Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

ΑΠΟΚ Βελούχι-Άγραφα 4-0

Πετυχαίνοντας όλα του τα τέρματα στην επανάληψη ο ΑΠΟΚ επικράτησε με 4-0 των αδιάφορων Αγράφων και θα διεκδικήσει ενάντια στον Αίολο την κατάκτηση του τίτλου.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή 29 Μαρτίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Άρχισε στις 15:30 και ήταν στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής των play off της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Παρόντες ήταν περίπου 90-100 φίλαθλοι.
Το Βελούχι μετά από ένα μέτριο πρώτο 45λεπτο σοβαρεύτηκε στο δεύτερο ημίχρονο, φτάνοντας στην επιβλητική νίκη. Δυο τέρματα πέτυχε ο Μπάμπης Καρβέλης, που μπήκε ως αλλαγή και από ένα οι: Άλεξ Μπακαλίδης και Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος. Η ομάδα του Δημήτρη Αντωνίου έφτασε τους 14 βαθμούς, έχοντας έναν λιγότερο από τον πρώτο Αίολο.
Τα Άγραφα έπαιξαν χωρίς βαθμολογικό κίνητρο, όμως στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά ανταγωνιστικά και είχαν τεράστια ευκαιρία με τον Νίκο Κορέντζελο, που σημάδεψε το αντίπαλο δοκάρι. Την ομάδα κατέβασε ο Δημήτρης Αθανασόπουλος. Οι Αγραφιώτες βρίσκονται στην 3η θέση με 3 πόντους.
Ο ΑΠΟΚ θα αγωνιστεί την Κυριακή 5 Απριλίου στο παιχνίδι που θα κρίνει τον τίτλο ενάντια στον Αίολο, ενώ τα Άγραφα μια ημέρα νωρίτερα θα παίξουν με την Μυρίκη.

Η προσέλευση
Τον μονόπλευρο βαθμολογικά αγώνα είδαν περίπου 90-100 θεατές. Σημαντική προσέλευση αναμένεται στο ματς-τίτλου μεταξύ Αιόλου και ΑΠΟΚ.



Η σφυρίχτρα στον Αναγνώστου 


Ο Κώστας Αναγνώστου (Φωτογραφία Αριστερά) έφερε εις πέρας εύκολα ένα ακόμη παιχνίδι. Ήταν ο «άρχοντας» του αγώνα. Επόπτες ήταν οι: Βασίλης Κουτσόβουλος (Φωτογραφία Κέντρο) και ο έμπειρος Γιώργος Πατάγιας (Φωτογραφία Δεξιά). Ο κ. Κουτσόβουλος ήταν βοηθός διαιτητή για δεύτερη σερί μέρα στο Καρπενήσι.


«11αδατος» ο Κόλλιας


Θέση στο αρχικό σχήμα του Βελουχίου πήρε ξανά ο Παναγιώτης Κόλλιας. Αντικατέστησε τον Βασίλη Συγκελόπουλο, που δεν αγωνίστηκε.

Αλλαγή πλευράς 


Ο πολυθεσίτης Χάρης Κουτσουπιάς (Φωτογραφία) κάλυψε σε αυτό το παιχνίδι το αριστερό άκρο άμυνας και όχι το δεξιό, όπως είχε συμβεί σε προηγούμενα ματς.

Πρώτη φορά αντίπαλος 


Ο Δημήτρης Αντωνίου (Φωτογραφία) αντιμετώπισε για πρώτη φορά τα Άγραφα, στην τεχνική ηγεσία των οποίων βρέθηκε από το 2009 έως το 2013.


Χωρίς «Καλαΐφερτ»
Εκτός αποστολής από πλευράς Αγράφων έμεινε ο αρχηγός Κώστας Καλύβας, που παρακολούθησε λόγω τραυματισμού τον αγώνα από τον πάγκο.


Για την 3η θέση
Τα Άγραφα θα διεκδικήσουν κόντρα στην Μυρίκη την άτυπη 3η θέση, την οποία κατακτούν με νίκη η ισοπαλία.

Απουσία Τριανταφυλλόπουλου
Χωρίς τον προπονητή τους Νίκο Τριανταφυλλόπουλο έπαιξαν οι τυπικά φιλοξενούμενοι. Ο 42χρονος απουσίαζε για οικογενειακούς λόγους.

Coach ο Αθανασόπουλος 


Ο «στρατιώτης» των Αγράφων Δημήτρης Αθανασόπουλος καθοδήγησε την ομάδα από τον πάγκο για πρώτη φορά την φετινή σαιζόν, έχοντας επωμιστεί και κατά το παρελθόν αυτόν τον ρόλο.


Επανήλθαν δυο 


Στο αρχικό σχήμα των Αγράφων χρησιμοποιήθηκαν ξανά ο Νίκος Κορέντζελος και ο Λεωνίδας Κόγιας (Φωτογραφία). Πήραν τις θέσεις των: Κώστα Καλύβα και Μιχάλη Ράπτη. Ο δεύτερος απουσίαζε.

«Παίζει» τον τίτλο
Ο ΑΠΟΚ θέλει μόνο νίκη ενάντια στον Αίολο, για να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα, καθώς βρίσκεται στο -1 από τον συνδιεκδικητή του.

Α΄ Μέρος

Υπεροχή ΑΠΟΚ-Πιο κοντά στο γκολ τα Άγραφα
Παρότι είχε την υπεροχή το Βελούχι δεν κατάφερε να την αξιοποιήσει και να προηγηθεί. Αντίθετα τα Άγραφα με έξυπνη τακτική είχαν την ευκαιρία του παιχνιδιού, η οποία σταμάτησε στο αντίπαλο δοκάρι.

Ελάχιστα άουτ
Στην καλύτερη φάση του ΑΠΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος σούταρε μετά την σέντρα του Δημήτρη Τσιλιμέκη λίγο έξω από το τέρμα του Γιώργου Γιόγιου.


Ανέκοψε ο Αθανασόπουλος 


Στο 33ο λεπτό ο Παναγιώτης Κόλλιας επιχείρησε το σουτ, αλλά ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ, ενώ η μπάλα είχε πορεία προς το τέρμα.

Δοκάρι Κορέντζελου 


Οι Αγραφιώτες απώλεσαν τεράστια ευκαιρία 4 λεπτά πριν την συμπλήρωση του ημιχρόνου. Εφόσον σκόραραν θα ήταν διαφορετική η τροπή του αγώνα. Μετά το γύρισμα του Γιώργου Βούρτσα, ο Νίκος Κορέντζελος σούταρε από αρκετά πλεονεκτική θέση, με την μπάλα να προσκρούει στο οριζόντιο δοκάρι του Χρήστου Παπαβασιλείου.




Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Ο Χαφούς έκανε την μπαλιά στον Γενιτσαρόπουλο, ο οποίος σέντραρε από δεξιά και ο Γιόγιος έδιωξε προ του Μπακαλίδη.
17΄: Όμορφη επέλαση και σέντρα-σουτ του Μπακαλίδη από τα δεξιά απέκρουσε δύσκολα ο πορτιέρο των Αγράφων.
18΄: Ο Τσιλιμέκης έκανε την σέντρα από αριστερά, το σουτ του Γενιτσαρόπουλου εντός περιοχής έφυγε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Γιόγιου.
33΄: Κόρνερ του Γενιτσαρόπουλου από δεξιά, ο Κόλλιας δοκίμασε σουτ από το ύψος της περιοχής και ο Αθανασόπουλος έδιωξε με το κεφάλι σε κόρνερ.
39΄: Ο Φλωράκης έβγαλε σέντρα από αριστερά, το αδύναμο σουτ του Γενιτσαρόπουλου από καλή θέση έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι των Αγράφων.
41΄: Ο Βούρτσας έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Κορέντζελος σούταρε από την μικρή περιοχή και η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Παπαβασιλείου, νέο σουτ του Κόγια από το ύψος της περιοχής πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι του ΑΠΟΚ.
45΄+1΄: Μονοκόμματο σουτ του Κρίτνα από το ύψος της περιοχής κατέληξε λίγο πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.

Β΄ Μέρος

«Λύθηκαν» τα πόδια
Οι «κυανόλευκοι» χωρίς δυσκολίες εκμεταλλεύτηκαν πλήρως τις ευκαιρίες τους και έφτασαν στην επίτευξη 4 τερμάτων. Οι φιλοξενούμενοι του Δημήτρη Αθανασόπουλου περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο.

Με βροχόπτωση
Το δεύτερο ημίχρονο διεξήχθη σχεδόν σε όλη την διάρκεια του με δυνατή βροχόπτωση.


Ο συνήθης ύποπτος 


Το Βελούχι άνοιξε το σκορ στο 53ο λεπτό. Ο Εμρά Χαφούς τροφοδότησε τον Άλεξ Μπακαλίδη (Φωτογραφία), που πλάσαρε υποδειγματικά εντός περιοχής, κάνοντας το 1-0. Ο «Μπάκα» οδηγεί την κούρσα των σκόρερ των μπαράζ, φτάνοντας τα 5 τέρματα.




Ντεμπούταραν Μπλέντζος-Ζαχαρόπουλος 

 












Δυο ποδοσφαιριστές έκαναν την πρώτη τους επίσημη εμφάνιση με τα Άγραφα, περνώντας ως αλλαγή. Πρόκειται για τον Πάνο Μπλέντζο (Φωτογραφία Αριστερά) και τον Αντώνη Ζαχαρόπουλο (Φωτογραφία Δεξιά), που πήραν σημαντικό χρόνο συμμετοχής.

Αποχώρησε ο Νούλας 


Εκτός αγώνα τέθηκε στο 64o λεπτό ο Μιχάλης Νούλας των Αγράφων εξ αιτίας τραυματισμού και την θέση του πήρε ο Βαγγέλης Ζανιάς. Λόγω τραυματισμού αντικαταστάθηκε νωρίτερα και ο Γιώργος Πλεξίδας.




Βλέπει Άγραφα και..αφηνιάζεται 


Οι γηπεδούχοι του Δημήτρη Αντωνίου έκαναν δυο τα τέρματα τους. Δώδεκα λεπτά μετά την επίτευξη του πρώτου γκολ, ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) δέχτηκε την μπάλα από χτύπημα φάουλ του Δημήτρη Τσιλιμέκη και αφού ξεμαρκαρίστηκε εντός περιοχής με πολύ ωραίο σουτ «έγραψε» το 2-0. Ο «Πελέ» έχει σκοράρει 4 επίσημα γκολ την τρέχουσα σαιζόν, όλα ενάντια στα Άγραφα.


Ισάριθμες εκτελέσεις Μπάμπη 


Ήρθε από τον πάγκο και έδωσε λύσεις στο σκοράρισμα και αυτήν την αγωνιστική. Ο λόγος για τον Μπάμπη Καρβέλη (Φωτογραφία), που πέτυχε τα δυο τελευταία γκολ του ΑΠΟΚ, φτάνοντας το σκορ στο 4-0. Στο 67ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε την δεύτερη ασίστ στο ματς του Εμρά Χαφούς και νίκησε με δυνατό σουτ τον Γιώργο Γιόγιο, ενώ 8 λεπτά αργότερα σούταρε εύστοχα, ύστερα από την σέντρα του Κώστα Κρίντα.







Οι καλύτερες φάσεις
52΄: Ο Κορέντζελος πάσαρε στον Βούρτσα, που σούταρε έξω από την περιοχή και ο γκολκίπερ του Βελουχίου απέκρουσε ασθενώς σε κόρνερ στην αριστερή του γωνία.
53΄: Ο Χαφούς έκανε όμορφη κάθετη πάσα στον Μπακαλίδη, ο οποίος μέσα από την περιοχή πλάσαρε στην αριστερή γωνία τον Γιόγιο(1-0).
65΄: Ο Τσιλιμέκης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Γενιτσαρόπουλος κατέβασε εντός περιοχής, γύρισε και με ωραίο σουτ στην δεξιά γωνία των Αγράφων έκανε το 2-0.
67΄: Ο Χαφούς έβγαλε ωραία μπαλιά στον Καρβέλη, ο οποίος μέσα από την περιοχή και δεξιά με σουτ, που κατέληξε ψηλά στην αντίπαλη εστία «έγραψε» το 3-0.
71΄: Μετά από πάσα του Βούρτσα, ο Κατσαρής σούταρε εκτός περιοχής πάνω από την εστία του Παπαβασιλείου.
75΄: Ο Τσιλίκας τροφοδότησε τον Κρίντα, που έβγαλε σέντρα από αριστερά και ο Καρβέλης μόνος μέσα από την περιοχή με σουτ πραγματοποίησε το 4-0.
86΄: Ωραίο 1-2 Τσιλιμέκη-Χαφούς, ο τελευταίος απόφυγε τον Γιόγιο και σούταρε από πλάγια αριστερά, για να διώξει με το κεφάλι σε κόρνερ ο Γιαννιώτης.

Κίτρινες Κάρτες
Κορέντζελος

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ: Καρβέλης, Χαφούς, Γενιτσαρόπουλος, Τσιλιμέκης
Άγραφα: -

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Αντωνίου (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Να δώσουμε συγχαρητήρια στα παιδιά, για την προσπάθεια που κάνανε, για το καλό ποδόσφαιρο κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και βεβαίως και για το αποτέλεσμα. Αποδείχτηκε ότι όταν θέλουμε κάτι μπορούμε να το καταφέρουμε. Πιστεύω ότι με την δύναμη και με την θέληση για το τελευταίο παιχνίδι, που ουσιαστικά θα κρίνει και το τίτλο εμείς δεν έχουμε παρά μόνο να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να κερδίσουμε. Πιστεύω θα τα καταφέρουμε, γιατί πιστεύουμε στα παιδιά, στην διοίκηση και όλοι μαζί θα πετύχουμε τον στόχο μας.»


Δημήτρης Αθανασόπουλος (Άγραφα): «Ήταν το προτελευταίο ματς της σειράς των play off, παίζαμε με τον ΑΠΟΚ που καίγονταν για ένα θετικό αποτέλεσμα .Κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, θα μπορούσαμε να προηγηθούμε με το δοκάρι προς το τέλος του ημιχρόνου. Παίζουμε με νέα παιδιά, να τελειώσουμε το φετινό πρωτάθλημα αξιοπρεπέστατα και να ανασυνταχτούμε για την νέα σαιζόν. Εύχομαι καλή τύχη στον κ. Αντωνίου, γιατί ως coach των Αγράφων η τύχη στα κρίσιμα ματς του γύρισε την πλάτη. Όσο για το πρωτάθλημα την Κυριακή στο μεγάλο τελικό η καλύτερη ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα.»



Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Δημήτρης Αντωνίου): Παπαβασιλείου, Τσιλιμέκης Δ., Κουτσουπιάς, Ξαγάρας, Λιάγκας, Κρίντας, Γενιτσαρόπουλος(74΄ Τσιλίκας), Κόλλιας, Χαφούς, Μπακαλίδης(68΄ Ντουφεκιάς) Φλωράκης(54΄ Καρβέλης)

Άγραφα (Δημήτρης Αθανασόπουλος): Γιόγιος, Πλεξίδας(57΄ λ.τρ Μπλέντζος), Γιαννιώτης, Πάτρου, Σβερώνης, Κόγιας, Κορέντζελος(67΄ Ζαχαρόπουλος), Αθανασόπουλος, Νούλας(64΄ λ.τρ Ζανιάς), Κατσαρής, Βούρτσας

Διαιτητής: Κώστας Αναγνώστου(ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Βασίλης Κουτσόβουλος(ΣΔΠ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Πατάγιας(ΣΔΠ Φθιώτιδας)






















































Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος