Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 10-18

Για 17 φορά κυπελλούχος Ελλάδος στην υδατοσφαίριση στέφθηκε ο Ολυμπιακός , που νίκησε τον «αιώνιο» αντίπαλο Παναθηναϊκό στο Καρπενήσι με 18-10.
Ο 37ος τελικός του κυπέλλου πόλο των ανδρών διεξήχθη το Σάββατο 9/5 στο κλειστό κολυμβητήριο του Καρπενησίου και άρχισε στις 7 το απόγευμα. Περίπου 800 άτομα τον παρακολούθησαν, κάτω από έντονη παρουσία αστυνομίας και οργανωμένων οπαδών και των δυο ομάδων.
Ο Ολυμπιακός του Θοδωρή Βλάχου δυσκολεύτηκε μόνο για 10 λεπτά, όπου ο αντίπαλος διατηρήθηκε κοντά στο σκορ. Στην συνέχεια οι «κόκκινοι» από το 6-8 έφτασαν στο 7-11 του ημιχρόνου και με την διαφορά να κλείνει στο +8 και στο τελικό 10-18. 3 φορές σκόραραν για τους «κόκκινους» οι : Μανώλης Μυλωνάκης, Βαγγέλης Δελακάς, Γιώργος Ντότσκας και Μπλάι Μάλιαρακ. Οι κυπελλούχοι πέτυχαν αρκετά γκολ από την περιφέρεια.
Ο Παναθηναϊκός του Κώστα Λούδη πάλεψε κόντρα σε έναν ισχυρότερο αντίπαλο και ήταν μαχητικός στο ξεκίνημα του ματς. Αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του σε τελικό κυπέλλου. Ωστόσο δεν μπόρεσε να έχει την ίδια απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο και εκεί έχασε την επαφή στο σκορ με τους Πειραιώτες. 4 τέρματα σημείωσε ο εκπληκτικός Παναγιώτης Παπαδόγκωνας.

Γύρω στα 800
Περίπου 800 άτομα παρακολούθησαν τον τελικό κυπέλλου πόλο των ανδρών.



«Δρακόντεια» μέτρα
Έντονη ήταν η παρουσία της αστυνομίας εντός και εκτός γηπέδου, όμως και σήμερα όλα κύλησαν ομαλά. 



Παρουσία οργανωμένων
Στο κολυμβητήριο του Καρπενησίου βρέθηκαν οργανωμένοι οπαδοί, παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις τις ΚΟΕ ότι δεν θα φτάσουν στα χέρια τους προσκλήσεις. Σε κάθε ομάδα διατέθηκαν 30 προσκλήσεις.

Μόνο λεκτικά
Τα επεισόδια που έγιναν στην κερκίδα του κολυμβητηρίου Καρπενησίου ήταν μόνο λεκτικά, αφού οι οπαδοί ήταν στα δυο άκρα της εξέδρας.

Η «κόκκινη» κερκίδα
Περίπου 60 με 70 ήταν οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού που συνοδευμένοι από αστυνομία τοποθετήθηκαν στο μέρος της κερκίδας προς το κυλικείο. Τοποθέτησαν και αρκετά πανό, αφού ταξίδεψαν στο Καρπενήσι από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας.



Οι «πράσινοι» οπαδοί
Η «πράσινη» κερκίδα αποτελούνταν από 40 με 50 οργανωμένους οπαδούς, οι οποίοι κάθισαν στην άλλη άκρη της κερκίδας που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του κολυμβητηρίου. Και αυτοί τοποθέτησαν πανό στην κερκίδα.



Στην μέση οι Καρπενησιώτες και τα κιγκλιδώματα
Στην μέση της κερκίδας κάθισαν οι περίπου 600 Καρπενησιώτες, ενώ η κερκίδα χωρίζονταν από προστατευτικό κιγκλίδωμα.

Πρώτος τελικός «αιωνίων»
Στο Καρπενήσι γράφτηκε μια ιστορική στιγμή για την Ελληνική υδατοσφαίριση, καθώς στον τελικό του 16ου Final 4 «κοντραρίστηκαν» για πρώτη φορά οι δυο «αιώνιοι».

«Ρέκορντμαν» ο Δεληγιάννης


Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακός Νίκος Δεληγιάννης έφτασε τα 12 τρόπαια. Είναι πλέον πρώτος στην σχετική λίστα, αφήνοντας πίσω του τον Τάσο Σχίζα και τον Θοδωρή Χατζηθεοδώρου. Μάλιστα ο έμπειρος πορτιέρο δεν έχει χάσει κανέναν τελικό.

1ος σκόρερ του κυπέλλου 


Ο Άγγελος Βλαχόπουλος (Φωτογραφία) των τροπαιούχων ήταν ο πρώτος σκόρερ του φετινού θεσμού με 9 γκολ. Ακολούθησαν οι συμπαίχτες του Μανώλης Μυλωνάκης και Χριστόδουλος Κολόμβος. Στο Final 4 πρώτευσαν με 5 οι: Μανώλης Μυλωνάκης(Ολυμπιακός) και Παναγιώτης Παπαδόγκωνας του φιναλίστ Παναθηναϊκού.

Ισοφάρισε τον Χατζηθεοδώρου 


Ο Γιώργος Αφρουδάκης (Φωτογραφία) του Παναθηναϊκού με το ένα γκολ που πέτυχε ισοφάρισε στα 19 τον Θοδωρή Χατζηθεοδώρου στα τέρματα των τελικών. Ο έμπειρος φουνταριστός έχει παίξει επίσης σε τελικούς με την φανέλα του Ολυμπιακού και της Βουλιαγμένης.

17ο & 3ο συνεχόμενο
Οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν το τρίτο συνεχόμενο τρόπαιο τους, φτάνοντας τα 17 συνολικά σε 23 παρουσίες σε τελικούς. 12 κύπελλα έχει ο Εθνικός Πειραιώς.

«Βίοι» αντίθετοι

 












Ο coach του Ολυμπιακού Θοδωρής Βλάχος (Φωτογραφία Αριστερά) έκανε το 3/3 όσον αφορά τους τελικούς ως προπονητής, ενώ ο συνάδελφος του Κώστας Λούδης (Φωτογραφία Δεξιά) έχει πλέον 0/3 (Τις προηγούμενες δυο είχε συμμετάσχει με τον Πανιώνιο).

Πρώτη παρουσία
Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φτάσει για πρώτη φορά στην ιστορία του σε τελικό όλων των διοργανώσεων. Έχει συμμετάσχει σε 6 Final 4.

4 ο Παπαδόγκωνας


Κορυφαίος της ομάδας του Κώστα Λούδη ήταν ο Παναγιώτης Παπαδόγκωνας, ο οποίος σκόραρε 4 φορές.

4 από 3 γκολ



 












Για την ομάδα του Πειραιά 4 αθλητές σκόραραν χατ-τρικ. Συγκεκριμένα 3 τέρματα σημείωσαν οι: Μανώλης Μυλωνάκης (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά, MVP της διοργάνωσης), Βαγγέλης Δελακάς (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά), Γιώργος Ντότσκας (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά) και ο Ισπανός Μπλάι Γκιούελ Μάλιαρακ (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά).

Πιο παραγωγικός τελικός
Τα 28 γκολ που σημειώθηκαν αποτελούν τον πιο παραγωγικό τελικό στην ιστορία του θεσμού!. Ο τελικός του Καρπενησίου ήταν ο 37ος στην ιστορία του θεσμού.

Μεγάλη διαφορά δυναμικότητας
Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με πολλαπλάσιο μπάτζετ, που διεκδίκησε την είσοδο του στο Final 6 της Ευρωλίγκας. Έχει στις τάξεις μεγάλο κομμάτι της Εθνικής ομάδας. Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου, φτάνοντας στην πιο ιστορική του στιγμή και από εκεί που ήταν «ασανσέρ» μεταξύ Α1΄ και Α2'  έχει σταθεροποιηθεί στην πρώτη 4αδα.

Πλησίασε τα 20
Ο Ολυμπιακός έσπασε επίσης το σερί με τα περισσότερα γκολ σε τελικό. Το προηγούμενο ήταν από το 2005 στον τελικό κόντρα στον Πανιώνιο με τους ερυθρόλευκους να παίρνουν τη νίκη με 16-5.

Κολακευτικά σχόλια
Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε στην διοργάνωση ο τηλεοπτικός σταθμός Novasports, που μετέδωσε την αναμέτρηση. Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση της Κ.Ο.Ε, του Δήμου Καρπενησίου, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Κ.Ο. Καρπενησίου.





Οι τοπικοί άρχοντες


Τον αγώνα παρακολούθησαν όλοι οι τοπικοί άρχοντες της πόλης του Καρπενησίου. Παρών στο γήπεδο ήταν ο Βουλευτής Ευρυτανίας Θωμάς Κώτσιας (Φωτογραφία), ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Άρης Τασιός και ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου και υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού Κλεομένης Λάππας.




Μαζί Διαθεσόπουλος & Κατσαρός
Από το ίδιο σημείο με χτες παρακολούθησε τον τελικό της διοργάνωσης ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, που κάθισε δίπλα στον Α΄ Αντιπρόεδρο Γιώργο Κατσαρό. Η παρουσία οργανωμένων οπαδών ίσως προβληματίσει την κολυμβητική ομοσπονδία.


Παρουσίαση των αθλητών
Πριν την έναρξη του μεγάλου τελικού της διοργάνωσης έγινε η παρουσία των αθλητών των δυο ομάδων από τα μεγάφωνα του κολυμβητηρίου από τον εκφωνητή κ. Σακελλαράκη.



Οριακό προβάδισμα

 
Ο τελικός ήταν ντέρμπι μόνο στο πρώτο 8λεπτο, όπου ο Παναθηναικός μπόρεσε να προβάλει αντίσταση. Οι «κόκκινοι» χάρις τον εντυπωσιακό Μανώλη Μυλωνάκη πήραν προβάδισμα ενός γκολ (4-5). Ο Μανώλης Μυλωνάκης «πλαγιοκόπησε» από δεξιά και με σουτ έκανε το 0-1. Ο Βαγγέλης Δελακάς μετά την ασιστ του Μανώλη Μυλωνάκη πραγματοποίησε το 0-2.  Ο Χάρης Χαραλαμπόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) μετά την πάσα του Νικήτα Κόχειλα μείωσε σε 1-2. Ο Γιώργος Ντόσκας μετά την ασιστ του Βαγγέλη Δελακά σκόραρε, σουτάροντας την κλειστή γωνία του Φίλλιπου Καραμπέτσου (1-3), που δεν μπόρεσε να επαναλάβει την εμφάνιση του ημιτελικού. Ο Γιώργος Αφρουδάκης μετά την πάσα του Παντελή Καλογεράκου σκόραρε στον παίκτη παραπάνω και διαμόρφωσε το 2-3. Ο Βαγγέλης Δελακάς σκόραρε με εντυπωσιακό σουτ «βολίδα» από την περιφέρεια μετά από ασιστ του Μανώλη Μυλωνάκη για το 2-4. Ο Μιχάλης Σαρτζετάκης (Φωτογραφία Κέντρο) μετά την ασιστ του Αργύρη Θεοδωρόπουλου σκόραρε στον παίκτη παραπάνω και έκανε το 3-4. Ο Μανώλης Μυλωνάκης μετά από δυο συνεχόμενα δοκάρια του ίδιου και του Άγγελου Βλαχόπουλου στην ίδια φάση έκανε το 3-5. Ο Αργύρης Θεοδωρόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά) με σουτ στον παίκτη παραπάνω στην κλειστή γωνία του Νίκου Δεληγιάννη διαμόρφωσε το 4-5, με τον Παναγιώτη Παπαδόγκωνα να μοιράζει την ασιστ. Ο Γιώργος Αφρουδάκης μόνος του απέναντι στον Νίκο Δεληγιάννη έχασε διπλή μεγάλη ευκαιρία, όταν το σκορ ήταν 0-1 με την μπάλα βρίσκει και στο δοκάρι στο δεύτερο σουτ μετά την απόκρουση του τερματοφύλακα του ολυμπιακού στο πρώτο σουτ. Ο Γιάννης Φουντούλης είχε δοκάρι μετά από πάσα του Βαγγέλη Δελακά όταν το σκορ ήταν στο 0-2.





Κίτρινη σε Βλάχο
Ο προπονητής του Ολυμπιακού Θοδωρής Βλάχος αντίκρισε την κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία κατά την διάρκεια του 1ου 8λεπτου.

Σε ρόλο «οδηγού»


Η ομάδα του Ολυμπιακού πέρασε σε ρόλο οδηγού στα τελευταία λεπτά του 2ου 8λεπτου παίζοντας αποτελεσματικά στον παίκτη παραπάνω ανέβασαν την διαφορά στα 4 γκολ και στο 7-11. Ο Αλέξανδρος Γούνας μετά την ασιστ του Άγγελου Βλαχόπουλου σκόραρε στον παίκτη παραπάνω στην κλειστή γωνία και ο Γιώργος Δερβίσης (Φωτογραφία Αριστερά) με φοβερό σουτ από μακριά έκανα το 4-7. Ο Χριστόδουλος Κολόμβος (Φωτογραφία Κέντρο) μετά την ασιστ του Μανώλη Μυλωνάκη σκόραρε στον παίκτη παραπάνω (4-8 Double Skor), αποβολή που κέρδισε ο ίδιος. Ακολούθησαν δυο γκολ του Παναγιώτη Παπαδόγκωνα, το πρώτο στον παίκτη παραπάνω μετά από ασιστ του Αργύρη Θεοδωρόπουλου και το δεύτερο με πέναλτι, όπου ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε έντονα στον κριτή τέρματος κ. Κωνσταντινίδη θεωρώντας ότι η μπάλα δεν πέρασε την γραμμή της εστίας (6-8). Το πέναλτι υποδείχτηκε, διότι ο σύμφωνα με τον κ. Σκαλοχωρίτη ο Κώστας Μουρίκης, που είχε αποβληθεί παρεμπόδιζε τον Μιχάλη Σαρτζετάκη. Ο Μπλάι Γκιούελ Μάλιαρακ μετά την πάσα του Μανώλη Μυλωνάκη σκόραρε στον παίκτη παραπάνω (6-9). Ο Γιάννης Φουντούλης (Φωτογραφία Δεξιά) μετά από γρήγορη επέλαση και πάσα του Μπλάι Γκιούελ Μάλιαρακ έκανε το 6-10 στον παίκτη παραπάνω. Ο Παναγιώτης Παπαδόγκωνας μετά την ασιστ του Δήμου Δερμιτζάκη, παίζοντας με παίκτη παραπάνω έκανε το 7-10. Ο Άγγελος Βλαχόπουλος με άπιαστο σουτ μετά από πάσα του Μπλάι Γκιούελ Μάλιαρακ στον παίκτη παραπάνω διαμόρφωσε το 7-11 του ημιχρόνου.






Αποβολή Μάζη & Σκανδαλάκη
Την κόκκινη κάρτα αντίκρισε ο τιμ μάνατζερ του Ολυμπιακού Δημήτρης Μάζης, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα στην φάση του πέναλτι όπου έγινε το 6-8. Ο κ. Μάζης θεώρησε ότι η μπάλα δεν πέρασε την γραμμή του τέρματος της εστίας και το γκολ δεν θα έπρεπε να είχε μετρήσει. Στην ίδια φάση αποβλήθηκε και ο έφορος του Ολυμπιακού Νίκος Σκανδαλάκης.




+5 για ΟΣΦΠ

 












Ο Ολυμπιακός παρά την μείωση του σκορ από τους «πράσινους» στα 3 τέρματα και στο 9-12 στην συνέχεια έκλεισε δυνατά το 8λεπτο και προηγήθηκε με +5 γκολ για το 10-15. Ο Μανώλης Μυλωνάκης μετά την ασιστ του Άγγελου Βλαχόπουλου και ο Γιάννης Κουρλιάφτης (Φωτογραφία Αριστερά) μετά την πάσα του Παναγιώτη Παπαδόγκωνα στον παίκτη παραπάνω πραγματοποίησαν το 8-12. Ακολούθησε γκολ του Παναγιώτη Παπαδόγκωνα μετά από πάσα του Αργύρη Θεοδωρόπουλου στον παίκτη παραπάνω (9-12). Ο Ολυμπιακός με δυο συνεχόμενα γκολ του  Μπλάι Γκιούελ Μάλιαρακ, το πρώτο από ασιστ του Άγγελου Βλαχόπουλου στον παίκτη παραπάνω και το δεύτερο με πέναλτι που κέρδισε ο Κώστας Μουρίκης ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 9-14. Το 10-15 του 3ου 8λεπτου έγινε με εύστοχο πέναλτι του Δήμου Δερμιτζάκη (Φωτογραφία Δεξιά) και γκολ του Γιώργου Ντόσκα μετά από πάσα του Άγγελου Βλαχόπουλου στον παίκτη παραπάνω, σε φάση που διαμαρτυρήθηκε έντονα ο Παναθηναϊκός για την αποβολή του Χάρη Χαραλαμπόπουλου. Δοκάρι για τον Ολυμπιακό στην 3η περίοδο είχε ο Άγγελος Βλαχόπουλος.




3 γκολ «επιδόρπιο»


Με τους «πράσινους» να μένουν από δυνάμεις και χωρίς γκολ στο ενεργητικό τους έκλεισε ο μεγάλος τελικός. Οι Πειραιώτες έφτασαν στο τελικό 10-18. Ο Αλέξανδρος Γούνας (Φωτογραφία) σκόραρε στον παίκτη παραπάνω, ο Βαγγέλης Δελακάς με ξαφνικό σουτ από την περιφέρεια και ο Γιώργος Ντόσκας μετά την πάσα του Μανώλη Μυλωνάκη διαμόρφωσαν το τελικό 10-18.




Κίτρινη σε Λούδη
Στις αρχές της 4ης περιόδου ο προπονητής του Παναθηναϊκού Κώστας Λούδης τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα για διαματυρία.

Τρεις εκτός παιχνιδιού 

 
Άντριαν Κομάντινα (Φωτογραφία Αριστερά), Νικήτας Κόχειλας (Φωτογραφία Κέντρο) από τον Παναθηναϊκό και Κυριάκος Ποντικέας (Φωτογραφία Δεξιά) από τον Ολυμπιακό συμπλήρωσαν τρεις κίτρινες κάρτες και πέρασαν εκτός παιχνιδιού. Μάλιστα ο παίχτης των Πειραιωτών γιόρτασε με τρόπαιο τα 24α γενέθλια του.

Πανηγύρισαν τον τίτλο
Μετά το τέλος του τελικού οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγύρισαν τον τίτλο τους καταχειροκροτούμενοι από τους φιλάθλους τους.






Τον έριξαν στην πισίνα
Ο Coach Θοδωρής Βλάχος των κυπελλούχων Ελλάδος και φέτος «βράχηκε», καθώς οι αθλητές του τον πέταξαν στην πισίνα(!).




Δηλώσεις Προπονητών

Κώστας Λούδης (Παναθηναϊκός): «Ήταν όντως μια ξεχωριστή στιγμή για εμάς. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου, για την προσπάθεια που έκαναν και για την κατάθεση ψυχής. Βρέθηκαν αντιμέτωπες δύο διαφορετικές ομάδες, που προετοιμάζονται με εντελώς διαφορετικές συνθήκες. Δυστυχώς από το γ' οκτάλεπτο και μετά φάνηκε η ποιότητα και οι λύσεις του Ολυμπιακού. Ήμασταν κακοί στην άμυνα. Όταν ο Ολυμπιακός σημειώνει σχεδόν 20 γκολ, δεν μπορείς να έχεις τύχη. Μακάρι αυτή να είναι μια αρχή για την ομάδα, για να έρθουν ακόμα καλύτερες μέρες. Ελπίζω τουλάχιστον να αφήσαμε τους οπαδούς μας ευχαριστημένους με την προσπάθειά μας»

Θοδωρής Βλάχος (Ολυμπιακός): «Ήταν ένας τελικός με σασπένς και νεύρα, αλλά επικρατήσαμε σχετικά εύκολα και δεν κινδυνέψαμε σε κανένα σημείο. Δόθηκαν αρκετές αποβολές χωρίς λόγο και αυτό μας εκνεύρισε. Έχουμε αθλητές με ποιότητα και νομίζω ότι μερικές φορές πρέπει να αντιμετωπίζονται με περισσότερο σεβασμό και πιο δίκαια. Αυτός είναι ο πρώτος τίτλος της χρονιάς, ελπίζω σε λίγες μέρες να έρθει και ο δεύτερος. Ο κόσμος μας ήρθε στο Καρπενήσι και τον ευχαριστούμε γι' αυτό, θέλαμε να τον ανταμείψουμε με την κατάκτηση του τίτλου»





Δηλώσεις Παιχτών

Παντελής Καλογεράκος (Παναθηναϊκός): «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, είναι πανάξιος κυπελλούχος. Είναι μια μεγάλη στιγμή για το τμήμα πόλο του Παναθηναϊκού. Βάλαμε δύσκολα στον Ολυμπιακό για αρκετά μεγάλο διάστημα του αγώνα. Τώρα θα κοιτάξουμε τα πλέι οφ».

Μιχάλης Σαρτζετάκης (Παναθηναϊκός): «Οφείλαμε να παλέψουμε για την ιστορία του συλλόγου, από την αρχή μπήκαμε δυνατά και δεν είχαμε να χάσουμε τίποτε. Το παιχνίδι κρίθηκε στη φυσική κατάσταση του Ολυμπιακού, που του επέτρεψε να κρατήσει το ρυθμό με μεγαλύτερη άνεση, καθώς και στην ευστοχία των αντιπάλων».







Νίκος Δεληγιάννης (Ολυμπιακός): « Είμαι περήφανος που αποτελώ μέλος αυτής της ομάδας, η οποία έχει καταφέρει να μείνει για χρόνια στην κορυφή και αυτό είναι το πιο σημαντικό».








Μανώλης Μυλωνάκης (Ολυμπιακός): «Δεν έχει σημασία το ότι βγήκα πολυτιμότερος παίκτης του τελικού. Το σημαντικό είναι ότι παίξαμε με πάθος, έγινε ένα ωραίο παιχνίδι και θέλω να συγχαρώ και τους παίκτες του Παναθηναϊκού για την προσπάθειά τους».







Γιάννης Φουντούλης (Ολυμπιακός): «Είναι ξεχωριστή στιγμή και μόνο επειδή βρέθηκαν στον τελικό τα δύο λαοφιλέστερα σωματεία της Ελλάδας. Έχω την αίσθηση ότι δεν μας σεβάστηκκε απόλυτα η διαιτησία, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα, δείξαμε ότι δίκαια θεωρούμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα».









Τα οκτάλεπτα
4-5, 7-11, 10-15, 10-18

Συνθέσεις Ομάδων

Παναθηναϊκός (Κώστας Λούδης): Καραμπέτσος, Κομάντινα, Σαρτζετάκης 1, Κόχειλας, Κουρλιάφτης 1, Θεοδωρόπουλος 1, Παπαδόγκωνας 4, Καλογεράκος, Αφρουδάκης 1, Δερμιτζάκης 1, Χαραλαμπόπουλος 1, Γερακούδης, Γρηγοριάδης, Σπυρόπουλος

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Δεληγιάννης, Μυλωνάκης 3, Δελακάς 3, Βλαχόπουλος 1, Φουντούλης 1, Ποντικέας, Ντόσκας 3, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Μάλιαρακ 3, Γούνας 2, Γαλανίδης, Δερβίσης 1

Στατιστικά
Παναθηναϊκός: 8/12 παίχτη παραπάνω, 2/2 πέναλτι
Ολυμπιακός: 10/13 παίχτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι, 6 γκολ από την περιφέρεια και 1 από κόντα

Διαιτητές:  Μιχάλης Σκαλοχωρίτης & Ανδρέας Μοίραλης
Αλυτάρχης: Νίκος Βασιλείου
Παρατηρητής Διαιτησίας: Μανώλης Πατλάκας
Κριτές Τερμάτων:  Ανέστης Κωνσταντινίδης & Μιχάλης Κουρέτας
Γραμματέας: Σοφία Σουμελίδου
Χρονομέτρης 30΄΄: Βίνα Κατσαρού
Χρονομέτρης αγώνα: Λευτέρης Γιαννέλης






















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος