Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Α.Σ. Άρης Σπερχειάδας-Π.Α.Κ. 62-72

Με το 1.5 πόδι στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος είναι η Π.Α.Κ. μετά την μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 72-62 στην έδρα του Άρη Σπερχειάδας.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (1/3) στις 2 το μεσημέρι στο κλειστό της Σπερχειάδας. Ήταν στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ και λιγοστοί φίλαθλοι την παρακολούθησαν.
Ο Άρης Σπερχειάδας του Δημήτρη Έλληνα βρίσκονταν διαρκώς πίσω στο σκορ και «κυνηγούσε» μέχρι το τελευταίο λεπτό την ανατροπή. Η ομάδα του Άρη δεν ήταν αποτελεσματική στην άμυνα της, έχοντας και αποχή από τους αγώνες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Γνώρισε μια ήττα(Πρώτη εντός) σε κομβική αναμέτρηση και πλέον διατηρεί ελάχιστες ελπίδες για την κατάληψη μιας θέσης που οδηγεί στην επόμενη φάση. Πρώτος σκόρερ της ομάδας με 20 πόντους ήταν ο φόργουορντ Δημήτρης Μακρής. Ο Άρης έχει δώσει μόλις 4 αναμετρήσεις(2 νίκες-2 ήττες), φτάνοντας τους 6 βαθμούς.
Η Ακαδημία της Κατερίνας Μπαλωμένου παρουσιάστηκε συγκεντρωμένη σε ένα καθοριστικό ματς και έφυγε με τους 2 βαθμούς της νίκης από την γειτονική Σπερχειάδα. Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν δυνατά στο ματς και πήραν από την πρώτη κιόλας περίοδο σημαντικό προβάδισμα. Διατηρήθηκαν μπροστά στο σκορ μέχρι και το τέλος παρά τις προσπάθειες των Φθιωτών να γυρίσουν το ματς. Εντυπωσιακός ήταν ο σέντερ Πάνος Κρουστάλλης, που πέτυχε 25 πόντους. Η Ακαδημία οδηγεί την «κούρσα» του ομίλου, φτάνοντας τους 12 πόντους(5 νίκες-2 ήττες).
Την επόμενη (9η) αγωνιστική η Π.Α.Κ. θα κάνει το ρεπό της και ο Άρης Σπερχειάδας θα παίξει την Κυριακή (8/3) στο ΔΑΚ Λαμίας με τον Αίαντα και την προηγούμενη μέρα στο Καρπενήσι με τον Άτλαντα.

Λιγοστοί θεατές
Η αναμέτρηση της 8ης αγωνιστικής της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ έγινε παρουσία περίπου 30 με 40 θεατών.


Scouting αντιπάλου
Στην Σπερχειάδα ταξίδεψαν και οι παίκτες του Άτλαντα, οι οποίοι δεν είχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις. Είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον Άρη Σπερχειάδα, με τον οποίον θα αγωνιστούν 2 φορές. Παρών ήταν και ο τέως σέντερ της Φθιωτικής ομάδας Πάνος Καλοπήτας, που «μετακόμισε» το καλοκαίρι στον Άτλαντα.


Με το 1.5 πόδι στην Β΄ Φάση
Η Π.Α.Κ. μετά από αυτή την νίκη της κατά μεγάλο βαθμό προκρίθηκε στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος. Η Π.Α.Κ. θα εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση με νίκη επί του Αίαντα Μοσχοχωρίου, ο οποίος διατηρεί ακόμη ελπίδες για 1 από τις 2 θέσεις που οδηγούν στα μπαράζ. Στην β΄ φάση οι 2 πρώτοι του 4ου ομίλου θα αγωνιστούν σε ένα πρωτάθλημα 6 αγωνιστικών με 4 ομάδες, όπου οι 2 πρώτες θα ανέλθουν στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ, ενώ πιθανότητες έχει και ο 3ος μέσω μπαράζ.

Ακόμη και με ήττα
Η ομάδα του Καρπενησίου ακόμη και με ήττα μέχρι 6 πόντους θα είχε το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Άρη Σπερχειάδας.

Επιζητά το «θαύμα»
Ο Άρης Σπερχειάδας επιζητά ένα μπασκετικό «θαύμα» για να συνεχίσει στην Β΄ φάση, αφού θα πρέπει να κερδίσει δυο φορές τον Άτλαντα, για να προχωρήσει στο πρωτάθλημα. Ουσιαστικά μετά την σημερινή ήττα η ομάδα της Φθιώτιδας έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης.

2 αγώνες
Οι γηπεδούχοι το επόμενο Σαββατοκύριακο θα δώσουν δυο εκτός έδρας αναμετρήσεις. Πρώτα το Σάββατο (7/3) θα αγωνιστούν στο Καρπενήσι με τον Άτλαντα και την Κυριακή (8/3) θα παίξουν στο Χαλκιοπούλειο με τον Αίαντα Μοσχοχωρίου.

Απουσίες Στεφανή & Παπαυφαντή
Ο Σωτήρης Στεφανής και ο Βασίλης Παπαυφαντής αν και δηλώθηκαν στην 12αδα, απουσίαζαν και δεν αγωνίστηκαν. Ο Στεφανής είναι ο πρώτος σκόρερ του Άρη.

Ανίκητος ο Κρουστάλλης


Ο σέντερ της Π.Α.Κ. Πάνος Κρουστάλλης ήταν ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι και χάρης την προσωπική του απόδοση έδωσε δύναμη στην ομάδα κάτω από το καλάθι. Έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση, σκοράροντας συνολικά 25 πόντους όντας μακράν ο κορυφαίος των φιλοξενούμενων.


Πάλεψε ο Μακρής


Εξαιρετική παρουσία για τον Άρη έκανε ο Δημήτρης Μακρής, που σημείωσε 20 συνολικά πόντους. Μαζί με τον Δημήτρη Γιδαράκο που έβαλε 17 κράτησαν μέχρι τέλος στο ματς την ομάδα τους.


Η πρώην διεθνής ρέφερι χάντμπολ


Η κριτής της ΕΣΚΑΣΕ Ιωάννα Παπαματθαίου (Φωτογραφία) κατά το παρελθόν υπήρξε διεθνής διαιτητής στο χάντμπολ.

Πρωτοπορία από νωρίς

 
Η ομάδα του Καρπενησίου ξεκίνησε πιο καλά στο ματς και προηγήθηκε μάλιστα και με +10 πόντους. Το δεκάλεπτο έληξε με σκορ 15-23, με τους γηπεδούχους να αντιμετωπίζουν προβλήματα στην άμυνα από τα μισά της 1ης περιόδου και έπειτα. Το παιχνίδι ξεκίνησε με έμμεσο τρίποντο του Ανδρέα Παπασάρα (Γκολ φάουλ με εύστοχη βολή) για το 3-0. Ο Χρήστος Νικόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) με τρίποντο, ο Λάμπρος Παπαδιάς με 1/2 βολές, ο Τόλης Πιπέρας με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Χρήστος Νικόπουλος με δίποντο «έτρεξαν» ένα σερί 0-7 και έκαναν το 3-7. Ο Δημήτρης Γιδαράκος (Φωτογραφία Κέντρο) με δυο συνεχόμενα καλάθια ισοφάρισε σε 7-7. Ο Πάνος Κρουστάλλης πέτυχε καλάθι με όμορφη προσπάθεια και ο Δημήτρης Γιδαράκος με jump shot απάντησε (9-9). Με δίποντο του Λάμπρου Παπαδιά (Φωτογραφία Δεξιά) και νέο καλάθι του ίδιου έγινε το 9-13. Ακολούθησε καλάθι του Δημήτρη Μακρή, τρίποντο του Χρήστου Νικόπουλου και δίποντο του Δημήτρη Παπανικολάου (13-16). Ο Λάμπρος Παπαδιάς με δυο συνεχόμενα δίποντα, ο Πάνος Κρουστάλλης με δίποντο μετά από ασιστ του Δημήτρη Σβερώνη έκαναν το 13-23 και έδωσαν προβάδισμα +10 για την Π.Α.Κ. Ο Φάνης Μαλισσόβας μείωσε στο 15-23 του δεκαλέπτου.




+6 για Π.Α.Κ.

 












Η Σπερχειάδα μπήκε καλύτερα στην 2η περίοδο και μείωσε στον πόντο στο 22-23. Στην συνέχεια οι Καρπενησιώτες με ένα σερί 10-0,ανέβασαν την διαφορά εκ νέου σε διψήφια επίπεδα. Το ημίχρονο έκλεισε με τους «πράσινους» στο +6 και στο 33-39. Ο Δημήτρης Μακρής με 1/2  ελεύθερες βολές, με δίποντο, με 1/2  βολές ξανά και με νέο δίποντο μείωσε στο 21-23. Το 22-23 έγινε με 1/2  ελεύθερες βολές του Φάνη Μαλισσόβα. Η Π.Α.Κ. σκόραρε μετά από αρκετή ώρα με follow του ψηλού Πάνου Κρουστάλλη (22-25). Ο Θοδωρής Τάκης (Φωτογραφία Αριστερά) πέτυχε 2ποντο, ο Πάνος Κρουστάλληλς δίποντο, ο Λάμπρος Παπαδιάς σκόραρε μετά από ασιστ του Δημήτρη Σβερώνη και ο Πάνος Κρουστάλλης σημείωσε νέο δίποντο για το 22-33. Η Π.Α.Κ. έκανε ένα σερί 10-0. Ο Δημήτρης Γιδαράκος έδωσε τέλος στο σερί των φιλοξενούμενων και με γκολ φάουλ με εύστοχη βολή και με 2/2 ελεύθερες βολές έκανε το 27-33. Ακολούθησε λει απ του Δημήτρη Μακρή και γκολ-φάουλ του Χρήστου Νικόπουλου (Χαμένη Βολή) για το 29-35. Ο Δημήτρης Παπανικολάου (Φωτογραφία Δεξιά) με δυο συνεχόμενα καλάθια μείωσε στο 33-35. Με γκολ-φάουλ του Πάνου Κρουστάλλη (Άστοχη Βολή) και δίποντο στην εκπνοή του χρόνου του Θοδωρή Τάκη έγινε το 33-39. Ο Δημήτρης Μακρής της Σπερχειάδας ανέκοψε με τάπα τον Γιώργο Αρκουμάνη της Π.Α.Κ.




Ίδια συνέχεια
 

Παρά τις προσπάθειες για αντίδραση των γηπεδούχων οι φιλοξενούμενοι ήταν ψύχραιμοι και παρέμειναν μπροστά στο σκορ με 47-54. Ο Τόλης Πιπέρας (Φωτογραφία Αριστερά) με 3ποντο και ο Θοδωρής Τάκης με follow πραγματοποίησαν το 33-44. Ο Φάνης Μαλισσόβας με 1/2  βολές, ο Δημήτρης Μακρής με δίποντο και γκολ-φάουλ (Χαμένη βολή) και ο Βαγγέλης Δέδες με δίποντο μείωσαν στο 40-44, «τρέχοντας» ένα σερί 7-0. Με δίποντο του Γιώργου Σώκου (Φωτογραφία Κέντρο), 1/2  ελεύθερες βολές του Γιώργου Αρκουμάνη, 2/2 βολές του Δημήτρη Γιδαράκου και 1/2 βολές του Γιώργου Σώκου έγινε το 42-48. Με τρίποντο του Βαγγέλη Δέδε (Φωτογραφία Δεξιά) και 1/2 ελεύθερες βολές του Φάνη Μαλισσόβα ο Άρης μείωσε στους 2 και σε 46-48. Ακολούθησε 2ποντο του Πάνου Κρουστάλλη, καλάθι του Δημήτρη Σβερώνη, 1/2 βολές του Δημήτρη Γιδαράκου και νέο δίποντο του Πάνου Κρουστάλλη (47-54). Ο Θοδωρής Τάκης της Π.Α.Κ. ανέκοψε προσπάθεια του Δημήτρη Γιδαράκου του Άρη Σπερχειάδας. Ο Δημήτρης Γιδαράκος του Άρη απάντησε και μοίρασε «στοπ» στον Γιώργο Σώκο των φιλοξενούμενων.




Αντιαθλητικό από Παπανικολάου


8.30 πριν την ολοκλήρωση της 3ης περιόδου ο Δημήτρης Παπανικολάου προσπαθώντας να σταματήσει τον αιφνιδιασμό της Π.Α.Κ. χρεώθηκε με αντιαθλητικό φάουλ πάνω στον Γιώργο Αρκουμάνη (Φωτογραφία). Ο παίκτης της Π.Α.Κ. αστόχησε και στις δυο ελεύθερες βολές.



Ψύχραιμοι στο φινάλε

 
Η Π.Α.Κ. στο 4ο δεκάλεπτο ξεκίνησε εντυπωσιακά και προηγήθηκε με +14 και με 50-64. Το συγκρότημα του Δημήτρη Έλληνα με πολύ καλές άμυνες και στο τελευταίο λεπτό μείωσε στους 5 και σε 60-65. Οι Καρπενησιώτες ήταν εύστοχοι από την γραμμή των βολών και διεύρυναν το προβάδισμα τους στο φινάλε φτάνοντας στο τελικό 62-72.  Με καλάθι και φάουλ του Λάμπρου Παπαδιά (Άστοχη Βολή), 1/2  ελεύθερες βολές του Δημήτρη Μακρή, λέι απ του Δημήτρη Σβερώνη (Φωτογραφία Αριστερά) από ασιστ του Λάμπρου Παπαπδιά και 2ποντο του Φάνη Μαλισσόβα (Φωτογραφία Κέντρο) έγινε το 50-58. Με δίποντο του Πάνου Κρουστάλλη μετά από πάσα του Δημήτρη Σβερώνη, νέο δίποντο του Πάνου Κρουστάλλη και καλάθι του Δημήτρη Σβερώνη οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με +14 και 50-64. Με έμμεσο τρίποντο του Δημήτρη Μακρή (Γκολ φάουλ με εύστοχη βολή), 1/2  βολές του Πάνου Κρουστάλλη, 1/2  ελεύθερες βολές του Δημήτρη Γιδαράκου και δίποντο του Ανδρέα Παπασάρα έγινε το 56-65. Ο Δημήτρης Γιδαράκος με δίποντο και ο Δημήτρης Μακρής με τον ίδιο τρόπο μείωσαν στο 60-65. 00.41 πριν το φινάλε ο Ανδρεάς Παπασάρας είχε 0/2 βολές. 00.39 πριν το τέλος ο Πάνος Κρουστάλλης με 1/2  βολές έκανε το 60-66. Ο Ανδρεάς Παπασάρας (Φωτογραφία Δεξιά) με γκολ-φάουλ 00.32 πριν το φινάλε μείωσε σε 62-66, αλλά αστόχησε στην βολή. 00.19 πριν το τέλος ο Δημήτρης Σβερώνης με 2/2 βολές έκανε το 62-68. 00.08 πριν το τέλος ο Πάνος Κρουστάλλης με 2/2 βολές διαμόρφωσε το 62-70. Ενώ με την εκπνοή του αγώνα ο Τόλης Πιπέρας με λει απ «έγραψε» το τελικό 62-72. Ο Δημήτρης Γιδαράκος του Άρη ανέκοψε με τάπα τον Δημήτρη Σβερώνη της Π.Α.Κ. «Στοπ» στον Ανδρέα Παπασάρα των γηπεδούχων μοίρασε ο Λάμπρος Παπαδιάς της Ακαδημίας.








5 φάουλ ο Παπαδιάς
2.33 πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης ο Λάμπρος Παπαδιάς της Π.Α.Κ. έκανε το 5ο του προσωπικό φάουλ και αποβλήθηκε.

Πανηγύρισαν την νίκη
Οι φιλοξενούμενοι μετά το τέλος της αναμέτρησης πανηγύρισαν το «διπλό», το οποίο τους έδωσε την πρόκριση στην επόμενη φάση.


Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Έλληνας (Άρης Σπερχειάδας): «Καταρχήν συγχαρητήρια στην ομάδα της Π.Α.Κ. ήταν πολύ καλύτερη σε όλους τους τομείς, επικράτησε και στα 2 μέρη του γηπέδου και στην άμυνα και στην επίθεση, είχε μεγαλύτερη ενέργεια. Εμείς προφανώς δεν ήμασταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτό το παιχνίδι, όπως θα έπρεπε. Εξάλλου οι προπονήσεις μα είναι ελάχιστες ως μηδαμινές ,βρισκόμαστε δηλαδή από Κυριακή και Κυριακή και παίζουμε. Θεωρώ ότι δίκαια κέρδισε η Π.Α.Κ., δίκαια χάσαμε εμείς. Να ευχηθώ καλή πορεία και επιτυχίες από εδώ και πέρα, σίγουρα έχει το αβαντάζ η Π.Α.Κ. για την δεύτερη θέση, αφού κέρδισε και εδώ.»

Κατερίνα Μπαλωμένου (Π.Α.Κ.): «Το παιχνίδι με τον Άρη ήταν ένα παιχνίδι μεταξύ δυο αθλητικών ομάδων γι΄ αυτό όσοι παρακολούθησαν είδαν αρκετά ποιοτικό μπάσκετ. Οι παίκτες μου κατάφεραν σε όλη την διάρκεια του αγώνα να μείνουν συγκεντρωμένοι με αποτέλεσμα να φάνει η δουλειά που έγινε τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε κάποια καινούργια πράγματα κυρίως στο αμυντικό κομμάτι, που ήταν καθαρά προσαρμοσμένο πάνω στο επιθετικό Transition του αντιπάλου, που φάνηκε ότι τα παιδιά τα κατανόησαν σε μεγάλο βαθμό αναλογικά με τον αριθμό των προπονήσεων. Καλή συνέχεια στην ομάδα του Άρη. »

Τα δεκάλεπτα
15-23, 33-39, 47-54, 62-72

Συνθέσεις Ομάδων

Α.Σ. Άρης Σπερχειάδας (Δημήτρης Έλληνας): Μαργαρίτης, Παπασάρας 7, Γιδαράκος 17, Μαλισσόβας 7, Ντελέζος, Τσιώτας, Δέδες 5(1), Μακρής 20, Μπελαλής, Παπανικολάου 6

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Πιπέρας 6(1), Σβερώνης 8, Σώκος 3, Κατσαρός, Αρκουμάνης 1, Νικόπουλος 10(2), Παπαδιάς 13, Καγκαράς, Νιαβής, Τάκης 6, Κρουστάλλης 25

Διαιτητές : Γιώργος Ζάχος & Γιώργος Σαμαράς (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Ανθή Τσιμπρικά & Ιωάννα Παπαματθαίου (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Βασίλης Γεωργιάδης
























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος