Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Π.Α.Κ.-Α.Ο. Μώλος 72-57

Ζωντανή στο «κυνήγι» της ανόδου στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ έμεινε η Π.Α.Κ., που κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση νίκησε τον Μώλο με 72-57. Η Φθιωτική ομάδα ηττήθηκε για πρώτη φορά στην δεύτερη φάση.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Απριλίου στο κλειστό του Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής της Β΄ Φάσης της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ για τον 2ο όμιλο και την παρακολούθησαν περίπου 100 άτομα.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση και πήρε δίκαια την πρώτη της νίκη στην δεύτερη φάση του πρωταθλήματος. Είχε από την αρχή την πρωτοπορία στο σκορ και τον έλεγχο της αναμέτρησης. Παράλληλα απέφυγε το «μπλακ άουτ» του δεύτερου ημιχρόνου και πατώντας «γκάζι» στο 4ο δεκάλεπτο κάλυψε και την διαφορά των 14 πόντων, έχοντας το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας. Εντυπωσιακός ήταν ο πλέι μέικερ Δημήτρης Σβερώνης, ο οποίος έβαλε συνολικά 28 πόντους. 
Ο Μώλος του Κωνσταντίνου Σεβαστόπουλου ήταν κακός σε όλη την διάρκεια του αγώνα και δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό. Κυνηγούσε στο σκορ συνέχεια τον αντίπαλο, έχοντας κακές επιλογές στην επίθεση και αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα στην άμυνα από το γρήγορο επιθετικό παιχνίδι του αντιπάλου. Οι «πορτοκαλί» ηττήθηκαν για πρώτη φορά στην β΄ φάση και είχαν πρώτο σκόρερ τον σέντερ Γιώργο Γρίβα με 22 και 1 εύστοχο τρίποντο.
Την επόμενη (5η) αγωνιστική η Π.Α.Κ., που έφτασε τους 5 βαθμούς θα αναμετρηθεί το Σάββατο (2/5) κόντρα στον συμπολίτη Άτλαντα. Ο Μώλος έχει επίσης 5 πόντους, αλλά με ματς λιγότερο την Τετάρτη(29/5) θα υποδεχτεί σε εξ αναβολής ματς τον Άτλαντα και την Κυριακή(3/5) για την 5η αγωνιστική παίζει ξανά στην έδρα του με τα Φάλαρα.

Περίπου 100
Το παιχνίδι παρακολούθησαν περίπου 100 θεατές, βλέποντας την ομάδα του Καρπενησίου να κάνει «σεφτέ» στις νίκες στην Β΄ Φάση.

«Κάλυψε» την διαφορά
Η Π.Α.Κ. «κάλυψε» την διαφορά των 14 πόντων που είχε ηττηθεί στην έδρα του Μώλου και σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Α.Ο.Μ. έχει το πάνω χέρι.

Πρώτη ήττα
Οι «πορτοκαλί» ηττήθηκαν για πρώτη φορά στην Β΄ Φάση, αφού προέρχονταν από δυο νικηφόρα αποτέλεσμα κόντρα σε Φάλαρα και Π.Α.Κ.

Παραμένει «ζωντανή»
Η Ακαδημία με την πρώτη της νίκη στην δεύτερη φάση παραμένει «ζωντανή» στην διεκδίκηση της ανόδου στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ. Στα επόμενα δυο ματς θα διεκδικήσει όσες πιθανότητες τις αναλογούν για την αποφυγή τουλάχιστον της 4ης θέσης.

Κανείς με 12αδα
Καμία από τις δυο ομάδες δεν είχε 12 αθλητές στην αποστολή της. Η μεν Π.Α.Κ. είχε αποστολή 10 ατόμων ο δε Μώλος 9. Απουσίαζαν μεταξύ των άλλων οι: Γιώργος Σώκος, Τόλης Πιπέρας, Γιώργος Αρκουμάνης, Θανάσης Κοντοκώστας (Π.Α.Κ.), Γιώργος Ζαχαρόπουλος και Κώστας Βούγλαρης (Μώλος).

Τους πήρε μόνος του


Ο πλέι μέικερ της Π.Α.Κ. Δημήτρης Σβερώνης (Φωτογραφία) έκανε το ματς της χρονιάς του και ήταν εντυπωσιακός, χάρης τους 28 πόντους που πέτυχε πήρε από το χέρι την ομάδα του και την οδήγησε στην σπουδαία επιτυχία.  Με 13 ακολούθησε και έχοντας 1 εύστοχο τρίποντο ο Λάμπρος Παπαδιάς.


Πάλεψε ο Γρίβας


Ο σέντερ Γιώργος Γρίβας ήταν αρκετά μαχητικός και πάλεψε αρκετά βάζοντας 22 πόντους έχοντας και 1 εύστοχο τρίποντο. Με 20 ακολούθησε και 1 τρίποντο ο ικανότατος γκάρντ Χρήστος Βλασόπουλος.



Μπήκαν «ορεξάτοι»


Γρήγορο παιχνίδι έγινε στην 1η περίοδο, όπου οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα και προηγήθηκαν προσωρινά μέχρι και +8 και με 15-8. Οι Φθιωτοί μείωσαν προς το τέλος στους 3 και στο 18-15 του δεκαλέπτου. Ο Γιώργος Μακρόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) με τρίποντο, ο Κώστας Νιαβής (Φωτογραφία Κέντρο) με δυο συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα και ο Λάμπρος Παπαδιάς με δίποντο μετά από ασιστ του Δημήτρη Σβερώνη έκαναν το 8-3. Ο Χρήστος Βλασόπουλος σκόραρε δίποντο μετά από ατομική προσπάθεια, ο Θοδωρής Κατσαρός πέτυχε δίποντο και ο Γιώργος Γρίβας σκόραρε με δίποντο για το 10-7. Ακολούθησαν 1/2 ελεύθερες βολές του Δημήτρη Σβερώνη, δίποντο του Πάνου Κρουστάλλη (Φωτογραφία Δεξιά) μετά από πάσα του Λάμπρου Παπαδιά και καλάθι του Δημήτρη Σβερώνη για το 15-7. Ο Γιώργος Μακρόπουλος με 2ποντο, ο Γιώργος Γρίβας με 2/2 ελεύθερες βολές και ο Πάνος Κρουστάλλης με 2/2 βολές πραγματοποίησαν το 17-11. Με 1/2 ελεύθερες βολές του Δημήτρη Σβερώνη, δίποντο του Γιώργου Γρίβα μετά από πάσα του Θανάση Καλοβελώνη και νεο δίποντο του Γιώργου Γριβα  έγινε το 18-15. Ο Πάνος Κρουστάλλης της Π.Α.Κ. ανέκοψε με τάπα τον Χρήστο Βλασόπουλου του Μώλου. Ο Γιώργος Μακρόπουλος του Μώλου μοίρασε «στοπ» στον Γιάννη Καγκαρά της Ακαδημίας.



Τεχνική στον Καλοβελώνη


3.40 πριν το τέλος της 1ης περιόδου ο Θανάσης Καλοβελώνης του Μώλου χρεώθηκε με τεχνική ποινή για έντονη διαμαρτυρία από τον ρέφερι Αλέκο Κοτσιμπό. Ο Κώστας Νιαβής της Π.Α.Κ. αστόχησε στην ελεύθερη βολή.

Στον πόντο


Μπροστά στο σκορ σε όλη την δεύτερη διάρκεια ήταν οι γηπεδούχοι. Ο Μώλος αν και έχανε μέχρι και 5 πόντους κατάφερε να μειώσει στον πόντο και στο 31-30 του ημιχρόνου. Με δίποντο του Θοδωρή Τάκη (Φωτογραφία) και δυο συνεχόμενα 2ποντα του Χρήστου Βλασόπουλου ο Μώλος μείωσε στον πόντο και σε 20-19. Ακολούθησαν δυο συνεχόμενα καλάθια του Δημήτρη Σβερώνη (24-19). Ο Γιώργος Μακρόπουλος με 2ποντο, ο Δημήτρης Σβερώνης με δίποντο, ο Θοδωρής Τάκης με 2ποντο και ο Γιώργος Γρίβας με δίποντο έκαναν το 28-23. Με 1/2 ελεύθερες βολές του Πάνου Κρουστάλλη και 3ποντο του Γιώργου Γρίβα διαμορφώθηκε το 29-26. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 2ποντο του Χρήστου Νικόπουλου μετά από πάσα του Δημήτρη Σβερώνη, όμορφο καλάθι του Θανάση Καλοβελώνη και 2ποντο του Γιώργου Γρίβα στην εκπνοή του χρόνου μετά από ασιστ του Χρήστου Βλασόπουλου, που κάλυψε όλο το γήπεδο (31-30).





Κρατήθηκε μπροστά

 












Χάρις τον ηγέτη της Δημήτρη Σβερώνη που σκόραρε και μοίραζε ασιστ η Π.Α.Κ. διατηρήθηκε μπροστά και δεν έκανε «κοιλιά» στο 3ο δεκάλεπτο. Ο Μώλος δεν μπόρεσε να βελτιώσει την άμυνα του και βρέθηκε να χάνει με 46-43. Ο Δημήτρης Σβερώνης με δυο συνεχόμενα καλάθια πραγματοποίησε το 35-30. Ο Γιώργος Γρίβας με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Χρήστος Βλασόπουλος με 1/1 βολές από τεχνική ποινή και ο Λάμπρος Παπαδιάς (Φωτογραφία Αριστερά) με γκολ-φάουλ (Χαμένη ελεύθερη βολή) μετά από ασιστ του Δημήτρη Σβερώνη έκαναν το 37-32. Ο Λάμπρος Παπαδιάς με 3ποντο μετά από πάσα του Θοδωρή Κατσαρού, ο Γιώργος Μακρόπουλος με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Γιώργος Γρίβας με 2ποντο μετά από πάσα του Ειρηναίου Μακρυγιάννη διαμόρφωσαν το 40-35. Ακολούθησε 2ποντο του Δημήτρη Σβερώνη, καλάθι του Γιώργου Γρίβα και 3ποντο του Θοδωρή Κατσαρού μετά από πάσα του Δημήτρη Σβερώνη (45-37). Ο Δημήτρης Σβερώνης με 1/2 βολές, ο Χρήστος Χαϊτα με δίποντο, ο Χρήστος Βλασόπουλος με 3ποντο και ο Χρήστος Χαϊτα (Φωτογραφία Δεξιά) με 1/2 ελεύθερες βολές διαμόρφωσαν το 46-43. Ο Πάνος Κρουστάλλης της Π.Α.Κ. ανέκοψε με «στοπ» προσπάθεια του Γιώργου Γρίβα του Μώλου. Ο Λάμπρος Παπαδιάς της Ακαδημίας μοίρασε τάπα στον Θανάση Καλοβελώνη του Μώλου.




Τεχνική στον πάγκο
7.34 πριν το τέλος της 3ης περιόδου ο πάγκος της Π.Α.Κ. χρεώθηκε με τεχνική ποινή, αφού η ομάδα βρέθηκε στο παρκέ με 6 αθλητές. Ο σέντερ Πάνος Κρουστάλλης άργησε να βγει εκτός παρκέ. Ο Χρήστος Βλασόπουλος των φιλοξενούμενων ευστόχησε στην ελεύθερη βολή.


Με τον καλύτερο τρόπο

 












Οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο παίζοντας γρήγορο μπάσκετ έφτασαν στο τελικό +15 και στο 72-57. Κάλυψαν μάλιστα και την διαφορά της ήττας τους στον πρώτο γύρο. Στο 4ο 10λεπτο προσπάθησε για την ανατροπή για τους φιλοξενούμενους ο Χρήστος Βλασόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) που μόνος του με σερί 8-0 είχε μειώσει προσωρινά σε 63-55. Με 2ποντο του Γιάννη Καγκαρά, καλάθι του Δημήτρη Σβερώνη, γκολ-φάουλ του ίδιου με εύστοχη βολή η Π.Α.Κ. προηγήθηκε με +10 και 53-43. Ο Γιώργος Γρίβας με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Λάμπρος Παπαδιάς με 2ποντο μετά από πάσα του Δημήτρη Σβερώνη και ο Πάνος Κρουστάλλης με follow ανέβασαν την διαφορά στους 13 και στο 57-44. Ο Χρήστος Βλασόπουλος με 2ποντο, ο Δημήτρης Σβερώνης με δίποντο έκαναν το 59-46. Ακολούθησαν 2/2 ελεύθερες βολές του Δημήτρη Σβερώνη και καλάθι του Λάμπρου Παπαδιά μετά από ασιστ του Δημήτρη Σβερώνη (63-46). Ο Χρήστος Βλασόπουλος με 4/4 ελεύθερες βολές και με δυο συνεχόμενα δίποντα μείωσαν με σερί 8-0 στο 63-54. Ακολούθησαν 1/2  βολές του Γιώργου Γρίβα, γκολ-φάουλ του Λάμπρου Παπαδιά με χαμένη βολή και δίποντο του Θοδωρή Κατσαρού (Φωτογραφία Δεξιά) (67-55). Ο Γιώργος Μακρόπουλος με 1/2 βολές, ο Κώστας Νιαβής με 3ποντη «βόμβα», ο Δημήτρης Σβερώνης με 2ποντο και ο Θανάσης Καλοβελώνης με 1/2 βολές πέτυχαν το τελικό 72-57 και το +15 για τους Καρπενησιώτες.






Νέα τεχνική για τον ίδιο λόγο
5.33 πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης η Π.Α.Κ. βρέθηκε ξανά στο παρκέ με 6 παίκτες, αφού ο Πάνος Κρουστάλλης άργησε εκ νέου να βγει από το παρκέ. Οι διαιτητές χρέωσαν τον πάγκο της Π.Α.Κ. ξανά με τεχνική ποινή. Ωστόσο ο Γιώργος Μακρόπουλος αστόχησε στην ελεύθερη βολή.

Εκτός με φάουλ
00.56 πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης ο φόργουονρτ της Π.Α.Κ. Λάμπρος Παπαδιάς έφυγε από το παιχνίδι κάνοντας το 5ο του προσωπικό φάουλ.

Πανηγύρισαν την 1η νίκη
Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι αθλητές της Π.Α.Κ. πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στην δεύτερη φάση της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.




Δηλώσεις Προπονητών

Κατερίνα Μπαλωμένου (Π.Α.Κ.): « Για το σημερινό παιχνίδι θα ήθελα να πω ότι κανείς δεν θα πρέπει να προδικάζει κανένα αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, που να κατάφεραν να κλείσουν τα αυτιά τους, να συγκεντρώσουν την προσοχή τους και να κάνουν ένα από τα καλύτερα τους παιχνίδια.»









Κωνσταντίνος Σεβαστόπουλος (Α.Ο. Μώλος): «Είμαστε πολύ προβληματισμένοι, ήταν η χειρότερη εμφάνιση που έχουμε κάνει φέτος. Υποθέτω ότι τα παιδιά βρέθηκαν σε πολύ κακή κατάσταση και ελπίζω ότι δεν θα επαναλάβουμε τέτοια εμφάνιση. Για μας βαθμολογικά μας ενδιαφέρει το ματς με την Στυλίδα στην έδρα μας, το οποίο εάν καταφέρουμε να το κερδίσουμε ανεβαίνουμε κατηγορία ανεξαρτήτως όλων των άλλων αποτελεσμάτων. Ευχαριστούμε για την φιλοξενία, καλή συνέχεια στην Π.Α.Κ.»





Τα δεκάλεπτα
18-15, 31-30, 46-43, 72-57

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Σβερώνης 28, Κατσαρός 7(1), Καγκαράς 2, Νικόπουλος 2, Παπαδιάς 13(1), Νιαβής 9(3), Τάκης 4, Κρουστάλλης 7

Α.Ο. Μώλος (Κωνσταντίνος Σεβαστόπουλος): Καλοβελώνης 3, Βλασόπουλος 20(1), Γρίβας 22(1), Καντερές, Χαϊτα Χ. 3, Χάϊτα Β., Μακρόπουλος 9(1), Μακρυγιάννης, Καίσαρης

Διαιτητές : Αλέκος Κοτσιμπός & Γιώργος Ζάχος (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος & Λίλα Κλαουδάτου (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Πίνακας: Λουκάς Καρανίκας




























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος