Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Α.Ο. Μώλος-Π.Α.Κ. 76-62

Την 1η του νίκη στο πρώτο του μάλιστα ματς στην δεύτερη φάση πήρε ο Μώλος, καθώς επικράτησε της Π.Α.Κ. με 76-62. Η ομάδα του Καρπενησίου μετράει 3 ήττες και οι ελπίδες για άνοδο στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ πλέον είναι λιγοστές.
Το παιχνίδι διεξήχθη την Τετάρτη 15 Απριλίου στο κλειστό του Μώλου και άρχισε στις 6 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ για τον 2ο όμιλο και το παρακολούθησα γύρω στους 150 θεατές.
Ο Μώλος του Κωνσταντίνου Σεβαστόπουλου βελτιώνοντας αρκετά την απόδοση του σε 2ο και 3ο δεκάλεπτο μπήκε με το «δεξί» και με νίκη στην 2η φάση του πρωταθλήματος. Οι «πορτοκαλί» απέδωσαν όμορφο μπάσκετ και θα μπορούσαν να είχαν διευρύνει το προβάδισμα τους και άλλο εάν δεν «χαλάρωναν» στο τέλος. Εντυπωσιακός ήταν ο γκάρντ Χρήστος Βλασόπουλος, που σταμάτησε στους 30 πόντους έχοντας 5 εύστοχες προσπάθειες έξω από τα 6.75.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου ταξίδεψε στον Μώλο με αρκετές απουσίες και τα πράγματα ήταν δύσκολα εξ αρχής για αυτήν. Ήταν μαχητική μέχρι τα μισά της 2ης περιόδου, όπου από εκεί και έπειτα έμεινε πίσω στο σκορ αρκετά. Κατάφερε ωστόσο να «ψαλιδίσει» την διαφορά και να ηττηθεί με 14 πόντους. Μετά την 3η ήττα στην β΄ φάση οι ελπίδες των «πράσινων» για άνοδο έχουν μειωθεί αισθητά. Πρώτοι σκόρερ των ηττημένων με 12 ήταν ο Δημήτρης Σβερώνης και ο Λάμπρος Παπαδιάς.
Την επόμενη (4η) αγωνιστική οι ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά στις 26 Απριλίου στο Καρπενήσι.

Γύρω στους 150
Τον αγώνα παρακολούθησαν στο κλειστό του Μώλου περίπου 150 θεατές από την γύρω περιοχή.



Καθυστέρηση λόγω μίνι
Ο αγώνας ξεκίνησε με 15λεπτη καθυστέρηση, διότι άργησε να ολοκληρωθεί ο αγώνας του μίνι πρωταθλήματος ανάμεσα στον τοπικό Μώλο και τον Πρωτέα Λαμίας.


Βλέμματα αντιπάλων
Την αναμέτρηση παρακολούθησαν αθλητές των δυο άλλων ομάδων του ομίλου, των Φαλάρων και του Άτλαντα.




Με 8 αθλητές
Πολλές και σημαντικές απουσίες είχε η ομάδα του Καρπενησίου κατέβηκε στον αγώνα με αποστολή μόλις 8 αθλητών, 3 εκ των οποίων ήταν κάτω των 16 ετών και παίκτες της εφηβικής Π.Α.Κ.. Απουσίαζαν για διάφορους λόγους οι: Χρήστος Νικόπουλος,  Θοδωρής Τάκης, Γιάννης Καγκαράς, Πάνος Κρουστάλλης και Γιώργος Αρκουμάνης.

0 στα 3
Η Π.Α.Κ. και τις 3 πρώτες αγωνιστικές έχει ηττηθεί από όλες τις ομάδας του 2ου Ομίλου. Οι ελπίδες για άνοδο στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ έχουν πλέον λιγοστέψει.

Αντιμέτωποι ξανά
Οι δυο ομάδες την 4η αγωνιστική θα αναμετρηθούν ξανά. Θα παίξουν στις 26 Απρίλη στις 3 το μεσημέρι στο κλειστό του Καρπενησίου.

Πρώτο ολοκληρωμένο
Ο Μώλος έδωσε το πρώτο του ολοκληρωμένο ματς στην δεύτερη φάση, το οποίο ήταν και νικηφόρο. Η αναμέτρηση με τον Άτλαντα αναβλήθηκε για την 1η αγωνιστική, ενώ το εκτός έδρας ματς με τα Φάλαρα για την 2η αγωνιστική διακόπηκε λόγω βροχής.

Απορρίφθηκε το αίτημα αναβολής
Η Ακαδημία το πρωί της Τετάρτης έκανε αίτημα στην ΕΣΚΑΣΕ για αναβολή της αναμέτρησης, αφού αρκετοί αθλητές της ήταν άρρωστοι. Το αίτημα για αναβολή δεν έγινε δεκτό από την Ένωση.

«Λίρα 100» ο Βλασόπουλος


Εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε ο ταλαντούχος γκαρντ του Μώλου Χρήστος Βλασόπουλος, ο οποίος σκόραρε 30 πόντους έχοντας 5 εύστοχες προσπάθειες έξω από τα 6.75.


Η εμπειρία του Μακρόπουλου


Πέραν του Βλασόπουλου ο έμπειρος 44χρονος Γιώργος Μακρόπουλος «ξεδίπλωσε» τις μπασκετικές του αρετές βάζοντας 21 πόντους με 2 εύστοχα τρίποντα. Ο Μακρόπουλος δεν είχε αγωνιστεί στο περσινό πρωτάθλημα της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ και επανεμφανίζεται μετά από 2 χρόνια, όταν και ο Α.Ο.Μ. αγωνίζονταν στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ.


Πρωτιά Σβερώνη-Παπαδιά

 












Για τους «πράσινους» με 12 πόντους μοιράστηκαν την πρωτοπορία στο σκοράρισμα ο πλέι μέικερ Δημήτρης Σβερώνης (Φωτογραφία Αριστερά) και ο σέντερ Λάμπρος Παπαδιάς (Φωτογραφία Δεξιά). Ακολούθησε με 10 πόντους ο νεαρός Θοδωρής Κατσαρός, ο οποίος έκανε την καλύτερη του εμφάνιση με την φανέλα της Π.Α.Κ. βάζοντας και 1 τρίποντο.

Αντίπαλος και στο μπάσκετ


Ο Θανάσης Καλοβελώνης (Φωτογραφία) του Α.Ο. Μώλος αγωνίζεται και στην Α΄ ΕΠΣ Φθιώτιδας με το Νέο Κρίκελλο. Κατά το παρελθόν έχει τεθεί αντιμέτωπος στην Δ΄ Εθνική του ΑΠΟΚ με την φανέλα του Άρη Αγιού Κωνσταντίνου.

Στον πόντο

 












Μοιρασμένο 1ο δεκάλεπτο έγινε με την Π.Α.Κ. να αρχίζει καλύτερα στα πρώτα λεπτά και τις δυο ομάδες να εναλλάσσονται στην πρωτοπορία του σκορ στην συνέχεια. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 1 πόντο και με 18-19. Ο Δημήτρης Σβερώνης με 2ποντο και 2/2 ελεύθερες βολές και ο Γιώργος Σώκος (Φωτογραφία Αριστερά) με 2ποντο έκαναν το 0-6 για τους φιλοξενούμενους. Ακολούθησε δίποντο του Γιώργου Μακρόπουλου, 2/2 βολές του Χρήστου Βλασόπουλου και καλάθι του Λάμπρου Παπαδιά μετά από ασιστ του Δημήτρη Σβερώνη (4-8). Ο Μώλος προηγήθηκε με 9-8 χάρης σε δίποντο του Γιώργου Γρίβα και 3ποντο του Γιώργου Μακρόπουλου. Με δίποντο του Λάμπρου Παπαδιά και νέα τρίποντη «βόμβα» του Γιώργου Μακρόπουλου έγινε το 12-10. Ο Γιώργος Σώκος με 2ποντο και ο Χρήστος Βλασόπουλος με δίποντο διαμόρφωσαν το 14-12. Ο Κώστας Νιαβής (Φωτογραφία Δεξιά) με 3ποντο και με δίποντο μετά από πάσα του Τόλη Πιπέρα έκανε το 14-17. Το 18-19 του δεκαλέπτου έγινε με δίποντο του Γιώργου Μακρόπουλου μετά από ασιστ του Γιώργου Γρίβα, καλάθι του Χρήστου Βλασόπουλου και 2/2 ελεύθερες βολές του Κώστα Νιαβή. Ο Γιώργος Μακρόπουλος του Μώλου ανέκοψε με τάπα τον Δημήτρη Σβερώνη της Ακαδημίας. Ο Κώστας Νιαβής της Π.Α.Κ. μοίρασε «στοπ» στον Γιώργο Μακρόπουλο του Μώλου.




Ανέβασε «στροφές»


Η γηπεδούχος ομάδα του Μώλου ανέβασε «στροφές» στην 2η περίοδο και χάρις ένα σερί 11-0 προηγήθηκε με 31-21. Το ημίχρονο έκλεισε με την διαφορά να είναι στους 12 υπέρ των «πορτοκαλί» και με 42-30 και με τον δυναμικό σέντερ Γιώργο Γρίβα (Φωτογραφία) να παίρνει το βάρος του σκοραρίσματος του Μώλου. Με 2ποντο του Χρήστου Βλασόπουλου, γκολ-φάουλ του Λάμπρου Παπαδιά με χαμένη βολή και καλάθι του Γιώργου Μαρκόπουλου έγινε το 22-21. Ακολούθησε δίποντο του Γιώργου Γρίβα από ασιστ του Χρήστου Βλασόπουλου, καλάθι του Χρήστου Βλασόπουλου μετά από πάσα του Γιώργου Γρίβα, εντυπωσιακό καλάθι του Χρήστου Βλασόπουλου, που διέσχισε όλο το γήπεδο και 3ποντο του ίδιου για το 31-21. Ο Μώλος «έτρεξε» ένα σερί 11-0 και το 20-21 εις βάρος του έγινε 31-21 υπέρ του. Ο Λάμπρος Παπαδιάς είχε 1/2 βολές, ο Γιώργος Γρίβας σκόραρε δίποντο μετά από πάσα του Θανάση Καντερέ και ο Λάμπρος Παπαδιάς σημείωσε 2ποντο μετά από ασιστ του Γιώργου Σώκου (33-24). Ο Γιώργος Γρίβας με δυο συνεχόμενα δίποντα και το δεύτερο μετά από πάσα του Χρήστου Χάϊτα διαμόρφωσε το 37-24. Με 1/2 ελεύθερες βολές του Θοδωρή Κατσαρού, 3ποντο του Χρήστου Βλασόπουλου και 3ποντο του Θοδωρή Κατσαρού έγινε το 40-28. Η περίοδος έκλεισε με 2ποντο του Δημήτρη Σβερώνη μετά από πάσα του Θοδωρή Κατσαρού και καλάθι του Θανάση Καντερέ στο τέλος του χρόνου (42-30).  


Έβγαλε «πυροβόλο» ο «Βλασό»

 
Κατά ριπάς «εκτελούσε» στην 3η περίοδο ο εντυπωσιακός Χρήστος Βλασόπουλος με τον Μώλο να ανεβάζει την διαφορά στο +20 και στο 56-36. Οι «πράσινοι» μείωσαν στο φινάλε σε 65-47, αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα στην άμυνα τους. Με 3ποντο του Χρήστου Βλασόπουλου, 2ποντο του Θοδωρή Κατσαρού (Φωτογραφία Αριστερά), 1/2 ελεύθερες βολές του Γιώργου Γρίβα και νέο καλάθι του Θοδωρή Κατσαρού μετά από ασιστ του Δημήτρη Σβερώνη έγινε το 46-34. Ακολούθησαν 2/2 ελεύθερες βολές του Δημήτρη Σβερώνη, 2/2 βολές επίσης του Γιώργου Μακρόπουλου, γκολ-φάουλ του Χρήστου Χαϊτα με εύστοχη βολή και 1/1 ελεύθερη από τεχνική ποινή του Γιώργου Μακρόπουλου για το 52-36. Ο Χρήστος Βλασόπουλος πέτυχε δίποντο μετά από πάσα του Χρήστου Χάϊτα, ο Γιώργος Γρίβας σημείωσε δίποντο για το 56-36 και το +20 για τον Μώλο. Οι γηπεδούχοι είχαν ένα σερί 10-0. Με 3ποντο του Δημήτρη Μπίκα (Φωτογραφία Κέντρο), 2ποντο του Γιώργου Μακρόπουλου και 2/2 ελεύθερες βολές του Τόλη Πιπέρα έγινε το 58-41. Ο Χρήστος Βλασόπουλος εκτέλεσε έξω από τα 6.75, είχε 1/2 βολές και σκόραρε ξανά νέο τρίποντο, ανεβάζοντας την διαφορά στο +24 και στο 65-41. Ο Λάμπρος Παπαδιάς είχε 1/2 βολές, ο Τόλης Πιπέρας (Φωτογραφία Δεξιά) σκόραρε με 2ποντο και στην συνέχεια με τρίποντο, μειώνοντας στο 65-47. Ο Λάμπρος Παπαδιάς μοίρασε τάπα στον Ειρηναίο Μακρυγιάννη του Μώλου.




Τεχνική σε Σβερώνη
Κατά την διάρκεια της 3ης περιόδου ο Δημήτρης Σβερώνης της Π.Α.Κ. χρεώθηκε με τεχνική ποινή για διαμαρτυρία, όταν προηγουμένως του είχε καταλογιστεί εις βάρος του φάουλ σε καλάθι του Χρήστου Χαϊτα. Ο έμπειρος Γιώργος Μακρόπουλος ευστόχησε στην ελεύθερη βολή.



Συντήρηση δυνάμεων


Οι γηπεδούχοι έκαναν αρκετές αλλαγές στο τελευταίο δεκάλεπτο ξεκουράζοντας τα πρωτοκλασάτα τους ονόματα. Η Ακαδημία κατάφερε να μαζέψει την διαφορά στους 14 και να μειώσει στο τελικό 76-62. Με δίποντο του Λάμπρου Παπαδιά, λει απ του Τόλη Πιπέρα, 1/2 ελεύθερες βολές του Γιώργου Γρίβα και δίποντο του Χρήστου Χάϊτα (Φωτογραφία) από ασιστ του Χρήστου Βλασόπουλου έγινε το 68-51. Ακολούθησε καλάθι του Γιώργου Μακρόπουλου μετά από πάσα του Χρήστου Βλασόπουλου, 1/2 βολές του Δημήτρη Σβερώνη και γκολ-φάουλ του Γιώργου Σώκου μετά από πάσα του Δημήτρη Σβερώνη με εύστοχη ελεύθερη βολή (70-55). Ο Γιώργος Μακρόπουλος με δίποντο, ο Θοδωρής Κατσαρός με 2ποντο και ο Δημήτρης Σβερώνης με 2/2 βολές έγραψαν το 72-59. Ακολούθησε καλάθι του Αντώνη Καίσαρη κάτω από επευφημίες των φιλάθλων, 1/2 βολές του Δημήτρη Σβερώνη, δίποντο του Βασίλη Ρουμελιώτη και καλάθι του Θανάση Καλοβελώνη για το τελικό 76-62.



Δυο με φάουλ
Κατά την διάρκεια της 4ης περιόδου δυο αθλητές αποχώρησαν συμπληρώνοντας 5 προσωπικά φάουλ. Πρόκειται για τον Χρήστο Χαϊτα του Μώλου και τον Γιώργο Σώκο των φιλοξενούμενων.

Πανηγύρισαν την νίκη
Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι καλαθοσφαιριστές του Κωνσταντίνου Σεβαστόπουλου πανηγύρισαν την νίκη τους στο κέντρο του γηπέδο, φωνάζοντας το όνομα της ομάδας τους.


Δηλώσεις Προπονητών

Κωνσταντίνος Σεβαστόπουλος (Α.Ο. Μώλος): «Έγινε ένα αμφίρροπο παιχνίδι. Η Π.Α.Κ. ήταν καλή ομάδα, δυνατή, δουλεμένη και γρήγορη και μας δυσκόλεψε. Συγχρόνως μας αιφνιδίασε και με την ζώνη που έπαιξε και έπρεπε να δούμε πως θα την αντιμετωπίσουμε. Μπήκαμε στο παιχνίδι στο δεύτερο δεκάλεπτο, χαλαρώσαμε στο τέταρτο δεκάλεπτο. Αυτά τα παιχνίδια σε αυτή την φάση είναι όλα σοβαρά, είναι όλα δύσκολα. Χρειάζεται να παίζεις από το πρώτο λεπτό έως το τελευταίο. Συγχαρητήρια και στους αντιπάλους και στους δικούς μου τους παίκτες και εύχομαι καλή συνέχεια.»

Κατερίνα Μπαλωμένου (Π.Α.Κ.): «Πριν σχολιάσω οτιδήποτε για το σημερινό παιχνίδι θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΕΣΚΑΣΕ, που μου έδωσε την ευκαιρία να αποδείξω ότι μου αρέσει να χάνω ή να κερδίζω αρκεί να παίζω και να ζήσω μια μοναδική εμπειρία σήμερα. Σαν σύλλογος στην μέχρι τώρα πορεία μας στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ δεν ζητήσαμε ποτέ αναβολή. Σήμερα λοιπόν και για λόγους ανωτέρας βίας ζητήσαμε αναβολή παιχνιδιού και μας την αρνήθηκαν την στιγμή που μάλιστα έχουν δεχθεί αναβολές παιχνιδιών για «αστείους» λόγους από αυτόν της υγείας. Τα συμπεράσματα σε εσάς. Για το σημερινό παιχνίδι τώρα η ομάδα μας με πολλές σοβαρές απουσίες στο ρόστερ μας προσπάθησε και κατάφερε να φτάσει σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Οι δυνατότητες για εναλλαγές στο παιχνίδι μας δεν ήταν εφικτές με αποτέλεσμα στην άμυνα να χρησιμοποιήσουμε ζώνη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Θεωρώ ότι οι συγκεκριμένοι αντίπαλοι δεν θα δυσκόλευαν καθόλου την ομάδα, αν ήταν όλοι οι αθλητές μας εκεί. Επειδή όμως με το «αν» δεν γράφεται ιστορία θα ήθελα κλείνοντας να συγχαρώ και να ευχαριστήσω καθένα ξεχωριστά από τους 8 παίκτες μου, που ακολούθησαν και πάλεψαν σε έναν άνισο αγώνα.»

Τα δεκάλεπτα
18-19, 42-30, 65-47, 76-62

Συνθέσεις Ομάδων

Α.Ο. Μώλος (Κωνσταντίνος Σεβαστόπουλος): Ζαχαρόπουλος, Καλοβελώνης 2, Βλασόπουλος 30(5), Γρίβας 14, Καντερές 2, Χάϊτα Χ. 5, Χάϊτα Β., Γρηγοριάδης, Μακρόπουλος 21(2), Μακρυγιάννης, Καίσαρης 2

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Πιπέρας 9(1), Σβερώνης 12, Σώκος 7, Κατσαρός 10(1), Ρουμελιώτης 2, Παπαδιάς 12, Νιαβής 7(1), Μπίκας 3(1)

Διαιτητές : Αλέκος Κοτσιμπός & Ιωάννης Ευαγγελόπουλος (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Νίκος Καλαντζής-Διονύσης Αναγνώστου-Δημήτρης Γλωσσόπουλος (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)












































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος