Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

ΑΠΟΚ Βελούχι-Αίολος 0-0

Ανοιχτούς «λογαριασμούς» άφησαν ΑΠΟΚ και Αίολος, αφού σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι που κυριάρχησε η δύναμη αναδείχτηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα (0-0).
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (15/3) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3.30 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια, διαστήματα συννεφιάς και παρουσία περίπου 250 με 300 ατόμων.
Ο ΑΠΟΚ του Δημήτρη Αντωνίου (Έκανε πρεμιέρα στον πάγκο της ομάδας) δεν μπόρεσε να πιάσει καλή απόδοση και για ακόμη μια φορά φέτος δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Αίολο. Οι «κυανόλευκοι» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο δεύτερο μέρος, χωρίς ωστόσο να κάνουν την μεγάλη φάση μπροστά από την εστία του Φώτη Μακρή.
Ο Αίολος του Γιάννη Φλωράκη διατηρήθηκε μπροστά και κράτησε το προβάδισμα ενός πόντου. Είχε διάθεση στο πρώτο μέρος, όπου ήταν ελαφρώς καλύτερος, όμως δεν μπόρεσε να κάνει την μεγάλη ευκαιρία. Στην επανάληψη έπεσε περισσότερο αμυντικά και κράτησε χωρίς να πιεστεί το ισόπαλο αποτέλεσμα. Η ομάδα έχασε με 2η κίτρινη κάρτα τον δεξιό αμυντικό της Αποστόλη Φούκα.
Την επόμενη (4η) αγωνιστική του πρωταθλήματος των Play Off ο Αίολος αγωνίζεται το Σάββατο (21/3) με τα Άγραφα και ο ΑΠΟΚ την Κυριακή (22/3) με την Μυρίκη. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία διατηρήθηκε στην κορυφή και έφτασε τους 9 βαθμούς, ενώ ο ΑΠΟΚ συνέχισε να παραμένει στην 2η θέση, έχοντας 8 βαθμούς.

Σημαντική προσέλευση
Πλήθος κόσμου προσέλκυσε η αναμέτρηση κορυφής του μίνι πρωταθλήματος των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας. Έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και διάστημα συννεφιάς και παρουσία περίπου 250 με 300 θεατών. Ωστόσο ο κόσμος είδε ένα κακό ποιοτικά ματς και «φτωχό» από άποψης θεάματος.





Ανοιχτοί «λογαριασμοί»
Αίολος και ΑΠΟΚ άφησαν ανοιχτούς «λογαριασμούς» και άφησαν ενδιαφέρον στα Play Off μέχρι το τέλος. Η διαφορά που τους χωρίζει παρέμεινε στον 1 βαθμό.

Από 1 νίκη και 2 ισοπαλίες
Στις 4 φετινές αναμετρήσεις των δυο ομάδων η κάθε ομάδα έχει από μια νίκη και οι δυο τελευταίες για το πρωτάθλημα έχουν λήξει ισόπαλες.

«Λοκρική» διαιτησία

 
Η 3αδα που ορίστηκε από την επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΣ Φθιώτιδας ήταν από την περιοχή της Λοκρίδας. Συγκεκριμένα ρέφερι ήταν ο Ανέστης Δουδούμης (Φωτογραφία Αριστερά), με βοηθούς τον Χρήστο Δόσκορη (Φωτογραφία Κέντρο) και την Γεωργία Αποστόλου (Φωτογραφία Δεξιά, Σύζυγος του ρέφερι). Μάλιστα ο κ. Δοδούμης την περασμένη Τετάρτη σφύριξε τον τελικό κυπέλλου της ΕΠΣΦ ανάμεσα σε Καμένα Βούρλα και Ένωση 2010. Ανέστης Δουδούμης και Χρήστος Δόσκορης είναι στους φετινούς πίνακες βοηθών διαιτητών της Football League.


Μετά από 4 χρόνια
Η ίδια Φθιωτική 3αδα επέστρεψε στο Καρπενήσι μετά από 4 χρόνια. Είχε διευθύνει το πρώτο κομμάτι του τελικού κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας ανάμεσα σε ΑΠΟΚ και Απεραντιακό. Ο αγώνας διακόπηκε στα πρώτα λεπτά λόγω έντονης χιονόπτωσης και συνεχίστηκε με άλλη 3αδα.

Ολοκληρώθηκε α΄ γύρος
Με το ντέρμπι ΑΠΟΚ-Αίολος ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος της σειράς αγώνων του πρωταθλήματος των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας.

Πρεμιέρα για Αντωνίου


Ο Δημήτρης Αντωνίου έκανε πρεμιέρα στον πάγκο του Βελουχίου, ωστόσο δεν μπόρεσε να συνδυάσει την «πρώτη» του με ένα νικηφόρο αποτέλεσμα. Διαδέχτηκε στον πάγκο τον Λάκη Αναστασόπουλο, ο οποίος στα μέσα στης εβδομάδας έλυσε την συνεργασία του με τον σύλλογο. 


Εξαιρετικός ο Γούλας


Για την ομάδα του Αίολου εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο πλάγιος μεσοεπιθετικός Ταξιάρχης Γούλας. Ο 20χρονος ήταν μόνιμη απειλή κινδύνου για τους αμυντικούς του ΑΠΟΚ και ίσως έκανε την καλύτερη του εμφάνιση με την φανέλα του Αίολου.

Ξεχώρισε ο Κρίντας


Για τους «κυανόλευκους» ο κεντρικός μέσος Κώστας Κρίντας  ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας του, αφού ω ολίγες φορές ανέκοψε προσπάθειες των αντιπάλων του.

Από Σάμο…στον «1»


Ο πορτιέρο του ΑΠΟΚ Δημήτρης Ρεσίτης (Φωτογραφία) έκανε ταξίδι-«αστραπή» για το συγκεκριμένο ματς. Ο γκολκίπερ υπηρετεί στην «ακριτική» Σάμο και στο Βαθύ, ως δόκιμος αξιωματικός και μετακινήθηκε αεροπορικώς για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Επάνοδος Μπόνια


Ο Κώστας Μπόνιας μετά από απουσία αρκετών εβδομάδων επανεμφανίστηκε με την ομάδα του Αίολου. Πήρε θέση βασικού παίζοντας στο κέντρο ως αμυντικό χαφ και ήταν η μοναδική αλλαγή του Γιάννη Φλωράκη στ βασικό σχήμα σε σχέση με το ματς με την Μυρίκη. Αντικατέστησε τον τιμωρημένο Νίκο Νικολάου.

2 απουσίες
Για τον Αίολο πριν του τιμωρημένου αριστερού μπακ-χαφ Νίκου Νικολάου, δεν αγωνίστηκε ούτε και σε αυτή την αναμέτρηση ο τραυματίας επιτελικός μέσος Βαγγέλης Τζιόλας.

Βασικός ο ως δεξί μπακ Κουτσουπιάς


Ο Δημήτρης Αντωνίου πέραν του Δημήτρη Ρεσίτη έκανε ακόμη μια αλλαγή στην βασική 11αδα του ΑΠΟΚ σε σύγκριση με το ματς του περασμένου Σαββάτου με τα Άγραφα. Ο Χάρης Κουτσουπιάς επέστρεψε στην αρχική 11αδα παίζοντας ως δεξιός «οπισθοφύλακας» (Έχει αγωνιστεί στην Δ΄ Εθνική με τον ΑΠΟΚ στην συγκεκριμένη θέση). Πήραν τις θέσεις των: Χρήστου Παπαβασιλείου (Έμεινε στον πάγκο) και Δημήτρη Τσιλιμέκη (Μπήκε αλλαγή).

Μαζί οι Coach
Οι δυο προπονητές των ομάδων Δημήτρης Αντωνίου (ΑΠΟΚ Βελούχι) και Γιάννης Φλωράκης (Αίολος) εισήλθαν μαζί στον αγωνιστικό χώρο και είχαν φιλική συζήτηση. Μάλιστα φωτογραφήθηκαν μαζί δείχνοντας ότι υπάρχει πνεύμα ομόνοιας και δεν έχουν να χωρίσουν κάτι.



Σε άλλα «στρατόπεδα»
Κατά το παρελθόν ο Γιάννης Φλωράκης καθοδηγούσε τον ΑΠΟΚ και ο Δημήτρης Αντωνίου τον Αίολο. Πλέον οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί. Χαρακτηριστική είναι η σαιζόν 2003-2004, όπου οι τίτλοι είχαν μοιραστεί.

Α΄ Μέρος

Αρχή με ευκαιρία


Ο Αίολος στο 3ο λεπτό έκανε την πρώτη ολοκληρωμένη επιθετική προσπάθεια στο ματς. Ο Κώστας Μπόνιας πάσαρε στον Δημήτρη Κουρλό (Φωτογραφία), που σούταρε χαμηλά εκτός περιοχής, με την μπάλα να φεύγει άουτ από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.


Πιο καλά ο Αίολος
Ο Αίολος είχε περισσότερη διάθεση στο πρώτο μέρος και είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή του. Δημιούργησε τις πρώτες ευκαιρίες στο παιχνίδι.

Πολλές διακοπές
Αρκετές διακοπές λόγω τραυματισμού είχε το πρώτο μέρος, αφού κυριάρχησε η δύναμη και τα δυνατά μαρκαρίσματα.


Τραυματισμός στο κεφάλι


Μόλις στο 3ο λεπτό ο μεσοεπιθετικός του ΑΠΟΚ Γιάννης Φλωράκης (Φωτογραφία) συγκρούστηκε στο κεφάλι με τον δεξιό μπακ του Αίολου Αποστόλη Φούκα. Ο ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΚ είχε σχίσιμο στο κεφάλι, ωστόσο του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον διασώστη του ΕΚΑΒ Γιάννη Σβερώνη και μετά από 5 λεπτά με δική του ευθύνη μπήκε στο παιχνίδι. Ο Φλωράκης ήταν «μπαταρισμένος» στο κεφάλι και έμεινε στο ματς ως το 68ο λεπτό.







Φάνηκε στο τέλος


Ο ΑΠΟΚ έκανε την πρώτη του τελική προσπάθεια 2 λεπτά πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν το σουτ του Άλεξ Μπακαλίδη (Φωτογραφία) μπλοκαρίστηκε από τον Φώτη Μακρή.

Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Ο Μπόνιας πάσαρε στον Κουρλό, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής χαμηλά άουτ από το αριστερό δοκάρι του ΑΠΟΚ.
11΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε δυνατά το πλάγιο από δεξιά, ο Ζαραβέλης έκανε την κεφαλιά-πάσα, όμως ο Ξαγάρας ανέκοψε σωτήρια προ του Γούλα.
31΄: Ο Γούλας έκανε όμορφα ατομική προσπάθεια από αριστερά και σούταρε μέσα από την περιοχή και πλάγια με τον Ρεσίτη να μπλοκάρει στην δεξιά του γωνία.
43΄: Ο Συγκελόπουλος πάσαρε στον Μπακαλίδη, ο οποίος από αριστερά έκανε την ατομική προσπάθεια, σούταρε και ο Μακρής μπλόκαρε εύολα.

Β΄Μέρος

Κεφαλιά Ν.Ράικου


Στο 6ο λεπτό της επανάληψης ο Δημήτρης Κουρλός εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και την κεφαλιά του Νίκου Ράικου μπλόκαρε σταθερά ο Δημήτρης Ρεσίτης. 


Βελτιώθηκε ο ΑΠΟΚ
Το Βελούχι στο δεύτερο μέρος βελτίωσε την απόδοση του, είχε την κατοχή της μπάλας, όμως δεν μπόρεσε να κάνει την μεγάλη φάση μπροστά από την αντίπαλη εστία.

Ένταση στο 59΄


Στο 59ο λεπτό επικράτησε ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δυο ομάδων και το παιχνίδι διακόπηκε προσωρινά. Ο Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος (Φωτογραφία) του Αίολου έκανε φάουλ πάνω στον Πάνο Λιάγκα του ΑΠΟΚ. Οι άνθρωποι του Βελουχίου ζήτησαν κόκκινη του αρχηγού του Αίολου. Ο ρέφερι Ανέστης Δουδούμης τιμώρησε σωστά με κίτρινη το μαρκάρισμα του παίκτη του Αίολου.





Προσεκτικές κινήσεις
Ο Αίολος έκανε προσεκτικές κινήσεις στο παιχνίδι του, αφού πρώτα απόλα περιόρισε τον αντίπαλο και στην συνέχεια κυρίως από στημένα δημιούργησε σε αρκετές περιπτώσεις επικίνδυνες στιγμές μπροστά από την εστία του Δημήτρη Ρεσίτη.

Βγήκε εκτός
Στο 68ο λεπτό ο Γιάννης Φλωράκης του ΑΠΟΚ αποχώρησε από το παιχνίδι και την θέση του πήρε ο Μπάμπης Καρβέλης.



Απειλή με Καρβέλη


Το Βελούχι στο 72ο είχε καλή στιγμή όταν μετά την πάσα του Άλεξ Μπακαλίδη, ο Μπάμπης Καρβέλης σούταρε από καλή θέση αδύναμα, με τον πορτιέρο του φιλοξενούμενου Αίολου να μπλοκάρει.


Τραυματίας και ο Κρασιάς


Το Βελούχι έχασε και 2ο ποδοσφαιριστή του λόγω τραυματισμού. Ο έμπειρος αρχηγός Γιώργος Κρασιάς στο 79ο λεπτό αποχώρησε υποβασταζόμενος τραυματίας  με τον Δημήτρη Τσιλιμέκη να τον αντικαθιστά. Έγιναν και αρκετές εσωτερικές αλλαγές στην διάταξη του Βελουχίου, ώστε να επέλθει ισορροπία στο σχήμα της ομάδας. 





Ανέτοιμος ο «Ντούφ»


Ο Δημήτρης Αντωνίου αρχικώς είχε στο μυαλό του την χρησιμοποίηση του δυναμικού Βασίλη Ντουφεκιά (Φωτογραφία) στο 79ο λεπτό. Ο ποδοσφαιριστής δεν ένοιωθε 100% έτοιμος και δεν ρίσκαρε την συμμετοχή του. Ο «Ντούφ» δεν έχει αγωνιστεί φέτος, καθώς προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό από περυσινό τουρνουά 5Χ5 και συγκεκριμένα ρήξη χιαστών.


Πήγε να αιφνιδιάσει

 












Λίγο έλλειψε σε μια ανύποπτη φάση ο Αίολος να σκοράρει στο 83ο λεπτό. Ο Δημήτρης Κουρλός εκτέλεσε φάουλ από δεξιά ο Θωμάς Αζακάς (Φωτογραφία Αριστερά) πήρε την αδύναμη γυριστή κεφαλιά προ του Δημήτρη Ρεσίτη που έκανε άστοχη έξοδο και ο Πάνος Λιάγκας (Φωτογραφία Δεξιά) απέκρουσε σωτήρια την μπάλα που είχε πορεία προς την εστία.


Αποβλήθηκε ο Φούκας


7 λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90΄ ο δεξιός αμυντικός του Αίολου Αποστόλης Φούκας είδε 2η κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο παίξιμο πάνω στον Κώστα Κρίντα και αποβλήθηκε. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία για 2ο συνεχόμενο ματς ολοκλήρωσε με παίκτη λιγότερο. Ο Φούκας θα απουσιάσει από τον αγώνα με τα Άγραφα.




Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Ο Κουρλός εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Ράικος από μακρινή θέση έκανε την γυριστή κεφαλιά και ο πορτιέρο του γηπεδούχου ΑΠΟΚ μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία.
54΄: Ο Κρίντας σέντραρε από δεξιά και ο Χαφούς δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα από κοντά και αυτή πέρασε παράλληλα με το τέρμα.
72΄: Ο Μπακαλίδης έβγαλε σέντρα από δεξιά και το αδύναμο σουτ του Καρβέλη μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία ο γκολκίπερ του Αίολου.
83΄: Ο Κουρλός εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Αζακάς έκανε την γυριστή κεφαλιά προ του Ρεσίτη και ο Λιάγκας απέκρουσε σωτήρια με την μπάλα να έχει πορεία προς το τέρμα.
83΄: Ο Φούκας αντίκρισε 2η κίτρινη για επικίνδυνο παίξιμο πάνω στον Κρίντα και αποβλήθηκε.
93΄: Ο Ράικος πάσαρε στον Ράμμο, ο οποίος σούταρε άτσαλα εκτός περιοχής άουτ από το αριστερό «Γ» του Βελουχίου.

Χειραψία και στο φινάλε
Οι δυο προπονητές είχαν και χειραψία μετά το τέλος της αναμέτρησης, που βρήκε τις ομάδες τους ισόπαλες.


Κίτρινες Κάρτες
Κρασιάς, Ξαγάρας, Λιάγκας, Χαφούς, Αζακάς Θ., Τριανταφυλλόπουλος, Ράμμος, Τόσκα

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ Βελούχι: Κρίντας, Κουτσουπιάς, Λιάγκας
Αίολος: Γούλας, Αζακάς, Ράικος

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Αντωνίου (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Καταρχήν να ευχηθώ καλή δύναμη και καλή πρόοδο σε όλα τα παιδιά που αγωνίζονται στην τελική φάση του πρωταθλήματος, να ευχηθούμε να γίνονται καλά παιχνίδια, να ευχηθούμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά σαν Ευρυτανικό ποδόσφαιρο, για να μπορέσουμε και εμείς συμβάλλουμε κάτι στο ποδόσφαιρο. Είναι τιμή για μένα που με πρότεινε η διοίκηση του ΑΠΟΚ να αναλάβω τα ηνία της ομάδος. Μέσα στην εβδομάδα κάναμε 3 προπονήσεις μαζί με τα παιδιά, προσπαθήσαμε, συζητώντας αλλά και με προπονήσεις, να αρχίσουμε να υλοποιούμε πράγματα, που πιστεύω θα είναι χρήσιμα για την ομάδα, ξέροντας ότι έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι και γνωρίζοντας ότι είμαστε έναν βαθμό πίσω από την ομάδα του Αίολου. Σήμερα έγινε ένα παιχνίδι δυνατό, ντέρμπι, που κυριάρχησε η δύναμη και οι προσωπικές μονομαχίες. Ποιοτικά δεν ήταν τόσο καλό το παιχνίδι, όμως ξέρουμε ότι σε αυτά τα παιχνίδια τα πράγματα κρίνονται στις λεπτομέρειες και στις προσωπικές προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Συνεχίζουμε, έχουμε ακόμη 3 παιχνίδια, κάθε παιχνίδι έχει το δικό του χαρακτήρα και πιστεύουμε ότι την τελευταία αγωνιστική θα είμαστε εμείς οι νικητές και θα καταφέρουμε να πάρουμε τον τίτλο.»

Γιάννης Φλωράκης (Αίολος): «Νομίζω το σκορ είναι δίκαιο. Εμείς είχαμε κάποια προβλήματα, μετά τα δυο πρώτα παιχνίδια τον τραυματισμό του Βαγγέλη (εν. τον Τζιόλα) και μια τιμωρία ενός ποδοσφαιριστή μας του Νικολάου. Καταφέραμε και αντεπεξήλθαμε στις ανάγκες του παιχνιδιού. Ήμασταν πρώτοι με έναν βαθμό διαφορά και θέλαμε να μείνουμε μπροστά. Τελικά καταφέραμε και πήραμε την ισοπαλία, νομίζω ότι δίκαια είμαστε πρώτοι μέχρι στιγμής. Από εδώ και πέρα είναι τα δύσκολα και πιστεύω ότι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη. Και τα 3 επόμενα παιχνίδια είναι δύσκολα εξίσου και για τις δυο ομάδες, εννοώ και για την δική μου και για το Βελούχι, που θα κρίνουν ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι μπορεί ο πρωταθλητής να βγει νωρίτερα πριν το τελευταίο παιχνίδι το αναμεταξύ μας. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια και συγχαρητήρια και στο Βελούχι και τους εύχομαι καλή συνέχεια.»

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Δημήτρης Αντωνίου): Ρεσίτης, Κουτσουπιάς, Συγκελόπουλος, Κρασιάς(79΄ λ.τρ. Τσιλιμέκης Δ.), Ξαγάρας, Κρίντας, Γενιτσαρόπουλος, Λιάγκας, Χαφούς, Μπακαλίδης, Φλωράκης(68΄ λ.τρ. Καρβέλης)

Αίολος (Γιάννης Φλωράκης): Μακρής, Φούκας, Ράικος Ν., Ηλιάδης, Αζακάς Θ., Τριανταφυλλόπουλος, Μπόνιας(62΄ Τόσκα), Ράμμος, Γούλας(94΄ Χαλκίδης), Κουρλός, Ζαραβέλης

Διαιτητής: Ανέστης Δουδούμης (ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Χρήστος Δόσκορης (ΣΔΠ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Γεωργία Αποστόλου (ΣΔΠ Φθιώτιδας)













































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος