Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Fragist΄ An. Terrorists-Ζήκος 61-47

Στο «παρθενικό» παιχνίδι της διοργάνωσης οι Fragist΄ An. Terrorists επιβλήθηκαν σε ρυθμούς ρελαντί με 61-47 του Ζήκου, μπαίνοντας με θετικό τρόπο στην διοργάνωση.
Το παιχνίδι ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 5ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου και για τον 1ο Όμιλο. Άρχισε στις 18:00 και η προσέλευση των θεατών δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή για μια πρεμιέρα.
Οι Fragist΄ An. Terrorists του Γιώργου Αντίνου είχαν τον έλεγχο και το προβάδισμα από το ξεκίνημα του αγώνα και έφτασαν χωρίς δυσκολίες στην επικράτηση. Εντυπωσιακός ήταν ο 23χρονος Τάσος Καδάς, που σταμάτησε στους 30 πόντους, εκμεταλλευόμενος τις πάμπολλες ασίστ του Άγγελου Σαμαντά. Οι «τρομοκράτες» κατέκτησαν τους πρώτους 2 βαθμούς τους στην διοργάνωση και εκτός απροόπτου θα βρεθούν στα προημιτελικά.
Ο Ζήκος παρουσιάζεται ανανεωμένος στο φετινό τουρνουά και είχε αρκετά μαχητική παρουσία. Θα διεκδικήσει με αξιώσεις την είσοδο του στην πρώτη 8αδα. Ο Λάζαρος Σκαρμούτσος ήταν «διψήφιος» πετυχαίνοντας 11 πόντους. Αρχηγός των «κίτρινων» είναι ο Νικήτας Στεργιάννης και προπονητής ο Στέφανος Λιάπης, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε μια 12αδα παιχτών.
Οι νικητές έχουν ρεπό την 2η αγωνιστική και το επόμενο τους παιχνίδι θα το δώσουν με το Superman την Δευτέρα 11/5. Ο Ζήκος θα αγωνιστεί με την ίδια ομάδα την Τετάρτη 6 Μαΐου.

Ελάχιστος ο κόσμος
Η πρεμιέρα του τουρνουά δεν συνοδεύτηκε με την καλύτερη δυνατή προσέλευση. Ωστόσο τα πράγματα άλλαξαν άρδην στο βραδινό παιχνίδι, που παρακολουθήθηκε από περισσότερο κόσμο.


Η επάνοδος των «τρομοκρατών»


Η ομάδα της Ανατολικής Φραγκίστας επανέρχεται μετά από δυο χρόνια στο τουρνουά, καθώς είχε συμμετάσχει στην 3η κατά σειρά διοργάνωση. Αρχηγός της είναι ξανά ο Γιώργος Αντίνου (Φωτογραφία).

Ανανεωμένος & οργανωμένος ο Ζήκος
Ο Ζήκος κατεβαίνει για την χαρά της συμμετοχής για 3η συνεχόμενη χρονιά. Φέτος έχει διαφορετικό «προφίλ» και σε τίποτε δεν θυμίζει την περυσινή ομάδα, που κατέβαινε με μόλις 5 παίχτες σε κάθε αγώνα. Τον ρόλο του αρχηγού έχει φέτος ο Νικήτας Στεργιάννης.

Ο γηραιότερος της διοργάνωσης


Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η παρουσία με την φανέλα του Ζήκου του 63χρονου Θωμά Παπαζαχαρίου (Φωτογραφία), που κατάγεται από την Αθήνα και βρίσκεται στο Καρπενήσι λόγω της παρουσίας του γιού του Βίκτωρα στο ΤΕΙ Δασοπονίας.

Χωρίς Καντούνη


Για τους Φραγκιστιανούς δεν συμμετείχε λόγω ίωσης ο Ικαριώτης Δημήτρης Καντούνης, που παρακολούθησε τον αγώνα από τον πάγκο.

Οδηγίες Λιάπη


Τον ρόλο του προπονητή στην ομάδα του Ζήκου έχει και φέτος ο Στέφανος Λιάπης.


Σαμαντάς μοίραζε-Καδάς σκόραρε

 












Ο προπονητής-παίχτης του Άτλαντα Άγγελος Σαμαντάς (Φωτογραφία Αριστερά) έδινε τις ωραίες ασίστ και ο Τάσος Καδάς (Φωτογραφία Δεξιά) τελείωνε τις φάσεις ιδανικά. Ο παίχτης των Terrorists σημείωσε 30 πόντους, έχοντας 1 3ποντο. Ακολούθησε με 12 ο 45αρης ποιοτικός σέντερ Κώστας Λάππας.



«Τριποντέρ» ο Λάζαρος


Από πλευράς Ζήκου ο Λάζαρος Σκαρμούτσος (Φωτογραφία) ξεχώρισε στο σκοράρισμα, έχοντας 11 πόντους με 3 εύστοχα 3ποντα. Στους 7 με 2 3ποντα και 1 αντίστοιχα σταμάτησαν ο αρχηγός Νικήτας Στεργιάννης και ο νεαρός πλέι μέικερ Δημήτρης Κατσαρός.



Αντιμετώπισε την «πρώην»


Ο σέντερ της Ανατολικής Φραγκίστας Κώστας Λάππας (Φωτογραφία) αντιμετώπισε την περυσινή του ομάδα, με την οποία είχε μόλις μια συμμετοχή.

Με παίχτες του Άτλαντα
Οι Fragist΄ An. έχουν στο ρόστερ τους 5 αθλητές, που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ με τον Άτλαντα. Πρόκειται για τον Άγγελο Σαμαντά, τον Τάσο Καδά, τον Γιώργο Δερέμπεη, τον Δημήτρη Καντούνη και τον Βασίλη Λάμπρου. Ο τελευταίος μάλιστα κατάγεται από την Ανατολική Φραγκίστα.


Ισχνό προβάδισμα

 












Οι Fragist΄ An. Terrorists προηγήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο με διαφορά 5 πόντων και συγκεκριμένα με 18-13. Ο Κώστας Κεφαλάς μετά την ασίστ του Πάνου Ράπτη άνοιξε το σκορ για τους «κίτρινους». Ο Κώστας Λάππας τροφοδοτήθηκε από τον Άγγελο Σαμαντά και έκανε το 2-2. Με 2/2 βολές του Τάσου Καδά και 2ποντο του Άγγελου Σαμαντά πραγματοποιήθηκε το 6-2. Ο Λάζαρος Σκαρμούτσος με 3ποντη «βόμβα» μείωσε σε 6-5, ενώ ο Τάσος Καδάς με έμμεσο τρίποντο (καλάθι+φάουλ με εύστοχη βολή) διαμόρφωσε το 9-5. Ο Καδάς μετά από δυο ασίστ του Σαμαντά και ένα ακόμη καλάθι «έτρεξε» μόνος του ένα σερί 9-0 για την Ανατολική Φραγκίστα, «γράφοντας» το 15-5. Με ωραίο ανάποδο καλάθι του Βασίλη Λάμπρου (Φωτογραφία Αριστερά) έγινε το 17-5, ενώ ο ίδιος με 1/2 βολές διεύρυνε το σερί σε 12-0, κάνοντας το 18-5. Ο Δημήτρης Κατσαρός (Φωτογραφία Δεξιά) ύστερα από την πάσα του Πάνου Μουτσούλα έκανε το 18-7. Οι ρόλοι άλλαξαν και από ασίστ του Κατσαρού, ο Μουτσούλας πραγματοποίησε το 18-9. Με 2ποντα των Δημήτρης Κατσαρού και Μίλτου Ελ Ταχάν διαμορφώθηκε το 18-13. Ο Ζήκος έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με ένα δικό του σερί 0-8. Ο Πάνος Μουτσούλας έκανε τάπα στον Κώστα Λάππα, ο Δημήτρης Κατσαρός στον Τάσο Καδά και ο Χρήστος Παπαβασιλείου στον Κώστα Λάππα, όλες από την μεριά του Ζήκου.




Το πρώτο καλάθι


Ο Κώστας Κεφαλάς (Φωτογραφία) από πλευράς Ζήκου σημείωσε το πρώτο καλάθι του 5ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου.

Ανέβηκε η διαφορά


Οι «τρομοκράτες» με ένα επιμέρους 19-13 ανέβασαν την διαφορά στους 11, κλείνοντας το πρώτο μέρος στο 37-26 και βάζοντας τις βάσεις για την νίκη. Με 1/2 βολές του Νικήτα Στεργιάννη οι «κίτρινοι» μείωσαν στους 4 (18-14). Ο Κώστας Λάππας εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Βασίλη Λάμπρου και ο Γιώργος Δερέμπεης με 1/2 βολές διαμόρφωσαν το 21-14. Με 2ποντο του Τάσου Καδά από ασίστ του Άγγελου Σαμαντά και 1/2 βολές του Πάνου Μπόκα πραγματοποιήθηκε το 23-15. Ο Κώστας Κεφαλάς πέτυχε γκολ-φάουλ, αλλά αστόχησε στην βολή, ενώ ο Καδάς μετά την νέα ασίστ του Σαμαντά «έγραψε» το 25-17. Ο Αθηναίος πλέι μέικερ ήταν ασταμάτητος και με 3ποντο και 2ποντο από πάσα του μετρ του είδους Άγγελου Σαμαντά ανέβασε την διαφορά στους 13, κάνοντας το 30-17. Ο Κώστας Λάππας με γκολ-φάουλ και εύστοχη βολή έφτασε το σκορ στο 33-17, ενώ ο Τάσος Καδάς μετά από μια ακόμη «βαθιά» μπαλιά του Σαμαντά «έγραψε» το 35-17. Ο Νικήτας Στεργιάννης (Φωτογραφία) με 3ποντο διαμόρφωσε το 35-20 και ο Τάσος Καδάς με 2ποντο το 37-20. Ο Ζήκος μείωσε στο σκορ ημιχρόνου(37-26) με νέο 3ποντο του Νικήτα Στεργιάννη και με 3ποντο του Χρήστου Παπαβασιλείου. Ο Νικήτας Στεργιάννης έκανε τάπα στον Αποστόλη Λάμπρου της Ανατολικής Φραγκίστας.






«Κλείδωσε» η νίκη των Terrorists

 












Οι «μπλε» πιστοποίησαν την υπεροχή τους και ολοκλήρωσε το 3ο δεκάλεπτο με 47-31 υπέρ τους. Ο Κώστας Λάππας με 2ποντο και ο Γιώργος Δερέμπεης (Φωτογραφία Αριστερά) με τον ίδιο τρόπο από ασίστ του Τάσου Καδά έκαναν το 41-26. Με το 2ο του 3ποντο στο ματς ο Χρήστος Παπαβασιλείου (Φωτογραφία Δεξιά) μείωσε σε 41-29, ενώ με 2ποντα των: Τάσου Καδά κα Κώστα Λάππα, από ασίστ του πρώτου «γράφτηκε» το 45-29. Ο Τάσος Καδάς με ένα ακόμη 2ποντο και ο Κώστας Λάππας με 1/2 βολές έκαναν το 48-29(8-0 σερί). Με 1/2 βολές του Αλέξανδρου Χατζηνικολάου και 1/1 βολή του Πάνου Μπόκα πραγματοποιήθηκε το 48-31. Ο Χρήστος Παπαβασιλεου «φιλοδώρησε» με τάπα στις αρχές του δεκαλέπτου τον Ηλία Λάμπρου.


Τεχνική στον Βασίλη Λάμπρου
Ο φόργουορντ των Φραγκιστιανών Βασίλης Λάμπρου τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή  0:34 πριν την λήξη του δεκαλέπτου για «γιουχάισμα» σε αντίπαλο. Ο Πάνος Μπόκας ευστόχησε στην βολή.




10λεπτο τυπικής διαδικασίας

 












Τα πάντα είχαν κριθεί και το τελευταίο 10λεπτο του αγώνα δεν άλλαξε πολλά. Ο Πάνος Ράπτης (Φωτογραφία Αριστερά) με 3ποντο και ο Λάζαρος Σκαρμούτσος με τον ίδιο τρόπο ξεκίνησαν την «κίτρινη» αντεπίθεση, μειώνοντας σε 48-37. Ο Γιώργος Δερέμπεης με καλάθι και φάουλ, ευστόχησε και στην βολή για το 51-37. Ο Λάζαρος Σκαρμούτσος με 3ποντο και μακρινό 2ποντο προσπάθησε να βάλει την ομάδα του στο παιχνίδι για το 51-42. Ο Γιώργος Αντίνου με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Τάσος Καδάς μετά από ασίστ του Γιώργου Δερέμπεη πραγματοποίησε το 54-42. Ο Σεραφείμ Οικονόμου, γνωστότερος και ως «Lo» διαμόρφωσε το 54-44. Ο Νίκος Τάκης με 2ποντο και ο Γιώργος Δερέμπεης με 2/2 βολές ανέβασαν τον δείχτη του σκορ στο 58-44. Ο χορηγός της ομάδας Νίκος Τάκης (Φωτογραφία Δεξιά) συνέχισε το κρεσέντο του και με 1/2 βολές και 2ποντο από πάσα του Τάσου Καδά έφτασε το σερί στο 7-0 για το  61-44. Το τελικό 61-47 διαμορφώθηκε με 3ποντο του Δημήτρη Κατσαρού στο τέλος του χρόνου. Ο Κώστας Λάππας των τυπικά γηπεδούχων μοίρασε «στοπ» στον Χρήστο Παπαβασιλείου.




Συμπλήρωσε 5 φάουλ


2:57 πριν την λήξη του παιχνιδιού ο σέντερ του Ζήκου Πάνος Μπόκας (Φωτογραφία) αποχώρησε από το παρκέ, καθώς συμπλήρωσε 5 ατομικά φάουλ.

Τιμωρία Ζήκου
Ο Ζήκος τιμωρήθηκε 5:39 πριν την λήξη του αγώνα με τεχνική ποινή, διότι έμεινε στο παρκέ με 6 παίχτες. Ο Ηλίας Λάμπρου δεν ευστόχησε στην βολή.



Τα δεκάλεπτα
18-13, 37-26, 48-31, 61-47

Συνθέσεις Ομάδων

Fragist΄ An. Terrorists (Γιώργος Αντίνου): Ζάγκας, Λάμπρου Η., Αντίνου 1, Λάμπρου Β. 3, Λάππας 12, Δερέμπεης 8, Τάκης 5, Σαμαντάς 2, Καδάς 30(1), Λάμπρου Α.

Ζήκος (Νικήτας Στεργιάννης): Ελ Ταχάν 2, Σκαρμούτσος 11(3), Κεφαλάς 4, Χατζηνικολάου 1, Οικονόμου 2, Στεργιάννης 7(2), Κατσαρός 7(1), Ράπτης 3(1), Μπόκας 2, Παπαβασιλείου 6(2), Μουτσούλας 2, Παπαζαχαρίου

Διαιτητές: Θανάσης Χουσιάδας& Δημήτρης Σταλίκας
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος
Πίνακας: Γιάννης Χαντζόπουλος
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας





































Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος