Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Αίολος-Άγραφα 2-0

Κάνοντας συντήρηση δυνάμεων ο Αίολος έκανε ένα ακόμη «βήμα» στην πορεία του για την κατάκτηση του τίτλου, επικρατώντας με 2-0 των Αγράφων από το πρώτο κιόλας μέρος.
Η κάκιστη ποιοτικά αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Μαρτίου και ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής των μπαράζ της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Άρχισε στις 15:30. Παρακολουθήθηκε από αρκετό φίλαθλο κόσμο και έγινε κάτω από εξαιρετικές καιρικές συνθήκες.
Ο Αίολος έδειξε την απαιτούμενη σοβαρότητα και έφτασε στους τρεις βαθμούς χωρίς να εντυπωσιάσει, έχοντας καλή παρουσία στο πρώτο ημίχρονο. Τα γκολ σημείωσαν για τους κυπελλούχους οι: Χάρης Ζαραβέλης και Κώστας Μπόνιας, που σκόραραν για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα. Στα αρνητικά ο τραυματισμός του σκόρερ Ζαραβέλη. Το συγκρότημα του Γιάννη Φλωράκη έφτασε τους 12 βαθμούς και οδηγεί την «κούρσα» των μπαράζ.
Τα Άγραφα επέστρεψαν στα αρνητικά αποτελέσματα, αγωνιζόμενα χωρίς άγχος, με αρκετές ελλείψεις και πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές. Δέχτηκαν δυο «φτηνά» γκολ και από εκεί και πέρα τα πράγματα δυσκόλεψαν για αυτά.  Η ομάδα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου παρέμεινε στους 3 βαθμούς και έμεινε και μαθηματικά εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος.
Την επόμενη (5η) αγωνιστική οι νικητές θα «κοντραριστούν» με την Μυρίκη το Σάββατο 28/3, ενώ οι Αγραφιώτες παίζουν κόντρα στον ΑΠΟΚ μια ημέρα αργότερα.

Έφερε κόσμο ο καιρός
Σε ένα όμορφο και ηλιόλουστο μεσημέρι στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου παραβρέθηκαν περισσότεροι από 100 φίλαθλοι του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου. Η ποιότητα του παιχνιδιού δεν δικαίωσε τις προσδοκίες των θεατών.


Παρουσία του Δημάρχου


Το παιχνίδι παρακολούθησε από την κερκίδα ο Δήμαρχος Αγράφων Θεόδωρος Μπαμπαλής (Φωτογραφία).


Το διαιτητικό τρίο
 

Ο Λεωνίδας Σταύρου (Φωτογραφία Αριστερά) ήταν «άρχοντας» του αγώνα για ακόμη μια φορά σε παιχνίδι του πρωταθλήματος μας. Πρώτο βοηθό είχε τον γνώριμο Γιώργο Στοφόρο (Φωτογραφία Κέντρο), ο οποίος αποτελεί πρώην μέλος της Ευρυτανικής διαιτησίας και δεύτερο τον Γιώργο Χριστόπουλο (Φωτογραφία Δεξιά), που έκανε πρεμιέρα στα γήπεδα του νομού μας.



Ξεκίνησε ο Τόσκα


Ο Χρήστος Τόσκα έπαιξε ως δεξιός οπισθοφύλακας και συμπεριλήφθη στο αρχικό σχήμα του Γιάννη Φλωράκη, αγωνιζόμενος σε όλο το 90λεπτο. Επέστρεψε μετά από τιμωρία ο Νίκος Νικολάου, αγωνιζόμενος στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής.

Χωρίς Φούκα


Από την κερκίδα παρακολούθησε το παιχνίδι ο τιμωρημένος Αποστόλης Φούκας, που θα επιστρέψει στο παιχνίδι με την Μυρίκη.

Παρατηρητής ο Βονόρτας


Ο «πιστός στρατιώτης» του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου Διονύσης Βονόρτας εκτέλεσε χρέη παρατηρητή αγώνα. Ο κ. Βονόρτας δεν ήταν υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές της ΕΠΣΕ, μένοντας εκτός συμβουλίου.


Υπόθεση δυο
Το πρωτάθλημα θα διεκδικήσουν οριστικά Αίολος και ΑΠΟΚ και το πιο πιθανό σενάριο είναι ο τίτλος να κριθεί την τελευταία αγωνιστική και συγκεκριμένα στις 5 Απριλίου, όπου θα τεθούν αντιμέτωπες οι δυο ομάδες. Εφόσον δεν υπάρξει κάποια απώλεια των δυο «μονομάχων» οι κυπελλούχοι θα βολεύονται και με ισοπαλία.

Μέσα Γιαννιώτης & Βούρτσας

 












Ο Νίκος Τριανταφυλλόπουλος συμπεριέλαβε δυο νέα πρόσωπα στο αρχικό του σχήμα. Ως αριστερός μπακ έπαιξε ο Κώστας Γιαννιώτης (Φωτογραφία Αριστερά), ενώ για 1η φορά έπαιξε φέτος βασικός με τα Άγραφα ο μεσοεπιθετικός Γιώργος Βούρτσας (Φωτογραφία Δεξιά). Ως αλλαγή χρησιμοποιήθηκαν οι: Νίκος Κορέντζελος και Λεωνίδας Κόγιας.

Εκτός τίτλου
Τα Άγραφα έμειναν και μαθηματικά εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος. Τα επόμενα δυο παιχνίδια με ΑΠΟΚ και Μυρίκη έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα και στόχος είναι η συγκομιδή εμπειριών των νεαρών παιχτών.

Α΄ Μέρος

Βάσεις νίκης για Αίολο
Ο Αίολος κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο να φέρει το ματς στα «μέτρα» του και να βρεθεί μπροστά με 2-0, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά τους 3 βαθμούς.

Πέρασαν εκτός
Ο διαιτητής Λεωνίδας Σταύρου στο 7ο λεπτό έδωσε εντολή στον παρατηρητή αγώνα κ. Βονόρτα να περάσουν εκτός αγωνιστικού χώρου ο προπονητής του ΑΠΟΚ Δημήτρης Αντωνίου και ο υπεύθυνος σταδίου Κώστας Κατσαδούρος, που παρακολουθούσαν τον αγώνα από την απέναντι μεριά του γηπέδου σε παγκάκι.




Άνοιξε το σκορ ο Χάρης


Ο Αίολος πήρε το προβάδισμα στο 15΄. Μετά από φάση διαρκείας ο Χρήστος Ράμμος τροφοδότησε τον Χάρη Ζαραβέλη (Φωτογραφία), ο οποίος πλάσαρε από καλή θέση στην αριστερή γωνία τον Γιώργο Γιόγιο «γράφοντας» το 1-0. Ο μέσος των «κιτρινομπλέ» πέτυχε το πρώτο του φετινό γκολ και το αφιέρωσε στον Τυρναβίτη συμπαίκτη του Βαγγέλη Τζιόλα.






Διαμαρτυρίες για πέναλτι

 












Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στο 18΄σε ανατροπή του Ταξιάρχη Γούλα (Φωτογραφία Αριστερά) από τον Γιώργο Πλεξίδα (Φωτογραφία Δεξιά). Ο κ. Σταύρου δεν είδε κάτι το επιλήψιμο.


Βγήκε off ο σκόρερ
Ο Χάρης Ζαραβέλης αντικαταστάθηκε στο 35ο λεπτό, καθώς υπέστη τράβηγμα στον δικέφαλο (Αντιμετωπίζει εδώ και καιρό πρόβλημα τραυματισμού) και η συμμετοχή του στα επόμενα δυο κρίσιμα ματς είναι εξαιρετικά δύσκολη. Ο ποιοτικός «Ζάρα» δεν μπόρεσε να χαρεί το πρώτο του φετινό γκολ. Αντικαταστάθηκε από τον Κώστα Μπόνια, που βρήκε και αυτός τον δρόμο προς τα δίχτυα.




Δυο τελικές


Τα Άγραφα είχαν δυο τελικές προσπάθειες στο πρώτο ημίχρονο και συνολικά σε ολόκληρη την διάρκεια του αγώνα. Στο 8΄ η κεφαλιά του Μιχάλη Νούλα (Φωτογραφία) μετά το κόρνερ του Χρήστου Κατσαρή και στο 37΄ το σουτ του Κώστα Καλύβα δεν ανησύχησαν τον Φώτη Μακρή, περνώντας εκτός εστίας.


Συστάσεις λόγω διαμαρτυριών
Ο πάγκος των Αγράφων διαμαρτυρήθηκε προς τον α΄ επόπτη Γιώργο Στοφόρο και ο διαιτητής Λεωνίδας Σταύρου έκανε συστάσεις προς τον εκπρόσωπο της ομάδας Δημήτρη Αθανασόπουλο. Λίγο αργότερα ο κ. Στοφόρος δέχτηκε τα παράπονα του τεχνικού των φιλοξενούμενων Νίκου Τριανταφυλλόπουλου.





Απευθείας φάουλ του «ΚΜ»


Οι «Αιολίτες» έκαναν δυο τα τέρματα τους στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ο Κώστας Μπόνιας (Φωτογραφία) με εκτέλεση φάουλ από πλάγια αριστερά νίκησε τον Γιώργο Γιόγιο, που φέρει ευθύνη για το γκολ, κάνοντας το 2-0. Ο Μπόνιας χρίστηκε και αυτός για πρώτο φετινό ματς σκόρερ.





Οι καλύτερες φάσεις
8΄: Χτύπημα κόρνερ του Κατσαρή από αριστερά, κεφαλιά του Νούλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Μακρή.
15΄: Ο Ράμμος τροφοδότησε τον Ζαραβέλη, ο οποίος βρέθηκε αμαρκάριστος από πλεονεκτική θέση και με πλασέ στην αριστερή γωνία του Γιόγιου έκανε το 1-0.
29΄: Εκτέλεση κόρνερ του Κουρλού από δεξιά, σκαστή κεφαλιά του Ηλιάδη έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι των Αγράφων.
37΄: Ο Πλεξίδας έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Νούλας διεκδίκησε την μπάλα στον αέρα και το μονοκόμματο σουτ του Καλύβα από το ύψος της περιοχής έφυγε έξω από αριστερό δοκάρι του Μακρή.
45΄+2΄: Ο Μπόνιας με ψηλοκρεμαστή εκτέλεση φάουλ από πλάγια αριστερά σημάδεψε το αριστερό «Γ» του Γιόγιου, που  δεν εκτίμησε καλά την πορεία της μπάλας και «έγραψε» το 2-0.

Β΄ Μέρος

Χωρίς συγκινήσεις η επανάληψη
Δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας το δεύτερο ημίχρονο. Οι ευκαιρίες ήταν ελάχιστες. Ο Αίολος «αρκέστηκε» στο 2-0, είχε μια πολύ καλή ευκαιρία, ενώ τα Άγραφα προσπάθησαν να μπουν δυνατά στο γήπεδο και να μειώσουν, χωρίς να δημιουργήσουν κάτι το ουσιαστικό.

Διπλή αντικατάσταση

 












Κατά την διάρκεια του ημιχρόνου από πλευράς Αγράφων μπήκαν στο γήπεδο οι: Λεωνίδας Κόγιας (Φωτογραφία Αριστερά) και Νίκος Κορέντζελος (Φωτογραφία Δεξιά) αντί των: Γιώργου Βούρτσα και Γιώργου Πλεξίδα.

Προληπτική αλλαγή

 












Ο πρώτος σκόρερ της Α΄ ΕΠΣΕ Δημήτρης Κουρλός (Φωτογραφία Αριστερά) αποχώρησε τραυματίας στο 65΄ χωρίς αυτό να είναι κάτι το ανησυχητικό. Την θέση του πήρε ο Κατερινιώτης Σάββας Χαλκίδης (Φωτογραφία Δεξιά).


Μόνο με Νικολάου


Ο Νίκος Νικολάου του Αιόλου με ωραία ατομική προσπάθεια δοκίμασε να σκοράρει στο 66ο λεπτό με χαμηλό σουτ, το οποίο αποκρούστηκε από τον Γιώργο Γιόγιο. Νωρίτερα είχε ακόμη δυο τελικές προσπάθειες.



Τραυματίας και ο Καλύβας

 












Ο Νίκος Τριανταφυλλόπουλος υποχρεώθηκε και αυτός σε αναγκαστική αλλαγή. Εκτός πέρασε λόγω τραβήγματος στον δικέφαλο ο Κώστας Καλύβας (Φωτογραφία Αριστερά) και την θέση του πήρε ο νεαρός Βαγγέλης Ζανιάς (Φωτογραφία Δεξιά).


Επιστροφή Τζιόλα


Χρόνο συμμετοχής από τον Γιάννη Φλωράκη πήρε ο Βαγγέλης Τζιόλας, περνώντας στο γήπεδο στο τελευταίο 10λεπτο. Ο πρώην παίχτης μεταξύ άλλων του Τυρνάβου και της Αναγέννησης Καρδίτσας είχε τραυματιστεί στον αγώνα του πρώτου γύρου μεταξύ των δυο ομάδων.

Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Ο Νικολάου έκλεψε από θέση αριστερά και πλάσαρε άουτ από το δεξί δοκάρι των Αγράφων.
64΄: Σέντρα του Κουρλού από δεξιά, ο Γιόγιος έκανε κακή έξοδο και το σουτ του Νικολάου έφυγε πάνω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων.
66΄: Μετά από κλέψιμο, ο Νικολάου έκανε όμορφο μπάσιμο από αριστερά, δοκίμασε και το χαμηλό σουτ, το οποίο απέκρουσε σωτήρια ο Γιόγιος στην δεξιά του γωνία.

Κίτρινες Κάρτες
Τριανταφυλλόπουλος, Ράμμος, Πλεξίδας, Πάτρου, Κόγιας

Διακριθέντες
Αίολος: Νικολάου, Μπόνιας
Άγραφα: Σβερώνης

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (Αίολος): «Νομίζω ότι ήταν μια δίκαιη νίκη για μας. Πιστεύω ότι ήμασταν αρκετά καλοί στο πρώτο ημίχρονο και βάλαμε τα δυο γκολ. Στο δεύτερο μέρος δεν ήμασταν τόσο καλοί, βγήκε και η κούραση από αρκετούς ποδοσφαιριστές. Ξεκινήσαμε τον δεύτερο γύρο και συνεχίσαμε με νίκη. Είναι σημαντικό το ότι βρισκόμαστε πρώτοι και μεταφέρουμε το άγχος στον αντίπαλο. Απομένουν δυο ακόμη ματς για μας, τα οποία μας χωρίζουν από τον τερματισμό και το τρόπαιο του πρωταθλητή. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους παίχτες μου για την υπερπροσπάθεια, την οποία κάνουν. Είναι πρωτόγνωρο για αυτούς να παίζουν τέτοια παιχνίδια συνεχόμενα, αλλά και στην ομάδα των Αγράφων, γιατί είναι σημαντικό που έχει νεαρούς ποδοσφαιριστές και συμμετέχουν μέσα στην ομάδα. Το μέλλον τους ανήκει και θα ήθελα να τους ευχηθώ καλή συνέχεια.»

Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Άγραφα): «Για την σημερινή εμφάνιση δεν νομίζω ότι είναι άξιας σχολιασμού από την δική μας πλευρά. Καλή συνέχεια στον αντίπαλο.»









Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Γιάννης Φλωράκης): Μακρής, Τόσκα, Ράικος Ν., Ηλιάδης, Αζακάς Θ., Τριανταφυλλόπουλος, Κουρλός(65΄ λ.τρ Χαλκίδης), Ράμμος, Γούλας(81΄ Τζιόλας), Ζαραβέλης(35΄ λ.τρ Μπόνιας), Νικολάου

Άγραφα (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Γιόγιος, Πλεξίδας(46΄ Κορέντζελος), Γιαννιώτης, Πάτρου, Σβερώνης, Βούρτσας(46΄ Κόγιας), Νούλας, Ράπτης, Καλύβας(75΄ λ.τρ Ζανιάς), Κατσαρής, Αθανασόπουλος

Διαιτητής: Λεωνίδας Σταύρου(ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Στοφόρος(ΣΔΠ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Χριστόπουλος(ΣΔΠ Φθιώτιδας)



























































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος