Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Άγραφα-Αίολος 0-3

«Σίφουνας» ήταν ο Αίολος, που συνέχισε με κεκτημένη ταχύτητα και στην πρεμιέρα των play off, επικρατώντας χωρίς δυσκολία με 3-0 των Αγράφων.
H αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Μαρτίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Άρχισε στις 15:30 και ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής των play off. Στην εξέδρα βρέθηκαν αρκετοί φίλαθλοι στο πρώτο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο μέρος «προστατεύτηκαν» εξ αιτίας της δυνατής βροχής.
Τα Άγραφα δεν πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση, μη μπορώντας να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό πως σε ολόκληρο το 90λεπτο είχαν μόλις μια καλή ευκαιρία με τον Τάσο Κωστούλα. Στο δεύτερο μέρος «έχασαν» τον Κώστα Αρκουμάνη, που αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα, ενώ τραυματίας αποχώρησε στο πρώτο μέρος ο Γιώργος Γιόγιος. Το συγκρότημα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου είναι τελευταίο, δεν έχει κάποιον βαθμό και το επόμενο παιχνίδι είναι υψίστης βαθμολογικής σημασίας για αυτό.
Ο Αίολος μπήκε με το «δεξί» και στο μίνι πρωτάθλημα των play off, παραμένοντας στην κορυφή . Οι κυπελλούχοι έκαναν πειστική εμφάνιση, έχοντας τον έλεγχο σχεδόν σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι: Γιάννης Ηλιάδης, Δημήτρης Κουρλός και Ταξιάρχης Γούλας. Στα αρνητικά ο τραυματισμός του Βαγγέλη Τζιόλα στο α΄ ημίχρονο. Η ομάδα του Γιάννη Φλωράκη οδηγεί την «κούρσα» των μπαράζ, φτάνοντας τους 5 πόντους και βρισκόμενη στο +1 από τον ΑΠΟΚ.
Για την 2η αγωνιστική τα Άγραφα θα τεθούν αντιμέτωπα το Σάββατο 8 Μαρτίου με τον ΑΠΟΚ στο Δημοτικό Στάδιο, ενώ μια ημέρα μετά ο Αίολος θα παίξει στο ίδιο γήπεδο με την Μυρίκη.

Περίπου 100
Η κρισιμότητα του αγώνα οδήγησε στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου γύρω στους 100 φιλάθλους του ποδοσφαίρου. Στο δεύτερο μέρος οι φίλαθλοι «προστατεύτηκαν» και οι περισσότεροι αποχώρησαν από την κερκίδα.


Στο +5
Ο Αίολος μετά την νίκη επί των Αγράφων «αποσπάστηκε» κατά 5 βαθμούς από τους ηττημένους.

Διαιτητής F.L. & οι γνωστοί

 
Ο ρέφερι της Football League Γιάννης Μπλούνας (Φωτογραφία Αριστερά) διαιτήτευσε την αναμέτρηση. Επόπτες ήταν οι: Βασίλης Κουτσόβουλος (Φωτογραφία Κέντρο) και Γιώργος Παραστατίδης (Φωτογραφία Δεξιά), οι οποίοι έχουν και άλλες εμφανίσεις στο Καρπενήσι την φετινή σαιζόν.

Εντεκάδα τροπαίου
Ο τεχνικός του Αιόλου Γιάννης Φλωράκης χρησιμοποίησε την ίδια ενδεκάδα, η οποία αγωνίστηκε και στον νικηφόρο τελικό κυπέλλου κόντρα στον ΑΠΟΚ.

Ο πρώην τεχνικός


Τον αγώνα παρακολούθησε από την κερκίδα ο Δημήτρης Αντωνίου (Φωτογραφία), ο οποίος έχει διατελέσει προπονητής και των δυο ομάδων.

Παρουσία Κόκκοτου


Το παιχνίδι είδε ο επί χρόνια τερματοφύλακας του Αιόλου Θεοδόσης Κόκκοτος, που είχε δυο συμμετοχές στο φετινό κύπελλο. Ο Κόκκοτος, που διαμένει στην Θεσσαλονίκη επρόκειτο να μεταγραφεί στην ομάδα ΠΑΕ Τερψιθέας-Ευαγγελίστριας της ΕΠΣ Μακεδονίας, αλλά η μεταγραφή του «μπλόκαρε» και παρέμεινε στο δυναμικό της ομάδας.

Επέστρεψαν οι απόντες

 
Από πλευράς Αγράφων επανήλθαν τρεις βασικοί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι απουσίαζαν στο παιχνίδι με τον ΑΠΟΚ. Πρόκειται για τους: Λεωνίδα Κόγια (Φωτογραφία Κέντρο), Χρήστο Κατσαρή (Φωτογραφία Κέντρο) και Μιχάλη Νούλα (Φωτογραφία Δεξιά). Αντίθετα ο Γιώργος Ζαπαντιώτης δεν ταξίδεψε για το Καρπενήσι ούτε σε αυτό το ματς.

Α΄ Μέρος

Πήρε την πρωτοπορία
Μετά από ένα μέτριο ποιοτικά πρώτο ημίχρονο ο Αίολος κατάφερε να πετύχει το 0-1 χάρης σε γκολ του Γιάννη Ηλιάδη. Οι δυο ομάδες είχαν από μια καλή φάση στην εκπνοή του ημιχρόνου.

Με τον ίδιο τρόπο ο «Ήλι»


Ο συνήθης ύποπτος Γιάννης Ηλιάδης (Φωτογραφία) βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα ξανά με τον γνώριμο τρόπο. Ο Δημήτρης Κουρλός εκτέλεσε το φάουλ, ο έμπειρος Ηλιάδης πήρε το «ριμπάουντ» και σκόραρε με κεφαλιά το 0-1, η οποία πρώτα προσέκρουσε και στο οριζόντιο δοκάρι των τυπικά γηπεδούχων. Ο «Ήλι» είχε σκοράρει δυο φορές στον τελικό κυπέλλου με τον ίδιο τρόπο, ενώ ήταν μέσα στους πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος.







Στο νοσοκομείο ο Γιόγιος


Ο νεαρός τερματοφύλακας των Αγράφων Γιώργος Γιόγιος έπαθε διάσειση στην προσπάθεια του να αποσοβήσει το γκολ, αντικαταστάθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από τον παράγοντα της ομάδας Παναγιώτη Ζωχάκη.




«Πρώτη» για Ντάλλα


Ο τραυματισμός του Γιόγιου έφερε κάτω από τα γκολπόστ τον Αποστόλη Ντάλλα, που έκανε ντεμπούτο με την νέα του ομάδα. Ο Ντάλλας αποκτήθηκε τον Ιανουάριο από την Κρέντη, στην οποία αγωνιζόταν για 11 χρόνια.


Έξω και ο Τζιόλας-Επιστροφή «Ζάρα»

 












Από πλευράς Αιόλου τραυματίστηκε ο Βαγγέλης Τζιόλας (Φωτογραφία Αριστερά), ύστερα από ένα δυνατό μαρκάρισμα που δέχτηκε από τον Δημήτρη Μπισμπίκη. Ο Χάρης Ζαραβέλης (Φωτογραφία Δεξιά) τον αντικατέστησε, επιστρέφοντας από τραυματισμό.





Η μοναδική τους φάση


Η ομάδα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου είχε την καλύτερη της ευκαιρία στο 45ο λεπτό. Ο Ρέμμους Πάτρου τροφοδότησε τον Τάσο Κωστούλα (Φωτογραφία), που σούταρε από κοντά και ο Φώτης Μακρής μπλόκαρε.


Πλησίασε το 2ο τέρμα
Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους το συγκρότημα του Προφήτη Ηλία βρέθηκε κοντά στο 0-2. Μετά την σέντρα του Ταξιάρχη Γούλα, ο Δημήτρης Κουρλός επιχείρησε σουτ, το οποίο απέκρουσε σε κόρνερ ο πορτιέρο των Αγράφων.



Οι καλύτερες φάσεις
8΄: Ο Τζιόλας εκτέλεσε φάουλ από μακρινή απόσταση, ο Γιόγιος απέκρουσε προσωρινά και το σουτ του Ράμμου από το ύψος της περιοχής κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ.
23΄: Ο Δημήτρης Κουρλός χτύπησε φάουλ από αριστερά, ο έμπειρος Ηλιάδης στο δεύτερο δοκάρι σκόραρε με κεφαλιά το 0-1, αφού η μπάλα βρήκε πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι.
39΄: Σουτ του Νικολάου εκτός περιοχής και αριστερά κοντραρίστηκε στα σώματα και μπλόκαρε ο Ντάλλας στην δεξιά του γωνία.
45΄: Ο Πάτρου έκανε γέμισμα από το ύψος της περιοχής και το κοντινό πλασέ του Κωστούλα μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία ο Μακρής.
45’ +3΄: Ο Ζαραβέλης έβγαλε την μπαλιά στον Γούλα, ο οποίος σέντραρε από τδεξιά και το σουτ του Κουρλού απέκρουσε στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ ο Ντάλλας.

Β΄ Μέρος

Το έκανε εύκολο ο Αίολος
Με αρκετά θετική εμφάνιση ο «Αιολίτες» πέτυχαν ακόμη δυο γκολ και έφτασαν το σκορ στα επίπεδα το 0-3. Τα Άγραφα περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο και δεν κατάφεραν να απειλήσουν τα καρέ του Φώτη Μακρή.

Με δυνατή βροχή
Η επανάληψη πραγματοποιήθηκε με δυνατή βροχόπτωση, που δεν αποτέλεσε «σύμμαχο» των συμμετεχόντων.

Εντυπωσιακό χτύπημα


Οι παίχτες του Γιάννη Φλωράκη έκαναν δυο τα τέρματα τους στο 64ο λεπτό. Ο Δημήτρης Κουρλός (Φωτογραφία) βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ από θέση πλάγια αριστερά, που κατέληξε στο αντίπαλο «Γ». 





«Εκτέλεσε» ο Γούλας


Ένα λεπτό αργότερα ο Αίολος πέτυχε και 3ο τέρμα. Ο Δημήτρης Κουρλός σέντραρε στον Ταξιάρχη Γούλα, που ανενόχλητος εντός περιοχής κατέβασε την μπάλα και με άπιαστο σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3. Ο πρώτος σκόρερ της κανονικής διάρκειας της Α΄ ΕΠΣΕ Δημήτρης Κουρλός είχε συμμετοχή σε όλα τα γκολ της ομάδας του, όπως συνέβη και στον τελικό κυπέλλου.





Με 10 οι Αγραφιώτες


Τα Άγραφα έμειναν με 10 ποδοσφαιριστές. Μετά την μπαλιά του Δημήτρη Κουρλού, ο Ταξιάρχης Γούλας έφευγε απέναντι στον Αποστόλη Ντάλλα και ανατράπηκε από τον Κώστα Αρκουμάνη (Φωτογραφία). Ο ρέφερι Γιάννης Μπλούνας απέβαλλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον αμυντικό των Αγράφων ως τελευταίο παίχτη. Ο «Βαν» θα απουσιάσει από το παιχνίδι ενάντια στον ΑΠΟΚ, αφού θα τιμωρηθεί με μια αγωνιστική.




Μπορούσε και άλλο
Ο Αίολος είχε την αριθμητική υπεροχή και θα μπορούσε να πετύχει και άλλο γκολ, δημιουργώντας μικροευκαιρίες. Καλύτερη από αυτές ήταν το σουτ του Δημήτρη Κουρλού στο 86΄ μετά την κεφαλιά-πάσα του Χάρη Ζαραβέλη, το οποίου ήταν άστοχο.


Οι καλύτερες φάσεις
61΄: Χαμηλό μακρινό σουτ του Κόγια κατέληξε έξω από το δεξί δοκάρι του Αιόλου.
64΄: Ο Κουρλός με όμορφη φαλτσαριστή εκτέλεση από πλάγια αριστερά έστειλε την μπάλα στο αριστερό «Γ» των Αγράφων και πραγματοποίησε το 0-2.
65΄: Ο Κουρλός έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Γούλας κατέβασε μέσα στην περιοχή και με όμορφο δυνατό σουτ, που κατέληξε ψηλά στο αντίπαλο τέρμα «έγραψε» το 0-3.
67΄: Από μπαλιά του Κουρλού, ο Γούλας έφυγε προς το αντίπαλο τέρμα και ανατράπηκε από τον Αρκουμάνη, που αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα.
69΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Ράμμου πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ντάλλα.
71΄: Ο Κουρλός εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο τερματοφύλακας των Αγράφων απέκρουσε ασθενώς.
75΄: Όμορφο μακρινό σουτ του Ράμμου έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των τυπικά γηπεδούχων.
86΄: Ο Ζαραβέλης έκανε κεφαλιά-πάσα στον Κουρλό, ο οποίος σούταρε από θέση δεξιά άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ντάλλα.
88΄: Ο Κουρλός έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Νικολάου σούταρε από αριστερά και ο Ράπτης κόντραρε την μπάλα σε κόρνερ.

Πανηγυρίστηκε η νίκη
Οι παίχτες του Γιάννη Φλωράκη μετά την ολοκλήρωση του αγώνα πανηγύρισαν την νίκη τους, φωνάζοντας δυνατά το όνομα της ομάδας τους.


Κίτρινες Κάρτες
Κορέντζελος, Πάτρου, Ράμμος

Διακριθέντες
Άγραφα: -
Αίολος: Κουρλός, Ράμμος, Γούλας, Ηλιάδης

Δηλώσεις Προπονητών

Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Άγραφα): «Σήμερα ήταν μια κακή μέρα για μας, παρουσιαστήκαμε ανήμποροι, φοβισμένοι, χωρίς θέληση και πάθος για να διεκδικήσουμε κάτι θετικό. Όλα μας πήγαν στραβά, είχαμε τραυματισμούς, αναγκαστικές αλλαγές, κάρτα κόκκινη, δεχτήκαμε γκολ από στημένα, παρότι εκεί ξέραμε ότι είναι η δύναμη του αντιπάλου. Χάσαμε μια μάχη, είμαστε αναγκασμένοι να ανασυνταχτούμε και να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Αιόλου.»



Γιάννης Φλωράκης (Αίολος): «Ήταν το πρώτο παιχνίδι των Play Off και υπήρχε κάποιο άγχος από τους ποδοσφαιριστές μου. Νομίζω ότι ήμασταν καλά διαβασμένοι, ξέραμε το στυλ παιχνιδιού του αντιπάλου, προσαρμοστήκαμε και καταφέραμε και κερδίσαμε δίκαια. Ήμασταν έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι, μπήκαμε βέβαια στον ρυθμό του αντιπάλου, μόλις κάναμε αυτά τα οποία είχαμε πει κερδίσαμε εύκολα, κάναμε και κάποια συντήρηση δυνάμεων. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες, συγχαρητήρια και στην ομάδα των Αγράφων για το παιχνίδι τους και τους εύχομαι καλή συνέχεια.»


Συνθέσεις Ομάδων

Άγραφα (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Γιόγιος(26΄ λ.τρ Ντάλλας), Κορέντζελος(66΄ Ράπτης), Μπισμπίκης(57΄ λ.τρ. Πλεξίδας), Πάτρου, Αρκουμάνης, Κόγιας, Νούλας, Κωστίδης, Καλύβας, Κατσαρής, Κωστούλας

Αίολος (Γιάννης Φλωράκης): Μακρής, Φούκας(69΄ Τόσκα), Ράικος Ν., Ηλιάδης, Αζακάς Θ., Τριανταφυλλόπουλος, Γούλας, Ράμμος(83΄ Χαλκίδης), Κουρλός, Τζιόλας(44΄ λ.τρ Ζαραβέλης), Νικολάου

Διαιτητής: Γιάννης Μπλούνας(ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Βασίλης Κουτσόβουλος(ΣΔΠ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Παραστατίδης(ΣΔΠ Φθιώτιδας)



























































Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος & Παναγιώτης Κολλημένος