Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Το μεγαλύτερο σκορ στην ιστορία των μπαράζ


Την περίοδο 2000-2001 θεσπίστηκαν για πρώτη φορά οι αγώνες play off στην Ευρυτανία. Συμμετείχαν σε αυτά κατά βαθμολογική σειρά της κανονικής διάρκειας ο ΑΠΟΚ, ο Αίολος, η Βαλαώρα (Ο πρώην Απεραντιακός) και η Μυρίκη.
Το πρωτάθλημα είχε γίνει μόλις με 8 ομάδες, καθώς η Π.Ο.Π. αποχώρησε από αυτό. Στα ημιτελικά ο δεύτερος Αίολος απέκλεισε την τέταρτη Βαλαώρα, που αγωνιζόταν για τελευταία σαιζόν στο γήπεδο Γρανίτσας και ο πρώτος ΑΠΟΚ την τέταρτη Μυρίκη. Το Βελούχι επικράτησε στον πρώτο ημιτελικό με 3-2 και στον δεύτερο με το εντυπωσιακό 10-0 ως τυπικά φιλοξενούμενο, πετυχαίνοντας μέχρι σήμερα το μεγαλύτερο σκορ στην ιστορία των μπαράζ. Ο ΑΠΟΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα μετά από 3πλους τελικούς ενάντια στον Αίολο, όπου είχε 2 νίκες και 1 ισοπαλία. Είχε κερδίσει και το κύπελλο με 2-1 στον τελικό ενάντια στην Βαλαώρα. Εν συνεχεία έπαιξε με προπονητή τον Θανάση Δημητριάδη στα μπαράζ για άνοδο στην Γ΄ Εθνική με αντίπαλο τον Αετό Πετσαλίου (Πρωταθλητής ΕΠΣ Ηπείρου) και τον Παλληξουριακό (Πρωταθλητής ΕΠΣ Κεφαλληνίας/Ιθάκης), κατακτώντας 1 νίκη (1-0 ενάντια στο Ληξούρι με γκολ-πέναλτι του Καραγιάννη). Δεύτερο μεγαλύτερο σκορ στα μπαράζ είναι το ΑΠΟΚ Βελούχι-Παλαιοκατούνα 8-0 στα ημιτελικά των μπαράζ (2003-2004).

Τα στοιχεία εκείνου του παιχνιδιού:

Μυρίκη-ΑΠΟΚ Βελούχι 0-10
 2ος Ημιτελικός Play Off 7 Απριλίου 2001 Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου

Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη: Λιάγκας, Γώγος,  Μπέσσας Γ., Πέτρου, Κωστόπουλος, Καλαμπάκας, Τσιλίκας Κ., Χρυσαφόπουλος(46΄ Πατρώνης), Τσιλίκας Α., Οικονόμου, Μπέσσας Ι.
Στον πάγκο οι: Αθανασόπουλος, Παπαροιδάμης, Χαλαστάνης, Κεφαλάς

ΑΠΟΚ: Τσακανίκας, Μάκκας, Αθανασίου(65΄ Γιαννίτσαρης), Σερπάνος, Τσούκας, Τσουκαλάς, Κρασιάς, Αναστασόπουλος(46΄ Κωστής), Φουρλιάς, Καραγιάννης, Σαΐτης(60΄ Φλωράκης)
Δεν αγωνίστηκαν οι: Χάσκος, Αναγνωστάκης, Ηλιάδης, Γιαννιώτης

Διαιτητής: Γιώργος Δροσίνης(ΣΔΠ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Αντώνης Γελάδας(ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Ηλίας Γκαλιμάνης(ΣΔΠ Ευρυτανίας)
Παρατηρητής Αγώνα: Διονύσης Βονόρτας(ΕΠΣ Ευρυτανίας)

Επιμέλεια: Δημήτρης Κολλημένος