Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ένωση 2010-Αίολος 0-1

Με επιτυχία στέφθηκε το φιλικό του Αίολου επί Φθιωτικού εδάφους, αφού πέρασε νικηφόρα (0-1) με γκολ του Δημήτρη Κουρλού από την έδρα της Ένωσης 2010.
Η φιλική αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Απριλίου στο γήπεδο της Μακρακώμης και άρχισε στις 5 το απόγευμα. Την παρακολούθησαν περίπου 50 άτομα.
Η Ένωση 2010 του Πέτρου Καραϊσκου ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, όπου είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις ευκαιρίες. Οι φιναλιστ του κυπέλλου της ΕΠΣΦ είχαν τον έλεγχο του ματς στα πρώτα 45΄, δημιούργησαν ευκαιρίες και είχαν μάλιστα δυο δοκάρια μέσα σε 1 δίλεπτο με τον Γιάννη Λάππα. Στο δεύτερο μέρος δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και με το γκολ που δέχτηκαν στα πρώτα λεπτά της επανάληψης ηττήθηκαν με 1-0.
Ο Αίολος του Γιάννη Φλωράκη πέρασε με επιτυχία το εκτός έδρας «τεστ» και επέστρεψε στο Καρπενήσι με την φιλική νίκη. Έδειξε αρκετά καλά στοιχεία στην αμυντική του λειτουργία, η οποία δούλεψε καλά άντεξε την πίεση του πρώτου μέρους και δεν δέχτηκε γκολ. Παράλληλα «χτύπησε» στις αντεπιθέσεις και με όμορφο γκολ του επιθετικού Δημήτρη Κουρλού στο 47ο λεπτό  πήρε την φιλική νίκη.
Οι πρωταθλητές Ευρυτανίας μέσα στο Σαββατοκύριακο θα δώσουν νέο φιλικό τεστ κόντρα κατά πάσα πιθανότητα στην Μυρίκη. Η Φθιωτική ομάδα θα δώσει επόμενο φιλικό με την πρωταθλήτρια Φθιώτιδας Μαλεσίνα.

Λιγοστοί φίλαθλοι
Το ματς έγινε παρουσία λιγοστών φιλάθλων και συγκεκριμένα το παρακολούθησαν περίπου 50 άτομα.


Υπό το βλέμμα Λέντα


Τον αγώνα παρακολούθησε από την κερκίδα ο προπονητής του προσεχούς αντιπάλου του Αιόλου, της πρωταθλήτριας ΕΠΣΦ Μαλεσίνας Σπύρος Λέντας.

Νέο φιλικό
Οι δυο ομάδες είχαν δώσει ξανά φιλική αναμέτρηση το περασμένο καλοκαίρι εν όψει της καλοκαιρινής τους προετοιμασίας. Η Ένωση είχε επικρατήσει τότε με 1-0 χάρης σε γκολ του Κώστα Αρβανίτη, που μετακινήθηκε στο Αρχάνι τον Γενάρη. Προπονητής των Φθιωτών τότε ήταν ο Σπύρος Κουκούλης και του Αιόλου ο Κώστας Γουλέτας.

Ρέφερι ο Σουφλερός

 
Την αναμέτρηση σφύριξε ο Σταύρος Σουφλερός (Φωτογραφία Αριστερά) της ΕΠΣ Φθιώτιδας, με βοηθούς τον Βασίλη Καλύβα (Φωτογραφία Κέντρο) και την Κατερίνα Παππά (Φωτογραφία Δεξιά). Και οι 3 έχουν φέτος οριστεί σε παιχνίδια της Α΄ Ευρυτανίας.
«Κρας Τεστ»
Με επιτυχία πέρασε το Crash Test ο Αίολος εν όψει της έναρξης των Play Off ανόδου στην Γ΄ Εθνική. Η πρεμιέρα του εκπροσώπου μας θα γίνει στις 10 Μάιου κόντρα στην Μαλεσίνα.

Τα ευχάριστα οι επιστροφές
Ο Γιάννης Φλωράκης είδε αρκετούς ποδοσφαιριστές να ξεπερνούν τους τραυματισμούς τους και να είμαι ετοιμοπόλεμοι για τα μπαράζ ανόδου στην Γ΄ Εθνική. Απουσίαζε από τους θεωρητικά βασικούς ο κεντρικός μέσος Χάρης Ζαραβέλης.

Με φορά από τα Play Off
Παρά την διακοπή των επίσημων αγώνων ο φορ του Αίολου Δημήτρης Κουρλός συνέχισε με φόρα και σκόραρε το νικητήριο τέρμα στο 47ο λεπτό. Ο Κουρλός έκανε την καλύτερη του χρονιά με τον Αίολο και αναδείχτηκε μάλιστα και πρώτος σκόρερ της Α΄ Ευρυτανίας.

Συνεχίζουν προπονήσεις
Η φιναλίστ του κυπέλλου Φθιώτιδας Ένωση 2010 συνεχίζει τις προπονήσεις της και θα δώσει μέσα στο Σαββατοκύριακο φιλικό κόντρα στην Μαλεσίνα στο γήπεδο της Ανθήλης.

Δοκίμασε γκολκίπερ


Οι γηπεδούχοι της Ένωσης 2010 δοκίμασαν τον έγχρωμο Σενεγαλέζο γκολκίπερ Σο (Φωτογραφία), ο οποίος πήρε φανέλα βασικού και αντικαταστάθηκε στο 30ο λεπτό από τον Σπύρο Χρήστου. 


Ακούρευτο το χορτάρι
Σε αρκετά σημεία του γηπέδου το ύψος του χορταριού ήταν αρκετά μεγάλο, κάτι που δυσκόλεψε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.

7η και φιναλίστ
Η Α.Ε. Μακρακώμης/Σπερχειάδας 2010 αναδείχτηκε 7η στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Φθιώτιδας με 57 βαθμούς, όσους και η Στυλίδα. Διεκδίκησε επίσης το κύπελλο, χάνοντας στον τελικό από τα Καμένα Βούρλα με 1-0 στην παράταση.

Δυο κίτρινες

 












Δυο ποδοσφαιριστές του Αίολου «κιτρινίστηκαν» στο 32ο λεπτό την κίτρινη είδε ο διεθνής τερματοφύλακας Φώτης Μακρής (Φωτογραφία Αριστερά) και στο 77ο λεπτό ο μεσοεπιθετικός Βαγγέλης Τζιόλας (Φωτογραφία Δεξιά).

Νέα παιδιά
Η Ένωση 2010 αγωνίστηκε με αρκετά νέα παιδιά, ώστε να πάρουν εμπειρίες και παραστάσεις εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Α΄ Μέρος

Καλύτερα οι γηπεδούχοι
Η ομάδα της Δυτικής Φθιώτιδας ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, δημιούργησε ευκαιρίες και είχε δυο δοκάρια με τον Γιάννη Λάππα.

Διατήρησε το μηδέν
Ο Αίολος κατάφερε να βγάλει το πρώτο 45λεπτο χωρίς να δεχτεί τέρμα, ενώ προσπάθησε να απειλήσει μέσα από αντεπιθέσεις.

Αστόχησε ο «Γκούτι»


Ο ψηλόσωμος κεντρικός μέσος της Ένωσης 2010 Κώστας Λυτάκης (Φωτογραφία), γνωστός στο Ευρυτανικό κοινό για την συμμετοχή του στο Kasmir Cup δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Αίολου. Στο 23ο λεπτό ο Γιάννης Λάππας σέντραρε από δεξιά, ο Κώστας Λυτάκης πήρε την κεφαλιά προ του γκολκίπερ Φώτη Μακρή, η οποία πέρασε πάνω από το τέρμα των φιλοξενούμενων. 




Δίλεπτο δοκαριών


Ο Γιάννης Λάππας (Φωτογραφία) της Ένωσης 2010 διεκδικεί όσκαρ ατυχίας, αφού μέσα σε 2 λεπτά είδε ισάριθμες προσπάθειες του να καταλήγουν μετά από παρέμβαση του γκολκίπερ Φώτη Μακρή στα δοκάρια του Αίολου. Στο 33ο λεπτό ο Γιάννης Λάππας εκτέλεσε φάουλ, ο τερματοφύλακας του Αίολου Απέκρουσε με την μπάλα στην συνέχεια να καταλήγει στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Αίολου. Στο επόμενο λεπτό ο Γιάννης Λάππας σούταρε εκτός περιοχής ο Φώτης Μακρής απέκρουσε ξανά στην αριστερή του γωνία, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε σε κόρνερ.



Απέκρουσε ο Φούκας

 












Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε με το κόρνερ που εκτέλεσε από δεξιά ο Γιάννης Λάππας, ο Γιώργος Χαλλής (Φωτογραφία Δεξιά) πήρε την κεφαλιά και ο Τόλης Φούκας (Φωτογραφία Αριστερά) απέκρουσε σωτήρια πάνω στην γραμμή του τέρματος. Ο στρατευμένος Χαλλής επέστρεψε στην ομάδα τον Γενάρη από την Τσούκα και ήταν εξαιρετικός, σκοράροντας 8 φορές στο πρωτάθλημα.



Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Σουτ του Νικολάου εκτός περιοχής απέκρουσε σε κόρνερ ο πορτιέρο Σον.
11΄: Ο Τσιάκας σούταρε εκτός περιοχής, με την μπάλα να φεύγει άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
23΄: Ο Λάππας Ι. έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Λυτάκης πήρε την κεφαλιά ,προ του γκολκίπερ Μακρή που έκανε έξοδο, από το ύψος της μικρής περιοχής, η οποία πέρασε ελάχιστα πάνω από τα γκολπόστ των πρωταθλητών Ευρυτανίας.
33΄: Ο Λάππας Ι. εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση, ο πορτιέρο του Αίολου έπεσε στην αριστερή του γωνία απέκρουσε με την μπάλα να χτυπάει στην συνέχεια στο αριστερό δοκάρι του Αίολου.
34΄: Ο Λάππας Ι. σούταρε εκτός περιοχής, ο Μακρής απέκρουσε στην αριστερή του γωνία με την μπάλα στην συνέχεια να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και να καταλήγει κόρνερ.
35΄: Ο Λάππας Ι. εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Χαλλής έπιασε την κεφαλιά από κοντά και ο Φούκας απέκρουσε σωτήρια πάνω στην γραμμή.

Β΄ Μέρος

Αρχή με γκολ
Με γρήγορο γκολ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος και με τον Αίολο να είναι αρκετά βελτιωμένος και να πιέζει αρκετά ψηλά τον  αντίπαλο.

Σκόρερ ο Κουρλός


Μόλις στο 2ο λεπτό της επανάληψης η φιλοξενούμενη ομάδα του Προφήτη Ηλία ευτύχησε να προηγηθεί. Ο επιθετικός Δημήτρης Κουρλός σούταρε από τα όρια της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει στο δεξί «παραθυράκι» του Χρήστου για το 0-1.


Έπεσε ο ρυθμός
Στην συνέχεια της αναμέτρησης ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με την μπάλα να παίζεται στο μεγαλύτερο διάστημα στον χώρο του κέντρου.

Τελευταία ευκαιρία


Η τελευταία ευκαιρία της αναμέτρησης έγινε το 87ο λεπτό όταν ο Γιάννης Λάππας εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο και η κεφαλιά του Γιώργου Ξηρομερίτη (Φωτογραφία) από τα όρια της περιοχής πέρασε άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Αλέκου Κόκκοτα.


Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Κουρλός σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει στο δεξί «παραθυράκι» του Χρήστου (0-1).
52΄: Σουτ του Ράμμου εκτός περιοχής και αριστερά πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της Ένωσης.
87΄: Ο Λάππας Ι. εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο, ο Ξηρομερίτης έπιασε την κεφαλιά από τα όρια της μικρής περιοχής με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κόκκοτα.

Κίτρινες Κάρτες
Μακρής, Τζιόλας

Συνθέσεις Ομάδων

Ένωση 2010 (Πέτρος Καραϊσκος): Σο(30΄ Χρήστου, 57΄ Γιοβάς), Λάππας Ν., Αρβανίτης(46΄ Ρούπας), Μουλάς, Λάππας Ι., Λυτάκης(82΄ Αλτάνης), Πάνος(80΄ Μπελαλής), Παπανάγνος(82΄ Νίκας), Χαλλής(57΄ Μπουγιώτας), Τσιάκας(46΄ Ξηρομερίτης), Λάϊος(46΄ Κουμπούρας, 78΄ Σοφιανός)

Αίολος (Γιάννης Φλωράκης): Μακρής(80΄ Κόκκοτας), Φούκας, Νικολάου, Αζακάς Θ.(77΄ Ίβρος), Ράμμος, Τριανταφυλλόπουλος, Γούλας(57΄ Τόσκα), Ηλιάδης(46΄ Μπόνιας), Κουρλός(80΄ Καββαδίας), Τζιόλας(79΄ Σιταράς), Ράικος Ν.(63΄ Χαλκίδης)

Διαιτητής: Σταύρος Σουφλερός (ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Βασίλης Καλύβας (ΣΔΠ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Κατερίνα Παππά (ΣΔΠ Φθιώτιδας)



























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Ράπτης