Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΕΠΑΛ Καρπενησίου-4ο ΓΕΛ Λαμίας 1-0

Τεράστια νίκη-πρόκριση πανηγύρισε το ΕΠΑΛ Καρπενησίου, το οποίο επιβλήθηκε με 1-0 του ισχυρού 4ου ΓΕΛ Λαμίας σε ένα παιχνίδι το οποίο είχε ιδιαίτερη ένταση.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε περίπου στις 10:40. Ήταν στα πλαίσια της 1η φάσης του Πανελλήνιου σχολικού πρωταθλήματος Λυκέιων ποδοσφαίρου. Παρακολουθήθηκε από αρκετούς μαθητές, που στήριξαν την προσπάθεια των γηπεδούχων.
Το ΕΠΑΛ Καρπενησίου έπαιξε με εξαιρετική τακτική και αμυντική προσήλωση. Διακρίθηκε ιδιαίτερα για το πάθος και κατάφερε να εξουδετερώσει τον αντίπαλο, αγωνιζόμενο με πάθος. Η νίκη ήρθε δυο λεπτά πριν την ολοκλήρωση των 80΄ με κεφαλιά του Βαγγέλη Ζανιά των Αγράφων, που έδωσε το έναυσμα για πανηγυρισμούς. Τους νικητές καθοδήγησε με απόλυτη επιτυχία ο Δημήτρης Τσιγαρίδας. Οι πρωταθλητές Ευρυτανίας δεν έχουν δεχτεί κανένα τέρμα στα παιχνίδια, που έχουν δώσει μέχρι τώρα.
Το 4ο ΓΕΛ Λαμίας του Βασίλη Πάντου είχε τον έλεγχο σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, μη καταφέρνοντας να μετουσιώσει την υπεροχή του σε κάποιο γκολ. Στο τέλος έχασε την αυτοσυγκέντρωση του, καθώς υπήρξαν πολλά νεύρα από τους ποδοσφαιριστές του. Με 2η κίτρινη κάρτα αποβλήθηκαν οι αμυντικοί: Χρήστος Ευαγγελόπουλος και Βασίλης Ζαρκαδούλας στο φινάλε. Οι Φθιωτοί γνώρισαν τον αποκλεισμό, έχοντας φτάσει και φέτος στην κατάκτηση της πρωτιάς στον νομό τους. Στο ρόστερ του βρίσκονται αρκετοί ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές με παρουσίες στις μικτές ομάδες της ΕΠΣΦ, γεγονός που μεγαλώνει και άλλο την επιτυχία της Ευρυτανικής ομάδας.
Στην επόμενη φάση το ΕΠΑΛ Καρπενησίου θα τεθεί αντιμέτωπο με Λύκειο της Ανατολικής Αττικής.

Με 12ο παίχτη
Στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου 100 φίλαθλοι, οι οποίοι ήταν κατά πλειοψηφία μαθητές, στηρίζοντας το ΕΠΑΛ Καρπενησίου να φτάσει στην νίκη-πρόκριση.


«Κοούτσαρε» ο Τσιγαρίδας 


Την ομάδα του ΕΠΑΛ Καρπενησίου καθοδήγησε με εξαιρετική τακτική ο προπονητής της Ποταμιάς Δημήτρης Τσιγαρίδας. Γυμνάστρια του σχολείου είναι η Βίκυ Γιαννοπούλου.


Διαρκούν 80΄
Τα σχολικά πρωταθλήματα έχουν διάρκεια 80 λεπτά και πραγματοποιούνται σε 2 40λεπτα.

Σπουδαία πρόκριση
Μετά από συνεχόμενους αποκλεισμούς Λύκειο της Ευρυτανίας καταφέρνει να περάσει στην 2η φάση του θεσμού. Κορυφαία στιγμή αποτελεί η παρουσία του ΕΠΑΛ Καρπενησίου το 1995 στο Final 4 της Τρίπολης.

Ευρυτανική-Φθιωτική 3αδα 

 
Το παιχνίδι διεύθυνε ο Θοδωρής Πετεινός (Φωτογραφία Αριστερά), ο οποίος ανήκει στον σύνδεσμο διαιτητών Φθιώτιδας. Επόπτες ήταν ο Ηλίας Λιασκώνης (Φωτογραφία Κέντρο) και ο Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά) από την Ευρυτανία. Ο κ. Λιασκώνης διαμένει στην Λαμία, αλλά ανήκει στην διαιτησία του νομού μας.

Σημαδεύτηκε από επεισόδια
Ο αγώνας σημαδεύτηκε προς το τέλος και κατά την εκπνοή από επεισόδια, τα οποία δεν συνάδουν με σχολικό πρωτάθλημα, στο οποίο συμμετέχουν ανήλικοι μαθητές. 


Οι Ευρυτάνες του 4ου  

 












Σε όλο το 90λεπτο συμμετείχαν από πλευράς 4ου ΓΕΛ Λαμίας ο τερματοφύλακας Βαγγέλης Λαθύρης (Φωτογραφία Αριστερά) και ο αμυντικός Θανάσης Μπουμπουρής (Φωτογραφία Δεξιά, Αγωνίζεται στον Ευρυτανικό), που κατάγονται από την Ευρυτανία. Ο πρώτος είναι διαιτητής, έχοντας κάνει τα πρώτα του «βήματα» στον νομό μας.

Πήραν την ρεβάνς
Το 4ο Γενικό Λύκειο Λαμίας είχε επιβληθεί του ΕΠΑΛ Καρπενησίου πέρυσι με 3-1 και φέτος ήταν η σειρά των πρωταθλητών Ευρυτανίας να πανηγυρίσουν. Το 4ο Λύκειο είχε επιβληθεί με 1-0 στον τελικό του 1ου Λυκείου Λαμίας.

Χωρίς Χάψα
Από τους Φθιωτούς απουσίαζε ο Γιώργος Χάψας, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού

Προπονητής ο Πάντος


Τους πρωταθλητές Φθιώτιδας καθοδήγησε στην μέχρι τώρα πορεία τους ο γνωστός τεχνικός Βασίλης Πάντος. Ο κ. Πάντος είναι προπονητής της Ακαδημίας Ποδοσφάιρου Λαμίας, έχοντας περάσει από πληθώρα συλλόγων και ως προπονητής και ως ποδοσφαιριστής.


Ξεχώρισαν όλοι 

 












Τον καλύτερο τους εαυτό έδωσαν όλοι οι παίχτες του ΕΠΑΛ Καρπενησίου, ώστε να φτάσουν στην νίκη. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον τερματοφύλακα Γιώργο Γιόγιο (Φωτογραφία Αριστερά), που έκανε εξαιρετικές αποκρούσεις και στον αμυντικό μέσο Πάνο Λιάγκα (Φωτογραφία Δεξιά), ο οποίος κυριολεκτικά «όργωσε» το κέντρο.

Κόντρα στην Ανατολική Αττική
Στην επόμενη φάση το ΕΠΑΛ Καρπενησίου θα τεθεί αντιμέτωπο με Λύκειο της Ανατολικής Αττικής εκτός έδρας.

Α΄ Μέρος

Χωρίς ουσία οι Λαμιώτες
Το συγκρότημα του Βασίλη Πάντου είχε τον έλεγχο και τις ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Το αντίστοιχο του Δημήτρη Τσιγαρίδα έπαιξε έξυπνα, κρατώντας το «μηδέν».

Αστόχησε ο Γεωργακόπουλος 


Την μεγαλύτερη τους ευκαιρία να πετύχουν γκολ όσον αφορά το πρώτο ημίχρονο έχασαν στο 14ο λεπτό οι Λαμιώτες. Ο Μάριος Καραναστάσης (Αγωνιζόταν στην ομάδα νέων της Λαμίας) πάσαρε στον Ηλία Γεωργακόπουλο, ο οποίος πλάσαρε από καλή θέση μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Γιώργου Γιόγιου.


Προσπάθειες Ζαχάρη 


Με τον κινητικό Στέλιο Ζαχάρη δημιουργούσε κυρίως τελικές προσπάθειες το 4ο Γενικό Λύκειο Λαμίας. Ο παίχτης των Φθιωτών σούταρε στο 4΄ και στο 7΄ πάνω στον Γιώργο Γιόγιο, ενώ στο 30΄ η προσπάθεια του πέρασε εκτός αντίπαλης εστίας. Ο Ζαχάρης συμμετείχε στο φετινό πρωτάθλημα των μικτών ομάδων με τους νέους της ΕΠΣ Φθιώτιδας.


Παραλίγο γκολ
Ο αμυντικός Βασίλης Ζαρκαδούλας έκανε γέμισμα-σουτ στο 33ο λεπτό από πολύ μακριά, αναγκάζοντας τον Γιώργο Γιόγιο να αποσοβήσει ένα ανορθόδοξο τέρμα με διπλή προσπάθεια.

Κινήθηκε αμυντικά
Το ΕΠΑΛ Καρπενησίου έπαιξε όπως ήταν φυσικό αμυντικά και είχε μόλις μια άξια καταγραφής ευκαιρία με κεφαλιά του Βαγγέλη Ζανιά στο 26ο λεπτό, η οποία πέρασε άουτ.

Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Εκτέλεση φάουλ του Ζαχάρη μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας του ΕΠΑΛ.
7΄: Ο Καραναστάσης έβγαλε την μπαλιά στον Ζαχάρη, ο οποίος έκανε το αδύναμο πλασέ, το οποίο μάζεψε ο Γιόγιος.
14΄: Ο Καραναστάσης έκανε το τακουνάκι στον Γεωργακόπουλο, ο οποίος πλάσαρε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
15΄: Πάσα του Χονδρογιάννη στον Καραναστάση, ο οποίος δοκίμασε το σουτ από πλάγια, το οποίο έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι της Ευρυτανίας.
26΄: Εκτέλεση φάουλ του Πλεξίδα, κεφαλιά του Ζανιά έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι του Λαθύρη.
30΄: Ο Ζαχάρης κατέβασε την μπάλα και σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το αριστερό δοκάρι του Γιόγιου.
32΄: Προσωπική προσπάθεια και χαμηλό σουτ του Ευαγγελόπουλου μάζεψε ο τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
33΄: Ο Ζαρκαδούλας έκανε γέμισμα από τον χώρο του κέντρου και παραλίγο να «κρεμάσει» τον Γιόγιο, ο οποίος μάζεψε με 2πλη προσπάθεια.

Β΄ Μέρος

Ο «άγραφος» νόμος του ποδοσφαίρου
Το ΕΠΑΛ Καρπενησίου κατάφερε να σκοράρει δυο λεπτά πριν την συμπλήρωση των 80΄ με κεφαλιά του Βαγγέλη Ζανιά, κρατώντας το υπέρ του 1-0 μέχρι την εκπνοή. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν ξανά αρκετές ευκαιρίες. Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από επεισόδια.

Σωτήριες επεμβάσεις 


Ο τερματοφύλακας του ΕΠΑΛ Καρπενησίου Γιώργος Γιόγιος κράτησε «ζωντανό» το ΕΠΑΛ Καρπενησίου. Απέκρουσε εντυπωσιακά στο 53΄ την σέντρα-σουτ του Ηλία Γεωργακόπουλου, καθώς και το σουτ του Νίκου Χονδρογιάννη (Φωτογραφία) 12 λεπτά αργότερα.




Επεισόδειο Φλωράκη-ποδοσφαιριστή


Οι κατακριτέες συνεχόμενες ύβρεις από πλευράς ποδοσφαιριστή των Φθιωτών προκάλεσαν την δικαιολογημένη οργή του υπεύθυνου του γραφείου φυσικής αγωγής Ευρυτανίας Γιάννη Φλωράκη (Φωτογραφία), που εισέβαλλε στον αγωνιστικό χώρο στο 77ο λεπτό και ζήτησε την αντικατάσταση του ποδοσφαιριστή. Επικράτησε αρκετή ένταση, ενώ στο 80΄ τα νεύρα επανήλθαν και το επεισόδιο συνεχίστηκε.  Ο κ. Πετεινός απομάκρυνε τον κ. Φλωράκη από τον πάγκο του ΕΠΑΛ.






Το έκανε ο Ζανιάς


Στην μοναδική αξιόλογη τους φάση στο δεύτερο ημίχρονο οι παίχτες του ΕΠΑΛ βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Γιώργος Πλεξίδας εκτέλεσε όμορφα το φάουλ και ο Βαγγέλης Ζανιάς με κεφαλιά σημείωσε το «χρυσό» τέρμα. Ο ποδοσφαιριστής των Αγράφων πέτυχε ένα τέρμα υψίστης σημασίας, που πανηγυρίστηκε έξαλλα.





Αποβολή Ευαγγελόπουλου 


Στο 80ο λεπτό αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για εξύβριση προς τον διαιτητή ο Χρήστος Ευαγγελόπουλος του 4ου  ΓΕΛ Λαμίας.





Κράτησε 11΄
Ο ρέφερι Θοδωρής Πετεινός κράτησε συνολικά 11 λεπτά καθυστερήσεις με τον αγώνα να ολοκληρώνεται στο 91ο λεπτό!.

2η αποβολή 


Το 4ο Γενικό Λύκειο Λαμίας ολοκλήρωσε τον αγώνα με 9 ποδοσφαιριστές. Ο Βασίλης Ζαρκαδούλας (Φωτογραφία) στο 89ο λεπτό έκανε σκληρό φάουλ στον Πάνο Μπλέντζο και αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα. Ο Μπλέντζος αποχώρησε λόγω τραυματισμού σε αυτήν την φάση και την θέση του πήρε ο Γιώργος Μπάρκας.



Συνέχεια των επεισοδίων
Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και μετά το τελικό σφύριγμα με μεμονωμένο επεισόδιο ποδοσφαιριστών των δυο ομάδων, τα οποία έλαβαν λήξη με την επέμβαση ψυχραιμότερων.






Fair Play από 2 


Από πλευράς ηττημένων ο τερματοφύλακας Βαγγέλης Λαθύρης και ο αρχηγός Μάριος Καραναστάσης (Φωτογραφία) κατευθύνθηκαν στον πάγκο της Ευρυτανίας, ώστε να συγχαρούν τους αντιπάλους τους.



Πανηγύρια ΕΠΑΛ
Οι παίχτες του ΕΠΑΛ Καρπενησίου πανηγύρισαν δικαιωματικά την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Ακολούθησε τα καθιερωμένα όλε-όλε με τους φιλάθλους τους.








Οι καλύτερες φάσεις
49΄: Ατομική προσπάθεια και σουτ του Φούντα εκτός περιοχής κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γιόγιου.
52΄: Ο Ζαχάρης δοκίμασε σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο έφυγε πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.
53΄: Σέντρα-σουτ του Γεωργακόπουλου από αριστερά απέκρουσε εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας των Ευρυτάνων.
65΄: Ο Γεωργακόπουλος έδωσε στον Χονδρογιάννη, που δοκίμασε σουτ από το ύψος της περιοχής, το οποίο απέκρουσε όμορφα ο Γιόγιος.
69΄: Χτύπημα φάουλ του Καραναστάση απέκρουσε δύσκολα με τα ακροδάχτυλα ο πορτιέρο των γηπεδούχων.
72΄: Ο Μόσχος πάσαρε στον Ευαγγελόπουλο, ο οποίος σούταρε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Γιόγιου.
78΄: Εκτέλεση φάουλ του Πλεξίδα από το κέντρο, ο Ζανιάς πετάχτηκε μέσα στην μικρή περιοχή και με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Λαθύρη έκανε το 1-0.
80΄: Αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Ευαγγελόπουλος του 4ου ΓΕΛ Λαμίας για εξύβριση προς τον διαιτητή.
89΄: 2η κίτρινη (Αποβολή) και στον Ζαρκαδούλα των Φθιωτών για επικίνδυνο παίξιμο.

Κίτρινες Κάρτες
Αθανασόπουλος, Πλεξίδας

Διακριθέντες
ΕΠΑΛ Καρπενησίου: Λιάγκας, Γιόγιος, Πλεξίδας, Αθανασόπουλος, Ζανιάς, Μπουμπουρής Γ.
4ο ΓΕΛ Λαμίας: Γεωργακόπουλος, Ζαχάρης

Συνθέσεις Ομάδων

ΕΠΑΛ Καρπενησίου (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Γιόγιος, Μπούρμπος, Μπλέντζος(90΄ λ.τρ Μπάρκας), Λιάγκας, Κατσίκης, Μπουμπουρής Γ., Ζανιάς, Αθανασόπουλος, Μπούτσι, Πλεξίδας, Κατσιφός(70΄ Καββαδίας)

4ο ΓΕΛ Λαμίας (Βασίλης Πάντος): Λαθύρης, Γεωργακόπουλος, Βαλατσός, Ζαρκαδούλας, Ευαγγελόπουλος, Φούντας, Χονδρογιάννης, Τσαπρασλής(70΄ Μόσχος), Καραναστάσης, Ζαχάρης, Μπουμπουρής Α.

Διαιτητής: Θοδωρής Πετεινός(ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Ηλίας Λιασκώνης(ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΣΔΠ Ευρυτανίας)





























































Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος & Παναγιώτης Κολλημένος