθήκαμε ούτε μια στιγμή και με τον κόσμο, που για ακόμη μια φορά στάθηκε στο πλευρό μας καταφέραμε να φύγουμε πολύ μπροστά σκορ. Ευχόμαστε στην ομάδα του Μώλου καλή συνέχεια από εδώ και πέρα. Όσο για εμάς συνεχίζουμε. Την επόμενη εβδομάδα, ως η πρώτη ανδρική ομάδα μπάσκετ που συμμετέχει σε πρωτάθλημα και ανεβαίνει κατηγορία στην Ευρυτανία, θα προσπαθήσουμε πολύ να φέρουμε το τρόπαιο στην πόλη μας.»

Κωνσταντίνος Σεβαστόπουλος (Α.Ο. Μώλος): «Πρώτα από όλα να συγχαρώ και τον Άτλαντα και τους δικούς μου παίχτες. Είναι δυο ομάδες που θα συναντηθούν και του χρόνου στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ. Πιστεύω ότι το άξιζαν τελικά και οι δυο ομάδες να ανέβουνε, εύχομαι καλή επιτυχία και στην Στυλίδα, που θα παίξει το μπαράζ ανόδου. Όσον αφορά για το παιχνίδι εμείς ήρθαμε πιο χαλαροί, ο Άτλας το ήθελε περισσότερο το παιχνίδι, έπαιξε πιο δυνατά από εμάς, το κέρδισε εξ ολοκλήρου, μπράβο τους παίξανε καλύτερα. Ήταν ένα παιχνίδι γιορτινό.»



Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Σταλίκας 21(1), Κολοκύθας 13(2), Καλοπήτας 4, Δερέμπεης 4, Λέρης 4, Λιάπης 3(1), Καντούνης 17, Χονδρός 8, Σαμαντάς 2, Κωστής 2, Καδάς 4, Λερογιάννης

Α.Ο. Μώλος (Κωνσταντίνος Σεβαστόπουλος): Ζαχαρόπουλος 2, Καλοβελώνης 15(3), Βλασόπουλος 6, Γρίβας 9, Χαΐτα Κ. 11(1), Χαΐτα Β., Μακρυγιάννης 1, Καίσαρης 2

Διαιτητές: Γιώργος Ζάχος& Κωνσταντίνος Περράκης
Πίνακας: Θεοδόσης Κόκκοτος
Χρονομέτρης 24΄΄: Γιώργος Ζαγκότσης






































Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος & Δημήτρης Κοκοτίνης