Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Α.Π. Καρπενήσι 2002-ΑΕΚ 1-1

Με δυο γκολ από την «άσπρη βούλα» στο δεύτερο μέρος Ακαδημία Καρπενήσι 2002 και ΑΕΚ αναδείχτηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (30/5) στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 5.30 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής της Β΄ κατηγορίας Ευρυτανίας και τον παρακολούθησαν περίπου 30 άτομα.
Η Ακαδημία των Δημήτρη Αντωνίου και Χρήστου Καλαμπάκα κατέκτησε τον πρώτο της βαθμό στο φετινό πρωτάθλημα μετά από 2 ανεπιτυχή αποτέλεσμα. Οι νεαροί αθλητές παρουσιάζουν διαρκώς βελτίωση και δείχνουν για ακόμη μια φορά ότι το μέλλον τους ανήκει. Έκαναν εντυπωσιακό δεύτερο μέρος, όπου ισοφάρισαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Θανάση Τριανταφύλλου και έχασαν τις ευκαιρίες να γυρίσουν το ματς. Οι πιτσιρικάδες είχαν φρεσκάδα και δεν έπεσε η απόδοση τους σε όλο το 90λεπτο.
Η ΑΕΚ του Ηλία Μπακόλα αγωνίστηκε με πολλές απουσίες και είχε την πρώτη της βαθμολογική απώλεια στο φετινό πρωτάθλημα. Παρά τις ευκαιρίες που έκανε στο πρώτο μέρος δεν μπόρεσε να προηγηθεί. Στην επανάληψη μπήκε πιο δυνατά και με το γκολ-πέναλτι του Πάνου Ζιάκα προηγήθηκε νωρίς. Στην συνέχεια είχε και δοκάρι με τον Χρήστο Παρούτσα, όμως στο τελευταίο 20λεπτο έμεινε από δυνάμεις και παραλίγο να χάσει ακόμη και τον πόντο.
Την τελευταία (6η) αγωνιστική η Ακαδημία θα παίξει με το Κρίκελλο την ερχόμενη Κυριακή, ενώ η ΑΕΚ έχει ρεπό και περιμένει τον αγώνα μπαράζ με τον πρωταθλητή του 2ου ομίλου. Οι τυπικά γηπεδούχοι πήραν τον πρώτο του βαθμό, ενώ ο «δικέφαλος» έφτασε τους 10 πόντους.

Νεαροί θεατές
Στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου Καρπενησίου βρέθηκαν νεαροί φίλαθλοι και συγκεκριμένα το ματς έγινε παρουσία περίπου 30 ατόμων.



Απουσίες «δικέφαλου»
Η ΑΕΚ είχε πολλές απουσίες και κατέβηκε με αποστολή μόλις 14 ατόμων. Σημαντικότερη από αυτές ήταν του πρώτου σκόρερ της κατηγορίας Χρήστου Γενιτσαρόπουλου.

Πρώτος βαθμός
Η Ακαδημία μετά από 2 ήττες κατέκτησε τον πρώτο της βαθμό στο πρωτάθλημα και το πανηγύρισε έξαλλα.

Ξεχώρισε ο «SuperMario»


Ο βραχύσωμος αριστερός μπακ της Ακαδημίας Μάριος Πατρώνης (Φωτογραφία), έκανε πολύ καλή εμφάνιση, δείχνοντας για ακόμη ένα ματς τις ποδοσφαιρικές του αρετές.

Γκολκίπερ ο Παπαροϊδάμης


Την εστία της ΑΕΚ υπερασπίστηκε ο 51χρονος Ανδρέας Παπαροϊδάμης. Ο βασικός γκολκίπερ Στέφανος Κοράκης, απουσίαζε και σε αυτή την αναμέτρηση.

Ντεμπούτο Καραγιάννη


Ο Σπύρος Καραγιάννης του «δικεφάλου» έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην φετινή Β΄ κατηγορία, παίζοντας για 57λεπτά στο αριστερό άκρο της άμυνας των φιλοξενούμενων.

Νέες εμφανίσεις


Οι παίκτες των Δημήτρη Αντωνίου και Χρήστου Καλαμπάκα αγωνίστηκαν με νέες εμφανίσεις χρώματος μπλε.

Φανέλες της ΕΠΣΕ


Η ΑΕΚ είχε και αυτή εμφανίσεις μπλε και έτσι «δανείστηκε» τις εμφανίσεις της μικτής της ΕΠΣ Ευρυτανίας, που είναι χρώματος «Λευκό-Πράσινο».

Περιμένει το μπαράζ
Η ΑΕΚ περιμένει πλέον τον πρώτο του ομίλου της Δυτικής Ευρυτανίας, όπου θα παίξει σε αγώνα μπαράζ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β΄ κατηγορίας.

Συμμετοχή για Α. Τόλη


Από πλευράς Ακαδημίας την πρώτη του παρουσία στο Β΄ τοπικό πραγματοποίησε ο Αλέξανδρος Τόλης, που ξεκίνησε ως βασικός.

Α΄ Μέρος

Επιθετικότερη η ΑΕΚ
Ο «δικέφαλος» είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο μέρος και έχασε σημαντικές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ

Με αντεπιθέσεις
Οι πιτσιρικάδες της Ακαδημίας επιτέθηκαν και απείλησαν μέσα από αντεπιθέσεις.

Πρώτη ευκαιρία


Μόλις στο 2ο λεπτό η Ακαδημία έχασε σημαντική στιγμή να ανοίξει το σκορ. Ο Γρηγόρης Τάσιος σέντραρε από δεξιά και ο Στέργιος Καραντάνας (Φωτογραφία) σούταρε από κοντά με τον Αντρέα Παπαροϊδάμη να αποκρούει με τα πόδια.



Ακυρώθηκαν 2 γκολ


Ο Ανδρέας Φύκας (Φωτογραφία) της Ακαδημίας σε δυο περιπτώσεις σκόραρε σε δις ωστόσο τα τέρματα του ακυρώθηκαν ως οφσάιντ από τον δεύτερο βοηθό Στέλιο Σώμαλη.


Άστοχος ο «Πάρι»
Στο 15ο λεπτό ο φορ Χρήστος Παρούτσας έχασε σημαντική στιγμή να ανοίξει το σκορ. Ο Γιάννης Μπέσσας σέντραρε από δεξιά και ο Χρήστος Παρούτσας πλάσαρε εξ επαφής χωρίς πίεση μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι της Ακαδημίας.



Νικήθηκε από τον Νούλα


Την καλύτερη της στιγμή στο παιχνίδι έχασε η ΑΕΚ στο 35ο λεπτό, όταν ξανά ο Γιάννης Μπέσσας σέντραρε από δεξιά και ο Χρήστος Παρούτσας πήρε την κεφαλιά από κοντά με τον Αποστόλη Νούλα να πέφτει στην δεξιά του γωνία να αποκρούει αρχικά και στην συνέχεια να μπλοκάρει σωτήρια. Πέντε λεπτά αργότερα ο Γιάννης Μπέσσας από «τσαφ» στην αντίπαλη άμυνα σούταρε εξ επαφής άουτ.



Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Ο Τάσιος γύρισε όμορφα από δεξιά, ο Καραντάνας βρέθηκε σε θέση βολής σούταρε από το ύψος του πέναλτι και ο Παπαροϊδάμης απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.
4΄: Μετά από λάθος διώξιμο στην περιοχή της ΑΕΚ, ο Τάσιος πήρε την κεφαλιά με τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων να μπλοκάρει.
11΄: Ο Μπέσσας Γ. γέμισε από τα δεξιά, ο Αρκουμάνης πήρε την κεφαλιά από κοντά που πέρασε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι της Ακαδημίας.
15΄: Ο Μπέσσας Γ. πάσαρε δεξιά στον αδερφό του Μπέσσα Ι., ο οποίος σέντραρε παράλληλα με το τέρμα και ο Παρούτσας εξ επαφής χωρίς πίεση πλάσαρε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι.
20΄: Ο Μπουμπουρής Π. έκανε ατομική ενέργεια σούταρε από καλή θέση άουτ από το αριστερό δοκάρι της ΑΕΚ.
29΄: Δυνατό σουτ του Αρκουμάνη πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Νούλα.
30΄: Πλασέ του Αρκουμάνη από το ύψος του πέναλτι μπλόκαρε ο γκολκίπερ των γηπεδούχων.
35΄: Ο Μπέσσας Ι. σέντραρε από δεξιά και ο Παρούτσας έκανε από κοντά την κεφαλιά με τον Νούλα να «πέφτει» να αποκρούει στην δεξιά του γωνία και στην συνέχεια να μπλοκάρει.
40΄: Μετά από λάθος στην άμυνα της Ακαδημίας, ο Μπέσσας Ι. σούταρε από κοντά άουτ από το αριστερό δοκάρι.

Β΄ Μέρος

Δυνατά η ΑΕΚ
Ο «δικέφαλος» άρχισε δυνατά το δεύτερο μέρος και ευτύχησε να προηγηθεί στο 6ο λεπτό με εκτέλεση πέναλτι και να έχει μεγάλη ευκαιρία να κάνει 2 τα τέρματα του.

Με πέναλτι του Ζιάκα


Στο 6ο λεπτό του δευτέρου μέρους η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι και το μετέτρεψε σε γκολ. Ο Χρήστος Αρκουμάνης ανατράπηκε στα όρια της περιοχής από δεξιά από τον Δημήτρη Τσιάμη κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Πάνος Ζιάκας ανέλαβε να το εκτελέσει και με χαμηλό πλασέ στην αριστερή γωνία του Αποστόλη Νούλα έκανε το 0-1. Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ είχε στα προηγούμενα παιχνίδια τρία δοκάρια και ένα χαμένο πέναλτι.




Συνέχισε να αστοχεί


Ο Χρήστος Παρούτσας (Φωτογραφία) έχασε 3η κλασσική ευκαιρία να σκοράρει. Στο 62΄ ο Χρήστος Αρκουμάνης σέντραρε από δεξιά και ο Χρήστος Παρούτσας εξ επαφής σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι της Ακαδημίας και στην συνέχεια η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Αποστόλη Νούλα.



Υπερείχαν οι μικροί
Το τελευταίο 25λεπτο της αναμέτρησης άνηκε κατά κράτος στους «μικρούς» της Ακαδημίας, οι οποίοι βγήκαν στην επίθεση και έχοντας ζωντάνια στο παιχνίδι τους ισοφάρισαν και είχαν την ευκαιρία να γυρίσουν το παιχνίδι.

Με το ίδιο «νόμισμα»


Η Ακαδημία «πλήρωσε» την ΑΕΚ με το ίδιο «νόμισμα», αφού ισοφάρισε στο τελικό 1-1 με πέναλτι. Στο 66΄ ο Γρηγόρης Τάσιος σούταρε προς την περιοχή των φιλοξενούμενων η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μάκη Νιαβή και μετά από υπόδειξη του βοηθού Λάμπρου Κολοκώτσιου καταλογίστηκε το πέναλτι. Ο Θανάσης Τριανταφύλλου (Φωτογραφία) έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα, σούταρε ψύχραιμα στην δεξιά γωνία του Ανδρέα Παπαροϊδάμη και ισοφάρισε στο τελικό 1-1 κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς των παικτών της ομάδας.






Τραυματισμός Τάσιου

 












Ο δυναμικός μεσοαμυντικός Γρηγόρης Τάσιος (Φωτογραφία Αριστερά) αποχώρησε πρόωρα από την αναμέτρηση στο 77ο λεπτό λόγω τραυματισμού. Την θέση του πήρε ο Κρεντιώτης Γιάννης Μάκκας (Φωτογραφία Δεξιά).



Πήγε να το γυρίσει
Ο Θανάσης Τριανταφύλλου πήγε να γυρίσει όλο το ματς «τούμπα», όταν μετά από έξοχη επιθετική προσπάθεια των συμπαικτών του σούταρε στο 81ο λεπτό από το ύψος του πέναλτι ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι της ΑΕΚ.


Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Ο Αρκουμάνης μπήκε στην περιοχή από δεξιά και ανατράπηκε από τον Τσιάμη, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Ζιάκας το εκτέλεσε πλασάροντας χαμηλά στην αριστερή γωνία του Νούλα (1-0).
55΄: Ο Τάσιος έκανε την βαθιά μπαλιά για τον Σερπάνο, που μπήκε στην περιοχή από δεξιά και σούταρε αρκετά άουτ από το αριστερό δοκάρι του Νούλα.
62΄: Ο Αρκουμάνης σέντραρε από δεξιά και το πλασέ του Παρούτσα από κοντά χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια ο Νούλας Μπλόκαρε.
66΄: Ο Τάσιος γέμισε προς την περιοχή της ΑΕΚ και η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Νιαβή, μετά από υπόδειξη του βοηθού Κολοκώτσιου καταλογίστηκε το πέναλτι. Ο Τριανταφύλλου σούταρε εύστοχα στην δεξιά γωνία του Παπαροϊδάμη και κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς ισοφάρισε στο τελικό 1-1.
74΄: Ο Κοτσιμπός ελίχτηκε βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι και σούταρε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Νούλα.
76΄: Σουτ του Σερπάνου μπλόκαρε εύκολα ο Παπαροϊδάμης.
81΄: Μετά από όμορφη επίθεση της Ακαδημίας, ο Τριανταφύλλου πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι.

Πανηγύρισαν τον βαθμό
Οι πιτσιρικάδες της Ακαδημίας μετά το τέλος της αναμέτρησης πανηγύρισαν τον βαθμό, φωνάζοντας δυνατά το όνομα της ομάδας του.


Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Α.Π. Καρπενήσι 2002: Τριανταφύλλου, Πατρώνης, Νούλας
ΑΕΚ: Τελώνης, Γιαννόπουλος Δ.

Συνθέσεις Ομάδων

Α.Π. Καρπενήσι 2002 (Δημήτρης Αντωνίου & Χρήστος Καλαμπάκας): Νούλας, Καραντάνας(51΄ Μπουμπουρής Ε.), Χρυσικός, Φύκας(77΄ Τόλης Ν.), Σερπάνος(84΄ Μπομποτσιάρης), Τάσιος(77΄ λ.τρ. Μάκκας), Καραμπάς, Πατρώνης, Τόλης Α.(57΄ Τριανταφύλλου), Μπουμπουρής Π., Τσιάμης

ΑΕΚ (Ηλίας Μπακόλας): Παπαροϊδάμης, Νιαβής, Γιαννόπουλος Δ., Τελώνης, Ζιάκας, Καραγιάννης(57΄ Κατσαρός), Μπέσσας Ι.(76΄ Κολλημένος), Παρούτσας, Αρκουμάνης, Μπέσσας Γ., Κοτσιμπός

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)











































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος