Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Αίολος-ΑΠΟΚ Βελούχι 2-2

«Γκραν γκινιόλ» φινάλε είχε το ντέρμπι κορυφής Αίολος-ΑΠΟΚ των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας. Ο Δημήτρης Κουρλός στο 93ο λεπτό ισοφάρισε σε 2-2 και χάρισε το 4ο πρωτάθλημα στην ομάδα του Αίολου.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Απριλίου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 4.30 το απόγευμα.
Ήταν στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας και έγινε κάτω από βροχόπτωση και παρουσία περίπου 150 θεατών.
Ο Αίολος του Γιάννη Φλωράκη έπαιζε για δυο αποτέλεσμα και παρατάχτηκε με πολλούς ποδοσφαιριστές να αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα τραυματισμών. Αγωνίστηκε αμυντικά και με πρώτο στόχο την ισοπαλία, κάτι που τελικώς το κατάφερε στο φινάλε. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία προηγήθηκε με τον Δημήτρη Κουρλό στο 35ο λεπτό, όμως δέχτηκε την ισοφάριση στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Στην επανάληψη ενώ δεν δέχτηκε ιδιαίτερη πίεση βρέθηκε να χάνει με 2-1 στο 84ο λεπτό. Η ομάδα έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα και στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Δημήτρης Κουρλός «εκτέλεσε» και χάρισε τον τίτλο στην ομάδα του Αίολου κάτω από ξέφρενους πανηγυρισμούς.
Ο ΑΠΟΚ του Δημήτρη Αντωνίου ξεκίνησε καλύτερα στο ματς και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά, έχοντας και δοκάρι με τον Εμφρά Χαφούς. Βρέθηκε να χάνει στο πρώτο μέρος, αλλά στην τελευταία φάση ο Άλεξ Μπακαλίδης έφερε το ματς στα ίσα. Στο β΄ μέρος οι «κυανόλευκοι» είχαν την κατοχή της μπάλας, όμως δεν είχαν την ίδια απόδοση με το πρώτο μέρος. Ο χαρισματικός Άλεξ Μπακαλίδης στο 84ο λεπτό έβαλε μπροστά την ομάδα του, όμως ο Αίολος «μίλησε» τελευταίος και έστειλε στο «καναβάτσο» τον ιστορικό.
Το συγκρότημα του Προφήτη Ηλία τερμάτισε στην 1η θέση χωρίς ήττα και με 16 βαθμούς, ενώ ο ΑΠΟΚ ακολούθησε στην 2η θέση με 15 πόντους. Οι δυο ομάδες συγκέντρωσαν 14 πόντους στα μπαράζ, όμως το πλεονέκτημα του +1 πόντου του Αιόλου από την κανονική διάρκεια αποδείχτηκε καθοριστικό.

Κάτω από ομπρέλες
Η αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας έγινε παρουσία περίπου 150 θεατών. Ο κόσμος βρίσκονταν κάτω από τις ομπρέλες, αφού επικρατούσε βροχόπτωση σχεδόν σε όλο το 90λεπτο.


Με βροχόπτωση
Ο αγώνας έγινε κάτω από βροχόπτωση στο μεγαλύτερο μέρος του και αυτό δεν βοήθησε στην προσέλευση περισσότερων φιλάθλων.

4η κούπα
Η ομάδα του Αίολου κατέκτησε το 4ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Τελευταία φορά είχε αναδειχτεί πρωταθλήτρια την σαιζόν 2011-2012.

1ο ντάμπλ
Ο Αίολος κατακτά για πρώτη φορά στην ιστορία του ντάμπλ, έχοντας κερδίσει και πριν από δυο περίπου μήνες το κύπελλο.

Χωρίς τίτλο
Παράλληλα ο ΑΠΟΚ μετά από 25 χρόνια ύπαρξης της ΕΠΣ Ευρυτανίας μένει για πρώτη φορά εκτός τίτλων.

Η σφυρίχτρα στον Σωσώνη


Την αναμέτρηση σφύριξε ο έμπειρος ρέφερι Γιάννης Σωσώνης (Φωτογραφία Αριστερά), που είναι αξιολογημένος στους πίνακες της Football League. Ο κ. Σωσώνης σφύριξε για πρώτη φορά ματς της Α΄ Ευρυτανίας, έχοντας κατά το παρελθόν διευθύνει αρκετά ματς των μικτών ομάδων του νομού μας. Βοηθούς είχε τους Στέλιο Καραγιάννη (Φωτογραφία Κέντρο) και Θανάση Φωτόπουλο (Φωτογραφία Δεξιά). Ο πρώτος μάλιστα αντικατέστησε τον αρχικά ορισθέντα Μάριο Κατσόγιαννο.


«Ποικιλία» στις ισοπαλίες
ΑΠΟΚ και Αίολος αναδεικνύονται ισόπαλοι για 3ο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος. Οι προηγούμενες ισοπαλίες ήταν με σκορ 1-1 και 0-0, ενώ η 3η ήταν με διαφορετικό σκορ (2-2).

Ομάδα των καθυστερήσεων
Ο Αίολος και την τελευταία φορά είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα με γκολ στις καθυστερήσεις τότε είχε σκοράρει στο 91ο λεπτό εις βάρος των Αγράφων με τον Μιχάλη Νούλα. Τώρα σκόραρε στο 3ο λεπτό με τον Δημήτρη κουρλό.

Οι παρουσίες της ΕΠΣΕ
Απουσίαζε λόγω ίωσης ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργος Παπαντζίμας. Την διοίκηση της ΕΠΣΕ εκπροσώπησαν οι: Πάνος Παπαδημητρίου, Γιώργος Λιάγκας, π. Ευάγγελος Φεγγούλης, Βασίλης Κατσίκης και Βασίλης Μπούρας. Απουσίαζαν επίσης οι: Σωτήρης Διώτης, Νίκος Δροσίνης και Θωμάς Θεοδωρογιάννης.


Ο άτυχος Αντωνίου


Ο Δημήτρης Αντωνίου για ακόμη μια φορά χάνει έναν τίτλο, δεχόμενη η ομάδα του γκολ στις καθυστερήσεις. Τις σεζόν 2010-2011, 2011-2012 τα Άγραφα όπου καθοδηγούσε έχασαν πρωτάθλημα με γκολ στις καθυστερήσεις από ΑΠΟΚ και Αίολο αντίστοιχα. Το σκηνικό επαναλήφθηκε 3 χρόνια αργότερα.

«Μίλησαν» οι προσωπικότητες

 












Στον τελευταίο αγώνα της σεζόν «μίλησε» η κλάση του Δημήτρη Κουρλού (Φωτογραφία Αριστερά) των πρωταθλητών και του Άλεξ Μπακαλίδη (Φωτογραφία Δεξιά) του ΑΠΟΚ, οι οποίοι σκόραραν και τα 4 τέρματα της αναμέτρησης.

Πρωταθλητής ξανά
Ο coach του Αιόλου Γιάννης Φλωράκης είχε κατακτήσει και την περυσινή σαιζόν το πρωτάθλημα ως τεχνικός του ΑΠΟΚ. Πανηγύρισε το πρώτο του πρωτάθλημα ως προπονητής με ομάδα πλην του Βελουχίου.

Επέστρεψαν Τζιόλας & Ράμμος


Ο τυπικά γηπεδούχος Αίολος είχε δυο αλλαγές σε σχέση με την συνάντηση της 5ης αγωνιστικής κόντρα στην Μυρίκη. Ο Τυρναβίτης Βαγγέλης Τζιόλας ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης και ο Χρήστος Ράμμος (Φωτογραφία) έπαιξε στα αμυντικά χαφ. Πήραν τις θέσεις των: Νίκου Ράικου (Τραυματίας εκτός 18αδας) και Χρήστου Τόσκα (Έμεινε στον πάγκο)

11αδατοι Ρεσίτης & Συγκελόπουλος



Ο Δημήτρης Αντωνίου παρέταξε τον ΑΠΟΚ με 2 μόλις διαφοροποιήσεις σε σύγκριση με το ματς της 5ης αγωνιστικής κόντρα στα Άγραφα. Την εστία της ομάδας υπερασπίστηκε ο Δημήτρης Ρεσίτης (Φωτογραφία) και στο αριστερό άκρο της άμυνας επέστρεψε ο Βασίλης Συγκελόπουλος. Πήραν τις θέσεις των φοιτητών: Χρήστου Παπαβασιλείου και Παναγιώτη Κόλλια, οι οποίοι έμειναν στον πάγκο.

Ασπασμός τεχνικών
Πριν την έναρξη της αναμέτρησης οι προπονητές των δυο ομάδων Γιάννης Φλωράκης (Αίολος) και Δημήτρης Αντωνίου (ΑΠΟΚ) ευχήθηκαν ο ένας στον άλλον καλή επιτυχία έχοντας και ασπασμό. Οι δυο συνάδελφοι, αμφότεροι καθηγητές φυσικής αγωγής διατηρούν άψογες σχέσεις.



Υποδείξεις στους πάγκους
Πριν την έναρξη του αγώνα ο ρέφερι Γιάννης Σωσώνης έκανε υποδείξεις στους πάγκους των ομάδων, τονίζοντας ότι όσοι βρίσκονται σε αυτούς θα πρέπει να είναι καθιστοί.


Α΄ Μέρος

Δυνατά οι «κυανόλευκοι»
Ο ΑΠΟΚ ξεκίνησε καλύτερα στο πρώτο μέρος, είχε την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας. Ωστόσο βρέθηκε πίσω στο σκορ και ισοφάρισε στην τελευταία φάση της αναμέτρησης.

Αμυντικά ο Αίολος
Η ομάδα του Προφήτη Ηλία παρατάχτηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς και προσέχοντας την άμυνα της. Επιτέθηκε μέσα από αντεπιθέσεις και κατάφερε να πάρει «κεφάλι» στο σκορ.

Πρώτη στιγμή
Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης άνηκε στον ΑΠΟΚ, όταν στο 6ο λεπτό ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος σέντραρε από αριστερά και ο Εμρά Χαφούς στο δεύτερο δοκάρι έπιασε την κεφαλιά, που πέρασε πάνω από το τέρμα του Αίολου.


Δοκάρι με Χαφούς


Σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ έχασε ο ΑΠΟΚ με την συμπλήρωση 15 λεπτών αγώνα. Ο Γιάννης Φλωράκης σέντραρε από δεξιά και ο Εμρά Χαφούς από καλή θέση μέσα στην περιοχή σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι του Φώτη Μακρή.



«Έχασε» Κρίντα

 












Στο 26ο λεπτό το Βελούχι έχασε λόγω τραυματισμού τον κεντρικό μέσο Κώστα Κρίντα (Φωτογραφία Αριστερά), ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Μπάμπη Καρβέλη (Φωτογραφία Δεξιά). Με την αναγκαστική αλλαγή ο ΑΠΟΚ έκανε και αρκετές εσωτερικές αλλαγές με τον Εμφρά Χαφούς να γυρίζει στα αμυντικά χαφ  στην θέση του Κώστα Κρίντα και τον Μπάμπη Καρβέλη να παίρνει θέση στο πλάι της μεσοεπιθετικής γραμμής του Βελουχίου.





Φάνηκε με Τζιόλα


Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν την πρώτη τους αξιόλογη στιγμή στο 29ο λεπτό, ο Αποστόλης Φούκας σέντραρε από δεξιά και η κεφαλιά του Βαγγέλη Τζιόλα πέρασε μόλις άουτ από το τέρμα του ΑΠΟΚ.



Άστοχος ο Κουτσουπιάς


Το Βελούχι απώλεσε ακόμη μια τεράστια ευκαιρία στο 32ο λεπτό, όταν ο Βασίλης Συγκελόπουλος σέντραρε από αριστερά και ο Χάρης Κουτσουπιάς χωρίς παρουσία αντιπάλου σούταρε χαμηλά άουτ από το αριστερό δοκάρι του Φώτη Μακρή.



«Εκτέλεσε» ο Κουρλός
Στο 35ο λεπτό ο Αίολος πήρε το προβάδισμα, όταν ο Φώτης Μακρής εκτέλεσε το φάουλ από τον χώρο της άμυνας, η άμυνα του Βελουχίου αδράνησε ο Δημήτρης Κουρλός το εκμεταλλεύτηκε και από το ύψος του πέναλτι με πλασέ στην δεξιά γωνία του Δημήτρη Ρεσίτη πραγματοποίησε το 1-0 κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς.





Διπλή ευκαιρία

 












Διπλή χαμένη ευκαιρία είχε το Βελούχι στο 39ο λεπτό, η οποία προήλθε από κόρνερ του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου από αριστερά κεφαλιά του Πάνου Λιάγκα (Φωτογραφία Αριστερά) που αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα του Αίολου και στην συνέχεια ο Βασίλης Συγκελόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά) σούταρε εξ επαφής πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.


Ισοφάριση σε κομβικό σημείο
Ο ΑΠΟΚ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έφερε το ματς στα ίσα και έδωσε νέο ενδιαφέρον για την συνέχεια. Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε απευθείας φάουλ από αριστερά και ο Φώτης Μακρής απέκρουσε στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε καλοχτυπημένα από αριστερά ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος και ο Άλεξ Μπακαλίδης από κοντά με το στήθος ισοφάρισε σε 1-1.




Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Λιάγκας πήρε την κεφαλιά και ο Νικολάου απέκρουσε προ του τέρματος.
6΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έβγαλε σέντρα από αριστερά και ο Χαφούς στο δεύτερο δοκάρι έπιασε την κεφαλιά από κοντά, που πέρασε πάνω από το τέρμα του Μακρή.
15΄: Ο Φλωράκης σέντραρε από δεξιά και ο Χαφούς από κοντά σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι του Αίολου.
29΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε γρήγορα το φάουλ με πάσα για τον Φούκα, που σέντραρε από δεξιά και η κεφαλιά του Τζιόλα από κοντά πέρασε μόλις άουτ από το τέρμα του Αίολου.
32΄: Ο Συγκελόπουλος έβγαλε σέντρα από αριστερά και ο Κουτσουπιάς βρέθηκε αφύλακτος απέναντι από τον Μακρή, όμως έδειξε να αιφνιδιάζεται και σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
35΄: Ο Μακρής εκτέλεσε φάουλ από την άμυνα, ο Κουρλός εκμεταλλεύτηκε αδράνεια στο κέντρο της άμυνας του ΑΠΟΚ, μπήκε στην περιοχή και με υποδειγματικό πλασέ από κοντά στην δεξιά γωνία του Βελουχίου πέτυχε το 1-0.
39΄: Ο Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Λιάγκας πήρε την κεφαλιά από κοντά ο Μακρής απέκρουσε και στην επαναφορά ο Συγκελόπουλος εξ επαφής σούταρε πάνω από το τέρμα του Αίολου.
45΄+1΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γενιτσαρόπουλου από αριστερά απέκρουσε κόρνερ στην δεξιά του γωνία ο Μακρής. Το κόρνερ εκτέλεσε από αριστερά ο Γενιτσαρόπουλος και από κοντά ο Μπακαλίδης έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα με το στήθος ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Β΄ Μέρος

Είχε κατοχή
Ο ΑΠΟΚ στο δεύτερο μέρος δεν μπόρεσε να ασκήσει την ίδια πίεση στον αντίπαλο, είχε την κατοχή της μπάλας, χωρίς να μπορεί να δημιουργεί τις μεγάλες φάσεις.

Ίδια εικόνα
Ο Αίολος άλλαξε μόνο στα τελευταία λεπτά το αγωνιστικό του πλάνο, όταν και έμεινε πίσω στο σκορ. Βγήκε στην επίθεση, δημιούργησε ευκαιρίες και έφτασε στο γκολ της ισοφάρισης.

Απειλητικός σε 2 περιπτώσεις


Η ομάδα του Προφήτη Ηλία ήταν απειλητική σε 2 περιπτώσεις όταν και το σκορ βρίσκονταν στο 1-1. Στο 77ο λεπτό το ξαφνικό σουτ του Χάρη Ζαραβέλη (Φωτογραφία) πέρασε πάνω από το τέρμα του Δημήτρη Ρεσίτη και 6 λεπτά αργότερα το όμορφο σουτ του Βαγγέλη Τζιόλα μέσα από την περιοχή και αριστερά αποκρούστηκε δύσκολα σε κόρνερ από τον πορτιέρο του Βελουχίου.


Ολική ανατροπή
6 λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90΄ η ομάδα του Βελουχίου γύρισε το ματς και προηγήθηκε με 2-1. Στο 84ο λεπτό ο Βασίλης Ντουφεκιάς με κεφαλιά-πάσα βρήκε τον Άλεξ Μπακαλίδη, ο οποίος εκτός περιοχής με όμορφο φαλτσαριστό σουτ στην κλειστή αριστερή γωνία του Φώτη Μακρή πέτυχε το 2-1. Οι παίκτες και οι φίλαθλοι του ΑΠΟΚ πανηγύρισαν έξαλλα το γκολ, που μέχρι εκείνο το σημείο τους έδινε τον τίτλο.





Βρήκε χώρους


Το ματς άνοιξε στα τελευταία λεπτά και ο ΑΠΟΚ βρήκε χώρους, στο 92ο λεπτό ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) πλάσαρε στην έξοδο τον Φώτη Μακρή, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι.



Το πιο «γλυκό Χ»
Η ομάδα του Προφήτη Ηλία δεν εγκατέλειψε σε κανένα σημείο του αγώνα το ματς και δικαιώθηκε στο 93ο λεπτό φτάνοντας στην πιο «γλυκιά» ισοφάριση. Ο Νίκος Νικολάου έκανε μπάσιμο και σέντραρε όμορφα από αριστερά, ο Δημήτρης Ρεσίτης απέκρουσε προ του Γιώργου Ράικου, το σουτ του Βαγγέλη Τζιόλα βρήκε στα σώματα  και ο Δημήτρης Κουρλός έγινε κάτοχος της μπάλας και με ψύχραιμο σουτ στο δεξί «παραθυράκι» του Βελουχίου ισοφάρισε στο τελικό 2-2. Οι ποδοσφαιριστές, παράγοντες, φίλαθλοι του Αίολου πανηγύρισαν έξαλλα το τέρμα που πέτυχαν, το οποίο τους χάρισε τον 4ο τίτλο της ιστορίας τους.





Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Ο Κουρλός τροφοδότησε τον Γούλα, ο οποίος σούταρε δυνατά από δεξιά πάνω από το τέρμα του Ρεσίτη.
52΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έπαιξε το 1-2 από αριστερά με τον Καρβέλη και σούταρε από πλάγια ψηλά άουτ από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.
65΄: Ο Μπακαλίδης εκτέλεσε από αριστερά φάουλ με πάσα για τον Συγκελόπουλο, ο οποίος σούταρε ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι πάνω από τα γκολπόστ του Μακρή.
68΄: Ο Μπακαλίδης έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Ηλιάδης πήρε την κεφαλιά προς τα πίσω και ο Μακρής μπλόκαρε δύσκολα στην δεξιά του γωνία.
77΄: Ξαφνικό μακρινό σουτ του Ζαραβέλη πέρασε ελάχιστα πάνω από οριζόντιο δοκάρι του ΑΠΟΚ.
83΄: Ο Τζιόλας μέσα από την περιοχή και αριστερά σούταρε από πλάγια και ο Ρεσίτης απέκρουσε δύσκολα με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ.
84΄: Ο Ντουφεκιάς έκανε την κεφαλιά-πάσα για τον Μπακαλίδη, που σούταρε εκτός περιοχής στην κλειστή αριστερή γωνία του Μακρή, «γράφοντας» το 1-2.
86΄: Ο Ζαραβέλης πάσαρε στον Κουρλό, που μέσα από την περιοχή και αριστερά σούταρε φαλτσαριστά μόλις άουτ από το τέρμα των φιλοξενούμενων.
92΄: Ο Μπακαλίδης βρήκε τον Γενιτσαρόπουλο, που πλάσαρε στην έξοδο τον Μακρή, με την μπάλα να καταλήγει άουτ από το αριστερό δοκάρι.
93΄: Ο Νικολάου έκανε ωραία προσπάθεια και σέντραρε από αριστερά, ο Ρεσίτης απέκρουσε προ του Ράικου Γ., το σουτ του Τζιόλα κόντρα στα σώματα, στην φάση μπήκε ο Κουρλός που με όμορφο σουτ στο δεξί «παραθυράκι» του Βελουχίου ισοφάρισε στο τελικό 2-2.
95΄: Σουτ του Χαφούς εκτός περιοχής πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Μακρή.

Πανηγυρισμοί των πρωταθλητών
Το τελικό σφύριγμα της λήξης από τον Γιάννη Σωσώνη στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων βρήκε τους παίκτες του Αίολου να πανηγυρίζουν έξαλλα την κατάκτηση του πρωταθλήματος.





Και φραστικό επεισόδιο
Εκτός από τους πανηγυρισμούς υπήρξε και φραστικό επεισόδιο μετά την λήξη της αναμέτρησης μεταξύ του προπονητή του Αίολου Γιάννη Φλωράκη και του Προέδρου του ΑΠΟΚ Δήμο Αθανασίου.



Κίτρινες Κάρτες
Μπόνιας, Αζακάς Θ., Τριανταφυλλόπουλος, Ράμμος, Κουρλός, Λιάγκας, Γενιτσαρόπουλος

Διακριθέντες
Αίολος: Κουρλός, Τζιόλας, Φούκας, Αζακάς Θ.
ΑΠΟΚ Βελούχι: Μπακαλίδης, Γενιτσαρόπουλος, Χαφούς, Συγκελόπουλος

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (Αίολος): «Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι κατακτήσαμε τον τίτλο, βέβαια όχι μέσα από καλό ποδόσφαιρο, δεν μπορώ να πω ότι έμεινα ικανοποιημένος από το επίπεδο. Η κρισιμότητα του παιχνιδιού τα δικαιολογεί όλα, συν ότι υπήρχαν προβλήματα όλη την βδομάδα, είχαμε 5 παίκτες τραυματίες, αναγκαστήκαμε να μην παίξει και ένας 6ος. Καταφέραμε με την βοήθεια των υπόλοιπων παικτών, μαζί και με κάποιους τραυματισμένους, που έκαναν υπερπροσπάθεια και θυσίασαν τον εαυτό τους για την ομάδα να παρουσιάσουμε αυτό το σύνολο, το οποίο κατάφερε και πήρε το πρωτάθλημα. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για την προσπάθεια, στην διοίκηση για όλη την προσπάθεια που έκανε όλη την χρονιά. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στον ΑΠΟΚ, στην παλιά μου ομάδα, θα μπορούσε και αυτή κάλλιστα να ήταν η νικήτρια, ένα λεπτό χώριζε τον νικητή από τον ηττημένο. Έτσι όμως είναι το ποδόσφαιρο, εμείς πήραμε το πρωτάθλημα, ο ΑΠΟΚ συνεχίζει και είναι μεγάλη ομάδα και νομίζω ότι δεν έχασε και τίποτα με την απώλεια ενός πρωταθλήματος. Αντίθετα εμείς κερδίσαμε πάρα πολλά, παίρνοντας το πρωτάθλημα και σπάζοντας αυτό το σερί του ΑΠΟΚ. Αυτό το πρωτάθλημα θέλουμε να μας βοηθήσει και να περάσουμε σε ένα άλλο επίπεδο. Θα κοιτάξουμε τα μπαράζ, ξέρουμε ότι είναι δύσκολα, ότι μπορέσουμε να κάνουμε θα είναι καλό για το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο.»  

Δημήτρης Αντωνίου (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Έγινε ένα καλό παιχνίδι με εναλλαγές σκορ στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού. Χρειάζεται στο ποδόσφαιρο και τύχη για να κερδίσεις. Ήμασταν καλύτεροι είχαμε δοκάρι, ευκαιρίες και παρότι μείναμε πίσω στο σκορ ισοφαρίσαμε και γυρίσαμε το παιχνίδι. Ενδεχομένως δεν είχαμε την τύχη μαζί μας, για να κατακτήσουμε τον τίτλο. Έγινε μεγάλη προσπάθεια από όλους το διάστημα που βρισκόμουν εγώ στην ομάδα, προσπαθήσαμε όλοι μαζί για να φτάσουμε στον στόχο μας. Δεν τα καταφέραμε όμως στο τέλος. Σίγουρα ο ΑΠΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα, θα γίνει προγραμματισμός, για να βρει τον δρόμο του και να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια. Θέλω να συγχαρώ την αντίπαλη ομάδα, να προσπαθήσει στα μπαράζ να είναι άξιος πρεσβευτής του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου. Να ευχαριστήσουμε τα Μ.Μ.Ε. που είναι πάντα κοντά μας, τους φιλάθλους, καθώς και τον προηγούμενο προπονητή που ήταν στην ομάδα τον συνάδελφο τον Λάκη Αναστασόπουλο, καθώς και όσους συνέβαλλαν σε αυτή την προσπάθεια. Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους.»

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Γιάννης Φλωράκης): Μακρής, Φούκας, Μπόνιας(71΄ Ζαραβέλης), Ηλιάδης, Αζακάς Θ., Τριανταφυλλόπουλος, Γούλας(74΄ λ.τρ. Ράικος Γ.), Ράμμος, Κουρλός(96΄ λ.τρ. Αζακάς Π.), Τζιόλας, Νικολάου

ΑΠΟΚ Βελούχι (Δημήτρης Αντωνίου): Ρεσίτης, Τσιλιμέκης Δ.(69΄ Κρασιάς), Συγκελόπουλος, Λιάγκας, Ξαγάρας, Κουτσουπιάς, Γενιτσαρόπουλος, Κρίντας(26΄ λ.τρ. Καρβέλης), Χαφούς, Μπακαλίδης, Φλωράκης(80΄ Ντουφεκιάς)

Διαιτητής: Γιάννης Σωσώνης (ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Καραγιάννης (ΣΔΠ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Θανάσης Φωτόπουλος (ΣΔΠ Φθιώτιδας)













































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος