Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Μυρίκη-Αίολος 0-1

Πολύτιμο «3ποντο» εξασφάλισε ο Αίολος, ο οποίος επιβλήθηκε δύσκολα με 1-0 της Μυρίκης και διατηρεί το προβάδισμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Μαρτίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής των μπαράζ της Α΄ ΕΠΣΕ. Λιγότεροι από 100 φίλαθλοι την παρακολούθησαν εξ αιτίας και της βροχής.
Η Μυρίκη μετά από δυο μέτριες εμφανίσεις πάλεψε τον αγώνα, διεκδικώντας με αξιώσεις ένα θετικό αποτέλεσμα. Τελικά δεν τα κατάφερε, αγωνιζόμενη με παίχτη λιγότερο για σχεδόν μισό ημίχρονο, αφού τραυματίστηκε ο Κώστας Σταμούλης και οι αλλαγές είχαν ολοκληρωθεί. Οι «κόκκινοι» του Σπύρου Κολόκα παρέμειναν στην 4η θέση και έχουν μόνο ήττες στην διαδικασία των μπαράζ.
Ο Αίολος πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη, που τον κρατά σε θέση «οδηγού». Δυσκολεύτηκε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά το κατάφερε στο 75΄ με τον αριστερό χαφ Νίκο Νικολάου να σκοράρει με κεφαλιά. Το συγκρότημα του Γιάννη Φλωράκη έφτασε τους 15 βαθμούς και «βολεύεται» και με ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική.
Για την τελευταία αγωνιστική των play off η Μυρίκη θα αντιμετωπίσει τα Άγραφα στο ματς για την άτυπη 3η θέση, ενώ ο Αίολος θα παίξει στο παιχνίδι που θα κρίνει τον τίτλο ενάντια στον ΑΠΟΚ.

Τα «χάλασε» η βροχή
Στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου 80-90 φίλαθλοι του ποδοσφαίρου. Ο κακός καιρός και ειδικά η βροχή εμπόδισαν την παρουσία περισσότερων θεατών στον αγώνα.


Έντονη δυσαρέσκεια


Ο παρατηρητής αγώνα Γιώργος Λιάγκας (Φωτογραφία) και ταμίας της ΕΠΣΕ εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για την κατάσταση που επικρατούσε στο γήπεδο και για 3 απλά πράγματα, που θα μπορούσαν να είχαν διορθωθεί από τον Δήμο Καρπενησίου. Συγκεκριμένα αναφέρεται στις βουλωμένες υδρορροές που υπάρχουν στα αποδυτήρια, στην λίμνη που σχηματίζεται μπροστά από τους δυο πάγκους, όπου θα έπρεπε να είχε ανοιχτεί δίοδος για τα νερά και στα πολλά κλαδιά, που υπάρχουν περιμετρικά του γηπέδου. Τα παράπονα του εξέφρασε και στον υπεύθυνο του σταδίου Κώστα Κατσαδούρο. Σύμφωνα με τον ίδιο εάν ο Δήμος Καρπενησίου δεν μπορεί να δώσει λύση σε αυτά τα 3 απλά προβλήματα η ΕΠΣ θα προβεί από μόνη της σε κινήσεις για την βελτίωση των συνθηκών του γηπέδου, αν και δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα.

Ξανά ο Σταύρος Σουφλερός

 












Τον αγώνα σφύριξε ο Σταύρος Σουφλερός (Φωτογραφία Αριστερά), με επόπτες τον Γιώργο Σκάρλα και τον Βασίλη Κουτσόβουλο (Φωτογραφία Δεξιά), που ανήκουν στον σύνδεσμο Φθιώτιδας. Ήταν το 3ο φετινό παιχνίδι της Α΄ ΕΠΣΕ, στο οποίο διαιτητής ήταν ο κ. Σουφλερός. Μάλιστα χρησιμοποιήθηκε ξανά η ενδοεπικοινωνία μεταξύ του διαιτητικού τρίου.


Αντικατάσταση βοηθού


Τον αρχικά ορισθέντα πρώτο βοηθό Γιώργο Παραστατίδη αντικατέστησε ο συνονόματος του Σκάρλας (Φωτογραφία).

Σε νέες θέσεις


Ο Σπύρος Κολόκας χρησιμοποίησε σε θέση αριστερού οπισθοφύλακα τον Δημήτρη Κοτρώνη, ενώ ο Γιάννης Φλωράκης τον Χρήστο Τόσκα (Φωτογραφία) στην αντίστοιχη θέση και τον Νίκο Ράικο σε ρόλου επιθετικού. Κοτρώνης και Ράικος ωστόσο στάθηκαν άτυχοι και πέρασαν εκτός γηπέδου λόγω τραυματισμού.

Υπό βροχή
Το παιχνίδι διεξήχθη με καταρρακτώδη βροχή σχεδόν σε όλη την διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου.

Εντελώς διαφορετική


Με αρκετά καινούργια πρόσωπα παρατάχτηκε στην ενδεκάδα της η γηπεδούχος ομάδα συγκριτικά με τον αγώνα κόντρα στον ΑΠΟΚ. Άρχισαν οι: Στάθης Φακίτσας (Φωτογραφία Αριστερά), Δημήτρης Κοτρώνης, Ταξιάρχης Καλύβας (Φωτογραφία Κέντρο), Φώτης Ζαχαράκης (Φωτογραφία Δεξιά) και Γιώργος Μπάρκας.

Πρώτη φορά βασικός


Ο νεαρός Γιώργος Μπάρκας (Φωτογραφία) έπαιξε για πρώτη φορά στην καριέρα του ως βασικός, αγωνιζόμενος για 45΄ στην κορυφή της επίθεσης.


Αρκετοί τραυματισμοί
Το παιχνίδι στιγματίστηκε από αρκετούς τραυματισμούς. Δυο ποδοσφαιριστές από κάθε ομάδα τέθηκαν εκτός «μάχης».

Ξεκίνησαν Φούκας & Μπόνιας

 












Εξέτισε την τιμωρία του και επανήλθε στο δεξί άκρο της άμυνας των τυπικά φιλοξενούμενων ο Αποστόλης Φούκας (Φωτογραφία Αριστερά). Σε όλη την διάρκεια του αγώνα συμμετείχε ο Κώστας Μπόνιας (Φωτογραφία Δεξιά).

Εκτός 18αδας

 












Από πλευράς Αιόλου εκτός 18αδας ήταν οι: Χρήστος Ράμμος (Φωτογραφία Αριστερά) και Χάρης Ζαραβέλης (Φωτογραφία Δεξιά), που αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού. Παρακολούθησαν τον αγώνα από τον πάγκο της ομάδας τους. Ο πρώτος μάλιστα δεν αγωνίστηκε για πρώτο ματς πρωταθλήματος και έτσι ο μοναδικός που διατηρεί το απόλυτο συμμετοχών για τους κυπελλούχους είναι ο Δημήτρης Κουρλός.

Απουσία Προέδρου
Απών ήταν ο Πρόεδρος της Μυρίκης Νίκος Τσώνης, που εκτελεί στους αγώνες χρέη προπονητή, καθώς ο coach Σπύρος Κολόκας παρακολουθεί εδώ και καιρό τα παιχνίδια από την κερκίδα λόγω τιμωρίας, η οποία λήγει στο τέλος της σαιζόν.

Για 2 αποτελέσματα
Ο Αίολος την τελευταία αγωνιστική ενάντια στον ΑΠΟΚ θα στεφθεί πρωταθλητής Ευρυτανίας και συνάμα νταμπλούχος ακόμη και με ισοπαλία.

Α΄ Μέρος

Παρέμειναν στο μηδέν
Μετά από ένα σχετικά καλό πρώτο ημίχρονο και μέσα σε αθλητικά πλαίσια η Μυρίκη και ο Αίολος παρέμειναν χωρίς τέρματα.

«Κίνδυνος» τα στημένα


Έψαξε το γκολ μέσω στημένων φάσεων ξανά ο χαρισματικός Γιάννης Ηλιάδης (Φωτογραφία). Δυο κεφαλιές που επιχείρησε στο πρώτο δεκάλεπτο μετά από ισάριθμα φάουλ του Κώστα Μπόνια έφυγαν εκτός αντίπαλης εστίας.


Αποχώρησε μόλις στο 7΄


Μόλις στο 7ο λεπτό ο Νίκος Ράικος (Φωτογραφία) πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου λόγω τραυματισμού. Την θέση του στην ενδεκάδα πήρε ο μεσοαμυντικός Σάββας Χαλκίδης.


Προσέφερε θέαμα


Μετά την σέντρα του Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλου στο 18΄, ο Ταξιάρχης Γούλας (Φωτογραφία) επιχείρησε εντυπωσιακό σουτ στον αέρα, το οποίο κατέληξε άουτ. Η φάση θεωρήθηκε ωστόσο ως μη γενόμενη, καθώς ο β΄ επόπτης κ. Κουτσόβουλος υπέδειξε οφσάιντ.


Νοκ-άουτ ο Κοτρώνης


Περίπου είκοσι λεπτά αργότερα ήταν η σειρά των «ερυθρολεύκων» να υποχρεωθούν σε αναγκαστική αλλαγή. Ο Δημήτρης Κοτρώνης τραυματίστηκε και τον αντικατέστησε ο Χρήστος Λέρης.



Οι πιο αξιόλογες στιγμές


Τις πιο καλύτερες του ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο είχε ο Αίολος στο 28΄ και στο 42΄. Πρώτα η κεφαλιά του Δημήτρη Κουρλού (Φωτογραφία) μετά την σέντρα του Κώστα Μπόνια και εν συνεχεία το σουτ του Αποστόλη Φούκα κατέληξαν άουτ. 


Με «Σταμ»
Η Μυρίκη δημιούργησε απειλητικές καταστάσεις με τον Κώστα Σταμούλη, ο οποίος δοκίμασε τα πόδια του στο 5΄ και στο 40΄ χωρίς αποτέλεσμα.


Προειδοποίηση από ρέφερι
Ο διαιτητής του αγώνα κ. Σουφλερός έκανε συστάσεις στο 42΄ στον τεχνικό του Αιόλου Γιάννη Φλωράκη.


Οι καλύτερες φάσεις
1΄: Χτύπημα φάουλ του Μπόνια, κεφαλιά του Ηλιάδη έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι της Μυρίκης.
5΄: Ο Σταμούλης δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μακρή.
6΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε φάουλ, η κεφαλιά του Ηλιάδη έφυγε άουτ το δεξί κάθετο δοκάρι του Φακίτσα.
21΄: Ο Κουρλός επιχείρησε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο κόντραρε στα σώματα και έφυγε κόρνερ από το δεξί δοκάρι του Φακίτσα.
28΄: Σέντρα του Μπόνια από αριστερά, κεφαλιά του Κουρλού έφυγε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
40΄: Ο Παχής εκτέλεσε πλάγιο από δεξιά ,ο Σταμούλης δοκίμασε το σουτ, το οποίο κόντραρε σε αμυνόμενους και πέρασε σε κόρνερ από το οριζόντιο δοκάρι του Αιόλου.
42΄: Ωραίο σουτ του Φούκα ύστερα από διαδοχικές προσπάθειες του Αιόλου πέρασε ελάχιστα πάνω από το τέρμα του Φακίτσα.

Β΄ Μέρος

Βρήκε την λύση-Κακό ματς
Σε ένα κάκιστο ποιοτικά δεύτερο ημίχρονο ο Αίολος κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Νίκο Νικολάου. Η Μυρίκη έπαιξε με παίχτη λιγότερο για αρκετό διάστημα λόγω τραυματισμού του Κώστα Σταμούλη.

Δυο αλλαγές

 












Κατά την διάρκεια της ανάπαυλας πέρασαν στο γήπεδο από πλευράς Μυρίκης οι: Κώστας Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) και Πάνος Ιωάννου (Φωτογραφία Δεξιά) αντί των: Βασίλη Ντότσικα και Γιώργου Μπάρκα. Ο Γενιτσαρόπουλος έπαιξε ως αμυντικό χαφ, έχοντας και εκεί πολύ καλή παρουσία.


Ελαφρές διαμαρτυρίες
Οι τυπικά φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν ελαφρώς για πέναλτι στο 53ο λεπτό μετά από πτώση του Χρήστου Τόσκα μέσα στην περιοχή.


Απειλητική η Μυρίκη
Οι παίχτες της Μυρίκης έκαναν αισθητή την παρουσία τους στα αντίπαλα καρέ στο 62΄. Μετά την μπαλιά του Ταξιάρχη Καλύβα, ο Κώστας Σταμούλης σούταρε υπό πίεση του Θωμά Αζακά από αριστερά πάνω από την εστία του Φώτη Μακρή.




Γ. Ράικος αντί Ηλιάδη


Στην 2η του αναγκαστική αλλαγή υποχρεώθηκε ο Γιάννης Φλωράκης. Ο Γιάννης Ηλιάδης αντικαταστάθηκε στο 63ο λεπτό από τον Γιώργο Ράικο (Φωτογραφία), που αγωνίστηκε μετά από καιρό. Την θέση του «Ήλι» στην άμυνα κάλυψε ο Κώστας Μπόνιας.


Έμεινε με 10


Η Μυρίκη ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 ποδοσφαιριστές. Στο 68ο λεπτό αποχώρησε τραυματίας ο Κώστας Σταμούλης (Φωτογραφία), που είχε τραυματιστεί 6 λεπτά νωρίτερα. Ο Σπύρος Κολόκας είχε κλείσει τις αλλαγές του από το ημίχρονο.



Πολύτιμο τέρμα


Ο Αίολος έφτασε στην επίτευξη το 0-1 στο 75ο λεπτό. Ο Ταξιάρχης Γούλας σέντραρε από τα δεξιά και ο αριστερός χαφ Νίκος Νικολάου (Φωτογραφία) με κεφαλιά, που κατέληξε στην δεξιά γωνία του Στάθη Φακίτσα χάρισε την νίκη στην ομάδα του. Ο Νικολάου είχε σημειώσει άλλα δυο γκολ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.





Οι καλύτερες φάσεις
61΄: Ο Καλύβας με μπαλιά τροφοδότησε τον Σταμούλη, ο οποίος από θέση αριστερά σούταρε πάνω από την εστία του Μακρή.
75΄: Ο Γούλας έβγαλε ωραία σέντρα από δεξιά και ο Νικολάου με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι στην δεξιά γωνία του Φακίτσα έκανε το 0-1.

Κίτρινες Κάρτες
Λέρης, Γενιτσαρόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος

Διακριθέντες
Μυρίκη: Μαντέκας, Καλύβας, Γενιτσαρόπουλος, Λιάγκας
Αίολος: Νικολάου, Τριανταφυλλόπουλος, Μπόνιας, Φούκας

Δηλώσεις Προπονητών

Σπύρος Κολόκας (Μυρίκη): «Ήταν ένα ματς για μας που προσπαθήσαμε για το καλύτερο, όπως κυλούσε το παιχνίδι, όποιος θα έβαζε το γκολ θα κέρδιζε και τον αγώνα. Ευτύχησε να βάλει το γκολ ο Αίολος και χάσαμε. Καλή συνέχεια στο επόμενο παιχνίδι στον Αίολο και εμείς πάμε στο επόμενο παιχνίδι για να τελειώσει η σεζόν.»





Γιάννης Φλωράκης (Αίολος): «Ήταν μια αγχωτική νίκη για μας. Τελικά καταφέραμε και πήραμε το παιχνίδι. Είχαμε αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, ώστε να το τελειώσουμε. Τέλος καλά, όλα καλά. Το μόνο άσχημο είναι ότι είχαμε αρκετούς τραυματισμούς, πρέπει να ανασυνταχτούμε, για να κοιτάξουμε το τελευταίο παιχνίδι, όπου είναι όλο το πρωτάθλημα. Να δώσω συγχαρητήρια στους παίχτες μου για την προσπάθεια και συγχαρητήρια στην ομάδα της Μυρίκης.»





Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Σπύρος Κολόκας): Φακίτσας, Ζαραβέλης, Κοτρώνης(28΄ λ.τρ Λέρης), Λιάγκας, Μαντέκας, Ντότσικας(46΄ Γενιτσαρόπουλος), Καλύβας, Ζαχαράκης, Παχής, Σταμούλης, Μπάρκας(46΄ Ιωάννου)

Αίολος (Γιάννης Φλωράκης): Μακρής, Φούκας, Τόσκα, Ηλιάδης(63΄ λ.τρ Ράικος Γ.), Αζακάς Θ., Τριανταφυλλόπουλος, Μπόνιας, Ράικος Ν.(7΄ λ.τρ Χαλκίδης), Γούλας(91΄ Τζιόλας), Κουρλός, Νικολάου

Διαιτητής: Σταύρος Σουφλερός(ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Σκάρλας(ΣΔΠ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Βασίλης Κουτσόβουλος(ΣΔΠ Φθιώτιδας)




















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος