Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Μυρίκη-Άγραφα 1-2

Νίκη «γοήτρου» πέτυχαν τα Άγραφα κόντρα στην Μυρίκη με σκορ 1-2, στο ματς των «ουραγών» του μίνι πρωταθλήματος των μπαράζ.
Η αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (14/3) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3.30 το μεσημέρι. Έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 100 φιλάθλων.
Η Μυρίκη του Σπύρου Κολόκα για 3ο συνεχόμενο παιχνίδι ηττήθηκε με ένα γκολ διαφορά και δεν μπόρεσε να πάρει κάποιον επιπλέον βαθμό στα Play Off. Ξεκίνησε άσχημα το παιχνίδι και βρέθηκε μόλις στο 22ο λεπτό να χάνει με 0-2 και το πρώτο μέρος να «κυλάει» χωρίς να μπορεί να βρει ρυθμό. Οι «κόκκινοι» έγιναν πιο επιθετικοί στην επανάληψη αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο τελικό 1-2 στο 80ο λεπτό με γκολ του μόνιμου σκόρερ Κώστα Σταμούλη. Μετά και από αυτή την ήττα η πρωταθλήτρια του νομού μας το 2013 μένει όπως όλα δείχνουν και μαθηματικά εκτός τίτλου.
Τα Άγραφα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και με το γνώριμο ξαφνικό παιχνίδι των αντεπιθέσεων προηγήθηκαν με 0-2 στο 22΄ χάρης τα γκολ του μέσου Νίκου Κορέντζελου και το μεσοεπιθετικού  Μιχάλη Νούλα. Διαχειρίστηκαν σωστά το παιχνίδι και κράτησαν μέχρι το τέλος το τρίποντο παρά την μείωση του σκορ. Ο Παναγραφιωτικός διατηρεί λιγοστές μαθηματικές ελπίδες ακόμη για την 1η θέση.
Την επόμενη (4η) αγωνιστική τα Άγραφα παίζουν με τον Αίολο στις 21 Μαρτίου και την επόμενη μέρα η Μυρίκη παίζει με τον ΑΠΟΚ. Οι Αγραφιώτες έχουν 3 βαθμούς πλέον, ενώ η Μυρίκη παραμένει στον 1 πόντο.

Μικρό ενδιαφέρον
Η αναμέτρηση δεν προσέλκυσε το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού της πόλη μας, καθώς οι δυο ομάδες βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας του ειδικού πρωταθλήματος. Το ματς έγινε παρουσία περίπου 100 θεατών, παρά τις καλές καιρικές που επικρατούσαν.




Η Φθιωτική «τριπλέτα»

 
Η Φθιωτική τριάδα έχει διευθύνει ξανά αγώνες φέτος στην Α΄ κατηγορία. Ρέφερι ήταν ο Νίκος Παπακωνσταντίνου (Φωτογραφία Αριστερά) με βοηθούς τους Γιώργο Παραστατίδη (Φωτογραφία Κέντρο) και Γιώργο Βαρσαμίδη (Φωτογραφία Δεξιά).


Μαθηματικές ελπίδες
Η ομάδα των Αγράφων διατηρεί λιγοστές μαθηματικές ελπίδες για την κατάληψη της 1ης θέσης. Αντίθετα η Μυρίκη ουσιαστικά έχασε και τις τελευταίες της ελπίδες να διεκδικήσει τον τίτλο.

Ξανά ήττα στο γκολ
Για 3ο συνεχόμενο παιχνίδι η Μυρίκη χάνει στα Play Off με ένα γκολ διαφορά και έχοντας σκοράρει σε όλους τους τελευταίους της αγώνες. Οι «κόκκινοι» μετά την ξέφρενη πορεία τους στον β΄ γύρο της κανονικής διάρκειας δεν μπόρεσαν να επαναλάβουν τις επιτυχίες τους στα Play Off.

Τελευταίο ματς


Ο αριστερός μπακ της Μυρίκης Γιάννης Κρασιάς (Φωτογραφία) φόρεσε τιμής ένεκεν το περιβραχιόνιο στην συγκεκριμένη αναμέτρηση. Ο ποδοσφαιριστής φόρεσε για τελευταία φορά την φανέλα της Μυρίκης, καθώς θα μεταναστεύσει στις Η.Π.Α. για επαγγελματικούς λόγους.

Συνεχίζει να σκοράρει


Ο Κώστας Σταμούλης (Φωτογραφία) της Μυρίκης δεν έχει χάσει την επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα. Διανύει την καλύτερη στιγμή της καριέρας του και το ερχόμενο καλοκαίρι ενδεχομένως αποτελέσει μεταγραφικός στόχος αρκετών σωματείων της ευρύτερης περιοχής. Σκόραρε για 8o συνεχόμενο παιχνίδι και είναι ο πρώτος σκόρερ των μπαράζ με 3 τέρματα.

4 αλλαγές

 
Για την Μυρίκη υπήρξαν 4 αλλαγές στο βασικό σχήμα σε σχέση με το ματς της 2ης αγωνιστικής με τον Αίολο. Κάτω από τα δοκάρια επέστρεψε ο Στάθης Φακίτσας (Φωτογραφία Αριστερά), ενώ εξέτισε την ποινή του ο στόπερ Κώστας Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία Κέντρο), στο κέντρο σε θέση ανασταλτικού μέσου έπαιξε ο Ταξιάρχης Καλύβας (Φωτογραφία Δεξιά) και στο πλάι της μεσαίας γραμμής αγωνίστηκε ο Μάκης Ζήκας. Αντικατέστησαν τους: Βασίλη Δόση (Απουσίαζε), Κώστα Λιάγκα (Έπαιξε αλλαγή), Γιάννη Ζαλοκώστα (Εκτός 18αδας) και Γιώργο(Α) Μπουμπουρή (Έμεινε στον πάγκο).

Πρώτη φορά βασικός


Το χειμερινό απόκτημα της Μυρίκης από την Φραγκίστα Μάκης Ζήκας (Φωτογραφία) πήρε φανέλα βασικού για πρώτη φορά από τον Σπύρο Κολόκα. Στα προηγούμενα 5 ματς είχε χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή

Στην 11αδα ο Ράπτης


Ο Μιχάλης Ράπτης αγωνίστηκε με επιτυχία στο κέντρο της άμυνας των Αγράφων και αποτέλεσε την μοναδική διαφοροποίηση του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου σε σύγκριση με το παιχνίδι με τον ΑΠΟΚ. Πήρε την θέση του Δημήτρη Μπισμπίκη, ο οποίος απουσίαζε για πρώτο εφετινό ματς της ομάδας.

Χειραψία «Νικολάδων»
Πριν την έναρξη του αγώνα ο Πρόεδρος της Μυρίκης Νίκος Τσώνης, που είχε ξανά τον ρόλο του προπονητή ευχήθηκε καλή επιτυχία των συνονόματο του τεχνικό των Αγράφων Νίκο Τριανταφυλλόπουλο.


Α΄ Μέρος

Ομιλία ρέφερι
Πριν την έναρξη της αναμέτρησης ο διαιτητής Νίκος Παπακωνσταντίνου έκανε διευκρινήσεις στους 22 ποδοσφαιριστές έξω από τον χώρο των αποδυτηρίων.


Δυνατή αρχή
Με δυο γρήγορα γκολ τα Άγραφα πήραν «αέρα» 2 τερμάτων και είχαν το πάνω-χέρι για την υπόθεση-νίκη.

Με κεφαλιά του «Κορέ»

 












Οι φιλοξενούμενοι του Παναγραφιωτικού μόλις στο 12ο λεπτό ευτύχησαν να προηγηθούν με κεφαλιά του Νίκου Κορέντζελου. Ο Χρήστος Κατσαρής (Φωτογραφία Αριστερά) εκτέλεσε χαμηλά το φάουλ, ο Στάθης Φακίτσας απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ, το οποίο εκτέλεσε ο πρώτος από αριστερά και ο Νίκος Κορέντζελος (Φωτογραφία Δεξιά) από κοντά με κεφαλιά στην αριστερή γωνία της Μυρίκης πραγματοποίησε το 0-1.





Πλήρης «αιφνιδιασμός»


10 λεπτά αργότερα και πριν καλά-καλά οι «κόκκινοι» ξεπεράσουν την ψυχρολουσία του 0-1 οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν και σκόραραν για 2η φορά με γκολ μέσα από αντεπίθεση. Ο Χρήστος Κατσαρής έβγαλε την μπαλιά για τον Μιχάλη Νούλα (Φωτογραφία), ο οποίος κέρδισε δυο κόντρες, μπήκε ταχύτατα στην περιοχή από αριστερά και πλάσαρε υποδειγματικά στην αριστερή γωνία του Στάθη Φακίτσα (0-2).





Μετρημένες οι τελικές
4 συνολικά ήταν οι τελικές προσπάθειες των ομάδων προς τις δυο εστίες. Το ματς παίχτηκε στο μεγαλύτερο διάστημα στον χώρο του κέντρου.

Απειλή με Λέρη


Η Μυρίκη έκανε την πρώτη της τελική προσπάθεια στο 41ο λεπτό, όταν ο Χρήστος Λέρης μπήκε στην περιοχή από αριστερά και σούταρε από πλάγια με τον Γιώργο Γιόγιο να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.


Οι καλύτερες φάσεις
12΄: Χαμηλή έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Κατσαρή απέκρουσε δύσκολα στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο Φακίτσας. Ο Κατσαρής εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά και ο Κορέντζελος από κοντά με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Φακίτσα έκανε το 0-1.
18΄: Ο Κατσαρής έδωσε στον Καλύβα Κ., που σούταρε εκτός περιοχής πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.
22΄: Ο Κατσαρής έκανε την μπαλιά για τον Νούλα, που από αριστερά κέρδισε δυο κόντρες, βρέθηκε απέναντι στον Φακίσα και τον πλάσαρε υποδειγματικά στην αριστερή του γωνία (0-2).
41΄: Ο Λέρης έκανε ατομική προσπάθεια από αριστερά σούταρε από πλάγια και ο Γιόγιος μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Β΄ Μέρος

Λιγοστές φάσεις
Και στο δεύτερο μέρος έγιναν λιγοστές καλές στιγμές μπροστά από τις δυο εστίες.

Ευκαιρία με Καλύβα


Οι φιλοξενούμενοι στο 5ο λεπτό της επανάληψης είχαν ευκαιρία να «καθαρίσουν» το παιχνίδι, όμως ο Κώστας Καλύβας από πλεονεκτική θέση μετά την μπαλιά του Λεωνίδα Κόγια σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι των «κόκκινων».


Πιο επιθετική
Η Μυρίκη στο δεύτερο 45λεπτο προσπάθησε να γίνει πιο επιθετική, όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο τελικό 1-2.

Έκλεισαν χώρους
Η ομάδα των Αγράφων έχοντας υπέρ της το σκορ αμύνθηκε και έκλεισε τους χώρους μπροστά από την εστία της. Μέσα από αντεπιθέσεις έγινε απειλητική σε ορισμένες περιπτώσεις.

Απομάκρυνε Τριαναφυλλόπουλο
Στο 55ο λεπτό της αναμέτρησης ο προπονητής των Αγράφων Νίκος Τριανταφυλλόπουλος διαμαρτυρήθηκε για την αυστηρή κίτρινη κάρτα στον α΄ βοηθό Γιώργο Παραστατίδη που υπέδειξε ο ρέφερι στον Βαγγέλη Αθανασόπουλο για καθυστέρηση την στιγμή της αλλαγής του. Οι δυο άντρες είχαν φραστικό επεισόδιο και το ματς διακόπηκε με τον διαιτητή Νίκο Παπακωνσταντίνου να απομακρύνει τον Coach των Αγράφων εκτός αγωνιστικού χώρου.





Πορεύτηκε με Αθανασόπουλο


Την ομάδα των Αγράφων για τα εναπομείναντα λεπτά ο βοηθός του κ. Τριανταφυλλόπουλου Δημήτρης Αθανασόπουλος.


Στις κερκίδες και οι 2
Στα τελευταία λεπτά του ματς οι δυο τεχνικοί των ομάδων βρισκόντουσαν στην κερκίδα, καθώς ο Σπύρος Κολόκας της Μυρίκης έχει απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για όλη την σεζόν.



Αναγκαστική  Κοτρώνη

 












Αποχώρησε για προληπτικούς λόγους στο 52ο λεπτό ο ανασταλτικός μέσος των γηπεδούχων Δημήτρης Κοτρώνης (Φωτογραφία Αριστερά). Την θέση του πήρε ο Πάνος Ιωάννου (Φωτογραφία Δεξιά).

Μείωση με «Σταμ»
Δέκα λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90΄ οι τυπικά γηπεδούχοι της Μυρίκης μείωσαν με τέρμα του Κώστα Σταμούλη και έδωσαν νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Ο Πάνος Ιωάννου πάσαρε στον Κώστα Σταμούλη, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με ωραίο σουτ στην αριστερή γωνία των Αγράφων μείωσε σε 1-2.




Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Ο Κορέντζελος έδωσε στον Κόγια, που έκανε την κάθετη για τον Καλύβα Κ., ο οποίος σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι της Μυρίκης.
77΄: Δυνατή μακρινή εκτέλεση φάουλ του Παχή πέρασε άουτ πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.
80΄: Ο Ιωάννου έδωσε στον Σταμούλη, που μπήκε στην περιοχή και με ωραίο σουτ στην αριστερή γωνία του Γιόγιου μείωσε στο τελικό 1-2.
87΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Καλύβα Κ. πέρασε μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.

Κίτρινες Κάρτες
Ζαχαράκης, Καλύβας Τ., Λέρης, Ιωάννου, Γιόγιος, Κόγιας, Κορέντζελος, Αθανασόπουλος, Κοράκης

Διακριθέντες
Μυρίκη: Γενιτσαρόπουλος, Σταμούλης
Άγραφα: Κατσαρής, Κόγιας, Νούλας, Ράπτης

Δηλώσεις Προπονητών

Σπύρος Κολόκας (Μυρίκη): «Σήμερα ίσως κάναμε το χειρότερο μας παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν σαν να παίζαμε για πρώτη φορά μπάλα και δικαίως δεχτήκαμε τα δυο γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο ισορροπήσαμε,  προσπαθήσαμε και παρόλο που είχαμε υπεροχή πετύχαμε ένα γκολ και μείναμε σε αυτό. Συνεχίζουμε για τα υπόλοιπα παιχνίδια, θα προσπαθήσουμε να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα θετικά αποτελέσματα, για να τελειώσει η χρονιά με θετικό πρόσημο. Συγχαρητήρια για την νίκη στην ομάδα των Αγράφων.»



Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Άγραφα): «Σήμερα παρά τις απουσίες μας καταφέραμε να σημειώσουμε την πρώτη μας νίκη σε αυτή την σειρά των αγώνων. Για ακόμη μια φορά δεν ήμασταν καλοί στην τελική προσπάθεια, με αποτέλεσμα να αγχωθούμε στο τέλος. Συνεχίζουμε και ευχόμαστε καλή συνέχεια στον αντίπαλο.»







Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Σπύρος Κολόκας): Φακίτσας, Ζαχαράκης, Κρασιάς, Γενιτσαρόπουλος, Μαντέκας, Κοτρώνης(52΄ λ.τρ. Ιωάννου), Καλύβας Τ.(46΄ Λιάγκας), Λέρης, Παχής, Σταμούλης, Ζήκας(46΄ Ζαραβέλης)

Άγραφα (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Γιόγιος, Πλεξίδας, Σβερώνης, Πάτρου, Ράπτης, Κόγιας, Νούλας(91΄ Τσιγαρίδας), Κορέντζελος(77΄ Κοράκης), Καλύβας Κ., Κατσαρής, Αθανασόπουλος(54΄ Βούρτσας)

Διαιτητής: Νίκος Παπακωνσταντίνου (ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Παραστατίδης (ΣΔΠ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Βαρσαμίδης (ΣΔΠ Φθιώτιδας)














































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος